Jump to content

Televizora izvēle


Monparnass
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

Esmu nolēmis iegādāties jaunu televizoru un vēlējos lūgt šī foruma biedriem padomu. 

Skatīšanās attālums būs 2,5 -3 metri, izmantošu galvenokārt video straumēšanai no interneta, varbūt kādreiz kāda filma augstākā izšķirtspējā. 

Negribēju ņemt no lētākā gala, bet arī aiziet otrā galējībā arī nē, tādēļ, pēc virspusējas apskates, acīs iekrita šis modelis:

https://www.rdveikals.lv/products/lv/188/169680/sort/1/filter/0_0_0_0/49PUS8503-12.html?gclid=Cj0KCQjwvdXpBRCoARIsAMJSKqIu16yzAYUMeVjTef6l6i-H3qrx47EtWX4uiDd8WnXiGXW13iIiFi8aArEfEALw_wcB

Varbū kāds var ko pateikt par konkrēto modeli un, ja nepieciešams, ieteikt kādu alternatīvu. No tehnoloģijām saprotu ne pārāk daudz, tādēļ lūdzu jūsu asistenci.

Šim modelim patika ambilight funkcija. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
valchazzz

Nopirki jau? Es ieteiktu galvenais paskatīties dzīvē bildi.

Man kaut kā pret filipšiem alerģija, bet par šo modeli neko nezinu.
Cik esmu redzējis lēto galu, tad krāsas daudz sliktākas (zilgani jēlas) atšķirībā no lētāk gala Samsungiem, Sony. Bet nu šis jau dārgāks gals, varbūt ir labāk.
Un vēl - vieniem radiem mazais filips 32nieks vienkārši nomira pēc 2.5 gadiem.

Vot nezinu, kāds ir tas android uz philips ar, starp citu. Par sony androidu spļaudās tauta, ka bremzīgs, haotisks interfeiss.

Ja nopirki, padalies ar pieredzi, arī esmu TV meklējumos.

Link to comment
Share on other sites

Par tādu nauduv un tādām attālumam labāk ņemtu 55pus7304, kas ir šī gada modelis un būs lielāks un bilde arī būs laba 

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sveiki, kungi,

Pievienojos diskusijai.

 

Arī ir vajadzība pēc jauna TV. Šobrīd ir pirms kādiem 10 gadiem pirkts Philips. Nekas nav nobrucis, iet kā tanks. Tāpēc skatos it kā tikai Philips virzienā.

Dzīvoju dziļi mežā, neesmu gan redzējis citus televizoru ražotāju tv, tāpēc biedra valchazzz ieraksts, ka Philips ir sliktāka kvalitāte, nedaudz mulsina. Pirms tiem 10 gadiem, kad pirku, tad vismaz palasot dažādus forumus, review, bija savādāk, ka Philips ir labāka, nu vai vismaz pie labākajiem pieskaitāms.

 

Ja paliek pie Philips, tad arī domāju par 55" 7304.

7 sērija, jo daļēji budžeta variants, bet jau ar augstākā gala atsevišķām fīčām un rādītājiem.

Budžetā gribētu iekļauties ap 700 eur, nu varbūt nedaudz vēl piemestu, bet ne tie varianti, ka piemet vēl 100, 150 vai 550.

 

Vēl tam pašam Phillpips ir 7803 (LABOTS - šis laikam ir 2018.gada modelis, un ar ne tik jaunu programmatūru). arī 7 sērija, bet tā vairāk info par šo īpaši neatrodu. Kā jaunums tiek pieteikts arī 7334 (kas tam ir labāks kā 7304?), bet tas laikam jau ir pāri 800 eur, un tik daudz īsti par tv negribās atdod.

Vēl meklējot atrodu šādu - laikam jau astotā sērija: 8303.

Kāds varbūt saprot tos Philips tv un var pateikt būtiskākās atšķirības starp šiem 7304, 7334 un 8303. Vai vēl kāds cits no Philips.

 

Skatīts tiek LMT viedtelevīzija, dažreiz TVPlay premium uzliekot no telefona, dažreiz sat tv. Viss ar LMT internetu (nav optika). Tātad baigi kvalitatīvie jau tie signāli (izņemot sat tv) nav.

Labots - Dinamo
Link to comment
Share on other sites

Agrāk Philips bija Philips, tagad tada kitajka palikusi (TP Vision). Nu nezinu tava izvēle par to Philips, bet nu ja vari pacelt Sony KD55XF9005 tad cel

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , Prime teica:

tagad tada kitajka palikusi (TP Vision)

 

Kāds sakars kvalitātei ar ražošanas vietu, vai kompānijas īpašnieku maiņu? Ja Philips negrasās zaudēt savus klientus, tad Philips neražos sūdu pat tad ja ražotne būs Āfrikā. Ražotājs preces ražo kur lētāks darba spēks un lētākas izmaksas, bet standarti jau nemainās.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 25 minūtēm , staylez teica:

standarti jau nemainās.

Dažreiz mainās arī tie, bet par Philips gan neko sliktu nevaru pateikt.
Pie vecākiem lietošanā ir 55PUS75038503:

  • Attēla kvalitāte laba (Shortcut, kačātās filmas)
  • Ambilight ir jauks
  • Android TV ir neērta kaka
  • Skaņa ir kaka, kas, protams, bija un ir pašsaprotami
Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Pirms 47 minūtēm , Dinamo teica:

atšķirības starp šiem 7304, 7334 un 8303

8303 neiesaku, kjipa jābūt super krāsām, realitātē nav, ņem labāk vien to pašu 7304, tas 7334 gan jau ir ar savādāku dizainu, kāju vai citam reģionam (pirmspēdējais cipars to parasti apzīmē) un pēdējais cipars apzīmē gadu (4 ir 19. gada modeļi, 3 ir 18.)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

man patīk Philips - neko sliktu nevaru teikt.

  • Attēla kvalitāte laba un krāsas jaukas;
  • Ambilight, ja vienkrāsaina siena, tad ir supper;
  • android TV - laba fīča (man atjauninājies līdz 8...) - negribu vairs TV bez andrīša;
  • Skaņa, piekrītu, nekas labs, bet to risina Kinozāle vai Soundbar;
  • forša pults ar pilno klaviatūru aizmugurē, ērti pa youtube.com rakāties;
  • ja ņemtu tagad, ņemtu ar 100 Hz matricu...

Lietošanā 49PUS6482.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Dinamo teica:

atšķirības

https://www.philips.lv/etc/philips/b2c/compareproducts.html?locale=lv_LV&catalog=CONSUMER&ctn=55PUS7304/12,55PUS7803/12,55PUS8303/12

 

ņem un pēti... philipsiem ir viegli atšķirt kura gada modeļi.. 1-2016, 2-2017, 3-2018, 4-2019... arī google var atrast info par būtiskākajām sēriju atšķirībām.. 6, 7, 8....

 

piem. https://www.trustedreviews.com/news/philips-tvs-2949029

Link to comment
Share on other sites

Tiešām liels paldies visiem par info. Bija noderīgi palasīt un iegūt reālas lietotāju atsauksmes vai pieredzi.

 

Izlēmu ņemt 7304, jo citam 7 sērijas modeli 7504 atšķirība bez dizaina ir vēl arī iebūvēta labāka skaņa, tomēr par to piemaksāt gandrīz 200 eur neliekas praktiski.

 

Vēl radās jautājums, vai jums ir bijusi pieredzi vai varbūt ziniet ko teikt, par tv iegādi noname interneta veikalos. Tajos prece par 100-150 eur lētāka nekā jau respektablākos interneta veikalos. It kā jau visi tāpat ņem no vienas noliktavas. Garantiju dod Philips (ok, varbūt ērtāk ir nest uz veikalu, un respektablām firmām tas veikals būs arī pēc pāris gadiem, nekā noname, kas konkurences apstākļos var arī drīz nogrimt, bet nu, ja pareizi saprotu, tad ražotājam ir pārstāvis Latvijā, varēs nest tam).

Nezinu, no kā vēl jāuzmanās pērkot tajos lētā gala interneta veikalos. Ka iesmērēs lietotu (smuki sapakotu), ar defektu vai kā tml. Tā tiešā varētu notikt?

Link to comment
Share on other sites

Noname veikalos tipiska lieta ir ielikt cenu, par kādu preci nemaz nevar dabūt, vai arī preces vispār nav noliktavā. Tāda pieredze bija, kad meklēju monitoru. Gan jau ir arī izņēmumi.

Kaut kā šķiet, ka lielākā daļa to super zemo cenu veikali ir kāda veida PVN karuseļu griezēji, kaut ko līdz pāris simtiem EUR varbūt var pirkt, bet ne tv etc. Pašam sanāca nopirkt videokarti vairākus gadus atpakaļ vienā tādā, cena likās adekvāta riskam, videnei viss ok, bet nu tas veikals arī pazuda pēc ~gada. Galvenais, nemaksāt pirms preces saņemšanas. Var gadīties, ka paredzētā prece nav paredzēta EU tirgum, un garantijas gadījumā būs ražotāja atteikums, vai līdzīgs cirks.

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , Dinamo teica:

prece par 100-150 eur lētāka

 

ko taupa taupītājs, to laupa laupītājs..  un skopais maksā 2x :D Labāk paņem mazliet dārgāk zināmā iveikalā.. es lielo tehniku vispār labāk izvēlos paņemt kādā no elektronikas veikaliem.. rdveikals (var pasūtīt viņiem mājaslapā un veikalā fiziski savākt), vai tet-veikalā vai lmt.. vai tml.. 

Link to comment
Share on other sites

Vēl jau fīča ir 14 dienu atgriešana. RD tas darbojās, pats biju ņēmis gaming monitoru, kurš man neapmierināja. Nezinu kur viņi to moni pēc tam liek, jo bija izpakots un atpakot atpakaļ tā lai nevarētu redzēt nav iespējams. Galvenais, nav baigi jāsauc iemeslu kāpēc viņu vairs negribu.

Link to comment
Share on other sites

Just now, ju teica:

viens no dārgākajiem

jau sen nav... vismaz internetā.. :D veikalā, protams, šķiet citas cenas..

 

Pirms 3 minūtēm , xp teica:

14 dienu atgriešana

pa lielam darbojas (būtu jādarbojas) visur, pasūtot internetā.. RD jau arī vari pasūtīt online, izvēloties preci.. samaksāt un saņemt preci veikalā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , ju teica:

tet, šķiet viens no dārgākajiem, kas var būt

TET tā arī ir, tur viss ir pārcenots, ne tikai TV. - pat par 100 eur

1a ir no lētākajiem, daudz maz normāliem.


Pirms 2 minūtēm , CAP teica:

pa lielam darbojas (būtu jādarbojas) visur, pasūtot internetā.. RD jau arī vari pasūtīt online, izvēloties preci.. samaksāt un saņemt preci veikalā.

Nu nezinu ar tiem non name veikaliem, vai tiešām tā elementāri viss darbojās - gan jau izbrauc uz patērētāju nezināšanu, ka nevajag iemeslu, lai preci atgrieztu.

 

Labots - xp
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , xp teica:

non name veikaliem

bet tāpēc saku, labāk paņemt mazliet dārgāk no lielāka/zināmāka..

 

Pirms 6 minūtēm , xp teica:

TET

ne viss, ne vienmēr.. tur jāskatās individuāli, cena, protams, standartā lielāka (bez akcijām), jo, iespējams, ierēķināta t.s. "bezprocentu" nomaksas interese :)

Link to comment
Share on other sites

Esmu pircis savulaik noname ineta veikalā plazmas tv, kas bij par kādi 150 lētāk kā citos. Nekādu problēmu. Arī citas tehniskas lētākas lietas. Tikai nevajag priekšapmaksu dot. 

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Praksē nav gadījušās problēmas ar lētajiem internetveikaliem. Pat ja veikals pazūd, ar garantijas pieteikumu var vērsties pie ražotājiem. Gan lielajiem, gan mazajiem veikaliem ir visādas dīvainības, piemēram, pēdējās divas videokartes (Vega 56 un RTX 2070), kuras pirku Latvijā vienā no lielākajiem internetveikaliem, bija acīmredzami lietotas - iepakojums bija saplēsts un saņurcīts, švīkas uz korpusa, bet tirgotājs atsaucās uz 14 dienu preces atgriešanu. Noriskēju, paņēmu, viss darbojas tip top. 

Link to comment
Share on other sites

RD par katru cenu cenšās pierunāt pirkt to papildus garantiju. Nu nezin, ja parēķina cik maksā papildus , tad... mani nepierunāja. Cik pieredze, tad visādi ražotāja feileri tipa kāds slikts lodējums vai kas, ''izlien '' vai nu uz reizes vai kāda gada laikā. Ja manta noturas tos divus gadus, tad pa lielam kalpos ilgi . Drīzāk pats nomainīsi uz jaunāku modeli, jo vecais apnicis vai kādas jaunas lietas kas nav vecajā.

 Nu ja kāds  ražotājs , tiešam, visu ražos ka iet tik divus gadus, tad..

Link to comment
Share on other sites

Kad 4 gadus atpakaļ RD skatījos TV, tad beigās viņi man apdrošināšanu piedāvāja bez maksas, lai tikai nopērku TV pie viņiem un neeju prom :)

 

Bet vispār, man šī apdrošināšana šķiet aktuāla lielām precēm - veļas mašīna, ludusskapis utt, kurus pašam sarežģīti stiept uz remontu. Lai tad bojajuma gadījumā viņu meistars braucu un labo.

Link to comment
Share on other sites

Stāsts par RD apdrošināšanu , bet ne televizoru.

RD apdrošināšana tāda interesanta. Kad pirku telefonu pie viņiem, drošināju pa naudu telefona ekrānu uz gadu. Varot vienu reizi kaut vai pats speciāli sasist, skrāpēt utt, un nekas pa to nebūs jāmaksā. Un pēķšni 361 dienā maza problēma ar displeju. Neriskēju garantijas remontu ņemt, jo iemeslu kā atšut  var atrast bez problēmām. Izvēlējos apdrošināšanu. Piesakot pieteikumu remontam pie apdrošinātājiem izrādās vēl jāmaksā pašrisks ?,  pārdevējs pa to neteica ne vārda. Vai tas polisē tiešām ir ierakstīts, neiedziļinājos. Ja aprošinātājs saka ka jāmaksā, tad jāmaksā. Saņemot telefonu darbnīcā, meistaram uzjautāju, vai pa garantiju varēja sataisīt. Maistars saka, ka pats esmu vainīgs dēļ tā mazā defekta , neesot garantijas gadījums ?,

Labots - kaads
Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , energys teica:

man šī apdrošināšana šķiet aktuāla lielām precēm - veļas mašīna, ludusskapis utt, kurus pašam sarežģīti stiept uz remontu.

muuslaiku tv arii nav diez cik parociigi transpoteeshanai,

RD Serviss, pashi savaaca, pashi atveda

 

pirms 20 stundām , jozhix teica:

 

Nafig pagarinaato garantiju?

ir kaada muusdienu prece, kuras ilgmuuzhiiba nebuutu izprojekteeta maksimaali tuvu garantijas laikam?

Link to comment
Share on other sites

Mans stāsts par RD apdrošināšanu.

Labu laiku atpakaļ pirku bērnam telefonu. Pērkot telefonu uzreiz ir skaidrs, ka tas ļoti ilgi nekalpos.

RD veikalā piedāvā piemaksāt par apdrošināšanu. Es skatos- pārdevējam aiz muguras ir plakāts, ka ņemot preci bezprocentu kredītā apdrošināšana ir bezmaksas.

Tā arī izdarīju. Paņēmu kredītā, apdrošināšana bez maksas, kredītu preces vērtībā pārskaitīju nākošajā dienā. Neatceros kāpēc, bet uzreiz veikalā nevarēja kredītu samaksāt.

Puika protams telefonu saplēsa un remonts bija bezmaksas. Tomēr tas bezmaksas remonts vilkās tik ilgi, ka tik un tā bija uz remonta laiku bija jāmeklē cits telefons.

U.P.D.

Aizmirsu, ka bija jāmaksā pašrisks. Tomēr tas bija mazāks nekā remonta izmaksas.

 

Pats es pērkot tehniku priekš sevis nekad par nekādām papildus garantijām vai apdrošināšanām nemaksāju. Manuprāt tās ir loterijas biļetes kuras pārdod tirgotājs. Kā zināms loterijā 100% vinnē tikai tas, kurš to organizē. Paveiksies arī kādam no biļešu pircējiem, bet par to samaksās visi pārējie loterijas dalībnieki.

 

Es nebaidos ņemt preci no-name interneta veikalā, ja ražotājam ir serviss kurā vari preci nogādāt pats, nevis caur tirgotāju. Vari tādus servisus atrast internetā pazvanīt un noskaidrot par garantijas noteikumiem. Vest lielu tehniku no attālākas vietas arī būs problemātiski, bet tas tik un tā nemaksās vairākus simtus.

 

Labots - Taapat
Link to comment
Share on other sites

2019.09.21. , 08:40, xp teica:

Nezinu kur viņi to moni pēc tam liek

Pārdod, ku ta vēl, pasaka taisnību vai ka paraugs un tirgo nost. Nopirku RD lapsi, attaisu vaļā, diska iepakojums atplēsts, mājās konstatēju, ka hdd vienkārši noformatēts. Atmetu ar roku, negāju kasīties, jo pašam lapsim lietošanas pazīmju nebija, darbojas vēl tagad, tik hdd pieliku klāt ssd un viss.

 

2019.09.21. , 08:42, ju teica:

tet, šķiet viens no dārgākajiem, kas var būt

Ne vienmēr. Kā reiz paņēmu pie šiem tv, kura cena, uz to brīdi bija zemāka nekā 1a un RD pamatcena. Un, ja cenas pārsvarā arī ir lielākas nekā citās bodēs, tad tas dēļ tā, kā jau Cap teica, ka ir bezprocentu nomaksa, un galu galā, ņemot uz nomaksu/līzingā citā veikalā, par preci visticamāk būs jāmaksā vairāk.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jautājums par Philips Androidiem.Kā es kā nezinātājs varu pateikt,ka šis Philips ir Androids.Kur es to varu redzēt neizmantojot internetu?

Link to comment
Share on other sites

Visas 7*** serijas uz augšu (izņemot oled 7** sēriju) ir ar Android. Bet tā, ja pieeja TV, menu uzreiz sapratīsi, ka tas ir Android un arī iestatījumos var redzēt, kas par Android versiju

Link to comment
Share on other sites

Gribu telefoniski palīdzēt vienam draugam uz Philipsa palaist IPTV,bet neatrodam vajadzīgo aplikāciju (smart iptv).Uz dažiem Androidiem ir izdevies to palaist,bet te caur telefonu nesaprotu,kas tas par Philipsu.Varbūt kāda cita aplikācija der,caur kuru var ielādēt m3u failu?

Link to comment
Share on other sites

Jā, grūti mācīt otru pa telefonu operēt mandeles...

It sevišķi ja pats lāga nezini, caur kuru galu tas darāms.. ☺️

Link to comment
Share on other sites

Tur tā lieta, lai čalis aizmugurē TV apskatās modeli...

 

Android TV var uzstādīt TeamViewer, kas atvieglo darbu

Link to comment
Share on other sites

Noskaidroju,Androids tas nav.Vairāk darīšana ir bijusi ar Samsung un LG,kur IPTV iet griezdamies.Tie ir vienīgie TV,kuri atbalsta SMART IPTV un vēl TV uz Androida.Lieta tāda,ka Smart iptv atbalsta arhīvu,bet pārējie vai nu vispār neatbalsta,vai atbalsta daļēji.Uz sava LG uzliku SS IPTV un arhīva nav.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...