Jump to content

FN servisa dūmu detektori - vai ir labi un vai tiešām viņi paši tos piedāvā telefoniski?


midix
 Share

Recommended Posts

Ja gadījumā kāds palaida garām, no 2020. gada visos mājokļos esot jābūt dūmu detektoriem.

 

Tā nu es arī reizēm aizdomājos un uzmetu skatu Rimi izplatītajiem detektoriem, kam virsū ir arī CE un visādas citādas Eiropas sertifikācijas pazīmes, taču pagaidām vēl nenobriedu nopirkt.

 

Man gribētos, lai vecākiem dzīvoklī ir 2 vienā - dūmu un gāzes (dabas gāzes un balonu gāzes) detektors, ko uzlikt virtuvē, jo reizēm gadās, ka nodziest gāze vai deglis paliek vaļā ilgāk nekā vajadzētu, bet neesmu pietiekoši pastudējis tēmu, lai saprastu, kur un kādu detektoru varētu pirkt.

 

Bet šodien man zvanīja kāda dāma it kā "FN serviss" firmas vārdā un piedāvāja pa ~20 EUR atsūtīt pa pastu dūmu detektoru, esot īpaša akcija un detektori esot labi, skaļi, ar visu vajadzīgo Eiropas sertifikāciju un ar pareizu jutību, lai nesāktos viltus trauksme no piedeguša ēdiena, kā arī brīdinot par baterijas beigām nedēļu iepriekš. Nē, šiem neesot gan viena detektora, kas der arī gāzei;  bet dūmu detektors uztveršot arī gāzi, tiesa, ar vairāku minūšu aizkavējumu. Gāzei varot pasūtīt citu detektoru, vēl pa ~20 EUR. Stāstīja, ka FN serviss esot solīda firma, nodarbojoties ar ugunsdrošības lietām plašā mērogā.

 

Nedaudz pazondēju internetā par firmu - jā, izskatās diezgan ticama. Taču nez, vai tiešām viņi zvana privātpersonām un piedāvā? Varbūt kāds uzdarbojas viņu vārdā un atsūtīs galīgus krāmus? "Telefontante" gan mierināja, ka varot atgriezt atpakaļ pastā bez problēmām - 14 dienas utml.

 

Nez, kā tur ir ar to visu? Vai kādam ir pieredze?

 

Skatos viņu lapā - ir dažādi modeļi ar dažādiem tipiem un cenām. Nez, kāda atšķirība starp "optisko detektoru" un "fotoelektronisko detektoru"  - izklausās jau gandrīz tas pats :D 

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Nezinu, vai tie paši, mani bija sazvanījuši par dūmu detektoriem, piedāvāja pirkt, es ar viņiem neielaidos. Sievasmāti arī bija apsēduši, bija zvanījuši vairākkārt, sievasmāte pavisam sanervozējās.

Link to comment
Share on other sites

Ceņņiks labi palecies. Pirms gadiem 3-4 pie viņiem ņēmu pa 8€, lētākais bija pa 5€. Pie gaisa tilta, viņu ofisā.  Nebija slikts, lai apstādinātu, ja ēdiena piedūmojums, nebija jārauj bača laukā.

 

Pirms 27 minūtēm , midix teica:

jo reizēm gadās, ka nodziest gāze vai deglis paliek vaļā ilgāk nekā vajadzētu, bet neesmu pietiekoši pastudējis tēmu, lai saprastu, kur un kādu detektoru varētu pirkt.

Modernām gāzs plītīm degļi pašas aizkrīt ciet, ja deglim nodzisusi liesma un tas atdziest.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Man arī zvanīja, atteicos, jo jau biju paņēmis uz akciju Rimi. Kad skatījos Liepajā vienā ugunsdrošības aprīkojuma veikalā, tad cenas septembrī bija no 5 līdz kādiem 10 EUr. Tā kā viņu piedāvātā cena ir pārspīlēta.

Link to comment
Share on other sites

Just now, alusbundza teica:

man ar zvanīja, pasūtīju uz mazmājiņu ...

 

Dūmu (vai gāzes) detektoru mazmājiņā? :D 

 

Mjā, cenas un ierīces viņiem mājas lapā ir dažādas - https://fnserviss.lv/prece/ugunsdrosiba/lokalie-dumu-un-gazes-detektori/

 

Varētu tā būt, ka līdz ar obligātumu, arī cenas pacels.

Rimi bija dabūjami diezgan solīdi aparāti, pa 20 EUR tur laikam bija paka ar diviem gabaliem. Tā ka nez, vai FN servisa variants ir ar kaut ko labāks.

 

Link to comment
Share on other sites

Jā, garām neesi palaidis, no 2020. gada 1.janvāra jābūt katrā mājoklī dūmu detektoram, ja privātmāja, tad plus ugunsdzēšamais aparāts, tā saka VUGD.

 

"Atbilstoši Ugunsdrošības noteikumiem, dzīvokļos ugunsdzēsības aparātiem nav jābūt, bet privātmāju no 2020.gada 1.janvāra ir jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu, kura dzēstspēja ir vismaz 21A 113B." VUGD

 

Man zvanīja "FN serviss" un teica, ka viņiem esot piedāvājumā 6kg pulvera balons, kaut kādi cimdi, plus vēl kaut kāda sega (vai pārklājs (īsti nesapratu)) par neticamo piedāvājuma cenu - 70 eiro, kurjers piegādāšot, varot maksāt ar nomaksu. Laipni atteicos.

 

Detektoru paķēru no xnet.lv

Link to comment
Share on other sites

Maskavas ielā, Latakvā paķeru tādu. Vismaz ir testa poga un un trauksmes apturēšanas poga.

Cena- 9 ar kaut ko euro,

image.png.6412473b9e6d8bb820f3f4864b05c580.png

Link to comment
Share on other sites

Nu i nafig maksāt tādu naudu par dūmu detektoru. Man jau daudzus gadus kalpo kautkāds, vēl pa kādiem 3 latiem pirkts Superneto. Ja sieva ko virtuvē salaiž grīstē, nostradā nevainojami. Kolēģei pirms kādas nedēļas depiņā nopirku pa piečuku un šī priecīga, esot piens pārskrējis pāri un arī aurojis detektors kā traks. Man liekas, ka dūmu detektors nav tā manta, par kuru bargu naudu izdot. Nē, nu ja nevar gulēt, jo nav nopirkts nez kāds tur ''HiEnd'' dūmu detektrors, tad cita lieta, bet lētai arī dūmus sajūt un auro.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , midix teica:

un ar pareizu jutību, lai nesāktos viltus trauksme no piedeguša ēdiena

Muļķības. Dūmi ir un paliek dūmi. Vai no uguns, vai no piedegušām kotletēm, detektors sajutīs un iedarbosies.

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , raivix95 teica:

Dūmi ir un paliek dūmi

Tieši tā un neviens pats dārgākais detektors nespēj atšķirt piedegušas kotletes no degošām zeķēm uz elektrosildītāja. Lēto detektoru vājā vieta ir kronas tipa baterija, kura mūsdienās maksā neadekvāti dārgi un ne visur to var iegādāties.Cik nu dažādi detektori nākuši rokā, visiem bija kronas barošana. Depo veikalā pirktajam lētajam dūmu detektoram jauna baterija jau bija iekšā. Iznāk, ka pats tas detektors gandrīz neko nemaksā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 16 minūtēm , Didzis teica:

Lēto detektoru vājā vieta ir kronas tipa baterija, kura mūsdienās maksā neadekvāti dārgi un ne visur to var iegādāties.

Nezinu, kā citiem, bet manējam tā krona kalpo 5 gadus. Nomainīt reizi 5 gados bateriju par 2-3 EUR (kaut kāda Duracell Industrial) nudien neuztveru kā kaut kādu apgrūtinājumu.

Nākamreiz gan laikam jāmaina visu detektoru, manējam pīkstulis gļuko - ja "ne tā" pieliek pie griestiem, tad tikai klusām tarkšķ :D Piedevām vēl gribas mājās arī tvana detektoru.

 


Pirms 17 minūtēm , Didzis teica:

Cik nu dažādi detektori nākuši rokā, visiem bija kronas barošana.

Honeywell esot litija baterijas, bet nu viņi nemaksā "piečuku"' un nav nopērkami "rimčikā".

Labots - binary
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , midix teica:

Skatos viņu lapā - ir dažādi modeļi ar dažādiem tipiem un cenām. Nez, kāda atšķirība starp "optisko detektoru" un "fotoelektronisko detektoru"  - izklausās jau gandrīz tas pats :D 

Vēl ir tādi, kas reaģē uz karstumu.

Link to comment
Share on other sites

Man viens pa piečuku pirktais pēc mēneša sāka ik pa laikam bļaut bez jebkāda iemesla- nācās izmest.

Link to comment
Share on other sites

kaut_kaads

Jau labu laiku atpakaļ zvanīja tante no fn servisa, pajautāju modeli, atradu uzreiz onlainā, ka iekš cenu kluba tāds pats maksā 7eur, viņu 25e vietā, pateicu, ka pirkšu cenu klubā, tante pateicās par atklātību un ar to arī beidzām sarunu, bet nu pa 7eur cenu klubā arī nepirkšu, liekas ka nesen bija senukajā ap 3 eur. Tāpat viņi visi vienādi. 

Link to comment
Share on other sites

Nu 20 eur nav daudz priekš detektora.

https://www.netatmo.com/en-gb/security/smoke-alarm

Šis maksā 90 eur, bet bača arī tur 10 gadus.

Bet neviens dūmu detektoru neliek virtuvē - liek siltuma detektoru, bet neesmu kaut kā redzējis autonomo siltuma detektoru.

Cik esmu pats tos autonomos baudījis, tad viņi ir baigi nejūtīgi - izpīpē visu cigareti, tad tikai nostrādā.

Vislabākais variants ir uz apsardzes centrāles ar vadiem pievienoti dūmu vai siltuma detektori (tie ir arī jutīgāki)- varēs aizmirst par baterijām u.t.t, 

Arī uz māju viens detektors ir par maz - optimālais ir visās telpās, izņemot vannas istabu, WC.

 

Labots - xp
Link to comment
Share on other sites

Autonomais dūmu det aizsargā cilvēku miegā (kas arī ir galvenais) . Mans viedoklis - virtuvē to likt nav jēgas. 

Kā te minēja - pie apsardzes sistēmas liekot, aizsargā arī īpašumu, kamēr neviena nav mājās. 

Ir bijis gadījums, kad autonomajam det nestrādā sirēna!!! Jaunam, tikko no veikala. Iemirgojas diide un ne skaņas, tā ka pārbaudiet! 

+ nevajag to uzskatīt kā likums liek. Tie 10..20e tak paša drošībai, ne? 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 37 minūtēm , xp teica:

Šis maksā 90 eur, bet bača arī tur 10 gadus.

Līdz ko pateiksi, ka to baču nevar nomainīt, tā uzreiz tie, kas meklē "par piečuku", nories un uzgriezīs muguru :D

 

Pirms 35 minūtēm , xp teica:

Bet neviens dūmu detektoru neliek virtuvē - liek siltuma detektoru, bet neesmu kaut kā redzējis autonomo siltuma detektoru.

Honeywellam it kā ir.

Link to comment
Share on other sites

vieta, kur likt dūmu detektoru atkarīga no dzīvokļa/mājas platības un telpu izkārtojuma, viennozīmīgi tieši virtuvē detektoru neviens normāli neliek, parasti liek telpā virtuves tuvumā + vēl liek istabu tuvumā.. bet kā jau teicu, viss atkarīgs no platības/telpu izkartojuma...

 

nesen RIMI redzēju arī uz akciju.. 2 gab pa 17 eur šķiet.. nez.. normāla cena. Pašam gan dzīvoklī jau sen ir detektori.. Bateriju esmu mainījis tik vienu reizi pa ntajiem gadiem.. un nemaksā taču kosmosu tā 9V krona :D Ak jā.. pie bačas izbeigšanas toč labu laiku jau iepriekš ik pa laikam sāk pīkstēt.. tad i saproti, ka jāmaina bača..

 

Es gan nezinu vai tieši FN serviss zvanīja, bet šķiet vasaras sākumā vai pat pavasarī zvanīja, bet zvanītājs bija auto-robots.. ne cilvēks.. nometu :D FN serviss kā uzņēmums ir zināms un viņu preci izplata pat Elektrum`s un Tet`s

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

JA negrib kronas bateriju, tad nav problēmu nopirkt ar "pirkstiņiem" vai speciālām litija baterijām. Vismaz Liepājā, Brīvības ielas veikalā visādi ir pārdošanā, domāju, ka Rīgā arī nevajadzētu būt mazākai izvēlei :)

Link to comment
Share on other sites

Vito Ventura

Es saprotu, ka naudu taupīt ir labi un lieki šķērdēties nav vajadzības. Bet nu pašu drošībai censties iep&st padsmit eiro, ņemot kaut kādu lētuci par 3-7€? Labi, kamēr esi nomodā, savas degošās zeķes uz tā sildītāja gan jau saodīsi, bet guļot gan nez kā būs. Un tiem nedaudz dārgākajiem, brenda detektoriem tomēr kvalitāte un nostrādāšanas procents tomēr augstāks.

Link to comment
Share on other sites

Tu laikam nesaprati... neliek konkrēti virtuvē, jo tad pīkstēs pie jebkuras ēdiena pagatavošanas.. rekomendē likt detektoru tiešā virtuves tuvumā, ne pašā telpā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , binary teica:

 

Grūti iedomāties iemeslu, kāpēc dūmu detektors guļamistabā būtu vajadzīgāks nekā virtuvē.

ideja ir tāda, kad tu guli, lai dzirdētu ka viss jau ir nosvilis un glāb savu pēcpusi :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , kaads teica:

lai dzirdētu ka viss jau ir nosvilis

Ja viss jau ir nosvilis, tad Tu jau esi vismaz dūmos nosmacis.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , CAP teica:

Tu laikam nesaprati... neliek konkrēti virtuvē, jo tad pīkstēs pie jebkuras ēdiena pagatavošanas.. rekomendē likt detektoru tiešā virtuves tuvumā, ne pašā telpā.

Es lieliski sapratu. Tas, ko nesapratu - kā ir jāgatavo, lai detektors ikdienā bļautu? Es pats sevi saucu par "katastrofu virtuvē", bet sarīkot tādus dūmus, lai detektors bļautu - tas man ir izdevies tikai vienu reizi. Turklāt tas notika virtuvē, kurā nav tvaiku nosūcēja, kurš lieliski spētu savākt lielāko daļu ēdiena tvaiku un dūmu.

Link to comment
Share on other sites

Man ir lētais sūdelis un dārgāks. Lētucis no čungām pa taisno.

Pēc skata vienādi. Galvenā problēma - ķīniešu sūdu nedzird, ja pievērtas durvis vai ieslēgts tv. Skaņa ir pretīga, bet tikai tiešā tuvumā. Dārgāko dzird visā mājā. Skaņa jauda salīdzināma ar normālu Upšu pīkstuļiem.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , binary teica:

sapratu

nezinu nezinu.. ja jau pat VUGD un citi spečuki nerekomendē.. bet ok.. es domāju, ka te atslēgvārds noteikti ir telpas platība un izvietojums.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , jacobs teica:

1.50,- un, kā raksta, pat gadus kalpo

Man darbam radiomikrofonā vajag kronas tipa baterijas. Tad nu lētās labi ja velk kādu pusstundu, bet Duracell sešas stundas. Starpība ir ievērojama un man lētās kā suga neeksistē.

 

Pirms 3 minūtēm , binary teica:

kā ir jāgatavo, lai detektors ikdienā bļautu

Neesi stāvējis pie malkas plīts ar čuguna virsmu.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, esmu :) Bet tas mūsdienās ir salīdzinoši "izņēmuma gadījums".

Bet par Duracell kronām - tak viņas tos pašus 2 EUR vien maksā.

Link to comment
Share on other sites

Nu tā. Lai maksātu vairāk par 5čuku par detektoru, tas ir overkils. Ja nu vienīgi ir īpaša vēlme pēc dizaina produkta...

Aizvakar tieši runāju ar pažarniekiem par nopērkamajiem veikalos detektoriem, tad nav tehniski starpības (krutāks vai nekrutāks), jo tiem jāatbilst konkrētam standartam.... 


aizmirsu piebilst, ka tas pats FN detektors pavasarī maksāja kaut kur ap 7eur. bet nu redz ir iespējas uzvārīties :D  Un daudzi cilv. jau domā, ja jau nopirkšu to "dārgo" - tas būs labāks par to ķipa lēto.....

Link to comment
Share on other sites

Un šobrīd lētākie detektori iegādājami cenu klubā, tur franču kantora ražotie/pasūtītie - iepakojums 2 gab. nāk par 7eur (tie laikam patreiz beigušies) un vizuāli estētiskāki 9eur (2.gab.) ar kronu komplektā....

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...