Jump to content

Elektronikas plates mājas apstākļos


VebKamera
 Share

Recommended Posts

Nelieliem DIY projektiņiem vajag izgatavot vairākas tās tā saucamās elektriskās shēmas plates - vvz, nu pilnīgi neatceros kā viņas pareizi sauc. Citiem vārdiem tās, kur izgatavo metāla celiņus, pēc tam lodē virsū tranzistorus, rezistorus, kondensatorus u.c.  Standarta konstruktoru plates vienkārši ar apaļiem caurumiņiem nederēs - baigā noņemšanās, pa daudz to vadu būtu jālodē.

Vai ir kāds veids kā viņas mūsdienās moderni izgatavo? Dziļā jaunībā esmu pindzelējis virsū krāsu un kodinājis. Esot variants, ka frēzējot ar koordinātu frēzi. Vēl varianti ir?

Varbūt kāds ir atradis vietu, kur pa lētu naudu var pasūtīt, iesūtot viņiem tos celiņu rasējumus?

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs ka vieglāk un lētāk ir pasūtīt, lai kāds uztaisa.

Es nezinu nevienu LV kantori, kas kas piedāvātu onlainā augšupielādēt gerber failus, aprēķināt izmaksas un pasūtīt, tapēc izmantoju Eurocircuits, ja nav steidzīgi un cena svarīga, tad paskatos kautko no pcbshopper.

 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Ja vajag pāris platītes. celiņi nav šausmīgi smalki, tad vienkāršākais un vieglāk pieejamais ir gludekļa variants. Izprintē ar lāzerprinteri plates bildi uz plēves un tālāk ar glidekli pārnes zīmējumu uz stikla tekstolīta folizētās virsmas. Atliek tikai izkodināt ar dzelzs hlorīdu. Stundas darbs un iespiestā plate rokā. Metode un varianti plaši apsrakstīta internetā. Protams, fotometode ir precīzāka un smalkāka, bet ar gludekli var visu izdarīt ar mājā pieejamiem materiāliem.

Link to comment
Share on other sites

Te tak saka ka to dzelzs hlorīdu nemaz nevar nopirkt? Un vai tas ķēpīgais pasākums ir pārdesmit eiro vērts, plus vēl caurumi jāurbj

 

Link to comment
Share on other sites

Tak ir jau sen tā vietā balts pulverītis...aizmirsu kā to sauca hlorids bija kaut kāds...tas ir daudz patecīgāks...lemona lv ir pieejams.neatstāj pleķus un viegli lietojams.dzelzs hlorīds imho ir pagātne...

 

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Nātrija persulfāts tas baltais pulverītis, bet esmu izmantojis arī variantu: ūdeņraža pārskābe + citronskābe + vārāmā sāls (vārāmais sāls?). Parasti jau tomēr pasūtu Almiko.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

@AndrisBB paldies, paskatīšos. Eurocircuits izskatījās padārgs, kad gribēju, bet tas PCBShopper izskatās saprātīgās cenās manām vajadzībām. Pašlaik vajadzība izskatās ~40 gab, ar gludekli galīgi negribas ņemties. Tādam kvantumam 45 EUR (PCBShopper) nu nemaz neizskatās briesmīgi dārgi :)

Link to comment
Share on other sites

Ja 40 plates vajag, tad protams vienkāršāk pasūtīt un nečakarēties pašam. Skaidrs, ka ir jaunāka ķīmija, ar ko plates ēdina. Man gan vēl liels žbans, no krievulaikiem, ar dzelzs hlorīdu stāv. Ogres trikotāžas kombinātā tā manta savulaik nāca ar lielajām vilciena cistarnām. Tad nu ''bišku'' atlēju, lai visam mūžam pietiek :pleasantry:.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

Ar CNC lāzeri var izlāzerēt pečatku?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...