Jump to content

Elektriskais grils


Kitai
 Share

Recommended Posts

ImissimI

Laba cepeškrāsns un miers. Vajag pēc iespējas izvairīties no specifiski pielietojamiem virtuves gadžetiem, tie pēc kāda laika sāk krāt augstajos plauktos putekļus.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 59 minūtēm , Kitai teica:

istabas apstākļos var pagatavot grillētu gaļu

Varbūt tomēr ne īsti ''istabas apstākļos'', tad jau arī ''paraša'' turpat stūrī prasītos....? ?

Link to comment
Share on other sites

Jā, jā, un vēl taisa čupas uz avīzes un met pa telts logu ārā...?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tā pati vafeļu panna tikai jaudīgāka un biezāku cepamo materiālu var tur iebāzt. Kopumā pilnīgs mēsls, jo ogļu grils dod dūmu aromātu, pat gāzes grils kaut ko nedaudz dod, bet šitā elektriskā cepešpanna ar teflonu nedod neko.

 

Ja šausmīgi gribās kaut ko piromānēt, nopērc kūpinātavu uz spirta tabletēm, maisiņu ar speciālajām kūpinātavu skaidām/granulām un nokūpini mājās zivi. Tas tiešām strādā un nemaz nav tik traki, ja kūpināta stāv zem nosūcējā. Šašliks uz sausā spirta nesanāk, tur ir par maz siltuma.

 

Kaut kas šāds:

 

https://www.amazon.fr/viande-räuchern-Fumoir-inoxydable-330002/dp/B01N4QSPH9

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

Taisnība, ja Kitai grib ēdināšanas pakalpojums piedāvāt komerciāli, tad

pirms 1 stundas , ImissimI teica:

pēc iespējas izvairīties no specifiski pielietojamiem virtuves gadžetiem

vairs neattiecas un jāņem ciet.

 

Bet vajag arī maizes cepšanas aparātu, jo pašcepta maizīte pie svaigi uzgrilēta gaļas gabala.. mmm

Labots - ImissimI
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , ImissimI teica:

tie pēc kāda laika sāk krāt augstajos plauktos putekļus.

Vo vo, man ar ir padomjlaiku šašlikcepamais, lampinieks. Vienreiz izcepu, ieraudzīju elektrības patēriņu un ar to pietika lai aizmirstu par šādu verķi.

Var jau nopirkt čuguna grill pannu un grillēt/cept.

Labots - romajo
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , jacobs teica:

Jā, jā, un vēl taisa čupas uz avīzes un met pa telts logu ārā...?

parasti gudrīši vienreizējos maisiņos krauj  čupas un tad pa logu ārā :D

Link to comment
Share on other sites

Ja ir indukcijas plīts virsma, tad var parastu čuguna taisnstūri likt virsū un cept. Pa ziemu tā pāris reizes tika izmantota rievotā čuguna uzparikte no dārza grilla. Principā nekāda vaina, mednieku desiņām utml. der lieliski, bet sašlikam taču prasās kārtīgs karstums arī no "augšas" un tauki ar ies pa gaisu uz visām pusēm. Tad labāk kaut kādu  mini tandira variantu, lai gan... vienalga garām.

Link to comment
Share on other sites

Maksimālais ko var dzīvoklī- cept uz čuguna steiku pannas tipa šitādu kārtīgi uzkarsējot. I tad vajag labu nosūci. Nu nebūs īsti kā uz oglēm, bet uz to pusi pēc garšas. Nu vajag riktīgu temperatūru lai notiktu Mailjāra reakcija (Maillard reaction) kas dod tam ceptajam to garšu ( kas nebūt nav labs veselībai).  

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...