Jump to content

Canon Speedlite 430EX bojājums


VebKamera
 Share

Recommended Posts

Svejkiņi. Ir ļoti sena, bet ne nāvīgi intensīvi lietota Canon Speedlite 430EX II zibspuldze. Lietošanas režīms ir vairāk tāds: 2 mēneši plauktā un tad 600 kadri, pēc tam cikls sākas no sākuma. Pirkta jauna pirms gadiem 8 (kautkātā??).

Problēma tāda, ka izņemot no plaukta un startējot tika novērots, ka ieslēdzas arvien negribīgāk. Pašā sākumā tas nozīmēja, ka ieslēdzot nenostrādā uz 2-3 kadriem, bet visu laiku tas laiks pieauga. Šodien nācās mocīt ar ieslēgšanu - izslēgšanu un pilota spaidīšanu kādas reizes 150, kamēr sāka kaut cik darboties. Kad darbojas, parasti nekādu lielu kasjaku nav. Kad izslēdz uz ilgāku laiku, tad var nākties pamocīties, kamēr atkal darbojas normāli.

 

Kas šamai notiek? Mirst lielais kondensators? Vai mūsu foruma fotoguru var pasviest ideju ko darīt? Man izklausās, ka ar tik vecu grabuli braukt uz Mūķeni var izrādīties padārgi un diez vai atmaksājas. Kā ir?

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Nu veca ta veca, bet amatieru (un arī neizvēlīgu profu darbam pietiekama). Aizčāpo gan vai nu uz oficiālo servisu, vai uz šejieni. tika vispirms pazvani.  Nezinu gan kā tur ar zibenēm, bet pirms nu jau daudziem gadiem vienu "relikviju" - krievu laiku filmenieku Ivars super saremontēja. 

 Ja kas - vari sarunāt diagnostiku un tad jau izlemt, remontēt vai pirkt jaunu.

Pāris mēnešu dīkstāvei tā kā nevajadzētu kondensatoru čakarēt, bet tas, ka stipri ilgi nelietota zibene ir "jāpatrenē", lai sāktu normāli strādāt, ir dzirdēts.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Paldies par linku. Iešu vai nu uz vienu, vai uz otru, laikam būs skopums jānodzen un tā diagnostika jāpaķer. Tā ka fiziski iespaidota viņa nav, pašam ar skrūvgriezi tā īsti negribas spraukties iekšā.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Beton un ko tur ieraudzīsi atvēris, vai atradīsi bez nepieciešamās iekārtas, vai vismaz milzu pieredzes? Nav jau krievu laiku blicene, kurai lampu vai kondensatoru nomainīt (pats ne reizi vien esmu mainījis). Tagadējām gudrajām ar aci vai multimetru neko nesapratīsi, "speciālist".

Link to comment
Share on other sites

energys

Jūs mani sākat baidīt. Es arī esmu nopircis Canon zibeni, kurš nedaudz tika padarbināts, bet tagad kādus 3-4mēn jau nav kustināts. Tiešām vajag regulri padarbināt?

 

Ja par šo tēmu, tad diezgan daudz jau lietota, ja saka, ka ir 8 gadus un darbina ik pa 2 mēn un tad 600 kadri. Tad jau sanāk 600x6x8=28 800 bliezieni. Var jau būt, ka vienkārši resurss beidzas?

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Nedomāju, ka 3-4 mēneši ko ietekmēs, 3-4 gadi gan varētu. Pašam bija 430EX II, pirms kādiem 5 gadiem nomainīju uz 430EX III (vairāk iespēju), bet nu jau vismaz 2 gadus nebiju darbinājis, kopš pārgāju uz SONY bezspogulenēm. Pirms pāris dienām bija jābildē plašā, patumšā telpā, un nācās paņem Canon, jo Sony man jaudīgas zibenes nav (vispār zibenes cenšos nelietot). Nu un 430EX III bez kādas žagošanās 584 kadrus, pie tam vairākus ātrajā režīmā, nostrādāja, viss OK. Posta autoram drīzāk kāds gļuks elektronikā, šaubos, vai kondensatorā.


Pirms 26 minūtēm , energys teica:

Var jau būt, ka vienkārši resurss beidzas?

Pirmā parasti izbeidzas tieši lampa, bet tagadējām gudrajām kāda mikrene arī var streikot.

Link to comment
Share on other sites

energys

Es tieši paņēmu 430 III modeli.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera
pirms 9 stundām , raiviic teica:

drīzāk kāds gļuks elektronikā, šaubos, vai kondensatorā

 

Es arī visu laiku pie šīs domas atgriežos. Stiepšu uz diagnostiku.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Es laikam stieptu uz Mūkusalas - viņiem kā oficiālajiem Canon pārstāvjiem, vajadzētu (domāju) būt labākām diagnostikas iespējām.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Beton, zibspuldzi vispār esi redzējis, jo vairāk atvērtu ?  Es esmu un ne vienu vien salabojis. Savukārt Canon servisā gan kameras, gan objektīvi ir kalibrēti un remontēti, zinu kādas tur iekārtas un iespējas. Tā kā izmanto iespēju paklusēt par lietām par kurām sajēga ir nulle.

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , deac_dc teica:

Ko tad tur diži diagnosticēt.
Gan jau ka kondiķi atstiepušies.

 

pirms 2 stundām , Praktigans teica:

Nu tur jau tā lieta! Bet lai to ieraudzītu - vajag atvērt un ieraudzīt.

 

Betons jau sāk pats ar sevi apspriesties..:D

Vot līmenis..:suicide2:

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Sausais atlikums ir tāds, ka nesīšu pie speciālistiem, kuri zina ko dara. Droši vien vasaras otrajā pusē - tagad citas lietas.

Ja / kad sataisīs, mēģināšu atcerēties iepostot kas tad bija par vainu.

Līdz tam - tēmai ir pretbetonu aizsardzība :)

 

Link to comment
Share on other sites

  • VebKamera locked this tēmaa
Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...