Jump to content

mājas kinozāle


ziedlapa
 Share

Recommended Posts

Sveicināti! Atkal gribu audio lietās zinošos lūgt izteikties. Puika grib izveidot mājas kino zāli .Ir mums mājās S-90 tumbas ,6 gabalas,

ir viena aktīvā,Skytec,ir divi stereo pastiprinātāji.Ir BluRay atskaņotāji,Samsung BDP-P1400 un Sony BDP-S300.Abiem ir izejas,HDMI,

digitālās audio,(optika un koaxial),un 5.1 audio.  Ir dažas filmas mums,kur rakstīts ka audio ir DD 5.1. Dažām filmām, audio AC-3 6CH

 Pieslēdzot  BluRay 5.1audio  izejas pie  pastiprinātājiem,(divus kanālus pie viena stereo,otrus divus pie otra stereo,

piekto kanālu pie aktīvās  tumbas,subu nopirksim) ,cik saprotu,filmas varēs skatīties 5.1 skaņā.

Jautājums- pieslēdzot digitālo audio izeju pie resīveri,būs kas citādāk? 

Esam uz mieru kaut ko piepirkt klāt,ja vajadzētu,(resīveri,pastiprinātāju),bet gribas jau izmantot arī tās tumbas,pastiprinātājus ,kas jau mums ir.Lai sanāk lētāk.Visu cieņu!

Link to comment
Share on other sites

Imho problēma ir tajā..ka ka kanālu skaļuma līmeņi būs manuāli jāregulē..vajag vai nu daudzkanālu dax/preampu ( ir tādi čaina ebaja) vai dārga gala resīveri kuram ir visu kanālu pre out. Imho lētāk nopirkt daudz kanālu resīveri un esošos pastiprinātājus pārdot.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Tas viss komplekts izklausās dzīvībai bīstami, tur tādi slēgumi, ka arī sāk palikt bail kaimiņu, tomēr šādā aukstumā palikt bez elektrības ir kā ir!

 

Ja saņēmas un drusku nopietnāk, tad es varu ieteikt tikai to visu, pilnīgi visu, ok pierunāji, lai Bluray labākais atskaņotājs paliek, pārējo prom! Un to skytec pirmo prom, tā taču parodiju parodija. 

 

Kad no visa esi ticis vaļā, satīri zem tām kastēm to grīdu. Redzēsi cik liela istaba īstenībā ir.

 

Tad pārskaiti cik $ iesiti, no tā, tad atkarīgs cik jāpiemet klāt būs. Ja s90 aizies kā nostaļģija, var pat izbraukt nepiemetot klāt neko daudz.

 

Pēc tam paņemam lietotas vai jaunas 4 grīdas, ja gribās pa trako, ja nē, front grīdas un aizmuguri mazās, klāt labu ātru subīti, ko tāpat taisījies pirkt un labu centru, jo tur visi vokāli nāks. Un labu resi, vēlams ar mic, lai pašam nav jāmokās. 

 

Kopā tas viss aizņems apmēram 3x mazāk vietas un filmas baudīsi apmēram 5,67x labāk, pareiz arī par kādiem 1349 sirmiem matiem būs mazāk.

 

Visssss!

 

Visu cieņu, ja izpildīs manu ieteikumu un beigās vēl uzvārīs naudu un iegūs labāku setu  :hunter:

 

 

bet gribas jau izmantot arī tās tumbas,pastiprinātājus ,kas jau mums ir.Lai sanāk lētāk.Visu cieņu!
  Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Kaspars 12,paldies,vērtīgs padoms.Noteikti ņemu vērā.Tad varbūt  kāds var kādu resi ieteikt.Nu var jau lietotu protams,varbūt taču lētāk.

Link to comment
Share on other sites

S-90 priekš mājas kino būs OK. Ar to pārdošanu vari nesteigties.

Nav jau arī problēmu pieregulēt līmeņus tiem pastiprinātājiem, it sevišķi, ja viens no tiem uz priekšu, otrs uz aizmugures efektiem.

Ja istaba nav 10m2, tad gan jau arī S-90 izmērs nav kritisks.

Jāskatās arī, kādas iespējas kaut ko regulēt tajā BR atskaņotājā.

 

Kādi tie pastiprinātāji?

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Es galīgi nepiekrītu Kaspars12. S-90 vienīgā vājā vieta ir tās gabarīti, toties nevajag nekādus tumbu palikņus un ir kur alus pudeli izlikt. Lai kā arī būtu, s-90 būs  klasi augstākas par veikalos nopērkamajiem kinozāles plastmasas pļerdakiem, kurus nu par tumbām saukt negribas. Protams, var S-90 vietā nopirkt augstākas klases akustiku, bet vai to vajag mājas kinozālei. Ja rokas no īstās vietas aug, tad nekādu subi arī nevajag. Atliek tikai bišku S-90 pārtaisīt un izveidot basa skaļruņiem atsevišķu izvadu. Vārdu sakot, ar S90 var nokomplektēt krutu kinozāli. Cita lieta par resīveri un pastiprinātājiem, bet labu stereo pastiprinātāju vajag saglabāt. Mūziku uz 5.1 sistēmas, caur resīveri,  neklausās. Savulaik, kinozāļu uzplaukuma laikā, biju savēris sistēmu ar S-90 un S-30. Neko, skanēja noteikti labāk par mazajiem plastmasas pļerdakiem. Cita lieta, ka  visus tos digitālos efektus dzirdu un negūstu bauudu no 5.1 skaņas. Vaŗdu sakot, nav man 5.1 skaņa vajadzīga un esmu palicis pie klasiska stereo.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kādas iespējas regulēt kaut ko BR atskaņotājā,es īsti pateikt nevaru,bet rakstīts ,ka Dolby Digital,Dolby Digital Plus,DTS-HD,Dolby Digital True HD.

Par šīm lietām daudz ko nesaprotu.Pastiprinātāji ir  Philips FA-910.No seniem laikiem.Stereo .Skan labi un skaļi.Regulēt var tembrus,balansi.

Jaudu pateikt nezinu, laikam bija 2X45 w. Man jau sākotnējā doma bija,viens pastipr. uz priekšu,otrs uz aizmuguri.

Link to comment
Share on other sites

Pieņemsim - S90 front / rear var izmantot, BluRay atskaņotājiem ir analogās izejas attiecīgas. Front viens stereopastiprinātājs, rear - otrs. Skaļumu var pieregulēt uz pastiprinātājiem. Tik tālu viss daudz maz kārtībā.

Bet ko darīt ar centru un sub izeju, kur tās slēgt? A, nu jā subi nopirkt, bet centram izmantot S90 it kā var, bet novietot glīti būs problēmas un arī vajag vēl vienu pastiprinātāju.

Kā tas viss skanēs - velns viņu zin. Bet kamēr vēl ir - vajag saslēgt un paklausīties , tad uzreiz būs skaidrs der / neder un ko vajag lai būtu labāk.

Tā uzreiz visu uz izsoli - to vienmēr var paspēt.

Link to comment
Share on other sites

Bildes avots BluRay atskaņotājs.... Hmm, nez kur tos diskus iekš LV ņemt? Neesmu dzirdējis ka būtu kaut viena noma! Pirkt internetā? Ta jau lētāk ir uz kino aiziet!

 

Tātad bildes avots būs dators vai kāds media playeris. 

Tātad vajag resīveri kas skaņu mācēs atkodēt. 

 

Kaspars pareizi teica - tas viss jāpārdod un jāliek jauna bilde iekšā! s90 aizmugures kanāliem nu nekādi nevajag. Un ja skaļi s90 vēl skan kaut cik ciešami, tad klusām klausoties skaņa ir pabriesmīga....

Link to comment
Share on other sites

Nu nu, kas tad vainas S-90, pie maziem skaļumiem? Es jau nesaku, ka S-90 ir kas baigi kruts, bet tie plastmasas mēsli, kuri nāk komplektā ar lielāko daļu kinozālēm, jau nu skan vēl sliktāk. Vai aizmugurē vajag S-90? Tak lai stāv, tāpat skaļruņi no zemes jāpaceļ augšā. Ja vēl basa skaļruņus izmanto subim, tad tādu ducināmo iekārtu var savērt, ka maz neliksies. Es vienalga saku, ka S-90 ir labākas par lielāko daļu budžeta klases kinozālēm. Ja S-90 ir tad kapēc neizmantot.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

No kurienes didzis izvilka, ka tiek ieteikti plastmasas grabuļi, normālas importa Hifi ss nāk +- par to pašu s90 cenu. 

 

Šobrīd tā visa ir parodija. Paņemam vienu resi 5.1/7.1 ar visiem supportiem/mic un skandas, ja tik ļoti s90 patīk, frontam var atstāt, bet tās ir stipri par zemu, tad kāpēc jāties ? Aizkraujot pusi istabas ? Subi no s90 tasīt vispār ir marasms.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bildes avots BluRay atskaņotājs.... Hmm, nez kur tos diskus iekš LV ņemt?

 

Par DVD diskiem ir aizmirsts? Jeb tos šie atskaņotāji nepazīst? :) Un nevajag tagad teikt, ka neviens tos neskatās.

 

Jā, nu tak ļaujiet cilvēkam pašam saprast der vai neder. Nevis par katru cenu bāzties ar padomiem - pārdod pārdod !  un pērc to un tiikai to ...

Nu tās tak nekur neder.

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12, ja jāpērk jaunas tumbas, tad tev varbūt arī ir taisnība, bet tak tās S-90 jau ir. Lai cilvēks pamēģina, vajag viņam to 5.1 skaņu vai nevajag. Lielākoties cilvēki nopērk kinozāli, bet beigās tāpat neizmanto. Lūr filmas planšetēs un glaudāmajos telefonos. Tāda ir dzīves realitāte. Labi, es kinozāles aparatūru nekad neesmu augstu vērtējis. Skaņaa lielākoties sūdīga un domāta vairāk kino efektiem, bet katram jau savas prasības pret kvalitāti.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

darklight

Didzi, kinozāle ir baigi labā lieta, tikai jāizmanto tā, kā ir paredzēts - kino baudīšanai. Daudzi to vienkārši nesaprot, izmet ārā normālu stereo sistēmu, nopērk vietā labāku vai sliktāku kinozāli un tad brīnās, ka pat radio skan sūdīgāk kā iepriekš! Kinozāle ir 5.1, 7.1 efektiem, mūzikai ir stereo! OK, ir, protams arī 5 kanālu mūzikas ieraksti, bet tas ir tikai izņēmums, kas apstiprina likumu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

visus resīverus var pārslēgt arī stero režīmā, bet mūzikai šie tiešām neder, ja nu tikai par n-tiem eiriķiem ...

Link to comment
Share on other sites

Varu piedāvāt remontējamu Arcam AVP700, ja ir vēlēšanās. 

Iespējams, līdzīgi Artūra ieteiktajam, es varbūt arī padomātu par to, ka varētu noandelēt tos pastiprinātājus un iegādāties to vietā kādu normālu resīveri  (ja pietiek ar 5.1 ext in, tad vēlams tādu, kas neatbalsta jaunos formātus), bet, cik varētu par tiem pastiprinātājiem dabūt, slinkums iedziļināties.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...