Jump to content

Vintāža tipa resīveris


Linards Bartusevics
 Share

Recommended Posts

Linards Bartusevics

Labdien, amatiera jautājums. Gribu nomainīt 5.1resīveru uz 4 kanālu resīveris. Sadalīt dzīvokli divās zonās. Jautājusm, vai vintāža tipa pastiprinātājs (piemēram, Marantz SR800) spēj konkurēt ar mūzdienu, piemēram Yamaha RX sērija 4 kanāliem skaņējuma ziņā?

Jaunu varu paklausīties veikalā, bet lietotu vintāžu no rokas pie katra neaizbraukšu.

Link to comment
Share on other sites

Marantz nav 4 kanālu..tikai divi..stereo....

Link to comment
Share on other sites

Linards Bartusevics

Nu teiksim 2215 modelim ss.lv norādīti 4 kanāli. Šeit nav runa par stereo vai 4 kanāliem. Iet runa, vai šāda vecuma iekārta var konkurētkvalitatīvā skanējumā?

Link to comment
Share on other sites

jā - jā  tici vairāk ss.lv .... vecs var būt krāms un jauns var būt krāms - jāskatās konkrēti modeļi, nosaukumi. Jebkuram ražotājam ir lētais gals un dārgāki- labāki aparāti....

Veciem mēdz būt mehāniskas problēmas - čarkstoši poči etc. + laika gaitā veikti kaktu meistaru remonti . 4 skandas nav prātīgi stereo pastūzim slēgt klāt.

Labots - osscar
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 18 stundām , Linards Bartusevics teica:

vai šāda vecuma iekārta var konkurētkvalitatīvā skanējumā?

Nezinu par kādu vecumu iet runa, bet man saimniecībā ir vismaz 2 gab. pastiprinātāji, kuri ražoti ap 1978. gadu. Viens ir Kewnwood KA-7300, otrs Technics SU-8080. Abiem ir Dual mono konstrukcija ar 2 atsevišķiem barošanas trafiem. Domāju, ka skanējuma ziņā viņi iekabinās jebkuram mūsdienu verķim cenā līdz 1k.

Protams  - kā jau minēja Osscar, jebkuram šāda vecuma aparātam vairs nebūs ideāli saglabājušies detaļu parametri (elektrolītiskie kondensatori u.c.), kā arī jautājums par to vai ir veikti remonti un cik kvalitatīvi, vai nav izdiluši potenciometri. Bet tīri konstrukcijas ziņā - 1980-tie gadi bija pastiprinātāju "zelta laikmets" un to gadu izstrādājumi ir būvēti godprātīgi, un skan patiešām labi.

Vēl - neesmu redzējis nevienu 4 kanālu pastiprinātāju. Standartā stereo pastiprinātājiem ir 2 kanāli, bet vairumam var pieslēgt 2 pārus akustiku (parasti apzīmē kā A un B). Uz paneļa ir slēdzis, ar kuru var ieslēgt vai nu A vai B akustikas vai arī A+B. BET (!!!) pēdējā variantā jāuzmanās, jo akustikas saslēdzas paralēli un, piemēram, ja būs pieslēgtu 2 pāri 4 Om akustiku paralēli, tad pastiprinātājam būs 2 Om slodze un vairums (es teiktu 99%) pastiprinātāju nav paredzēti šādam režīmam ar visām no tā izrietošajām sekām - lielu karstumu, kropļotu skaņu un sliktākajā gadījumā ar dūmiem un klusumu. Jebkuram pastiprinātājam ir norādīta pieļaujamā akustiku pretestība - parasti tie ir 4-16 Om, bet bieži vien arī 6-16 Om vai pat 8-16 Om.

Rezumē - var dalīt dzīvokli 2 zonās šādā veidā - ja vienlaicīgi skanēs tikai viena zona, tad problēmu nebūs. Ja grib vienlaicīgi abas, tad jāmeklē pastūzi, kam pieļaujama 4 Om slodze un 2 pārus 8 Om akustiku.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...