Jump to content

NOST AR ĀTRO KREDĪTU REKLĀMĀM SABIEDRISKAJOS MEDIJOS!


Zux
 Share

Recommended Posts

Pirms 5 minūtēm , abi teica:

 

Tu takš vispār nesaprati piemēra morāli,

Nu visu jau tu pareizi uzrakstīji. Tavā piemērā 7m var mierīgi laist kredītos normālas ekonomikas normālos apstākļos. Tas, ka cilvēki ņem kredītu uz 30 gadiem pārmaksājot 50-70% ir izvēle no bez-izvēles. Tikai šādi rēķinot jāņem vērā inflācija arīdzan, kas rodas piekaļot 4 vienības katru gadu klāt. Skatoties atpakaļ ar diskonta likmi tā pārmaksa nesanāk tik briesmīga. Nekad neesmu rēķinājis, bet diez vai vairāk par 20% būs.

 

Tāpēc jau visi massmedia kliedz, ka viss slikti un ekonomikā ir lejupslīde (stagnācija) ja nav tie mītiskie 3-4% pieauguma. Tāpēc, ka interese ir jāmaksā, bet nav no kā.

 

Un tagad jautājums 2.kursa studentiem:

Kāpēc gandrīz neviena valdība pasaulē neveido budžetu ar proficītu (pārpalikumu), bet vienmēr ir kaut kādi 2-8% deficīts?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Nav jau pašam obligāti jāņem ātrais kredīts, to var izdarīt, piemēram, VAS „Latvijas Pasts", kur uzreiz padsmit darbinieki saukti pie kriminālatbildības par klientu datu izmantošanu ātro kredītu noformēšanā.

Nesen bija kuriozs gadījums - persona, kura strādā par nelielu atalgojumu iestādē, kas saistīta ar būvniecību, paņēma vairākus ātros kredītus ārstēšanai, neatdeva, un beigu beigās izsludināja maksātnespēju. Maksātnespējas procesā atklājās, ka personai vairākās ārvalstu bankās ir konti ar daudzumdaudziem naudiņu cipariņiem. Izrādās, ka personai pieder vairākās valstīs reģistrēti būvmateriālu un būvniecības procesa patenti, par kuriem persona aizmirsusi, bet to lietotāji visu laiku maksā naudiņu, dažreiz lielu naudiņu. Makstānespējas process izgāzās, vēl VID uzklupa par nodokļiem. Bet persona dzīvo ļoti askētiski un skalina naudu veselības uzlabošanai, jo apdrošināšanas nav.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , snukurins teica:

Visi labi saprot ka šamie ir parādā pārāk daudz

 

Muļķības. Federālais budžets ir parādā nedaudz virs 100% no kopprodukta. Īrijai, Japānai un gan jau vēl kādai ne pārāk eksotiskai valstij šis rādītājs ir ~400%. Cilvēki ierauga absolūtos ciparus (jā - triljonos mērāmus), un sāk klaigāt nesajēdzot būtību. Tu esi Krievijas televīziju par daudz saskatījies.

 

Otra lieta - jautājums 3.kursa studentiem: Kāpēc USD visi tic, bet RUR neviens netic?

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 53 minūtēm , msp teica:

Kā tas nākas, ja valsts ir izkalusi tikai 100 navdas vienības? Kur radās pārējās 4?

Ka kur radas? Pavalstniekiem bij 1000 vienibas, valsts izkala papildus 100 vienibas un aizdeva bankam. Bankas aizdeva pavalstniekiem un panjema atpakal 104 vienibas.

Beigas sanaca ka pavalstniekiem ir 996 vienibas, bankai 2 un valstij 102. Nekur papildus 4 vien'ibas neskaitot 100 izkaltas neuzradas

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

es varu iztēloties tikai 1 gadījumu kad saistīšanās ar ātrajiem kredītiem attaisnojama - piemērs: Smagi saslimst tuvinieks, ārstēšana dārga, zāles, ārsti utt... Izsmeltas visas naudas rezerves a šis vēl ņem un nomirst. Te nu nav citu variantu kā paņemt naudu nobērēšanai kādā kredītkantorī. Citādi piemēri, kā tajās kredītu reklāmas, pa manam ir "garām".

Vēl viens labums no šo "sms kredītu" eksistences: agrākos laikos, kad tādu nebija, vairākas reizes mani piečakarēja bijušie draugi ar asarainu stāstu, kāpēc man viņiem jāaizdod nauda. Es ar tāds labticīgs - a ja nu tiešām cilvēks nemelo? Var jau būt ka šis tajā brīdī pats ticēja ka atdos, taču aizņemas cita naudu, a jāatdod ta sava... Tagad ja kāds prasa aizdod, man ir atbilde: ir kantori, kas ar to nodarbojas, pie tam jebkurā diennakts un nedēļas laikā, ej un aizņemies. 

Link to comment
Share on other sites

Snukurins, taapeec jau tev arii tava hanzabanka nedeva krediitkarti, jo izmantoji aatros.

Cik tur taa darba atveert kontu, piem., citadelee vai zilajaa apelsiinaa, vinji jau startaa maksaajumu kartes dala. Protams, par karti kkas buus jaamaksaa, un cita lieta ka dziivot uz paraada ir slikti...

Link to comment
Share on other sites

Tak paņem kredītkarti, tur jau ir zvērīgie 21%, bet tas nav 200% plus ātrajos!

Link to comment
Share on other sites

Sievai tagad Zelta iedeva ar zemu kredītu 900, bet ir daudz ieguvumu, mašīnas īres, viesnīcas jau ir gūd, un visa ģimene ir par zeltu apdrošināšana ceļojumos, nu savs sotaks un vēl lētāk gadā , jo mēs vienmēr pērkam pilno, lai problēmu nebūtu!

Link to comment
Share on other sites

ja ātrajiem max būs 25%, kas notiks ar parastajiem? sanāk tāda diezgan interesanta situācija.. ok, lielajās bankās kredīta likme ir 9/12/16/19/21%.. līzinga kantoriem gpl ir ap 25-50%..

 

tik ļoti uz ātrajiem kredītiem uzberzušies, ka par parastajiem aizmirsuši :D te jau jāsāk piekrist.. būs žopa un kredītus varēs atļauties bagātie :D

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , snukurins teica:

,baida tas ka nebūs tik lielas iespējas šēmot kā tas ir tagad..

O jā, lielais SMS kredītu shēmotājs :D paņem vienu, nevar atdot, tad ņem citu un tā uz riņķi, nu riktīga shēma Tev :D

Link to comment
Share on other sites

Man kādreizējais meistars, kas palīdzēja mājai remontu taisīt pēdējos 2 gadus ir totāli nodzēries un dzīvo uz ātrajiem kredītiem. Vislaik skatās kur kāds jauns kantoris attaisās un aizņemas. Noformējies kā maznodrošnātais bezdarbnieks, saņem vēl atbalstu no pašvaldības un valsts un tik laiku pa lailam uz pohām piehaltūrē. Tiesības ar nost un par dropi jau pasēdējiis sutkas. Cik saprotu, tad ātro kredītu kantoriem jau vairākas štukas parādā. Nesaprotu kā viņam vēl dod un neatņem māju. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Racer teica:

Cik saprotu, tad ātro kredītu kantoriem jau vairākas štukas parādā. Nesaprotu kā viņam vēl dod un neatņem māju. 

ah ta viņam vēl ir māja? nesatraucies, kad normāla summa savāksies, noņems.

 

bet vispār, par ko vispār ir cepiens?

ka ātro kredītu kantori vārās? nu bet normāli - bankas tagad ir saregulētas/saregulējušās tā, ka no depozītiem ienākumu nav, tad nu jākruķa savādāk.

ka tē vē pilns ar ātro kredītu reklāmām? nu bet draudziņi, ko jūs gribat, ka tā vienīgā sfēra, kam ir brīva nauda tādām lietām?

ka ātrie kredīti sponsorē pasākumus? pareizi. pirms tam sponsorēja valsts, valsts uzņēmumi un komerc, ar ziedojumiem - bet to visu piegrieza un iztaisīja par neizdevīgu.

viss kaut ko maksā, un beigu galā, ja neskaita konkrētās personālijas, kam atlec, pārējiem ir pilnīgi vienalga, caur kādiem ceļiem ienākumu pārdale notiek - caur sūdīgiem, sūdīgiem vai vēl sūdīgākiem.

Link to comment
Share on other sites

Programmu var droši papildināt ar :

 

Likums kategoriski aizsargā no ātro kredītu atmaksas visus kas dropē kvalitatīvu, Latvijā ražotu alu.

 

Mēs par BAP!

 

Ko mēs daram? Dzeram kopā!

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , abi teica:

dropē kvalitatīvu, Latvijā ražotu alu.

yeah! atbilstošo alu sarakstu studijā!

ou-sht.... neviens ātrais kredītists kvalitatīvu alu nedropē....

Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , ervie teica:

ta viņam vēl ir māja? nesatraucies, kad normāla summa savāksies, noņems.

Nu ir būda, bet labā vietā. Es vairāk par to, ka sistēma motivē neko nedarīt - pabalsti utt. Papildus vēl ātrie kredīti, kas rada ilūziju, ka piķi var fiksi dabūt un gan jau kaut kad atdos. Džeks nav vienīgais piemērs, pilns ar tādiem. Valstij tomēr ir jāpiedomā par sistēmu. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , Racer teica:

Valstij tomēr ir jāpiedomā par sistēmu. 

da pie vella, vēl vienu sistēmu?

es par pilnīgi pretējo - totāla deregulācija un valsts funkciju samazināšana!

katrs atbild par saviem lēmumiem, un ja nu vienīgi apdrošināšanas polise sedz visu - ja kāds tādu vēlas izdot.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 16 minūtēm , ervie teica:

ou-sht.... neviens ātrais kredītists kvalitatīvu alu nedropē....

 

Dārgais BAP deputāta kandidāt, lūdzu turpmāk nejauksim pirkstu ar krānu! Mēs šeit BAPā dzeram tikai Latvijā ražotu alu un nopietni domājam par BAP vēlētāju interešu aizsardzību. Ar pārējā kontingenta pārstāvību nodarbojas kaimiņu partijas

  • Haha 1
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

darklight

Esmu ņēmis ātro kredītu arī situācijā, kad nauda kā tāda ir. Situācija: ātri jāveic pārskaitījums, bet konts tukšs, tikai aploksne kabatā. Līdz iemaksas automātam gabaliņš jāvelkās un ir slinkums/ nav laika. Paņemu ātro par vajadzīgo summu, sakārtoju savas lietas, jau nākamajā dienā atdodu. Šajā gadījumā man galīgi nav žēl samaksāt to nelielo summiņu par pakalpojumu.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , darklight teica:

Līdz iemaksas automātam gabaliņš jāvelkās un ir slinkums/ nav laika

Redz kā tie miljonāri dzīvo! :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Pirms 41 minūtēm , abi teica:

Mēs par BAP!

Tu tik daudz piemini. Kas tas ir?

Labots - Zux
Link to comment
Share on other sites

Cik jūs tur esat tai partijā? Es saprotu, ka Tu un portāla īpašnieks (grūti viņam 2 partijās :D ). Vēl kāds ir?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Racer teica:

ka Tu

Boni sieva vienu pašu uz ielas nelaiž!

Link to comment
Share on other sites

Aleksejs
Pirms 24 minūtēm , snukurins teica:

Vakar ziņās finanšu ministres paustais viedoklis un argumenti liek domāt ka viņas domāšana noteikti būtu jāstimulē.Nu nav viņa prātīga.

,,Pērle,, no raksta: ,,Kā komisijas sēdē atzina Dana Reizniece-Ozola, pašlaik aptuveni 80 000 ātro kredītu tiek pagarināti trīs un vairāk reižu, vēl vairāk palielinot parādu apmērus.,,

Kādā veidā palielinās parāds pagarinot kredītu?Finansu ministre slikti rēķina.

Ja Tu esi aizņēmies 100 EUR ar mēneša likmi 15%, tad pēc mēneša Tev ir jāatdod 100 * 1.15  = 115 EUR. Ja Tu atdošanas termiņu (neskaitīsim komisijas utt) pagarini uz 3 mēnešiem, tad Tev pēc 3 mēnešiem jāatdod ((100 * 1.15) * 1.15 ) * 1.15) ~152 EUR.

115 < 152.

Q.E.D.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, snukurins teica:

Kādā veidā palielinās parāds pagarinot kredītu?

Ieteiktu sameklēt kādu pamatskolas matemātikas skolotāju, lai elementāras darbības iemācītu.  Nu taču kas neskaidrs - aizņemies uz gadu - atdod pusgadā, vai atdod pēc pusotra gada - starpība būs pat ļoti jūtama.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Racer teica:

Cik jūs tur esat tai partijā?

 

Mēs ir ar nopietniem nolūkiem, jo cik var Latvijā to sviestu dzīt, vajag koptas sievietes un dzīt labu eksporta preci, piemēram, finieri un alu. Ņemsim kompānijā Ģerčikovu, Gavrilovu un Biķi, kopā varētu reālas lietas bīdīt, atgriezt ražošanu Latvijā, Dzintars ar Latvijas Finieri varētu piesviest kādu kapeiku, tautas masas iesaistīt ar reālu iniciatīvu. Sākt ar alu, finieri un kosmētiku, bet ir taču virkne citu sfēru arī kur ražošanu varētu koncentrēt Latvijā! Vienkārši alus tāda populāra, visiem saprotama tēma, var, kā teikt, operatīvi vēlētāju kritisko masu piesaistīt. Tādēļ visiem kam rūp Latvijas nākotne, alus un ražošana uz vietas, iesaistieties - kontakti Facebook, sk. manu profilu.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

@Aleksejs nebūs īsti precīzi.. parasti 99% gadījumos ātrajiem kredītiem ir t.s. maksa.. jebšu.. paņem 100, atdod 108.8.. ja vēlies pagarināt vēl uz mēnesi maksā, piem., 5 eur. tobiš tādējādi 3x pagarinot un atmaksājot būs 5+5+5+108.8 eur (kas jāatmaksā)

 

Neesmu redzējis ātro kredītu, kas darbotos pēc % likmes principa, visiem ir vk t.s. komisija un pagarināšanas maksa.

 

piem., smscredit

Citēt

 

Kredīts:100.00 EUR

Komisija:8.80 EUR

Kopā:108.80 EUR

Termiņa pagarināšana

30 dienas:7.50 EUR

 

 

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Aleksejs

@CAP - paņem 100, atdod 108.8, protams ir 8.8% likme ;). Ja tie 5 EUR ir piesaistīti pamatsummai (kas kā man šķiet tā arī ir), tad arī tā ir 5% procentu likme.

Komisijas un pagarināšanas izdevumu piesaiste pamatsummai un nosaukšana par "maksu" ir lielisks mārketinga gājiens ;)

 

Bet īpaši strīdēties par šīm detaļām neesmu gatavs - neesmu lietojis un ceru nekad nelietot šāda veida finansu pakalpojumus.

Link to comment
Share on other sites

Es vk saku, ka standarta ātrais kredīts nelieto tādu jēdzienu % likme (izņemot pašā līgumā, informācijā kā to nosaka likums), ir vk komisija+pamatsumma, ja nevari atdot, tad maksā to papildus piečuku, vai kā šajā gadījumā 7,5 eur un garini līdz riebumam, bet tas nemaina to, ka jāatdod ir tie paši 108,8.. tur nekas nemainās un nekādi % nerēķinās.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Procentu likme manuprat ir masketa tajos 7.50, jo samaksajot to pamatsumma atgriezas tur kur bija - 108,80, tapec ari vairak nav jamaksa. Tiri teoretiski pamegini nesamaksat tos 7.50 vai samaksat daljeji un tas paskaties, ka izmainisies atlikusi summa. Ja samaksasi daleji, tad atlikusi summa pieaugs un nakamaja menesi bus vairak par 7.50.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

nu tad jau ieslēdzas līgumsods, tas jau ir pavisam, kas cits.. ja cilvēks nemaksā/nepagarina.

protams, ka pakalpojuma maksa/procenti u.tml. ir iekļauti tajā pagarināšanas maksā, bet tā nemaina atlikumu, kas tāpat jāsamaksā.

kedītus vienmēr ir iespēja dzēst arī daļēji.. šajā gadījumā - jāsamaksā pagarināšana un tad var atsevišķi iemaksāt cik nu spēj pamatsummas daļējai atmaksai.. pamatsumma samazināsies.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Jebkura gadijuma labums no tiem atrajiem kreditiem ir visai nosacits, aptaujas rada ka lielaka dalja no klientiem ir tie no kuriem visvieglak panemt (A fool and his money are soon parted) - tie ir cilveki ar viegliem garigiem traucejumiem, hroniski bezdarbnieki, visadi pabalstu sanjemeji utt, dodot viniem so naudu vini tiek iedziti vel dzilakas finansialas problemas, kas tiesi vai netiesi rezultata valstij izmaksa dargak, tapec ari aizliegums vai vismaz ierobezosana no valsts puses ir logiska.

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

Destructo

Runājot par ātrajiem kredītiem procentiem utt. Mogo, kurš ir, principā, viens no līdzīgiem pakalpojumu sniedzējiem ir vispār ahujevšā seja.

 

10% Līguma noformēšanas komisja. 10% KARL! Bankās parasti ir ~1% vai vispār bez maskas, ja paspēj uz kādu akciju.

 

Un labākais - 17 EUR par e-pastu. 17 EUR PAR e-pastu vai SMS!!! Un gan jau visticamāk 34 EUR jo tiek nosūtīti abi :D:D:D

 

image.thumb.png.a042a60d7056cc2f93f45f8b5e60b9fc.png

  • Patīk 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

bankās ir 2-5%... :) uz akciju gadās bezmaksas..

 

nju.. galvenais laikā maksāt, tad nekādu problēmu nebūs :D mogo kā māk tā kāš.. :D tur tiešām cilvēki ir traki.. paņem 2000... samaksā 7000 :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...