Jump to content

iesakiet modeli, gribu pāriet no Apple uz androidu


Gachaans
 Share

Recommended Posts

čau!

 

Pēdējos 6 gadus esmu lietojis aizgrauzto ābolu ražojumus. Viss feni, kamēr bija maza izmēra telefoni. Iphone SE bija ideāls priekš manis. Bet tas savu laiku ir nokalpojis. Vietā paņemtais Iphone 7 naturāli besij ārā, neērts lietošanā dēļ izmēra, un ir citas nianses ,kas nepatīk.

 

Izdomāju pamēģināt andrīti. Ilgstoši Android neesmu lietojis, vien atsevišķāss epizodēs. LMT tehnoloģiju dienā pavasarī apčamdiju Nokia 8 Sirocco, un ļoti iepatikās. Bet ir daži bet, izmērs, un nav audio jack porta.

 

mans iedomu ideālais telefons: ekrāns, kas nav stipri lielāks par Iphone SE, audio jack ports (nu varbūt iztiktu kaut kā), normāla kamera, untouched androids kā Nokia, kas nav piebāzts ar visādiem sūdiem, kā samsunga utt, un cenā ap 500 eur :D

 

kaut kas tāds vispār eksistē?  Ko variet ieteikt?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 12 minūtēm , Gachaans teica:

mans iedomu ideālais telefons: ekrāns, kas nav stipri lielāks par Iphone SE

Pa lielam Android atkrīt, jo nekā jēdzīga no mazajiem (<5") tajā frontē nav. 

Nedaudz garāks, platāks un biezāks ir Sony XZ2 Compact, bet nebūs ne austiņu pieslēgvietas (bez pārejas), ne tīrs Android.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Gachaans

Sifoniem jau ar mazo telefonu uz doto brīdi nav. Ok pieņemsim, ka es kkā iemācītos sadzīvot ar lielāku ekrānu. Ko es varētu skatīties? Kam vēl bez Nokia ir Pliks androids, ka nav pieprogrammēti preseti, aplikācijas un vēl visādi sūdi?

Link to comment
Share on other sites

Tu meklē to pašu ko es un varu apliecināt, ka izvēle ir ļoti švaka. Būtībā šis ir jēdzīgākais, kas ir, bet diemžēl nav ar pliku Andri.

 

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a3_(2017)-8336.php

Link to comment
Share on other sites

 

Pirms 8 minūtēm , Gachaans teica:

Kam vēl bez Nokia ir Pliks androids, ka nav pieprogrammēti preseti, aplikācijas un vēl visādi sūdi?

Google Pixel/Pixel XL, Pixel 2/Pixel 2 XL, Xiaomi Mi A1/A2 (nav flagmanis, bet kopumā ir OK), švakāks: Mi A2 Lite.

Pirmajam Pixelim vēl būs 3.5mm audio pieslēgvieta.

 

Daļēji tīrs Android vēl ir OnePlus 6 (arī vecāki modeļi).

 

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

iphone 7 ar 4,7" tāds sīkucis vien ir... redzēju dzīvē.. šausmas cik maziņš telefons.. :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Gachaans   Tici man - nebūs alternatīvu, pats kādu laiku atpakaļ tieši sāku apsvērt migrēt no Ābola, bet atdūros tieši pret to pašu - dēļ jaunās paaudzes debilizācijas un pēc vajadzības telefona ekrānā skatīties bildes, pilnga garuma filmas, un lasīt veselas grāmatas (ha, ha..) visi tālruņu ražotāji pašlaik savus flagmaņu dzelžus iebūvē milzīgās lāpstās.

 

Es tavā vietā labāk vienkārši pagaidītu līdz rudenim, kad iznāks iPhone SE2, un paskatīties.

Link to comment
Share on other sites

martinno

Es jau dažus (kādus 4) gadus lietoju 5"+ Androīdus - reāli ZB. Gribās kaut ko mazāku, bet nekā adekvāta nav. Kā arī @Artanis minēja - vienīgā cerība uz Ābola jauno SE vai hvz kā to sauks.

Link to comment
Share on other sites

raivix95
1 stundu atpakaļ, ieleja teica:

tas protams raksturīgi šejienei, piedāvāt ne to ko lūdz, bet es esmu ļoti apmierināts ar savu Samsung S8 - lēts, jaudīgs, laba kamera, ir 3,5 jack, pie tam tās Samsung aplikācijas man pat patīk, vairs nelietoju nekādus K9Mail, BlueMail, Firefox, Chrome, VLC, jo (gandrīz neticami) Samsung attiecīgās aplikācijas ir labākas

Tiešām? Citi to tiešā tekstā sauc par bloatware, bet tu saki, ka viss ir baigi forši. Ka tikai samsungs neiegrāmato katru tavu soli virtuālajā vidē...

Link to comment
Share on other sites

oj cik paranoiski.. jebkura OS "zin visu" par tevi un tavām darbībām :D gribi to vai nē.. gan iOS, gan Android..

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Gachaans teica:

mans iedomu ideālais telefons: ekrāns, kas nav stipri lielāks par Iphone SE, audio jack ports (nu varbūt iztiktu kaut kā), normāla kamera, untouched androids kā Nokia, kas nav piebāzts ar visādiem sūdiem, kā samsunga utt, un cenā ap 500 eur

https://www.gsmarena.com/nokia_1-9052.php

Neatbilstība tavām prasībām dēļ cenas. Gan jau kameru domāji labāku.

Ne tas, ka nav piebāzts ar visādiem sūdiem, tieši otrādi, daudz kas izņemts ārā.

:)

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , ieleja teica:

tās Samsung aplikācijas man pat patīk

To pašu varu teikt par LG un Asus. Man liekas, ka mūsdienās 3. pušu pielāgojumi Androidam nav tik traki kā agrāk.

Jā, atjauninājumi nāks nedaudz lēnāk nekā tīrajiem Android, bet grūti teikt cik tas ir svarīgi:

  • Pixelis: 2017. gada Augustā
  • Sony XZ Premium: Oktobrī/Novembrī
  • Nokia 8: Novembrī (ātri, bez visa Android One)
  • Xiaomi Mi A1: 2018. gada Janvārī ("ātrais" Android One)
  • OnePlus 5T: Februāris
  • Samsung S8 un Huawei P10: Martā/Aprīlī
  • LG G6: Jūnijā

 

Interesanti, vai kādreiz parādīsies kāds "bezapmaļu" 5", kas būs teju tā paša SE izmēros.

pirms 1 stundas , Artanis teica:

dēļ jaunās paaudzes debilizācijas

Kāds ir galīgi saspiedies.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Oneplus6 varetu atbildist, tik cena augstaka

 

A jaunais budzeta iPhone nebus mazinshs, bet "kjipa iPhone x" ar LCD ekranu

Link to comment
Share on other sites

Pirms 35 minūtēm , itanium teica:

Kāds ir galīgi saspiedies.

Pasaki kaut pāris iemeslus, kādēļ caurmēra cilvēkam, kas cauru dienu netup soctīkols, vai nesēž uz poda skatoties youtubi tik ilgi, kamēr kājas notirpst, vajag displeju lielāku par 4.5 collām? Priekš darba ir 10-15 collu planšetes/laptopi. Telefonam jābūt tādam, lai var ērti kabatā ielikt un ar vienu roku to lietot. Ja ar īkšķi nevar ērti aizsniegties līdz ekrāna pretējam stūrim, tad kaut kas nav pareizi jau pašos pamatos. Bet diemžēl jaunā paaudze uzstrāda trendu, ka selfiji un video cauru dienu jālūr uz 6+ collu lāpstām, un tirgus pavelkas līdzi.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 45 minūtēm , itanium teica:

Jā, atjauninājumi nāks nedaudz lēnāk nekā tīrajiem Android

Šitais man joprojām gāž no kājām - kā tas nākas, ka tikai tagad, vairāk kā desmit gadus pēc laišanas tautās, Android beidzot tikai taisās tikt aprīkots ar iespēju veikts sistēmas atjauninājumus neatkarīgi no izmantotā UI shell. Tas ir vienkārši crazy, ka lietotāji ir atkarīgi no specifiskās trubas ražotāja, lai dabūtu ielāpus. Ar to, un ar atpakaļsavietojamību, Ābols ir milzu soli priekšā pārējiem - absolūtajam vairumam Ābolu lietotāju jaunākā OS ir burtiski nākamajā dienā pēc iznākšanas, kamēr Droīda lietotāju tirgus daļas ir sadrumstalotas.

 

emojipedia-os-statistics-ios-android.jpg


Tagad vēl Droīda chartā nākusi ceturtā lielā iedaļa ar 8.0, kas arī ir apmēram 20% no pīrāga, kamēr iOS galā 11 versija vienkārši ir nomainījusi 10.

Labots - Artanis
Link to comment
Share on other sites

@Artanis nu nav taisnības vienas uz šīs pasaules.. tas ir tavs skatījums.. un nepiesauc to kā vienīgo pareizo. Jau mazliet par daudz. Tak lieto to, kas tev patīk un nep*s sev un citiem smadzeni ar to cik lielam/mazam vai citādi kādam jābūt tam vai šim. 

 

Par to otro postu.. neaizmirsīsim, ka iOS lieto tikai viens ražotājs - Apple.. tad kā Tu vari vilkt paralēles ar Android, kas faktiski ir atvērtā tipa programmatūra, ko lieto simtiem ražotāju... sākot no mobilajiem, tv, planšetēm, utt..

Labots - CAP
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Soc tiikli arii daljai ir kljuvushi par neatnjemamu darba sastavdalju, kaa arii ertak apskatit epastus, dokumentus, majaslapas lielaakaa ekraana, tapat ka navigaciju utt... Tapat tagad screen to body ratio ir stipri savadaks, taa kaa 5,5" ekraana musdienu telefons nebus stipri lielaakks par iPhone SE

Tapat arii liela dalja tomer izmanto brivajaa laikaa braucot uz darbu to ekraanu izklaidei - video, Instagrami, tinderi utt, ja ir pieprasijums, ir piedavajums

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , CAP teica:

tas ir tavs skatījums.. un nepiesauc to kā vienīgo pareizo.

Klau, varbūt tomēr  izlasi pirmo šī topika rakstu, un nepiesauc savu viedokli?...  Jo konkrētajā kontekstā tieši Tavējais diemžēl ir pilnīgi nevietā. Autora pirmais nosacījums, lai nav lāpsta, a jūs šeit stāstat, kā ir pareizi dzīvot... Nu tiešām par daudz jau.

Link to comment
Share on other sites

viss jau arī atkarīgs no tā, cik tā lāpsta (lasīt plauksta) pašam liela :D Protams, ka ir smieklīgi mazs sieviešķis ar lielu mobiļņiku un otrādi.. liels vīrišķis ar mikro mobiļņiku, bet katrs lieto to, ko vēlas un viņa vajadzībām piemērotu.

 

@Artanis varbūt pašam noder izlasīt paša uzrakstīto, turklāt autors klusē kā partizāns.. un kur problēma attiecīgos resursus pašam izčekot un pieejamās tirdzniecības vietas.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

@CAP   Sorry, ka tā uzbrūkoši, bet tas šeit forumā sāk kļūt raksturīgi, ka par ja autors skaidri un gaiši pasaka, kas viņam interesē, pārējie sāk runāt par kaut ko pilnīgi out of topic. 

Link to comment
Share on other sites

Man piem.ilr liela roka un lietot kaut ko zem 5 collām ir neērti/kļūdaini rakstīt etc.uz 5.2 collām turot tel.vienā rokā ar īkšķi visu displeju varu nosegt....kad bija mazo viedtalruņu ēra..es tos nelietoju, jo neboja baigi ērti...katram savs

Link to comment
Share on other sites

es sākumā vispār pieminēju tikai to, ka minētais autora mobilais telefons jau tā ir salīdzinoši mazs.. jā.. nesen dzīvē sanāca redzēt.. biju šokā cik ļoti atšķirās 4,7 no mana 5,2.. Tāpēc nobrīnījos par to, kur nu vēl mazāku. 

 

Tak, lai autors ieiet kaut 1a un pēc vēlamiem parametriem meklē.. vairantu jau it kā nav milzonīgi daudz.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 17 minūtēm , Artanis teica:

Telefonam jābūt tādam, lai var ērti kabatā ielikt un ar vienu roku to lietot. Ja ar īkšķi nevar ērti aizsniegties līdz ekrāna pretējam stūrim, tad kaut kas nav pareizi jau pašos pamatos

5.5" LG G4 - bez problēmām varu ielikt kabatā (laikam nenēsāju tik ļoti piespīlētas bikses) un ir ērts lietošanā. Neskatoties uz to, ka kreisajā augšējā stūrī teju nekā pārsvarā nav, retajās reizēs, kad nepieciešams, varu arī bez itin nekādām problēmām to aizsniegt.

 

Pirms 16 minūtēm , Artanis teica:

Pasaki kaut pāris iemeslus, kādēļ caurmēra cilvēkam, kas cauru dienu netup soctīkols, vai nesēž uz poda skatoties youtubi tik ilgi, kamēr kājas notirpst, vajag displeju lielāku par 4.5 collām?

Ko nozīmē "vajag"? Skatīties da jebkādu saturu (Navi, Video, Ziņas, Soc. tīkli) ir ērtāk ar lielāku ekrānu nekā mazāku. Uz lielāka ekrāna var arī uzlikt lielākus burtus, baigi nezaudējot kopējo attēlotās informācijas daudzumu uz ekrāna, tādējādi mazāk sasprindzinot redzi.

 

Un, @Artanis, uzbrūkoši uz tevi ir, jo pats jau tu sāki te to agresiju. Nosaukt jaunatni par debīlu, jo, redz, patīk lielāki ekrāni, ir ĻOTI aprobežoti. Iemācies normāli runāt, tad arī nebūs asākas vārdu pārmaiņas.

 

Pirms 4 minūtēm , osscar teica:

katram savs

10/10, bet ne visiem to saprast.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , itanium teica:

LG G4

148.9 x 76.1 x 6.3 - 9.8 mm

 

Man pirmais smarts Samsung S2 ar 4.3" ekrānu 125.3 x 66.1 x 8.5 mm. Garumā tā ir 18% škirba, platumā 15%. Tā ir milzīga starpība.

Arī es sapņoju par aparātu ar labu veiktspēju un kādu 4" ekrānu, bet kam korpuss nav kā 6" ekrāna lāpstai (jā, tādi pamatā mūsdienās ir aparāti ar mazo ekrānu).

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , ju teica:

Garumā tā ir 18% škirba, platumā 15%. Tā ir milzīga starpība.

Milzīga kā kuram - man ir bijis arī Asus Zenfone 6: MAN bija ērti ;)

To gan kabatā neturēju - tajā laikā staigāju ar plecu somu (:/), liku tajā.

 

Pirms 27 minūtēm , Artanis teica:

Šitais man joprojām gāž no kājām - kā tas nākas, ka tikai tagad, vairāk kā desmit gadus pēc laišanas tautās, Android beidzot tikai taisās tikt aprīkots ar iespēju veikts sistēmas atjauninājumus neatkarīgi no izmantotā UI shell.

Spriežot pēc Android market share, tas nav iemesls, kas cilvēkus atturētu no Android telefona iegādes.

Man ar LG G4 arī forši pigori bija - kaut kādos tirgos šams saņēma Android 7.0, kaut kādos nē....

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Gachaans

Autoram darba laikā mazliet arī jāpastrādā, tāpēc klusē kā partizāns :D a jautāju šeit, jo poņas nav no androidiem, dēļ tā ,ka lietojot Iphone nav nekam jāseko līdzi, izņemot jaunā modeļa cenām :D 

 

Prasiju šeit, jo interesē reāla pieredze, nevis tikai interneta review. Pats joprojām apsveru Nokia 8 Sirocco iegādi, ja nekas mazāks izmēros neatradīsies, bet gribējās kādu alternatīvu arī. Google pixel 2 kāds reāls veikals tirgo, kur var aptaustīt un saprast? Var jau tiem 500 eur pārkāpt pāri, ja labs aparāts.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , Gachaans teica:

Google pixel 2 kāds reāls veikals tirgo, kur var aptaustīt un saprast?

Liekas, ka nē ?

Pirmo Pixeli, kas nu jau ir novecojis, laikam var Evelatusā aptaustīt.

 

Pirms 14 minūtēm , Gachaans teica:

Nokia 8 Sirocco

Flagmanis ar flagmaņa necienīgu ekrānu, kameru un pārējo HW, ja tas ir svarīgi.

 

Nedaudz garāks, bet par tik pat šaurāks ir Galaxy S9, kas ir pārāks pilnībā visās augstāk minētajās frontēs un maksā nedaudz virs 500 EUR.

Daudzi teiktu, ka tas ir labākais Android pašreiz tirgū. Tauta lēš, ka šogad flagmaņi Android P saņems KRIETNI ātrāk nekā ierasts.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Ņemiet vērā, ka 5 gadus vecs 5.5' telefons būs lielāks kā šodienas 5.5' telefons. Malas paliek mazākas + ekrāna attiecības ar mazliet mainās.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Gachaans
Pirms 32 minūtēm , CAP teica:

https://www.gsmarena.com/nokia_8_sirocco-9087.php

 

hmm.. es kko nesapratu.. sākumā škendējās par "lielo" 4,7" iphone ekrānu.. vajagot mazāku.. 4", bet tagad pats izvēlas 5,5" "lāpstu"? :)

 

tas ir gadījumā ja nekas sakarīgs neuzrodas no normāla izmēra trubām. dzīvajā aptaustot patika labāk kā Samsūda s9

Link to comment
Share on other sites

Tavā variantā aptaustīšana dzīvē arī principā ir vienīgais reālais risinājums tavam jautājumam :) Kas apmierina, to ņem ciet..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Bija LG G4, kas likās nedaudz par lielu. Nomainīju to us Huawei P20 Pro, jo nekas cits man baterijā nevilka un izmēra tik ļoti nepatika. Tagad ar visu apmierinātsu np20 rokā guļ ideāli. Protams, nav stock android, bet EMUI tieši teleofnu sanāca pielāgot tā, ka viss liekas ideāli un plūdeni.

Link to comment
Share on other sites

Gachaans
23.7.2018. , 16:09, PlayingTheSaint teica:

gaidi SE2, nah no ābola uz andri iet

 

Palasiju netā, ka pastāv liela iespēja, ka SE2 ir lietotāju izdomāta fikcija, un dzīvē nemaz apple nav plānojuši to izlaist. Un tas ka daži ķīnīzeri jau saštancējuši vāciņus, neko nenozīmējot.

 

Otra lieta ir tāda, ka telefonu man vajag jau +/- tagad. Pat ja apple izziņotu ka SE2 būs, tad izziņos rudenī, un tas nozīmē, ka LV ātrāk par ziemas visu nebūtu pieejams.

 

Kāpēc ir doma pamēģināt andrīti? - Kādreiz izvēlējos Iphone, jo salīdzinot ar pirmajiem androīdiem, tas bija sasodīti stabils. Mūsdienās android ir daudz pilicis attīstībā, un android OS flagmaņiem nav dzirdēts, par lieliem gļukiem un nestabilitāti. Otra lieta, man vienm;er ir besijis Itunes un viss kas ar to saistīts, gribu telefonu, kurā es failus varu vienkārši drag and drop no telefona uz kompi un otrādāk. Treškārt cena, uzskatu ka maksāt 1K par telefonu ir pilnīgs sviests, pat ja par to maksā mans darbs ,nevis es pats.

 

pameklējot netā infu, diemžēl neko labāku par galaxy S9 neesmu atradis. Domu par androīdu ar ekrānu zem 5" jau esmu atmetis, jo saprotu, ka nav, un visdrīzāk, tuvākajā laikā arī nebūs :( 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , Gachaans teica:

pameklējot netā infu, diemžēl neko labāku par galaxy S9 neesmu atradis.

Tāpēc, ka uz šo brīdi isti nekas krietni labāks arī neeksistē. XZ2 Compact (~5") būs tik tiešām nedaudz mazāks, bet ar krietni mazāku, sliktāku ekrānu, sliktākām kamerām.

Ja der pagājušā gada dzelži, tad XZ1 Compact ar 4.6" ir kaut cik sakarīgs variants. Salīdzinot ar SE sanāks neliels update: labākas kameras, IP68, lielāks darbības laiks no akumulatora.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Otro reizi saku - OnePlus 6, imho tiiri labakais price/perf un 0 bloatware

Link to comment
Share on other sites

Salīdzinot ar S9, vēl lielāks, nav IP68, nav microSD (jā, ne visiem vajag), ir izgriezums ekrānā ?, nestandarta ātrā lādēšana un nav bezvadu lādēšana (jā, S9 ir jāpērk atsevišķs paliktnis priekš tā)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...