Jump to content

Vai ir vērts pirkt vecu audiotehniku?


Butterfingers
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Man ir vēlme salikt audiosistēmu mājās un apsveru pirkt pavecāku pastiprinātāju. Bija doma par Radiotehnika U-101, vai arī kaut ko no Pioneer vai Technics ražojuma. Man patīk veco aparātu estētika, kā arī mans budžets ir ierobežots. Jautājums par to, vai ir vērts pirkt 20-30 gadus vecu aparātu un, ja pērk, ko būtu vēlams uzlabot? Esmu redzējis, ka cilvēki maina vecos kondensatorus un DIN ligzdas uz RCA ligzdām. Mans plāns ir izmantot sistēmu, lai klausītos mūziku no datora/telefona, varbūt kaut kad nākotnē nopirkt arī plašu atskaņotāju. Kādas ir jūsu domas?

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 35 minūtēm , Butterfingers teica:

Kādas ir jūsu domas?

var pirkt, izņemot radiotehnikas pastiprinātājus ...

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Marantz, Denon, NAD, Onkyo, sliktākajā gadījumā Sony, Technics, Kenwood, Aiwa utt.  Pilns ss.lv

Lietoju 2 gab. 30-gadīgus Marantz-us, vienu apmēram tādu pašu Denon resīveri un esmu gana izgandarīts. Pirmo Marantz es nopirku pirms gadiem ~~25, viņam nav mainījies nekas ne skanējumā, ne kontoles pogās - nekas negrab, nečīkst, nesprakšķ. Toreiz taisīja tiešām kvalitatīvas mantas. Vēl tik puslīdz normālas tumbas un jaunās Bļpup tipa "tumbas" var iet ieskrieties. Tā kvalitāte nav savstarpēji salīdzināma.

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

jāskatās konkrēti modeļi - jo arī ārzemju brendiem ir lētais gals nav diezko labāks par rrr....imho ja ņemt vecu- tad kaut ko no vidējā/augstā gala. RCA  tipa ieejas jau ir visiem - izņemot rrr un kaut kādus vāci grundig/telefunken etc. Veciem protams mēdz būt problēmas ar mehāniku - pogān, potenciometriem etc. Nu protams - nopērkot jāpaskatās kas lācītim vēderā..vai nav jau kāds nemākulīgi ko šķūnējis.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Vērts pirkt ir, gan, vēlams, ne RRR ražojumus un vispār padomju. Vienīgi, pērkot 20-30 gadīgus un vecākus aparātus jābūt morāli gatavam, ka vai nu pašam nāksies veikt kādus piečubināšanas darbus, tipa, patīrīt pārslēdzējus, potenciometrus, kādu kondiķi nomainīt (jā, arī japāņu tehnikai reizām kāds kondensātors pažūst), ja ir nepieciešamās iemaņas, vai atdot kādam meistaram šos darbiņus veikt. Un jā, nav jēgas pirkt vecus budžeta klases aparātus. Ja pirkt, tad sākot no augstā vidējā gala. Ja ir pašam māka ar lodāmuru darboties un shēmāš ko saprast, tad var ebajā iegādāt neejošu top pastiprinātāju par lētu naudu, un vairumā gadījumu diezgan lēti saremontēt. Bet tā, protams, jau ir zināma loterija, kā, patiesībā, visa lietotas tehnikas iegāde :)

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

Nu jau kādu laiciņu ebay ļoti grūti kaut ko nosolīt pa adekvātu cenu pat kaut cik normālus aparātus ar defektiem nemaz nerunājot par nosacīti savestiem kārtībā,pats ar medīju labus aparātus ar defektiem,bet lielais vairums pēdejās minūtēs ta uzlec cenā ka vairs negribās.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...