Jump to content

Par dzīvi Latvijā, par šo forumu, un kaut ko no tā..... .


alusbundza
 Share

Recommended Posts

Jurkins

Kamēr neizlasīju, kur jāskatās, veceni nu ne traks nevarēju saskatīt.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Zoom teica:

Laikam jāiet pensijā. Es nekādi nevaru saskatīt jaunu sievieti.

:haha: Saskatīju arī uzreiz.

Link to comment
Share on other sites

Jāpaskatās pasē cik man gadu...

Labots: Atradu ar palīdzību. Nav proporcijas ķermenim.

Labots - Zoom
Link to comment
Share on other sites

marrtins

Labs. Bik bij jāpiepūlās, lai to veco ieraudzītu. Ja nofokusē skatienu aptuveni pa vidu starp degunu (vaigu), aci (ausi) un muti (kaklarotu), tad sanāca. Prikolīgi tagad slēgāties šurpu turpu :D 

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, snukurins teica:

es redzu abas vienlaicīgi,tiesa veco ieraudzīju kā otro.bet kad ieraudzīju tad redzu abas reizē.

Šņukur, beidz lūrēt pa logu uz kaimiņienēm, te par bildi internetā bij runa!;)

  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

Pirms 21 minūtēm , snukurins teica:

Viss notiek uz ražotāja rēķina.Loģiski būtu ja to segtu patērētājs.

nekas nav loģiski. produkts ir ar elastīgu pieprasījumu (kā teiktu ekonomikas pamatskolas grāmatās) un tāpēc dārgāku preci vienkārši pirks mazāk.

normālais variants būtu tā pati kooperācija (kas rietumeiropā saglabājās, bet pie mums tika 2x izcirsta) kad ražotāju kooperatīvu īpašumā ir daļa pārstrādes glabāšanas un tirgošanas.

Link to comment
Share on other sites

Tāpat kā es nespriežu par programmēšanu, lūdzu nespried par ekonomiku. Tev nav sajēgas par to. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 21 minūtēm , snukurins teica:

ja,ja.Pirks mazāk gan,ka tik ne tā.Tak preču cenas ir cēlušās neskaitāmas reizes dēļ enerģijas un nodokļu cenu pieauguma un nekāds ,,mazāk,, nav bijis.

es varu momentā pateikt vienu produktu, kurš cenu celšanas dēļ reāli vairs netika pirkts - sviests, kuru aizstāja modīgais margarīns, tā tirgošanas apjomi Latvijā neatjaunojās.

un par pienu arī, vismaz mūsu ģimenē to vairs nelietojam gandrīz vispār (daļēji cenas dēļ, bet lielākoties ēdienkartes izmaiņu dēļ)

Link to comment
Share on other sites

marrtins
1 stundu atpakaļ, snukurins teica:

tādi jautājumi rodas ja nav izglītots.

Komatus saliec, jampamp! :) 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

marrtins

Tu savā sētā vispār ielaid degvielas importētājus? :shok: Neizspiedīs vietējos ražotājus???

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , binary teica:

@ervie, krējumu gan jau arī nomainīja pret majonēzi, vai ne? ;)

tu zin nē - skābais krējums un nedaudz biezpiena ir populārākais produkts.

un sviesta vietā uz maizēm es sieru lietoju - krievu vai holandes vai kas cits nopērkas....

Link to comment
Share on other sites

Dīvaini kaut kā... Kāpēc tā? Ar ko krējums labāks par sviestu? Un siers - kāpēc netika aizstāts ar modīgo doktordesu?

 

Pirms 30 minūtēm , ervie teica:

sviests, kuru aizstāja modīgais margarīns, (..)

Starp citu, kas tajā margarīnā ir tāds modīgs? Savulaik "atēdos", nu jau gadus 15-20 neesmu lietojis. Ir pa šo laiku mainījies, kļuvis modīgāks? :crazy:

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Just now, binary teica:

Starp citu, kas tajā margarīnā ir tāds modīgs? Savulaik "atēdos", nu jau gadus 20-25 neesmu lietojis.

pievienotā sāls un mīkstā konsistence smērēšanai. bet nu fakts, pēc 90tiem gadiem ne vairs margarīns, ne sviests :)

 

Pirms 2 minūtēm , binary teica:

Un siers - kāpēc netika aizstāts ar modīgo doktordesu?

modīgā doktordesa tiek likta virsū sieram

bet vēllabāk - politkorektā kotlete :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

es arī sviestu baigi daudz nelietoju, bet ir lietas kur to vajag obligāti - laša vai ikru maizītes, cepot zivtiņu vai gaļiņu, tas piedod "smeķi"....vai auzu putrai kaut vai..vai gailenes cepot ..par kūkām nemaz nerunājot...tur īsti ne ar ko neaizstāsi sviestu. mēs parasti sajaucam vēl ar rīvētiem ķiplokiem un zaļumiem - priekš grauzdiņiem...tad ta māka izņemt no L-skapja sviestu biku ātrāk laukā..tagad vasarā jams ātri paliek "mīksts". 

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

laikamTak
Pirms 15 minūtēm , snukurins teica:

tak 30 gadus jau nekas nestrādā

sāc remontēt. nečīksti forumā

Link to comment
Share on other sites

Sviests - uzsmērēt jāgaida pusstunda, un pārāk jau nu neveselīgi tauki tajā.

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Nu jau panesās...

Bet, ja kas, tad padomju laika batonam un doktordesai, ko varēja dabūt ceturtdienās (ne visās, šķiet, mēneša otrajā) divas stundas pirms veikala atvēršanas ieņemot rindu un normu uz deguniem, visi tagadējie izstrādājumi var ūdeni pienest. Un nē, tā nav nostaļģija un nav tipa "tad zāle bija zaļāka". Ja baltmaizi vēl viena vietējā ceptuve cep daudzmaz normālu, bet reti kurā veikalā ir, tad desas ir pilnīgākajās auzās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, snukurins teica:

tak 30 gadus jau nekas nestrādā,kas tur ko nesaprast?kā kas var strādāt bez finansējuma?

 

Pirms 38 minūtēm , snukurins teica:

piedevām tam nav nozīmes,Latvijā nekas tāds nav iespējams.

nu ja. tas par snuk ekonomikas likumību izpratni.

 

Pirms 1 minūtes , Zin... teica:

Kaut tevi traktors nobrauktu 

davai bez davai? demokrātija ar to ir pārāka par visu pārējo, ka gan snuk drīkst dzīvot, gan mēs drīkstam viņa domām nepiekrist.


Pirms 2 minūtēm , Jurkins teica:

tad desas ir pilnīgākajās auzās.

pēdējā laika atradums - ādažu doktordesa. kaķis arī pārāk nesmādē.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Jurkins
Pirms 10 minūtēm , ervie teica:

pēdējā laika atradums - ādažu doktordesa.

Jā, starp citu, precīzi.

 

Batoni bija pieejami. Tas bija par desu. Toties tagad tās švammes, ko par baltmaizi dēvē... lai gan pat kā švamme tā draza nav lietojama.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Man izdevās 90to sākumā pastrādāt Rīgas miesniekā, tieši pie desu/cīsiņu ražošanas:

1.    Vislābākās desas bija doktora un bērnu ar sieru, recepte identiska, tikai sieru sagrieztu lika klāt;
2.    Piena desa – tai piena pulveri gāza klāt
3.    Pārējās jau bija lētās – ar maltām cūku ādām, sojas proteīna pulveri.
4.    Vislabākie cīsiņi bija krējuma – tādi tievi gari – tiem tiešām lēja saldo krējumu no kannām.

Tajā laikā jau bija olu un piena pulveris…kas tagad ir sastāvā hvz…desas neēdu (ja nu kādā tusiņā kādu kūpināto vai cieto desu :D ) , jo atēdos tajā laikā labāku  gaļu līdz nemaņai…
Tajā laikā jau lietoja saldēto gaļu (kautķermeņus no visādiem Indija bifeļiem, hvz cik desmitgades atpakaļ sasaldēti) 
 


aknu pastēte gan palikusi par kaut kādu putotu hu,..nju..kādreiz tai rēalu sviestu gāza klāt un tā bija normālas konsistences.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

versatile

Nejauši uzšķīrās šīs tēmas pirmā lapa, kur sračs par MS Office alternatīvām, cik tās lieliskas un labas. Un kā reiz šodien sāpe.

Parasti, kā iemeslus, kāpēc nekam neder MS Office minu makrosus, analītikas tūļus (OLAP kubi, utml) un to, ka dokumentus, kas taisīti ar vienu ofisu, pēc tam laboti ar otru, hren trešajā vai pirmajā pēc tam normāli atvērt.

Bet šodien... skaisti.

Vajag uztaisīt vienkāršu aprēķinu procesam, kas sastāv no daudz soļiem - cikos sākam, cikos kas jādara un cik laika aizņem katrs solis, kurā dienā un cikos beidzam. Domāju, ielikšu guguļa dokos, lai cilvēki onlainā tiek klāt (šis ir privātām vajadzībām).

Sarakstu solīšus, cik katrs aizņem laika, sasummēju kopā. Skatos, o, guguļdokss pie datu validācijas māk izmest kalendarīti, kur izvēlēties datumu - nu supertruper!

Tikai, viens sīkums.

Ieklikšķini šūnā, izvēlies, teiksim, desmito jūliju. Pag, rezultāts kaut kāds sviestains... Ā, izvēlies tu 10. jūliju, kas momentā pārtop par 7. oktobri... Pie kam, klikšķinot vēlreiz šūnā, izlec kalendārītis ar atzīmētu 7. oktobri, kaut gan tai pašā kalendārītī tikko atzīmēji 10. jūliju. Super.

Lieki piebilst, ka visām datuma šūnām viens datuma formāts. Alternatīva, bļin.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , versatile teica:

Alternatīva, bļin.

te kaut kur lasīju nesen, ka gūguļ doki gūglim esot reāli bārenīši un gandrīz miris produkts - ne vairs attīstības ne intereses...

Link to comment
Share on other sites

Gestapo
Pirms 42 minūtēm , osscar teica:

aknu pastēte gan palikusi

Stokmaņa pārtikas nodaļā - sveramā ir laba.

Link to comment
Share on other sites

 Slinkums soeciali deļ pastetes uz stokmani dzities..

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , osscar teica:

 Slinkums soeciali deļ pastetes uz stokmani dzities..

skajā arī pastēte ir laba, kulinārijas plauktā, šķēlītēs sasvērtā....

Link to comment
Share on other sites

Pasargdies ja pa tavam sāktu riktet ekonomiku. Būtu mēs apmēram Venecuēlas līmenī pusgada laikā

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Gestapo
Pirms 19 minūtēm , osscar teica:

 Slinkums soeciali deļ pastetes uz stokmani dzities..

Nu man arī, tāpēc moš gadā 2x gadās nopirkt ?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , Zin... teica:

. Būtu mēs apmēram Venecuēlas līmenī

Viņa rajons, cik saprotams pēc teikumiem, tur jau ir

Link to comment
Share on other sites

Nu i panesās ''agrāk zāle zaļāka''. Ko tad gribat no desas kas 1,5eur kg. Kaut cik desa kas no gaļas , maksās ap 7+ eur. Lai gan ir daži kantori, kas iemanās arī tīru mantu pataisīt negaršīgu. Mūsdienās ir saradies ''steriem'' ražotāju-atliek tik pirkt pa mazumam no visiem līdz atrod kas māk uztaisīt. Nu piemēram ka labu krējumu esmu atzinis Balto vai Rimi. Kefīru- Lazdonas pudelēs . Sierus ... nu cietos mūsējie nemāk. Līdz Holandes kā līdz mēnesim. No gaļas : Hartvika , šis-tas no Ķirsona . Bet ar gaļas produktiem ir gaumes jautājums. Nu, man, nepatīk tas sāls daudzums, ko liek klāt Rīgas Miestnieka ( kas ir Rakvere) . Nu taisa īstas ''siļķes''. Bet citam liekas ok. Nu lielisku vistas girosu taisa Ķekava (cena dārga, bet ir to vērta) . Citiem patīk dabīgā kūpinājuma, bet es kaut kā to ''darvas'' apvalku. ko uztaisa daži, ne pārāk . Katrā pasākumā ir savi knifi. Piemēram nezinu nevienu, kas mācētu tik lielisku kūpinātu karpu, kā to tirgo Raibais Asaris. It kā nav nekāda rakešu zinātne, bet ne visiem ir dots... Bet jāsaprot ka lēts un labs nav savienojami. Padomju laikos kad cenas bija fiksētas, tad sanāca ''tīra manta'' pa lēto, bet nopirkt jau varēja tik ja izstāvēji garu rindu(ja vispār tŗāpījies virsū kur tirgoja) . Vispār , ja gribi labu, tad jāpērk pašam gaļa un jātaisa pašam . Nu desas jau diezin vai nu tik visi taisīs, bet kotleti vai ko citu, varam gan paši. Vismaz  zināsi izstrādājuma saturu. Arī sāli un garšvielas pēc paša gaumes.

Link to comment
Share on other sites

A kādēļ cūkgaļa tik dārga palikusi? ? Iegāju rimi, acis izpletu

Link to comment
Share on other sites

Hehz, es cenšos izvairīties no lielveikalu gaļas piedāvājuma (ok Ķekavas vistas ir izņēmums). Desas? Ļoti reti, parasti mājražotāji. Jā, tur arī var piemalt visu... Bet desa pa 3eiro/kg liek aizdomāties, vai un cik šajā brīnumā ir kaut kas no gaļas, un cik ķīmija....

Link to comment
Share on other sites

Sīka replika, kad tajā jomā pavadīti, ne mazums, gadi...

Jebkuras pārtikas lielražošana ir ļoti specifiska lieta un pavisam nav domāta diletantu analīzei, ne izjūtām...

Lai gan visādos portālos, forumos, katrs jūtās tieši tur, lielākais specs, vadoties tikai no savas ''mazā virtuves katla pieredzes''?

 

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...