Jump to content

Portatīvais neslēdzas pie rūtera!


Jurmalnieks
 Share

Recommended Posts

Tēmu var likt arī pie tīkla aprīkojuma sadaļas, bet šķiet,ka jāsāk ar šejieni!

Situācija: Lietotājs ( ar datoru uz Jūs) lieto portatīvo (Acer Aspire E5-573) ar komplektā esošu windows 10. I-netu lieto: a) ārpus mājas no mobilā caur "Wi-Fi tīklāju";

b) mājās caur Lattelecom rūteri.

Esot ārpus mājām internets strādā bez problēmām, atnākot mājās - portatīvais pievienojas rūterim, bet internetu nedod.

Attālināti noinstruēju izmanto džādus variantus,pašu Wi-Fi adapteri disable/enable, nekas nemainījās. Ieteicu pārstartēt rūteri - aizgāja. 

Tad lietotājs atkārtoti pārslēdzās uz mobilo internetu (tad man bija iespējams novērtēt datoru, kur pārbaudīju draiveru versiju, ir pēdējā,kas internetā pieejama) un atgriežoties atpkaļ pie Lattelecom atkal ļīdzīga situācija, bez rūtera restarta nekā.

Varbūt kāds saskāries ar ko līdzīgu. Pie rūtera esot pieslēgts viens stacionārais dators un pāris mobilie telefoni mājās. Rūteru uzstādījuši lattelecom speciālisti. Nedomāju,ka likuši kādus ierobežojumus (MAC adreses, vai lietotāju skaitu), jo citi visi pieslēdzas bez problēmām.

Ir aizdoma,ka vaina pašā portatīvajā datorā,Wi-Fi adapterī, pat ne dzelzī, bet programmatūrā. Izskatās,ka tas nespēj pārslēgties no viena tīklāja uz otru!

Labots - Jurmalnieks
Link to comment
Share on other sites

Kāds kanāls? Kādreiz, kad man gļukoja lapsis, ruterī un laptopā 2,4MHz diapazonā atļāvu 40Mhz plato joslu un man gļuki pazuda. Citiem, ir dzirdēts ar šito plato joslu atkal negrib strādāt.

Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Nu līdz rūterim vēl neesmu ticis, gan jau default-ais, nēesmu dzirdējis,ka Lattelecom kādam prasītu rūterī uzstādīt īpašās opcijas. Tagad lietotājs lieto mobilo internetu, ieteicu pirms došanos pie cita tīklāja uztaisīt esošam tīklam s"saftle remove" - disconect, pirms slēgt jauno klāt.Pagāja arī brīdis,kamēr atradu win 10,kur slēpjas atmiņā saglabātie tīkli, tur arī noņēmu nost no atmiņas, lai no jauna palaiž un paroli ievada. Un pārbaudot vai iet rūteris palūdzu ar vadu savienot, iet bez problēmām.

Link to comment
Share on other sites

Nu, ja savienojumu izveido, bet interneta nav, tas dīvaini. 

Pēc apraksta nav īsti šis gadījums, bet ir novērots, ka ltc rūteris slēdzas uz 13. kanālu, kuru ne visas iekārtas pieņem (konkrēti vecāks portatīvais šo wi-fi vispār neredzēja. Pēc rūtera restarta ir 1., nākamajā dienā atkal 13. Palīdzēja tikai manuāli uzlikt kādu kanālu (1,5..)

Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Palasot iesniegtos komentārus ar vien lielāka sajūta,ka tieši ltc rūteris taisa brīnumus, ja ir tā kā Marizo raksta, par automātisko kanālu maiņu! Tiesa gan dators nav no senākiem - vien pāris gadus, lietotāja iepriekšējais portatīvais,kuru nomainīja ar esošo, neko līdzīgu nedarīja.

Link to comment
Share on other sites

Ar 13. kanālu problēmas ir tikai tiem, kam programmiski vai dzelziski tīkla kartes reģions ierobežots uz ziemeļameriku. Turklāt tādā gadījumā tas komputators nemaz neredzētu rūteri un nemēģinātu viņam vienoties klāt, te drīzāk kas cits.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Būtu svētīgi iegūt parasto informāciju - vai tiek piešķirta ip adrese, vai pingojas piešķirtais gateway, vai ir normāli dns un vai var sapingot kaut ko ārpus iekšējā tīkla. 

Uz win datoriem palīdz komandas:

ipconfig /all

ping 8.8.8.8 

ping tvnet.lv

 

Ar šo jau varēs redzēt mazliet precīzāk, kas tad īsti nav. Arī paša rūtera marka ir svarīga - telekomam bia vai nu viņu baisie Technicolor, vai pa akciju lētā gala Tp-Link, kam būtu svētīgi sajaunināt "firmware".

Technicoloram lattelekoms varēja uzlikt ierobežojumus.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...