Jump to content

Bezvadu ķēdes zāģi


oxx
 Share

Recommended Posts

Labrīt!

Kāda un vai vispār vietējai tautai ir pieredze ar akumulatoru ķēdes zāģiem? Šobrīd dārzā tiek izmantots no rozetes darbināms ķēdes zāģis, tomēr ik pa laikam kaitina vads, kas mēdz sapīties, piemēram, kāpelējot pa ābelēm. Bija doma, ka jāņem kāds mazais benzīnnieks, bet apskatot pieejamo sortimentu, tika secināts, ka progress nestāv uz vietas un ir pieejami labu ražotāju akumulatoru instrumenti, kuri pēc specifikācijas diži neatpaliek vai pat kādos parametros pārspēj benzīna agregātus. Protams, cena nav pārāk draudzīga, tomēr, ja skatās uz svaru, troksni, ķēpāšanos ar benzīna jaukšanu, tad tā vairs neizskatās tik kosmiska. Nav paredzēts iet mežā un gatavot malku ziemai, tik cik apzāģēt augļukokus, pa retam kādu nokritušu koku atzarot un sagarināt.

Sākotnēji skatījos uz Stihl un Husqvarna ražojumiem, tad pamanīju vēl Stiga izstrādājumus. Visiem ražotājiem ir iespēja izvēlēties iekārtas akumulatora kapacitāti un tādā veidā iegūt līdz pat stundu ilgai zāģēšanai no vienas uzlādes. Tāpat minētajiem ražotājiem ir plaša spektra darbarīku portfolio, kurus var darbināt ar tiem pašiem akumulatoriem. Jāpiemin, ka akumulatori un to lādētāji sastāda krietnu daļu iekārtas cenas.

Par akumulatora trimmeriem ir labas atsauksmes no darba kolēģiem, bet ķēdes zāģus gan neviens pazīstams vēl nav izmēģinājis.

Komentāri, ieteikumi?

Paldies jau iepriekš!

Labots - oxx
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Zaru apzāģēšanai labi der zobenzāģis. Ir īpašumā DeWalt DCS380N. Tas ir viens no maniem 9 Dewalt 18V akum-štrumiem. Ķēdes zāģis gan benzīnnieks ir labāks. Akumulatoru pie nopietnākas zāģēšanas “izēdīs” ātri.

Link to comment
Share on other sites

Zobenzāģis jau ir, bet tas īsti neder diametram, kas lielāks par apmēram 10-12cm.

Specifikācijās minēts, ka ar lielo akumulatoru var zāģēt līdz pat stundai, tas, liekas, ir pat vairāk kā ar amatiera zāģa bāku.

 

Pirms 17 minūtēm , martinno teica:

Katrā ziņā, tas, ko gribu teikt - ja tomēr nolem par labu akumulatoru instrumentam, skaties 3 soļus uz priekšu un ņem tāda ražotāja, kuram ir plašs instrumentu sortiments, lai vajadzības gadījumā tos akumulatorus vari tiem izmantot. Stigai ir tikai dārza tehnika, nav instrumentu. Kamēr, piemēram, Makitas akumulators var izmantot gan elektroinstrumentos, gan dārza tehnikā.

Rokas instrumenti visi no Bosch. Tas gan vēl nav sācis lielos ķēdes zāģus ražot.

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu martinno stāstītajam! Ja lieto vairākas iekārtas ar vienu aķi, tad ok. Ja tikai zāģim, tad izmaksas lielas, aķi pamazām nolietojas (stāvot plauktā, kas ir galīgi nepraktiski).

Īsti nesapratu, kāds tur ir baigais čakars ar benzīnnieku? Man ir divi zāģi laukos. Viens gandrīz 20gadus vecs husqwarna mazais modelis, otrs lielāks ap 4 gadus vecs. Vecākajam vairākas reizes ir mainīts zobrats, bet citādi kalpo godam (it sevišķi šo gadu laikā, kad lielākos darbos izmanto lielo zāģi, bet mazo tikai sīkiem darbiem). 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 36 minūtēm , energys teica:

Īsti nesapratu, kāds tur ir baigais čakars ar benzīnnieku?

Nav čakars, ja jāzāģē daudz un bieži. Ja jāzāģē pa retam un maz vienā piegājienā, tad nav nekas optimāls. Sajauc benzīnu ar eļļu, tas maisījums neder ilgai glabāšanai... Turklāt benzīna zāģis smagāks. Pašam ir gan benzīna gan elektriskais ar vadu. Protams, mežā vai tālāk no mājas benzīnnieks tiek lietots, bet mājas tuvumā, kad līdz rozetei var aizsniegties, lietoju tikai elektrisko, pat neatceros, kad pie mājas kaut ko ar benzīnnieku tiku zāģējis.

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Ir jau dazhadi razhotaji un instrumenti, kas izmanto "saderigas" batterijas, pa lielam mazaki brendi. Piemeram tagad stradaju pie aparata trubu mekleshanai (ridgid tools) un izmantojam Makita sader'igas batterijas - der Makita, Ridgit, Seescan utt baterijas, gan jau vel razhotaji ir.

Iespejams ka var atrast mazaku brendu zagji kas darbojas ar jau tava ipashuma esoshajam Bosh baterijam. 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Ir Bosch ķēdes zāģis ar 36v aķiem. 

Stundu nu gan nepazāģēsi. Bet visādi citādi ļoti ērts rīks. 

Man gan uz tiem pašiem aķiem arī stumjamais pļāvējs un trimeris tiek darbināts.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , vvv teica:

ajauc benzīnu ar eļļu, tas maisījums neder ilgai glabāšanai...

Nu tā jau runā, ka nevar ilgstoši glabāt, bet pierdze ar veco husqwarnu liecina, ka nekas nekait. JA tomēr ilgstoši stāv, tad var piepērt klāt speciālas piedevas vai arī pirms lietošanas uzprišini ar svaigāku degvielu un eļļu :)

Bet parasti jau saimniecībā ir arī citi benzīna darba rīki - trimmeris, plāvējs, tā kā man degviela pēdējos gados ilgi neturas.

Link to comment
Share on other sites

Problēma ir tāda ka labs aķu zāģis maksā dārgi! Protams ir visādi lētie varianti, bet baidos, ka tur būs maz prieka ar tādiem strādāt! 

Un ja vajag nozāģēt 3 zarus gadā - kur jēga pirkt zāģi pa 300 un vairāk eur..... 

 

Sev priekš mājas nopirku lēto ķīniešu benzīnnieku. (Vajag pāris kokus gadā nogāzt)

Tipa šitādu, tikai lētāk dabūju https://www.teravis.lv/benzīna-motorzāģis-demon-cs-58t.html

Nu neko, pagaidām strādā! 

Sajaukt eļļu ar benzīnu - problēma? Jūs ko? Un kādu gadu sajauktais maisījums stāv bez problēmām! 

 

Link to comment
Share on other sites

Sanāk drusku vairāk par 3 zariem gadā. Turklāt, ja darbības laiks tiešām ir ap to minēto stundu, tad var arī savā mežā dažus kritušos kokus sagarināt. Iemet bagāžniekā un aidā. Nekādas benzīna un 2T eļļas kanniņas. Tik cik ķēdes eļļa.

Galvenais, ko gribēju saprast - akumulatora darbības laiks. Zāģējot dažādas koku sugas, jārēķinās, ka slodzes atšķiras. Grūti noticēt, ka, piemēram, Stihl MSA 140 C-BQ ar lielāko AK30 akumulatoru (https://www.ginalas.lv/stihl/lv/guide_369/?gid=4) varētu zāģēt slapju bērzu 45 minūtes no vietas.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, AndrisBB teica:

Ir jau dazhadi razhotaji un instrumenti, kas izmanto "saderigas" batterijas, pa lielam mazaki brendi. Piemeram tagad stradaju pie aparata trubu mekleshanai (ridgid tools) un izmantojam Makita sader'igas batterijas - der Makita, Ridgit, Seescan utt baterijas

Čista?

mk.jpeg

rdgd.jpeg

mktttt.jpeg

182258594_ridgid-18v-lithium-ion-battery-e206252.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pirms 17 minūtēm , oxx teica:

Iemet bagāžniekā un aidā. Nekādas benzīna un 2T eļļas kanniņas.

Nu neticu ka aķī ar vienu uzlādi ir vairāk enerģijas, kā vienā zāģa degvielas bāciņā! 

Uzpildi zāģi mājās un brauc uz mežu! ;) 

Link to comment
Share on other sites

Chista, es stradaju Ridgid un Seescan, taka zinu kadas baterijas izmantojam :D

Var aizvietot ar tavu pirmo Makita bateriju

 

IMG_20200109_121423.jpg

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Husqwarna 120I ir neliels elektriskais motorzāģis ne pārāk grūtiem darbiem. Akumulatora zāģiem ir milzu pluss - klusums, kas nozīmē to, ka var fenderēt malciņu paklusām valsts mežā.

  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 58 minūtēm , Ronalds teica:

Sajaukt eļļu ar benzīnu - problēma? Jūs ko?

Nu nav tā problēma. Bet lieka ņemšanās tā ir. Nupat decembrī, lielu zaru pagalmā sazāģēju, stiprs vējš nolauza. Turpat netālu pie šķūnīša rozete, iznesu pagarinātāju, elektrisko zāģi, viens divi - viss sazāģēts. Ja būtu benzīna zāģi ērtāk paņemt, varētu ar to, benzīns kanniņā ir, bet nav atjaukts ar eļļu, kamēr to, kamēr iedarbinātu... Vienkāršāk man bija ar elektrisko. Un tā gandrīz vienmēr, ja pie mājas.

Link to comment
Share on other sites

Man jau nu šķiet, tāds aparāts paredzēts vienkāršiem gadījuma darbiem sētā. Nu neticu, ka tāds aparāts spēj kaut pusstundu izturēt kārtīgas malkas kravas zāģēšanai.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Stasss teica:

Nu neticu, ka tāds aparāts spēj kaut pusstundu izturēt kārtīgas malkas kravas zāģēšanai.

Tēmas autors neprasa zāģi malkas kravu zāģēšanai. Viņam vajag ābelēm zarus zāģēt.

Link to comment
Share on other sites

Tas 120l izskatās pēc īstā štrumenta kad  tipa jāparetina koks, bet tuvumā nav elektrības. Lai gan arī  ar elektrisko kabeli ir kā ir strādāt ja esi ar trepēm ierāpies kāda koka vainagā. Nu sīkākos zarus ar šķērēm, lielākos ar ķēdes zāģi. Bet, vienīgi jēga pirkt ja maizes darbs un strādā ikdienā. Ja pāris zari reizi gadā , tad nekā nav labāka par ASU loka zāģi -ātrums būs pat ļoti OK. Pārbaudīts praksē. Nu diena pret nakti salīdzinot ar parasto fuksīti. Nu kaut kāds šitāds. Tiem zāģiem ir rūdītie zobi, zāģē vienkārši fantastiski. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , vvv teica:

Tēmas autors neprasa zāģi malkas kravu zāģēšanai. Viņam vajag ābelēm zarus zāģēt.

Nē, nu ja zāģus var pirkt mājas vajadzībām kā nažus virtuvei, kur katram produktam savs, tad no problem.?

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Vispār jau motorzāģi, arī benzīna, nav paredzēti malkas zāģēšanai pagalēs, bet paredzēti darbam dārzā/mežā pie koku gāšanas/garināšanas/atzarošanas. Praksē jau izmanto arī malkas zāģēšanai, bet tā ir liela slodze, jāskatās, lai nepārkarsētu.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , Stasss teica:

zāģus var vajag pirkt mājas vajadzībām kā nažus virtuvei, kur katram produktam savs

Section+%E2%80%93+Saws.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pirms 20 minūtēm , Stasss teica:

nu ja zāģus var pirkt mājas vajadzībām kā nažus virtuvei

Gribi lai tēmas autors ābeles zarus zāģē ar smagu mežstrādnieku zāģi?

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Ronalds teica:

Un kādu gadu sajauktais maisījums stāv bez problēmām! 

Stāvēs arī desmit gadus, bet vai ir prātīgi tādu izmantot- tas jau pavisam cits jautājums. Pajautā jebkuram zāģu spečukam, ko viņš par to domā.

Nē nu ja zāģis par dažiem desmitiem eiro, tad protams pofig.

Labots - ridao
Link to comment
Share on other sites

Nu niknos (un smagos) profi zāģus jau ne viens neieteica, bet kāds Husis (vai citas firmas izstrādājums) no vieglā (amatieru) gala mājsaimniecībā ir noderīgs. Gan lielāku zaru kokam nozāģēt, gan malku kamīnam/grillam sagatavot. maziem zariņiem kāds ass fuksītis vai zobenzāģis (ar akumulatoru, kurš atbilst citiem mājsaimniecības rīkiem - trimmeris, urbis ...).

Link to comment
Share on other sites

Par ķēdes zāģu svaru. Huskqvarna 142 benzīnnieks sver tik pat cik  pieminētais 120I (ar akumulatoru).

Link to comment
Share on other sites

Pēc manas saprašanas tāds akumulatoru ķēdes zāģis noder kādam namdarim vai galdniekam. Nu neies tak istabā pie klienta motorzāģi darbināt, bet elektrības pagarinātāji vienmēr pinās pa kājām.Ja vēl akumulatori savietojami ar citiem štromiem, tad pavisam labi. Zāģēt kokus un vēl ābeli, kurai koksne cieta ar akumulatoru, nu tas nav nopietni. Brīnumi nenotiek un neviens akumulators pasaulē nevar ar enerģijas daudzumu uz svara kilogramu sacensties ar benzīnu. Es diezgan regulāŗi zāģeju ar motorzāģi un, lai sazāģētu vecu ābeli, oi cik daudz benzīna aiziet. Tas Tev nav alksni vai egli zāģēt. Otra lieta, ja to zāģi izmanto pāris reizes gadā, tad akumulators vienkārši no vecuma nosprāgs, bet motorzāģis līdz pensijai un vēl ilgāk kalpos. Āra darbiiem tikai un vienīgi motorzāģi un lai nedirš, ka akumulators var stundu vilkt. Nē varbūt tukšgaitā, bet ne jau ābeli zāģejot.

pirms 2 stundām , Mielestapa teica:

Akumulatora zāģiem ir milzu pluss - klusums, kas nozīmē to, ka var fenderēt malciņu paklusām valsts mežā.

Šitā gan ir interesanta ideja. Man viens paziņa glibēja zāģēt valsts mežā ar elektrisko ķēdes zāģi un strāvu ņemt no benzīna elektrostacijas, jo tā klusu rūc. Būs jāpamet ideja.

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , Insekc teica:

Huskqvarna 142 benzīnnieks sver tik pat cik  pieminētais 120I (ar akumulatoru

Ar pilnu bāku?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 37 minūtēm , e = d teica:
1 stundu atpakaļ, Insekc teica:

Huskqvarna 142 benzīnnieks sver tik pat cik  pieminētais 120I (ar akumulatoru

Ar pilnu bāku?

Itkā bāka būtu 20L kanna..

Link to comment
Share on other sites

 

Atkarībā cik liels tev tas ābeļdārzs, bet es jau ņemtu ciet. Visu nevajag izrēķināt pēc principa 'vai ir jēga', 'kad vispār atmaksāsies'. Par dzīves prieku un ērtībām ar jādomā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 23 minūtēm , ImissimI teica:

Par dzīves prieku un ērtībām ar jādomā

Nu, nu baigais dzīvesprieks būs pēc gadiem pieciem, kad akumulators būs nosprādzis vienkārši no vecuma. Toties labs motorzāģis priecēs visu mūžu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Maniem Bosch litija akumulatoriem ir 6 gadi. Neviens nav nosprādzis. Ja arī ietilpība ir sarukusi, tad ne pārāk jūtami.

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Tagadējie instrumentu akumulatori tā nesprāgst. Senāk niķeļa akumulatori, jā, bet litija akumulatori kalpo labi. Nepateikšu precīzi gadu, kad nopirku, ir viena urbjmašīna ar litija akumulatoru, varētu būt pirkta pirms gadiem sešiem, septiņiem... Akumulatori orģinālie, nemanu, ka kaut kas zudis, varbūt nomērot, varētu konstatēt kaut kādu resursa zudumu, bet līdz nosprāgšanai tur tālu. Litija aķiem labums, ka lādiņš nezūd vai, ja zūd, tad minimāli, uzlādē, pēc mēnešiem ņem un darbini.

Un «motorzāģis mūžam» - nez vai tādu sev gribētu, 30 gadus atpakaļ motorzāģi nebija tik viegli, tik kompakti, tik ērti, tač attīstība pa šiem gadu desmitiem ir bijusi...

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , snukurins teica:

Mopēds nostāvot pa ziemu man vaļā vairs nelec,apmainu benzīnu un šis rūc.

Neesmu ar to saskāries. Man gan zāģis, gan zāles pļāvējs lec pēc ziemassezonas. Vienīgi vienreiz zāles pļāvējam bija problēma, ka visas trubiņas bija sausas un nevarēja pieraut. Tad gan nedaudz iešļācu degvielu cilindrā un lieta aizgāja.

Link to comment
Share on other sites

pirms 15 stundām , vvv teica:

Tagadējie instrumentu akumulatori tā nesprāgst

Tikai nevajag, paprasi jebkuram celtniekam un viņš Tev pastāstīs, kā ir ar akumulatoriem.

 

pirms 15 stundām , vvv teica:

nez vai tādu sev gribētu, 30 gadus atpakaļ motorzāģi nebija tik viegli, tik kompakti, tik ērti, tač attīstība pa šiem gadu desmitiem ir bijusi

Sūds tur nevis attīstība. Parasi zāģeriem, kuri zāģi bija izturīgu un kadus sūdus tagad ražo. Man kaimiņam husis vēl no krievulaikiem, kad tos pa valūtu iepirka. Iet kā pulkstenis, tikai ķēdes un sliedi mainījis. Vieglāki motorzāģi palikuši tikai reklāmās, jo cilindrs no plastmasas taisīts. Protams, ja salīdzina ar krievu Družbu tad progress liels, bet citādāk izturīgam motorzāģim neko uz svara nevar ietaupīt. Tiklidz saliek plastmasas detaļas, tā zāģa kalpošanas tikai samazinas.Nav jau ko strīdēties, jauniem cilvēkiem tas jāpārslimo, jo vienmēr liekas, ka jāpērk pats jaunākais, pats progresīvākais, uz datora jaļiek pati jaunākā programa un programētājam obligāti nagi niez pārtaisīt mājaslapu, kaut vecā perfekti darbojas. Tas ar gadiem pāriet, jo saproti, ka lielākoties jauno piedāvā tikai tapēc, lai bizness neapstātos, nevis tapēc, ka labāks.Es jau nesaku, ka vajag strādāt ar krievu Družbu, bet nu kokus ārā jāzāģē ar motorzāģi. Tāpat tak jāsmērējas ar ķēdes eļļu, tad cik tur darba benzīnu samaisīt un bākā ieliet. Savukārt akumulatora ķēdes zāģis labu noderēs kādam namdarim. Katram instrumentam sava vieta.

  • Patīk 4
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , Didzis teica:

Tikai nevajag, paprasi jebkuram celtniekam un viņš Tev pastāstīs, kā ir ar akumulatoriem.

Tā kā celtniekiem sanāk instrumentus slogot, protams... Ne tikai akumulatori, arī neakumulatoru instrumenti, celtniekam nebūs uz mūžu...

Nezinu, kā ir tagad un kā ir kopumā, pāris gadus atpakaļ ar vienu celtnieku tieši par akumulatoru instrumentiem runāju, lieto akumulatoru instrumentus, bet instrumenti ar vadiem viņiem pārsvarā. Toreiz nodomāju, ja jau viss tik labi būtu ar tiem akumulatoru instrumentiem, vadu instrumenti būtu pavisam maz.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , Didzis teica:

Man kaimiņam husis vēl no krievulaikiem, kad tos pa valūtu iepirka. Iet kā pulkstenis, tikai ķēdes un sliedi mainījis. Vieglāki motorzāģi palikuši tikai reklāmās, jo cilindrs no plastmasas taisīts.

 

Man mājā ir vēl 254 husis, kas apmēram manos gados, ja nemaldos, ar ko tiek darīts viss. Gan malka griezta gadu gadiem ziemai, un visi pārējie darbi, kas vien vajadzīgi. Pat gāzbetonu pie celtniecības darbiem esmu skaldījis. Zāgim 30 gadi, iet kā pulkstenis.

Gadījās tikt arī pie mūsdienu ražojuma - tas vācu Einhells vai kā viņu tur dēvē.. (dāvanā iedeva) mazs, super viegls, parocīgs benzīnzāģis, galīgs lētucis. Ar to skaldīt dārzā kādas ābeles ir prieks.. Asa ķēde, un iet kā nazis sviestā.

Nu 2reiz vieglāks laikam par husi (kaut arī tas nav īpaši smags). Benzīnzāģis, kuru ar vienu roku turot nav problēmu rīkoties..

Tā ka tīri ieteikums autoram - paskati tos prastos benzīnzāģus, lai tādām muļķībām, kā zaru graizīšanai nav jāmet ārā kāposts dēļ mūsdienās vēl pubertitātēs periodā esošām dārgām akmulatoriekārtām. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

2020.01.9. , 10:35, martinno teica:

Kā piemērs - XXX ražotāja urbis, zāģis, fleksis, zāles pļāvējs, trimeris un ķēdes zāģis - uz visu šo kaudzi idejiski pietiek 2 baterijas, lai katru no tiem var izmantot.

Es pat teiktu, pietiek ar 1 bateriju, ja vien neviena no tām iekārtām neprasa divas. Ja vienlaicīgi jāstrādā ar vairākiem instrumentiem, tad, protams, vairākas baterijas ir ērtāk, bet nu tas attiecīgi maksā.

 

Pats pērnā gada nogalē iepirku pirmos divus aparātus no Ryobi, lādētāju un vienu 18V 5Ah bateriju. Sākumā bija doma ņemt divas baterijas, bet nu bez pārliecības, ka tiešām vajadzēs divas, negribējās piemaksāt papildus €95. Lādētāji pieejami dažādi - par €40 stundā pielādē 2Ah bateriju, par €60 stundas laikā tiek galā arī ar 5Ah bateriju. Ja darba laikā tie 5Ah beidzas, tad tas pa lielam nozīmē, ka laiks aiziet padzert tēju, pa to laiku var savus 30-50% salādēt un darbu var turpināt.

 

2020.01.9. , 10:59, energys teica:

Ja tikai zāģim, tad izmaksas lielas, aķi pamazām nolietojas (stāvot plauktā, kas ir galīgi nepraktiski).

Nevajag plauktā likt ne pilnu, ne tukšu aķi. Jāpaseko līdzi, lai būtu ap 50% uzlāde. Bet jā, kurš tad ies ko tādu darīt…

 

pirms 1 stundas , Didzis teica:

Tikai nevajag, paprasi jebkuram celtniekam un viņš Tev pastāstīs, kā ir ar akumulatoriem.

Uj, nu celtnieki jau nu gan ir īstenie cilvēki, kam prasīt :D Tak ar viņu attieksmi jebkas var nosprāgt ja ne pirmajā, tad otrajā-trešajā objektā.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja pērk akumulatoru instrumentu tad nav par skādi noskaidrot cik maksā rezerves aķi. Nu tiem litija ir niķis ka ar gadiem zaudē ietilpību. Lieto vai nelieto. Tā ka pec gadiem 7-10 dabūsi pirkt jaunu, neskatoties cik pa tiem gadiem esi slogojis.  Tā ka tipa: ''Lai stāv, kad vajadzēs , izmantošu pāris reizes gadā''  var būt dārgs prieks, jo dažiem firmu aķiem cena ir vienkārši astronomiska, kaut iekšā tie paši litija elementi ( nu es domāju marku, ražotāju) kas  ir citu krietni. lētāku, instrumentu ražotājiem . Nu ko padarīsi, tas pats kas ar printeru katridžiem- bizness ne uz pašu mantu, bet to ko drīz klientam vajadzēs. Tādā ziņā vadu ir labāki- vienreiz samaksā un nopērc ''visam mūžam''. Bet ja tas ir ''maizes darbs'', tad tie akumulatoru instrumenti ir vērtīga manta. Nu baigi ērti ka nestaipās vadi. Nu , vienīgi , ja darbs ar to štrumentu nav non stopā.

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...