Jump to content

LMT mobilā interneta statiskā adrese


Jurkins
 Share

Recommended Posts

Sveiciens vēlreiz visiem pirmssvētkos!

Ir Huawei B715s-23c rūteris no LMT. Pēc defaulta līguma tika piešķirta viņu iekšējā IP tipa 10.bla.bla.bla. Protams, ka (bez visādām vpn izvirtībām) nevar tikt klāt datoram aiz tā rūtera. Sazinājāmies ar "biznesa konsultantu", ka vajag "ārējo" adresi. Labi. Lieku APN static1.lmt.lv. Šis atsūta īsziņu ar IP - 212.93....

Nekad neesmu ņēmies ar mobilajiem rūteriem. Ja adrese ir statiska, tad taču kaut kur rūterī jāieliek IP, maska, geitvejs, dns, vai ne? Ir sadaļa Ethernet settings ar iespēju izvēlēties Static IP. Zvanu "konsultantam". Šis bola(droši vien) acis. Vajagot APN nomainīt uz to static un tad piešķiršot statisko adresi. Kam piešķirs? Kas piešķirs, ja adrese ir statiskā? Man  neko nepiešķir. Pat pēc restarta nepiešķir. Uzkāriens. Jautāju, vai nav ar roku jāieraksta IP, maska un geitvejs? Uzkāriens. Saku, ka IP tak atsūtīji, vai nebija kaut kur blakus tie abi pārējie? Uzkāriens. Lai zvanot uz tehnisko palīdzību. Zvanu. Šķiet, ka tur vārds "maska" saistās ar Jaungada karnevālu. Vajagot līguma numuru. Lūdzu. Jautājums tikšot nodots tehniskajiem speciālistiem. Nu jau 2.5 stundas pagājušas.

Kā jau teicu, nekad neesmu ar mobilajiem rūteriem ņēmies, bet kāda atšķirība, vai sakaru kanāls līdz rūterim ir pa gaisu vai pa vadu. Ja ir izdalīta statiska adrese, tā ir jāieraksta rūterī. Jebšu es maldos?

 

Tātad pēc visa šī nesakarīgā teksta ? jautājums (stulbs gan jau) ir tāds - vai mobilajā rūterī ir jāieraksta IP, maska un geitvejs, ja ir izdalīta statiskā IP? Vai kaut kādā mistikā veidā tur viss notiek. Visiem, bet ne man.?

Link to comment
Share on other sites

Konsultants pareizi izstāstija - nomaini tikai APN un viss, pie nākamā restarta Tev LMT izdalīs ārējo adresi, citur tīkla settingos nekas nav jāmaina. Ja Tevis pieslēgtais pakalpojums ir GPRS+, tad šī ārējā adrese mainīsies pie katra rūtera restarta..

Link to comment
Share on other sites

Modemu jārestartē softiski, power off/on vai ar drāts gabalu caurumā? Pirmie divi varianti neko nedod.

 

Radās vēl muļķīgāks jautājums. Varbūt es lohojos? Iekš device information WAN IP taču ir rūtera adrese? Vai nav? Ja nē, kur tad var redzēt piešķirto IP?

Un piem. speedtest.net būtu jārāda tā iedotā statiskā IP?

Interesantākais ir tas, ka portu čekers rāda, ka tai piešķirtajai IP visi porti ir vaļā.

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Pamēģini apn static2.lmt.lv  Ja viss pareizi, wan ip jāuzrādās tavai piršķirtajai statiskai ip adresei. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Par pakalpojumiem ir skaidrs. Ņēmām fiksēto IPv4 par tiem 5+ eirikiem mēnesī. Izmēģināju gan static1 gan static2, restartēju un restartēju. WAN IP mainās pēc restarta, bet diapazonā 10.42.... Mainās arī tā, ko uzrāda speedtest vai port checker. Zvanīju konsultantam, lai pārbauda, vai tiešām mums ir iedota statiskā, varbūt dzērumā sestdienā kaut kas ne tā izdarīts. Nav atbildes no 15:00. No tehsuporta nav atbildes no ~10:00.

 

Vispār radās jautājums. A kas tas WAN setingos izvēlnē "static ip" . Vai tas būtu jālieto, ja šo kā prastu rūteri izmanto? Provaidera vadu WAN portā? Vienkārši interesanti.

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

Nu jau gaidīšu līdz nākamajam? gadam. Tas  par vairākiem pieslēgumiem man arī ienāca prātā, bet pie tā otra pieslēguma es netieku klāt.

Link to comment
Share on other sites

Sauc, sauc

2019.12.30. , 21:08, AVilks teica:

***mežš

 

Problēma bija LMT pusē un tika veiksmīgi atrisināta. Pieslēgums bija pareizais, bet gadu mijas steigā kaut ko bija ne tā sadarījuši.

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

2019.12.30. , 16:59, Jurkins teica:

No tehsuporta nav atbildes no ~10:00.

 

pirms 14 stundām , Jurkins teica:

Sauc, sauc


Manā pusē biki cita informācija, par klientu (neatbild uz telefonu) :whistle2:

Bet nu labi, kas labi beidzies :good:

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , AVilks teica:

(neatbild uz telefonu) 

Gan jau tika zvanīts pašam bosam, kurš pašreiz ir ļoti (pat ĻOTI) aizņemts ar kalšu celtniecību. Bet te jau pat nevajadzēja zvanīt. Mūsu galā viss bija kārtībā. No LMT "gala"  taču var redzēt, kāda adrese ir piešķirta hujvejam? Vajadzēja veikt kaut kādu darbību, kura beigās tika veikta. Un rezultātā tajā pat mirklī piešķīrās ārējā adrese un viss ir štokos. Tā kā jā, viss labs, kas labi beidzas. Un , kas pats galvenais, rezultātā ir skaidri saprotams, un vairs nav jautājumu (pagaidām ?) par šiem te mobilajiem internetiem. Ja viss būtu aizgājis uzreiz, tad viss tiktu palaists gar ausīm ?.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...