Jump to content

Spotify, Tidal


dzhi
 Share

Recommended Posts

Nedaudz Kaadu laiku mob. tel. izmantoju Spotify Premium. Nesen iegaadaajos jaunas austinjas M50x un saaku izskatiit arii alternatiivus skaņas avotus.  Uzgaaju Tidal, kas it kaa streamo HQ audio, bet shii Tidal opcija ir pieejama tikai uz datora. Ok, uzliku uz portatiivaa Tidal un paarsteidza kaa ir pamainiijusies uz labo pusi skanja no M50x saliidzinot ar mob. (S7). Izskataas, ka tel. pastiprinaataajam pietruukst jaua, bet tas jau ir cits staats... Turpinot testus uzinstaleeju Spotify PC versiju - atkal paarsteidza, ka ar Tidal aplikaaciju skaņa ir labaaka. Peec kaada briizha gan piefikseeju, ka Spotify peec nokluseejuma ir zemaaks signaala liimenis(nezinu preciizu definiiciju). Ok, uzliku PC skaļuma mikserii prieksh Spotify augstaaku liimeni un skanja saaka liidzinaaties Tidal, bet tomaar atpalika no taa pie tam neatkariigi no Tidal izveeleetaas skanjas kvalitaates. Gaaju taalaak un referencei panjeemu kautkaadu uz aatru roku sadabuutu lossless formaata *.m4a (AAC). Uz visiem atskanjotaajiem protams izmanotoju vienus un tos pashus skanjdarbus (shoreiz Lorde Royals un Metallica One). Mani subjektiivi mani secinaajumi, ka labaaka skanja ir no Tidal. Daudz neatpaliek VLC ar *.m4a (AAC) un Spotify paliek peedeejaa vietaa, lai gan paceljot skaljuma liimeni skanja uzlabojaas taa tomeer atpalika no paareejiem avotiem. Jaapiebilst, ka mob. aplikaacijaas atarpiibu starp Spotify un Tidal nesaklausiiju..

 

Kaa jau mineeju tie ir mani subjektiivi shii briizha secinaajumi un nepretendeeju uz kaadu eksperta sleedzienu. Jautaajums vai kaadam ir pieredze ar Tidal vs Spotify vs kaadu citu audio formaatu un kaadi secinaajumi Jums ir radushies?

Tidal ir 4 dazhaadas iespeejas izveeleeties audio kvalitaates (kb/s) liimenjus starp kuriem taa arii nesaklausiiju atshkjiriibu. Varbuut vainiiga mana dzirde, PC skanjas karte (integreetaa),... Luugums arii padaliities ar savu pieredzi vai ir izdevies saklausiit atshkjiriibu starp shiem bitreitiem un uz kaadas aparatuuras.

Protams jebkuri citi komentaari un pieredze - wellcome! :)

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Ja tu zini kurš avots šobrīd skan, tas jau daļēji izjauc testa objektivitāti, smadzenes ir traka padarīšana :D

 

Testiem starp formātiem ieteiktu izmantot bezmaksas programmu foobar2000 un ABX testa pluginu, izcils rīks sevis pārbaudīšanai. 

 

Lai neizplūstu baigajos tepiķos un reliģiju karos, tad mans rezumē ir pavisam vienkāršs - 320kbps mp3, kas ir no pilnā ripa ikdienas gaidās no flac neatšķirt, apkārtējā vide to traucē un arī ekipējums, ko lieto kustībā. Mājās, klusumā, ar atsevišķu mūzikas setu, kas parasti ir augstākas raudzes un ar labāku izšķiršanu jau situācija ir labāka, tur jau uz bagātākiem skaņdarbiem var nošķirt mp3 no flac, bet arī ne 100%. Atkarīgs no konkrēta skaņdarba. Bet mani novērojumi veikti tikai izmantojot ABX, citādi haifssss un placedo izdarīs savas korekcijas :D Tas pats ar gain, pagriez to nedaudz vairāk un daļai liekas, ka tas skaņdarbs/avots skan labāk, bet, kas, tad ir labāka kvalitāte ? Skaļāk ?

 

Straumēšanas servisus ikdienā neizmantoju, tāpēc iz teorijas netaisos spriest!

Labots - Kaspars12
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...