Jump to content

Vienfāzes metināšanas invertors


Zoom
 Share

Recommended Posts

Bet izlasi tālāk:

10l un 40l baloniem ir iespēja izpirkt nomas tiesības, tādejādi balons kļūst par jūsu īpašumu

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1
2019.02.8. , 06:44, Ronalds teica:

Cik ir strādāts ar inventoriem tad mazajiem amatieru ar b16 drošinātāju pietiek ar atliektiem galiem. Nekad nav sists ārā. 

 

Invertoriem.

Kondensatori nodrošina sākuma brīdī to lielāko strāvu un tāpēc arī pietiek.

Link to comment
Share on other sites

Sarunāt ar monopolistiem nevar neko !  Pat to ne , kas rakstīts viņu mājaslapās. Aiznes jaunu ES normām atbilstošu un pārbaudītu , marķētu

balonu, lai uzpilda - pasūta tevi vienu māju tālāk. 

 Maksāt par zagšanu un laupīšanu ir apkaunojoši. Pirmo gadu viņi visi piedāvāja, ja nodosi viņiem veco, viņu vārdiem, nederīgo, balonu, gadu nomas maksa nebūs jāmaksā. Tagad tie paši nederīgie baloni , tikai ar jaunu ventīli un pārkrāsoti, ir kļuvuši derīgi un tiek iznomāti.

  Kad pajautā, kāpēc man jāmaksā 31 dienu mēnesī nomas maksa, ja sestdienās un svētdienās es nevaru apmainīt tukšo balonu, tad atbildes nav.

Link to comment
Share on other sites

Galvenais iemesls, kāpēc gāzu tirgotāji spiež uz nomas līgumiem ir tas, ka gāzes baloni pieder pie bīstamajām iekārtām un uz tām attiecas “Noteikumi par bīstamajām iekārtām” un “Spiedieniekārtu un to kompleksu noteikumi”. Šie noteikumi uzliek par pienākumu veikt regulāras hidrauliskās pārbaudes. Nezinu cik maksā tāda pārbaude, bet spriežot pēc internetā atrodamās pārbaudes procedūras (Gāzes balonu hidrauliskā pārbaude. Gāzes balonu pārbaude pēc iekšpuses žāvēšanas. Gāzes balonu pārbaude pēc tīrīšanas ar skrošu strūklu u.t.t) tas nebūs lēts prieks, bet gāzu tirgotāji ne pārāk grib tērēt naudu par “bezpersonisku”  balonu pārbaudi. Ja balonus pildītu uz vietas, klienta klātbūtnē, tad veikt balonu pārbaudes varētu uzlikt par pienākumu pašam balona īpašniekam un pieneņemt balonu bez pārbaudes. Bet tā, ka balonu pieņem uz apmaiņu, tad klienta pirktais, un pārbaudītais balons, atkal pārvēršas par ““bezpersonisku” balonu, par kuru tālāk neviens vairs negrib uzņemties atbildību.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Didzis teica:

Pusautomāts ir kruta lieta, bet kā tur tagad ar ogļskābo gāzi? AGA tak prasa abonēšanas maksu par balonu un tas galīgi neder mājas lietotājam. Vismaz man garažā stāv AGA acetilēna balons, kuru nopirku krīzes brīdī, bet nevaru to uzpildīt. Es jau saprotu, ka balonu celtnieki nospēra, jo nesamaksāja viņiem par darbu, bet AGA neko nav zaudējusi, jo saņēma savulaik drošibas naudu par balonu. Kādi varianti ar ogļskābās gāzes baloniem? Pats esmi darbojies tikai ar lielajiem melnajiem krievulaiku ogļskābaās gāzes baloniem, bet tie nav nopietni mājas lietošanai vai, kur nu vēl, izbraukumam. Savukārt, maksāt kautkādu abonēšanas mēneša maksu, ja vajag trīsreiz gadā pametināt, ir vienkārši stulbi.

Tieši tāpēc es nopirku 12 l balonu par 100 EUR, nu tādu kā aluskrāniem un tagad varu pildīt vai mainīt tad kad vajag (reizi mēnesī vai reizi pa 2 gadiem, kā sanāk). Var arī uzpildīt jebkuru balonu ar CO2, ja vien tam ir sertificētā "PI" zīme. Rīgā to dara HAG Krustabaznīcas ielā. Balonu var nopirkt SS un arī gāzu tirgotāji pārdod. Jāskatās kādu un par cik.


https://airok.eu/  pārdod balonus.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 58 minūtēm , Firza teica:
Pirms 59 minūtēm , Firza teica:

Bet tā, ka balonu pieņem uz apmaiņu, tad klienta pirktais, un pārbaudītais balons, atkal pārvēršas par ““bezpersonisku” balonu, par kuru tālāk neviens vairs negrib uzņemties atbildību.

    Aizmirsti par to. Tas bija sen, sen. Tagad personīgo balonu ar visām zīmēm un pārbaudēm uzpildei, un atgriešanai īpašniekam paredz noteikumi, un monopolisti to arī sludina, tikai dzīvē tevi sūta d..... .

 

Link to comment
Share on other sites

Ek... Ja tiek metināts daudz, tad tā abonēšanas maksa ir sīkums! (Tipa serviss) 

Bet ja jāmetina pāris reizes gadā.... Tad balona abonēšanas maksa jūtami pārsniedz gāzes izmaksa!  

Link to comment
Share on other sites

Eh, man jūsu problēmas, tad jau es neko nebūtu paspējis paveikt...

Tikai visu laiku kalkulējis, kā dažus eirikus iesist, gāzi lietojot...

Un pa to laiku nopīpējot, līdz 5 eiriki dienā, vai kādu kārtīgu šņabi pa 10 eirikiem izraujot, utml. priekos to naudu izmetot....

Bļin, ja es teiksim nopelnu 10 un vairāk eiriku stundā, tad kas ir tie paši mēnesī...?

Tad apsēsties TV utml. paskatīties arī skaitīšu, cik es būtu nopelnījis pa to stundu...

Darba jau netrūkst, var raut no rīta līdz vakaram...

Labi, katrs jau pats cenšās dzīvot saskaņā ar sevi...:)

Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , jacobs teica:

Darba jau netrūkst, var raut no rīta līdz vakaram

Nejauc profesionālu darbu katru dienu ar  neregulāru metināšanu. Kapēc man Tevi būtu jāmeklē un jāmaksā, lai sametinātu piemēram antenas turētāja kronšteinu, ja rokas man no īstās vietas aug, es pats to protu izdarīt. Tai pat laikā es nekad negribu būt metinātājs un pelnīt ar to ikdienā naudu.  Skaidrs, ja man vajadzētu simts kronšteinus, meklētu profesionāla metinātāja pakalpojumus. Protams, es varu samaksāt naudu par balona īri, bet, kā jau teicu, principa jautājums, maksāt tikai par to, ko izmantoju. Visas tās regulas par balonu pārbaudi vienkārši ir jevrosojuza uzpiesras. Kautkā nav dzirdēts, ka kāds metinātājs būtu kādreiz uzsprādzis. Sprāgst propāna baloni un arī tikai tapēc, ka duraki tos vieno pie gāzes plīts.  

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , Didzis teica:

jau teicu, principa jautājums

Didzi, arī principiem ir tāda pakārtota saistība ar darba izmaksu kalkulāciju...

Es arī neesmu metinātājs, bet tā ir nepieciešamība, tāpat kā daudzas citas prasmes, lai taptu šāds vai tāds izstrādājums....

Man ir ne mazums instrumentu, izejmateriālu utml. ko retāk ievajagās,..

Tāds paliels optimums, lai kad vajag tas ir...

Vai arī padara man jebkuru darba etapu ērtāku, patīkamāku...

Kā nekā mūsu gados jau jādara, arī naudu pelnot , labāk tikai sev patīkams darbs....

Vēlams labiekārtotā darbnīcā, tā sacīt komfortā...

Lūk, nupat izmetu 1t, nopirku jaunu lentzāģi, lai arī vecais vēl bija gājējs,

Tāpat vēl vienu kompresoru, bet krietni klusāku, kā esošais...

It kā bez tā, varbūt, vēl ilgi iztiktu, bet darbs uzreiz patīkamāks....

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Jacobs, es jau daru līdzīgi  un pērku modernus mēraparātus, kaut varētu iztikt ar veciem keievulaiku kūžņiem, kuri principā savu funkciju veic.  Labs jauns instruments, ar to strādajot, uzreiz paceļ garīgo. Te gan cita lieta, pr to pricipu. Tavs jaunais lentzāģis jau ēst neprasa un par to abonēšana nav jāmaksā. Zāģē kaut reizi gadā.  Tāpat kā mans selektīvais voltmetrs, kuru faktiski esmu izmantojis tikai vienam projektam un tā ietvaros es to nopirku.  Man netālu ir AGA pārstāvniecība un nav problēmu gāzi dabūt, bet man tas balons, garažas stūrī ,''prasīs ēst'', jo lūk jāmaksā pilnīgi ne par ko. Jā, tā nauda varbūt arī nav liela, bet par ko?

Link to comment
Share on other sites

Galvenais, Didzi, nepalikt savu principu vergiem...

Arī neviens klients mūs tad nesapratīs, ja tas kaut kā nāks pa sliktu pakalpojuma kvalitātei...

Es par ērtībām visur esmu gatavs maksāt un daudz neskaitu to eiriku...

Lai gan, piemēram, tāds OIK, man arī principā, ir kā nazis pret stiklu....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Esmu ievācis info par aparātiem. Izlēmu, ka ņemšu MMA/MIG/TIG. Nav jēgas aprobežoties ar elektrodiem. Tagad meklēju izdevīgāko balona iegūšanas variantu. Biju uz šo vietu: http://instrumentucentrs.lv/lv/p/919 Šis ir krievu tipa balons. Piestāstīja pilnas ausis, ka viņa variants ir labākais. Nopērc balonu un tad kad tukšs, tad apmaini. It kā izklausās forši, bet lielie kantori piedāvā eiro tipa. Jautājums vai tie CCCP tipa baloni ir +/- līdzvērtīgi? Man ietekmēja šī propagandas lapa: http://balonuapmaina.lv/ 

Link to comment
Share on other sites

Didzis

Tak katrs tirgotajs liela savu preci. Vecajiem krievu baloniem nav ne vaina un tie izturēs ''tiešu ātomsprādzienu''. Protams, ja vajag staipīt apkaŗt, tad jādomā par vieglāku, bet, ja stāv garāžas stūrī, tad pilnīgi pofig, cik liels un smags, ka tik gāze lētāka un nav jāmaksā ikmēneša abonentmaksa. Pāreja uz Eiropas standarta baloniem ir tīrs tirgotāju lobijs.

Link to comment
Share on other sites

jacobs

Vecie sovjetu laiku baloni  tiks izskausti, tas ir tikai laika jautājums... Arī senie biezsienu smagie AGA u.c. rietumu firmu baloni tiek pakāpeniski nomainīti ar krietni vieglākiem... Vēlēsies plašāk pielietot savu /MIG/TIG , tāpat nāksies balonu arī pārvietot tuvāk darbavietai, tāpat pārvadāt...

Ne katrā vāģī ieķīlēsi lielu smagu un netīru balonu...

Ļoti svarīgs moments, lietojot dārgu gāzi ir arī laba, ērta balona ventiļa darbība...

Tāpēc iztērējot nopietnāku naudu mūsdienīga metināmā aparāta iegādei, ir nenopietni, izmisīgi taupīt uz tā lietošanu...

Viena neliela haltūra, kādam ko ar TIG sametinot, uzreiz atpirks pusgada balona īri...

Link to comment
Share on other sites

Insekc

Amatierim balona noma nav izdevīga. Var nopirkt dažāda tilpuma balonus (SS.COM), tos pildīt vai mainīt. Tikai jāskatās, lai būtu jaunais "PI" sertifikāts, citādi to neviens vairs nemainīs un nepildīs. Krievu balons ir lētāks, bet liels un smags. Man pietiek ar 12 l balonu. To viegli pārvadāt auto bagāžniekā.

Link to comment
Share on other sites

jacobs
(labots)

Neviena nopietna firma neņems ''ne viņu'' svešu, nesaprotamu, cita standarta, balonu, kaut vai, ja būs uzkleķēts sertifikāts, un nedzīs tajā iekšā 200bar argonu, vai vēl riskantāk , skābekli... Peļņa kapeikas, no tiem sīkpiržiem, bet risks par veselu kapitālu...

Es pats ''pārlējis'' esmu n tās reizes argonu u,c. mazākos, dažādos balonus, bet uz savu risku, vienmēr ievērojot spiedienu un gāzu secību utml.

Tāpat vajag atcerēties, ka vītņu standarti ir vairāki...

Labots - jacobs
Link to comment
Share on other sites

Insekc
Pirms 35 minūtēm , jacobs teica:

Neviena nopietna firma neņems ''ne viņu'' svešu, nesaprotamu, cita standarta, balonu, kaut vai, ja būs uzkleķēts sertifikāts, un nedzīs tajā iekšā 200bar argonu, vai vēl riskantāk , skābekli... Peļņa kapeikas, no tiem sīkpiržiem, bet risks par veselu kapitālu...

Es pats ''pārlējis'' esmu n tās reizes argonu u,c. mazākos, dažādos balonus, bet uz savu risku, vienmēr ievērojot spiedienu un gāzu secību utml.

Tāpat vajag atcerēties, ka vītņu standarti ir vairāki...

"HAG" Krustabaznīcas ielā lej CO2 klienta balonā (vienalga kāds tilpums), ja vien uz tā ir "PI" zīme. 12 l pārtikas CO2 balonus maina (pat benzīntankos). 12 l CO2 balons (pilns) maksā ~100 eur.

Par skābekli nav pieredzes.

Link to comment
Share on other sites

jacobs

Viens CO2, un kāds propāns tāda pašvaka izvēle...

Es ar MIG melno metinot,  tāpat lietotu CO2 un Ar maisījumu...

Cita lieta... 

Link to comment
Share on other sites

Tārps
pirms 3 stundām , jacobs teica:

Vecie sovjetu laiku baloni  tiks izskausti, tas ir tikai laika jautājums... Arī senie biezsienu smagie AGA u.c. rietumu firmu baloni tiek pakāpeniski nomainīti ar krietni vieglākiem... Vēlēsies plašāk pielietot savu /MIG/TIG , tāpat nāksies balonu arī pārvietot tuvāk darbavietai, tāpat pārvadāt...

Ne katrā vāģī ieķīlēsi lielu smagu un netīru balonu...

Ļoti svarīgs moments, lietojot dārgu gāzi ir arī laba, ērta balona ventiļa darbība...

Tāpēc iztērējot nopietnāku naudu mūsdienīga metināmā aparāta iegādei, ir nenopietni, izmisīgi taupīt uz tā lietošanu...

Viena neliela haltūra, kādam ko ar TIG sametinot, uzreiz atpirks pusgada balona īri...

   Gan AGA , gan Messers ar viltu izkrāptos sovjetu balonus tikai pārkrāso un nomaina ventīli par dažiem eiro. Pēc tam tie ir gana labi un atbilstoši arī 200 atm. spiedienam. Fakts.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

oxygen
Pirms 13 minūtēm , Tārps teica:

viltu izkrāptos sovjetu balonus tikai pārkrāso un nomaina ventīli par dažiem eiro. Pēc tam tie ir gana labi un atbilstoši arī 200 atm. spiedienam. Fakts.

Nu ja muldi , tad vēl varēji pierakstīt ka pie reizes ''uzpūš'' lielākus no padomju 40 litriem uz 50 litriem . Kaut kā šo cenu lapā neatradu 40 litru un 200bāru http://www.elmemesser.lv/lv_LV/downloads/price-lists

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

jacobs
(labots)

Kā jau rakstīju. rietumnieki pat izskauž savus smagos balonus, vairāk gan tos nobīdot uz mūsu valstīm...

Par Messers nepateikšu, varbūt ''austrumu tirgū'' tiem agrāk bija īpaša politika, bet pārejiem nopietnajiem nevienam neesmu redzējis pārkrāsota ''krievu balona'' izskatu...Par ''vasjas kantoriem'' nepateikšu...

90 gadu sākumā AGA pieņēma mūsu vecos balonus utilizēšanai, dodot zināmu bonusu, kļūstot viņu klientam...

Toreiz vispār citu konkurentu, konkrēti, argonam, tiem nebija...

Krievu rūpnīcas , tuvākās, tad bija Kaļiņingradā un Ļeņingradā

 

Labots - jacobs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

oxygen

Uz žoga arī raksta, bet iekšā....  Da pasaulē ir visi iespējamie izmēra. Tik kaut kā neesmu manijis ka lielie tirgotāja TAGAD tirgotu gāzi gosta balonos. Kādreiz varbūt, jo 200 bāru jau nebija. Nu nevajag takšu klajas muļķibas rakstīt ka nu tik normāli razotāji ņem un izmāna 150 bāru gosta un tik pilda tajos 200 bārus un pārdot. Pretējam vēl ticētu, tipa 200 bāru pilda 150. Bija padomzemē arī 300 bāru baloni, tikai tos lietoja militāristi nevis parastie mirstīgie.

Link to comment
Share on other sites

jacobs

50l vairāk ienāca pēdējos gados, agrāk arī AGA strādāja ar rietumu 40l....

Oi, cik to nav pārcilāts...

Ne vienu vien reizi arī pašas AGA objektos ir strādāts, apsaistot stacionārās gāzes glabātuves, pie konkrētiem gāzes klientiem...

Slāpeklim, skābeklim...

Link to comment
Share on other sites

Tārps

Ticība ir katram sava un piespiest kādu ticēt vai nē .......   Tikai vajag uzmanīgi pavērot tos balonus un dzirdēt ko saka paši strādnieki. Jā, pirms dažiem gadiem

pašas šīs lielās firmas to atzina, ka nomaina tikai ventīļus un izskalo. Nez kāpēc leišos vēl tagad lieto GOSTa balonus , un visi dzīvi.

Link to comment
Share on other sites

jacobs

Nuu, man darbnīcā zem grīdas-platformas guļ vecie skābekļa baloni, kā kompresora resīveri...

Tā jau nevar salīdzināt, ka krietni vieglāk trasportēt, pārvietot ir jūtami vieglākos, plānākos 50l...

AGA jau tagad ir pat ''stikla šķiedras'' Ar baloni...

Ne no labas dzīves, savulaik servisējot ražotnes, ar kolēģi pārgājam uz 5l, ko paši pildījam no lielajiem...

Tos vismaz visur varēja izstaipīt...

Interesanti, bet mūsu konkurenti nekur mazākus par 20l nelietoja, jo priekšniekam jau pašam nav jāstaipa...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Didzis

Viss jau atkarīgs no pielietojuma. Kam kur garažā jāstaipa baloni? Mierīgi var izmantot arī smagus, ka tik nav jāmaksā abonentmaksa. Protams, ja braukā apkārt pie klientiem, tad cita lieta.

Link to comment
Share on other sites

jacobs

Pareiza darba organizācija arī darbnīcā, ja tu izgatavo, remontē, kādu lielāku iekārtu utml. ir:

Viens TIG aparāts + lielais balons pie darbgalda, bet otrs aparāts + mazais balons pie konkrētā apsaistamā objekta.

Un tas pavisam neattiecās tikai uz metināšanu...

Link to comment
Share on other sites

jacobs

''Ticīgie'' vienalga izrēķinās, ka tas ir dārgi un neatmaksājās...

Interesanti, kā tiem atmaksājās labs TV vai labs konjaks....??

Link to comment
Share on other sites

Viņi tak brauc ar audi 80 ar gāzi, lieto bamšļus un skatās veco labo crt TV.

Link to comment
Share on other sites

Didzis
pirms 9 stundām , jacobs teica:

''Ticīgie'' vienalga izrēķinās, ka tas ir dārgi un neatmaksājās

Es piemēram sevi par ticīgo neuzskatu, bet nekad nevienu līgumu uz ilgtermiņa abonēšanu neesmu parakstījis. Vienmēr naudu galdā uzreiz un nekādi līgumi vai pēcapmaksas. Otra lieta, ne visi teiksim ar to metināmo katru dienu naudu pelna, bet metina, kad vajag. Abonēšanas maksa tad ir apsolūti neizdevīga.

 

pirms 10 stundām , jacobs teica:

Interesanti, kā tiem atmaksājās labs TV vai labs konjaks

Katram savs, man vispār nav televizora, bet toties ir  virpa,  frēze, formatzāģis, u.t.t. Es visus tos darbagaldus neizmantoju katru dienu, bet kad savajagas un neesmu gatavs par tiem maksāt kredītus, īres vai abonentmaksas. 

Link to comment
Share on other sites

jacobs
Pirms 3 minūtēm , Didzis teica:

Abonēšanas maksa tad ir apsolūti neizdevīga.

Nē, šeit jau ir tikai tavi principi...Jo tā nenozīmīgā abonēšanas maksa, tiek 1h laikā atpelnīta, pat sev, kādu nestandartu izgatavojot vai saremontējot...

Taču, ja tev pašā vajadzīgākajā brīdī tev tās gāzes nebūs, tu pazaudēsi krietni vairāk, meklējot risinājumu...

Protams, visam ir robeža, ko turēt ''karstajā rezervē''...

Bet ērtības un iespējas arī ir jauka lieta...

Link to comment
Share on other sites

Insekc
Pirms 10 minūtēm , jacobs teica:

Nē, šeit jau ir tikai tavi principi...Jo tā nenozīmīgā abonēšanas maksa, tiek 1h laikā atpelnīta, pat sev, kādu nestandartu izgatavojot vai saremontējot...

Taču, ja tev pašā vajadzīgākajā brīdī tev tās gāzes nebūs, tu pazaudēsi krietni vairāk, meklējot risinājumu...

Protams, visam ir robeža, ko turēt ''karstajā rezervē''...

Bet ērtības un iespējas arī ir jauka lieta...

Apmainīt savu (īpašumā esošu) balonu vai nomāto balonu prasa tik pat laika. Neviens nomas kantoris Tev nevedīs maiņas balonu svētdienā uz laukiem 100 km no Rīgas. Tā kā jātur rezerves balons vai jāseko manometra rādījumam vien ir lai nodrošinātu "nepārtrauktību". 

Es CO2 balonu nopirku AIROK, balonu varu apmainīt ne tikai Rīgā, bet arī Cēsīs un pat Vecpiebalgā.

Man ar vienu balonu pietiek gadam, tā kā nomas maksa noteikti nebūtu izdevīga.

Link to comment
Share on other sites

jacobs
(labots)

Man arī no AIROK 50l Ar balons un vienmēr rezervei kādus100bar iepildu arī 10l balonā...

~90,- samaksājot par nomu nemaz neiedomājos, jo mēnesī ir tik daudz līdzīgu sīku izdevuma, ka smadzenes jāpataupa daudz vērtīgākām domām....?

Labots - jacobs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Cik maksā piemēram AGA noma? Viņi savas cenas nepublisko. Jāiet ir uz slepenu telpu iepazīties ar cenām.

http://www.elmemesser.lv/assets/media/201548/f0564aed81df98be22f05f1842a6fed2.pdf šeit nav kosmoss - 12 centi dienā. Nopirktā balona vērtība 179EUR - nomā man sanāktu 1491 (4 gadi) diena, protams neskaitot gāzes cenu. Pie tam, ja es zinu, ka nelietošu gāzi kādu laiku (aizbraucu uz ārzemēm), tad es to balonu varu atdot un nemaksāt nomas maksu. Vai arī tur ir lieli zemūdens akmeņi?

€ 49.84 € Argons 20L / 200bar 4.3 m3  € 0.12 €

 

Link to comment
Share on other sites

oxygen

Zemūdens akmens ir tur , ka atdod pustukšu balonu, bet par neizlietoto gāzi jau neviens naudu neatgriezīs. Nu ja esi ''svetdienas'' metinātājs , kas balonu izlietos kādos 5 gados, tad jau ir jēga pirkt nevis nomāt balonu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...