Jump to content

Jauna datora izveide, nepieciešams viedoklis.


mangarsocepumi
 Share

Recommended Posts

Sveiki lietotāji.

 

Gribēju Jums lūgt padomu kā rīkoties šajā situācijā.

Uz šo brīdi pie manis ir dotās detaļas jau atnākušas.

 

Ko jūs teiktu par šim detaļām? Jo sapratu, ka ar iepriekšējo cpu esmu aizgājis galīgā dibenā.. Mātesplate, rams no iepriekšējām daļām ir aizsūtīts atpakaļ, tikai cpu paliek pie manis, jo jau iztecēja atgriezšanas termiņš. Bet nu labāk šajā brīdī būt -60 paundos, nevis kad jau būtu builds salikts varētu attapties, ka neko ar viņu nevar darīt un visu vajadzētu pārdot cilvēkiem, kas jau būtu 2x grūtāk kā atgriezt.
 

  •     1. Intel Core Skylake Processor i5-6500/3.2 GHz Processor CPU - links vai Intel i5 Quad-Core i5-6600 3.3GHz Processor - link - cenu starpība šiem abiem brīnumiem 15 paundi un ej tu saproti (tā, kā es, ne pro pa pc lietām, kurš ir labāks. Gan jau ka dārgāks ir labāks, bet cik daudz? iespējams 15 paundi man maksās 100 fps ? Bet nu šaubos ka tā varētu būt.) vēl šis variants, protams vislabākais, jo unlocked, bet vai ir nepieciešams un cik ļoti ir labāks? jo tomēr cenas starpība arī nav tik liela.
  •     2. Coolermaster RL S12 V 24pk R2 CPU Cooler Black - link
  •     3. AsRock Z170 Pro4 Skylake ATX Motherboard - link / ASRock Z170 Extreme4 Skylake ATX Motherboard -link / ASUS Z170-A Intel Skylake SLi/CrossFire ATX Motherboard - link (ja izvēlos vienu no šīm, tad procesoram arī noteikti ir jābūt skylake vai var ielikt arī parastu i5, i3, i7 nav starpības?)
  •     4. Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4 3000 MHz CL15 XMP 2.0 High Performance Desktop Memory Kit - link (vai tā ir patiesība, ka rams maksimālais ātrums ko viņš izmanto ir 2400mhz?) Vismaz tā klausījos vienā video, kaut vai pāri 3000mhz, maksimāli viņš var izspiest tikai 2400mhz. (sapratu, ka 8gb varētu būt par īsu priekš manām vajadzībām, jo tomēr ja strīmo spēli tad tev diezgan daudz programmas ir jāizmanto, kā arī ātrāk renderot video utml.)
  •     5. SSD Kingston Technology 240gb - link (tagad atlaide, un man šķiet ļoti laba cena, tad labāk šo nekā pa 15 paundiem lētāku 120 gb vai ne tā?)
  •     6. WD Blue 1TB Desktop Hard Disk Drive - 7200 RPM SATA 6 Gb/s 64MB Cache 3.5 Inch (no iepriekšējām detaļām)
  •     7. MSI GTX 1060 6gb - link
  •     8. Corsair CP-9020048-UK Builder Series CX600 ATX/EPS 80 PLUS Bronze Power Supply Unit, 600 W (no iepriekšējām detaļām) vai iespējams labāk šis?, bet jautājums vai ar 550 nebūs par īsu?
  •     9. Thermaltake Versa H25 case (no iepriekšējām detaļām)

 

!Bet par pašām komponentēm, kas augstāk minētas vai viņas visas iet kopā un es tādas varu iegādāties? + tikai šodien vispār uzzināju par atsevišķu karti strīmošanai un video raksīšanai - maksā protams labi varbūt kāds var pastāstīt sīkāk kaut ko un cik liela ir jēga no šīs kartes, vai arī bez šīs strīms nevarētu iet uz 1080p ar 60fps uz šiem dzelžiem?

Un lūdzu apgaismojiet par psu, vai šis varētu palikt, ja eju uz šiem dzelžiem.


p.s cik saprotu, lai pc būtu wifi pieejams ir jāpērk atsevišķi PCI slota tīkla karte?
p.s.s skylake ir kāda nozīme šim cpu? tas varbūt ir labāks pa parastu i5 ar tiem pašiem ghz? Vai tas vienkārši ir citas paaudzes un nekas īsti nemainās? Un ja motherboard ir skylake vai tajā var ielikt arī parastu i5 vai tikai i5 skylake?

Video kartes uz kurām es pašlaik skatos un ir manā izvēles sarakstā, tikai patiesībā neapzinos kā un vai cik labi viņas iet kopā ar iepriekš minētajām komponentēm. Visvairāk šauba māc protams par cpu, kuru nopirku nedomājot ar lielu prieku, ka tagad būvēšu savu pc.

1.MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 gaming 6gb
2.Sapphire AMD Radeon RX 480 8GB GDDR5 RAM
3.MSI NVIDIA GTX 970 Gaming Twin Frozr HDMI DVI-I DP Graphics Card (4GB, PCI Express, DDR5, 256 Bit)

 

Būtu jauki, ja Jūs man varētu ieteikt kurš no šīm būtu labākais variants vai arī iespējams kāda, kura šeit nav un vai vispār šeit viņas iet kopā? Vai nevar būt tā, ka beigās nodeg kaut kādā veidā video karte dēļ procesora vājuma vai nespējas pavilkt?

 

Atvainojos, neesmu speciālists šajās lietās, šis ir mans pirmais builds vispār, tāpēc saprotiet kāpēc stulbi jautājumi.

Vienīgais un galvenais uzdevums priekš kā dators tiek veidots ir, lai strēmotu cs:go/lol twitchā, youtubē, bet arī to nezinu vai tas ir iespējams ar šo cpu, laikam jau ka nē. Nāksies vien rakstīt video un ievietot tos youtubē.

 

Ceru ka spēsiet kā rast man kādu gaismu tuneļa galā, jo pašlaik liekas, ka jāmet miskastē cpu, mātesplate un jāpērk i5 un uz augšu.. ;(

 

Ceru, ka spēsiet iztikt bez ļauniem komentiem, pats apzinos kādā d... esmu aizgājis un nezinu vai ir jēga ieguldīt tādu naudu video kartē, ja cpu nopirku pilnīgu lauzni pa piena cenu.. ;(

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

Ja 1080p, tad lētāko un būs OK - ne LoL, ne CS:GO nav GPU prasīgas spēles.

Par to Twitch "broadkastošanu" neko nezinu, bet pie minētajām prasībām ir:

Intel Core i5-4670 or AMD Equivalent

 

Ņemot vērā, ka tev CPU jau ir iepirkts, tad paprovē ar esošo - ja nevilks, tad domāsi, ko darīt ar to.

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Ieteiktu GTX 1060, jo tā ir ātrāka par RX 480 (kura atpaliek no Radeon R9 390), 970 nav jēgas jaunu pirkt, it kā jaudīga, bet atmiņas pamaz par priekšdienām domājot (3,5 Gb ātrā atmiņa, 0.,5 Gb lēnā).

Par procesoru - atkarīgs no spēles, atceros, 860 K briesmīgi bremzēja vecajā Medieval II - Total War, bet citās varēja iztikt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Xsplit un OBS atbalsta kodēšanu izmantojot GPU (rezultāts gan sliktāks, kā CPU kodētam materiālam), līdz ar to par cpu vari īpaši nebaidīties, ja jaudas pietiks ,varēsi noslogot CPU, ja nē, tad GPU. Un tā kā prasība ir Lol un CS;Go, kuri tomēr nav īpašie resursu rijēji, vari skatīties pat uz lētāku karti, teiksim RX 460 , GTX 1050ti.

Link to comment
Share on other sites

pašlaik liekas, ka jāmet miskastē cpu, mātesplate un jāpērk i5 un uz augšu

priekš CS:GO būs labi, bet ja ko vairāk - tad met gan.

Labots - tiger23
Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi

Nu pašlaik domāju strīmot tikai cs:go twitchā un youtubā, prieks, ka mani nedaudz nomierinājāt ar to, ka varēs strīmot. Varbūt šeit ir kāds vēl cilvēks ar šādu cpu?

Ja es beigās tomēr nolemju un nopērku 1060gtx 6gb gaming karti, vai viņai nēkādu kaitējumu nevar nodarīt vājais pcu, vai psu vai kaut, kas tāds, kas komponentos? Jo pašlaik tā, kā cpu jau ir nopirkts tad domāju laikam nežēlot gpu un ja tomēr spēlēšana, strīmošana nebūs iespējama pirkt citu mātes plati + i5 vai i7 un tad jau ievietot šo 1060gtx gpu.

 

Bet galvenais jautājums man ir vai, nekādi nevar ciest video karte dēļ varbūt nepietiekamas jaudas cpu utml.? Cik lasīju tad cs:go esot viena no spēlēm, kurām diezgan svarīgs ir cpu, bet nezinu vai tā ir patiesība vai nē.

 

Būtu forši, ja kāds uzrakstītu vai tiešām iespējams strīmot ar šo cpu, vai ir to kāds darījis un cik kvalitatīvs tas strīms ir, vai nelago un izšķirtspēja ir kaut 720p.

 

p.s kā arī nav saprotama tā gb vērtība gpu kartēm, jo nesaprotu kā var būt, ka rx 480 8gb ir lētāka par gtx 970 4gb, vai tas ir tikai brenda cena? Un cik patiesība no tā visa tiek lietots no 4gb un 8gb? Saproti, ka ar cs:go un lol pilnībā pietiek 4gb, bet vai ar 8gb es iegūstu lielu jēgu? (domāju vai ir tā vērts - piem: labākas tekstūras, lielāka izšķirtspēja utml., vai nekas būtiski nemainās?)

 

Bet paldies visā visumā par atbildēm, noteikti atviegloja galvu un palīdzēja.

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

kristishs

 

 

Būtu forši, ja kāds uzrakstītu vai tiešām iespējams strīmot ar šo cpu, vai ir to kāds darījis un cik kvalitatīvs tas strīms ir, vai nelago un izšķirtspēja ir kaut 720p.

 

Strīmot varēsi mierīgi,strīmošanai daudz ko izsaka interneta ātrums,attiecīgi cik augstus OBS settingus vari likt.

 

Dzelži būs pietiekami stipri gan strīmošanai,gan geimošanai,gan abiem reizē. :)  

Link to comment
Share on other sites

Nē , nenosvilinās. Strīmot 720o varēs. CPU un MB mainīt varēs. CS:go, LoL pilnīgi pietiktu arī ar 2GB . Cena lielāka, jo jaudīgāka karte, kas tavā LoL , CS:Go gadījumā NAV AKTUĀLI- lieki izmesta nauda. Atbildes uz sevi interesējošajiem jautājumiem meklē google.lv .

Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi

Nu bet vai ar šo 1060 gtx es vai tad neiegūšo lielāko spēlēt kaifu? Es domāju fps lielākais un tekstūras u.c lietas, kas svarīgas šajā spēlē..?

Tādēļ arī vēlos ieguldīt video kartē labāk lielāku naudu, jo ar tādu domāju, ka savas spēles varēšu spēlēt turpmākos 5 gadus, neesmu jaunu spēļu piekritējs.

Kā arī ja tomēr šis cpu nebūs strādātājs tad būs jau video karte iegādāta un nebūs jādomā, kā tikai par procesora, mātesplates maiņu.

 

Paldies vēlreiz, domāju ka varat slēgt, bet ja varat atstāt vaļā tad labprāt dzirdētu daudzu citu cilvēku viedokļus vēl.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu bet vai ar šo 1060 gtx es vai tad neiegūšo lielāko spēlēt kaifu?

Ja spēlējot CS:GO un LoL jutīsi, tad kaut kas ar tevi nebūs kārtībā! ;)

Ar jebkuru no tevis minētajām kartēm tevis minētās spēles var spēlēt uz max iestatījumiem (@1080p) ar 100+ FPS.


 

 

Saproti, ka ar cs:go un lol pilnībā pietiek 4gb, bet vai ar 8gb es iegūstu lielu jēgu?

Tur pat 4GB nav nepieciešami - pilnībā pietiek ar 2 GB.

Link to comment
Share on other sites

Ceru ka spēsiet kā rast man kādu gaismu tuneļa galā, jo pašlaik liekas, ka jāmet miskastē cpu, mātesplate un jāpērk i5 un uz augšu..

Kā tas nākas, ka tu esi iepircis tik sūdīgu procesoru ? Ja gribi likt kādu no šīm trīm videokartēm, tad tev pavisam noteikti nāksies mainīt mātesplati, un procesoru uz kādu B150 čipsetu un procesoru i5-6500. Bet ja negribi mainīt tad neko vairāk par GTX 950 (priekš CS:GO neko labāku arī nevajag) vienkārši nav vērts pirkt, jo lielākajā daļā gadījumu vienkārši viss atdursies pret procesoru. Ja tomēr vēlāk veiksi apgreidu, tad labākā videokarte no šīm trīm konkrētajām ir MSI GTX 1060 Gaming 6G.

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi

Ko jūs teiktu par šim detaļām? Jo sapratu, ka ar iepriekšējo cpu esmu aizgājis galīgā dibenā.. Mātesplate, rams no iepriekšējām daļām ir aizsūtīts atpakaļ, tikai cpu paliek pie manis, jo jau iztecēja atgriezšanas termiņš. Bet nu labāk šajā brīdī būt -60 paundos, nevis kad jau būtu builds salikts varētu attapties, ka neko ar viņu nevar darīt un visu vajadzētu pārdot cilvēkiem, kas jau būtu 2x grūtāk kā atgriezt.
 

  •     1. Intel Core Skylake Processor i5-6500/3.2 GHz Processor CPU - links vai Intel i5 Quad-Core i5-6600 3.3GHz Processor - link - cenu starpība šiem abiem brīnumiem 15 paundi un ej tu saproti (tā, kā es, ne pro pa pc lietām, kurš ir labāks. Gan jau ka dārgāks ir labāks, bet cik daudz? iespējams 15 paundi man maksās 100 fps ? Bet nu šaubos ka tā varētu būt.) vēl šis variants, protams vislabākais, jo unlocked, bet vai ir nepieciešams un cik ļoti ir labāks? jo tomēr cenas starpība arī nav tik liela.
  •     2. Coolermaster RL S12 V 24pk R2 CPU Cooler Black - link
  •     3. AsRock Z170 Pro4 Skylake ATX Motherboard - link / ASRock Z170 Extreme4 Skylake ATX Motherboard -link / ASUS Z170-A Intel Skylake SLi/CrossFire ATX Motherboard - link (ja izvēlos vienu no šīm, tad procesoram arī noteikti ir jābūt skylake vai var ielikt arī parastu i5, i3, i7 nav starpības?)
  •     4. Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4 3000 MHz CL15 XMP 2.0 High Performance Desktop Memory Kit - link (vai tā ir patiesība, ka rams maksimālais ātrums ko viņš izmanto ir 2400mhz?) Vismaz tā klausījos vienā video, kaut vai pāri 3000mhz, maksimāli viņš var izspiest tikai 2400mhz. (sapratu, ka 8gb varētu būt par īsu priekš manām vajadzībām, jo tomēr ja strīmo spēli tad tev diezgan daudz programmas ir jāizmanto, kā arī ātrāk renderot video utml.)
  •     5. SSD Kingston Technology 240gb - link (tagad atlaide, un man šķiet ļoti laba cena, tad labāk šo nekā pa 15 paundiem lētāku 120 gb vai ne tā?)
  •     6. WD Blue 1TB Desktop Hard Disk Drive - 7200 RPM SATA 6 Gb/s 64MB Cache 3.5 Inch (no iepriekšējām detaļām)
  •     7. MSI GTX 1060 6gb - link
  •     8. Corsair CP-9020048-UK Builder Series CX600 ATX/EPS 80 PLUS Bronze Power Supply Unit, 600 W (no iepriekšējām detaļām) vai iespējams labāk šis?, bet jautājums vai ar 550 nebūs par īsu?
  •     9. Thermaltake Versa H25 case (no iepriekšējām detaļām)

 

!Bet par pašām komponentēm, kas augstāk minētas vai viņas visas iet kopā un es tādas varu iegādāties? + tikai šodien vispār uzzināju par atsevišķu karti strīmošanai un video raksīšanai - maksā protams labi varbūt kāds var pastāstīt sīkāk kaut ko un cik liela ir jēga no šīs kartes, vai arī bez šīs strīms nevarētu iet uz 1080p ar 60fps uz šiem dzelžiem?

Un lūdzu apgaismojiet par psu, vai šis varētu palikt, ja eju uz šiem dzelžiem.



p.s cik saprotu, lai pc būtu wifi pieejams ir jāpērk atsevišķi PCI slota tīkla karte?
p.s.s skylake ir kāda nozīme šim cpu? tas varbūt ir labāks pa parastu i5 ar tiem pašiem ghz? Vai tas vienkārši ir citas paaudzes un nekas īsti nemainās? Un ja motherboard ir skylake vai tajā var ielikt arī parastu i5 vai tikai i5 skylake?

Paldies! :)

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

Neviens no pieminētajiem procesoriem nav "unlocked", līdz ar to Z170 mātesplatei nav jēgas, H170 būs drusku lētāka un šiem procesoriem dzesētājs ir komplektā, nevajg pirkt atsevišķi.

Nav tādu parasto i5 procesori, ir 6 paaudžu i5 , tas kādi procesori der konkrētajai mātesplatei ir rakstīts mātesplates ražotāja mājaslapā

Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi

Cik liela jēga ir no šiem unlocked procesoriem? Vai tādam kā man, kas daudz nerubī no datoriem vispār nav bīstami tādu ņemt un visu sistēmu nenodedzināt overlockojot?

 

Paldies par komentāru, gudrāks palieku, tad laikam būs jāsliecas uz unlocked proci, dizains lielisks mātei.

 

p.s dzesētājs ir komplektā, bet mani māc bažas visi veikala klāt nākošie dzesētāji + ja reiz iet uz unlocked cpu tad, manuprāt, ka veikala kooleri ir miskastē metami.

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

​Tieši Z170 plates ir domātas, lai taisītu OC uz non-K CPU, jo tajām ir speciāli BIOS atjauninājumi. Ja taisās uzdzīt, tad labākā izvele i5 6400

Link to comment
Share on other sites

 

 

​Tieši Z170 plates ir domātas, lai taisītu OC uz non-K CPU

Tā gan nav taisnība visos gadījumos , jo asrock ir izlaidis jaunākus BIOS kur tieši šī fīča ir noņemta , gan jau ne bez "draudzīga" Intel padoma...

 

 

dzesētājs ir komplektā, bet mani māc bažas visi veikala klāt nākošie dzesētāji + ja reiz iet uz unlocked cpu tad, manuprāt, ka veikala kooleri ir miskastē metami.

Dzesētājs komplektā ir Tevis nosauktajiem 12. postā procesoriem un ja nekloko stock dzesētājs spēj nodzesēt procesoru. Ja Tu ņemsi "unlocked" procesoru tad tiem komplektā nav dzesētāja un tas jāiegādājas atsevišķi .

Link to comment
Share on other sites

 

 

Cik liela jēga ir no šiem unlocked procesoriem? Vai tādam kā man, kas daudz nerubī no datoriem vispār nav bīstami tādu ņemt un visu sistēmu nenodedzināt overlockojot?

Ja tu neko nerubī no OC tad tev tā z170 mātesplate, un k sērijas processors vienkārši nav vajadzīgs, jo uz to ļoti labi var ietaupīt. Tev būs pilnīgi pietiekami ar i5-6500, B150 un GTX 1060 videokarti. 

Link to comment
Share on other sites

Ar to pašu esošo x4 860k un GTX1060 tīri labi viss iet.

CS:GO uz 4k

https://www.youtube.com/watch?v=kizfMvuXc4M

 

GTA V uz FullHD un very hight settingiem vidēji 40fps https://www.youtube.com/watch?v=Olie2vkvhdw


​x4 860k ar gtx950 veiktspēja dažādās spēlēs https://www.youtube.com/watch?v=cW99ywgQtCw

Labots - IVARS
Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi

Paldies par video, bet vairs nav aktuāls šis cpu, jo mātesplate ar ramu jau ir aizbraukusi prom. Atliek izmest cpu miskastē vai pārdot kādam ebayā.

 

Toļik, mans mērķis nav nekādā veidā ietaupīt, mans mērķis ir izveidot max labu buildu uz ~800 eiro.

 

Proti kaste man ir, wd 1tb hdd man ir, ssd nosacīti, bet ir. psu laikam slikts, bet ir.

 

Tātad uz cpu, gpu kopā gribētu tērēt ~500 paundus.

 

Man nekādā ziņā nav mērķis ietaupīt un beigās pašam raudāt, kad kaut kādi lagi vai nepilnības. Es labāk ieguldu i5 ne augstākā un visā pārējā labās detaļās nekā pēc gada vai diviem domāju ko darīt ar to datoru un kā atkal uzlabot vai pārdot..

 

1. mans stacionārais nokalpoja 8 gadus

2. tagad portatīvais i3 jau 4 gadu iet gandrīz spēlējot tikai lol/csgo uz 30fps un vēl nav nodedzis :D :D

3. tādēļ šo pc gribu vismaz uz 5 gadiem noteikti.

 

p.s kas tieši oc ir tik ļoti ļoti sarežģīts? Ir taču pilna youtube vai ne tā un vai tad ar mūsdienu jaunajām detaļām oc var vispār visu nodedzināt? Viņš jau pats noteikti zin savu maksimālo līniju overklokošanai, agrāk (gadi 5 atpakaļ vai pat vairāk) zinu, ka varēja oc, bet tas bija kā tīra laimes spēle vai nodegs vai nē, tagad jau domāju ka tas ir vieglāk un drošāk palicis, vai varbūt kļūdos?

 

Šīs divas bildes mani vispār nogalina un pataisa par debīlu.

 

http://bildites.lv/a/cr7evcbq#7bdec3qe

 

no tā cik es saprotu tad, mātesplate atbalsta abus tipa ramus, bet i5 jaunākais atbalsta veco ddr3 tikai wtf? varbūt vienkārši labāk aizmirst par pc buildu, sāku saprast, ka esmu atsaldēts, pārāk daudz ko nerubīju visu šajā putrā..

 

edit: btw ko Jūs domājat vispārībā par Asus produktu kā tādu? mātesplates? ir ok ? Jo man pazīstami cilvēki, kam portatīvie ir šausmīga koka pagale pēc 2-3 mēnešu lietošanas ar ļoti trausliem korpusiem vai tas tikai portatīvo ziņā? gaming ziņā asus ir labs mātesplatēs? gpu arī šķiet viņiem ir?

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi

Paldies, noteikti noskatīšos! :) Vēl pēdējais jautājums, jo es jau te visiem zb laikam :D :D Vai ir jēga pirkt 4x4gb ramu 3000mhz vai 2x8gb ramus ar 3000mhz? Cik man zināms tad, 4x4 vajadzētu būt labāk? Jo ir vairāk iespējas/varianti, kur ievadīt / izvadīt programmas.

 

Beigu beigās ilgi lasīju un salasīju kaut ko šādu -  http://uk.pcpartpicker.com/list/4Bp7Cy vai ar šo varēs strīmot cs:go 1080p bez jebkādas raustīšanās, ja vēl būs blakus otrs monitors, kurš būs ieslēgts un kurā ies komentāri no strīma utml.? un vai šim var uzticēties "Compatibility Check: No issues/incompatibilities found" ko raksta partpicker mājaslapā?

 

Vai šī pele ir laba? vai varbūt šajā vai zemāk cenu kategorijā ir, kas labāks?

 

Un galu galā vai jūs man vispār iesakāt ķerties klāt vienam beigās likt kopā to datoru? Protams paralēli ar video palīdzību pie katras detaļas kaut, kur youtubē un vai nevar neko saspraust nepareizi tā, ka beigās kaut, kas tiek bojāts ?

 

Paldies liels par palīdzību, ceru kāds atbildēs uz šo pēdējo postu un tad nākamo es postošu jau ar gatavu buildu un bildēm, uztikšanos :) Tagad tik jākrāj nauda bišķi :D

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

Krāmē kopā , tik atraksties par problēmām (ja būs) :)

Link to comment
Share on other sites

Un galu galā vai jūs man vispār iesakāt ķerties klāt vienam beigās likt kopā to datoru?

Nē, ja pērc no kāda lielā internetveikala, piemēram, 1a.lv, tad viņi tev to PC saliks kopā par brīvu.

Kopumā neredzu tev nekādu jēgu palīdzēt, ja tu tāpat ignorē ko tev saka.

Ne tev vajag CPU ar K beigās, ne Z čipseta plati.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Tavs ieteikums par 1a.lv šim neder, viņš cepumus mīl valstī kur norēķinās ar paundiem.

Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi

Kāpēc es neņemu vērā? Ja man nav žēl noziedot mazliet vairāk naudu, lai būtu unlocked? Un beigās varbūt overlockot uz 4.2 vai augstāk ghz???

Kāpēc ne Z plati? Pamato lūdzu..

Link to comment
Share on other sites

Es nezinu, kāpēc tu neņem vērā.

 

 

Kāpēc ne Z plati? Pamato lūdzu..

Jo tu skaidri un gaiši esi minējis prasības (CS:GO un LoL video strīmošana)...

Šīm prasībām i5-6600K un Z plate priekš OC ir riktīgs overkills.

 

Ja grasies tomēr nodarboties ar citu herņu, tad tā arī vajag minēt, nevis pieminēt 2 spēles, kurām prasības gan pēc CPU, gan pēc GPU jaudas ir ĻOTI ZEMAS. Piemēram, "Spēļu datora komplektācija uz 1000 EUR/900 GBP".

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

   8. Corsair CP-9020048-UK Builder Series CX600 ATX/EPS 80 PLUS Bronze Power Supply Unit, 600 W (no iepriekšējām detaļām) vai iespējams labāk šis?, bet jautājums vai ar 550 nebūs par īsu?
 

 

550 w ar labu psu bus pietiekosi, bet konkretais medelis nav ieteicams overclockingam, del zemas kvalitates sastavdalam, no corsair vajadzetu skatities cx --m modelus ar peleko uzrakstu, tie ir par kartu kvalitativaki, bus ka reiz

https://www.amazon.co.uk/Corsair-CP-9020103-UK-CX650M-Semi-Modular-Bronze/dp/B01C3FFLZ8/?th=1

Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi

Bet es arī gribu overkillu cs:go un lolā tādu datoru...300 fps manā gadījumā cs:go būs labi, vairāk gan nevajag un ar šo buildu domāju ka vajadzētu būt labi un nekad nevar zināt, kādas būs vajadzības, iespējams kaut ko pat jaudīgāku..

 

Paldies par komentu psu, bet tas jau arī bronzas, vienīgi semi modular, vai tas kaut ko maina modular vai no modular? Ja tikai neņem vērā kabeļu labāku menedžmentu/izvietošanu?

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

 

 

vienīgi semi modular, vai tas kaut ko maina modular vai no modular?
 

 

semi modular = dazus kabelus var atvienot pavisam, dazus ne

modular = visus var atvienot

 

seit ir neslikts saraksts ar psu, sakot no labakajiem, ieteiktu skatities no tier 4 uz augsu, kas ir pieejams un letaks amazona

https://linustechtips.com/main/topic/631048-psu-tier-list-updated/

Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi

Tik daudz saprotu protams, kas ir modular un no modular vai semi modular, bet jēga tam? Labāk tas ir, vai tas tikai atvieglo savienot komponentes? Bet reāli citu neko nedod? Un vai mans psu var nodedzināt citas komponentes dēļ tā, ka tas ir slikts vai bronze manā gadījumā??

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Labs joks ar tplink tikla karti.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Varbut tad uzreiz perc 5k vai 8k monitoru?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Bet es arī gribu overkillu cs:go un lolā tādu datoru...300 fps manā gadījumā cs:go būs labi, vairāk gan nevajag

Tiešām būs gana? Es dzirdēju, ka bez 500 fps tās spēles vispār nav spēlējamas...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi

Obligāti vajag kkā pastrīdēties un izlekt? Es saprotu ka ir paspēlējamas, saprotu visu to, ka ar 100fps var labi šaut, bet ļauj man dzīvot. Ne tev jāspēlē ar 300 fps, vari spēlēt ar 50, Tev neviens nespiež. Priekš manis cs:go bez 200 nav spēlējams.

 

Paldies :)

Link to comment
Share on other sites

Labi autor, nu jau šī tēma ir aizgājusi pārāk tālu, kā jau pats redzi - jo tālāk iet, jo bezjēdzīgāki posti un tā tālāk. vienkārši dari tā, kā tev liekas pareizi un viss. Šeit ir dažādi cilvēki un tie tev ieteiks to, kas tiem liekas pareizi un viedokļi atšķirsies. Bet pēc taviem postiem es jau sapratu, ka tev no datoriem sajēga ir tik, cik internetā "gudrības" lasīts un pieredze arī nekāda. Tu pārāk daudz muldi un nevari normāli, īsumā uzrakstīt to ko tev vajag. Neapvainojies.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Paturpināšu topiku. Gribētu savu budžeta stacionāro apdeitot uz jaunāku budžeta stacionāro. Principā, man vajag tikai trīs komponentes- CPU, Ram un MB. SSD, HDD, PSU un keiss man paliks vecie (gribu iekļauties pēc iespējas mazākās naudās).

Tātad:

1) CPU. Skatos it kā uz i5 6400, bet varbūt pastaipīt budžetu un paņemt 6600? Vai varbūt manām vajadzībām tas būs lieki? Info zemāk.

2) RAM. Uz ko te skatīties? Domāju, ka man pietiks ar 8Gb (tagad ir 6Gb). Tantes runā, ka labākai veiktspējai, pareizāk ņemt kitu, manā gadījumā 2* 4Gb. Tātad, visticamāk, DDR4 2* 4Gb, 2133MHz? Kas ar ražotāju? Vai uz to nav lieki jāiespringst?

3) MB. Te vislielākā bezpoņa. Kuru čipsetu (lai kaut kādā veidā sevi neapdalu un arī nepārmaksāju)? Kuru ražotāju? Vai Asrock un MSi ir ok? 

 

Papildus info. Kompis nav paredzēts lielām slodzēm. Man vajag, lai OS kustās fiksi; brovsēt internetu; ofiss un, pats galvenais- video atskaņošana. Video man ir tikai BD un BD3D. To man vajag, lai velk čotka un nebremzē, jo pašlaik kompis paliek lēns, skatoties filmu un, BD3D ir problēmas palaist. Side by Side vai Top Bottom mkv iet labi. Pašlaik ir vāja Gt610 1Gb videokarte, bet gribu visu sakārt bez videokartes. Domāju, ka man vajadzētu pietikt. Spēles nekad nespēlēju un nekad nespēlēšu. Tātad, mātesdēlim jābūt Dvi un HDMI outputiem.

Jūsu viedoklis? 


Vai te kāds ir? :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...