Jump to content

auto sabuferis maja.


Fortude
 Share

Recommended Posts

Labdien! Tatad par loti letu naudu iegadajos FLI Underground FU12A-F1( ar jau iebuvetu pastiprinataju)

Doma darbinat vinu ar PSU majas apstaklos, bet nezinu, kadu iegadaties. Kads butu optimalakais variants? Cik w barosanas bloku man iegadaties? Varbut Jums ir kadi citi varianti?  Paldies Jums, talak sikaka specifikacija. 

Type: subwoofer;

Size: 30 cm (12 in.);
The number of bands: 1;
Power: 300 W (nominal), 800 watts (maximum);
Sensitivity: 86 dB;
Frequency range: 21 - 1500 Hz;
Impedance: 4 Ohm;
Built-in amplifier: yes;
Subwoofer
Housing: yes;
Enclosure type: closed box;
Features: high voltage input, phase adjustment;
Dimensions (WxHxD): 347x405x360 mm;


;

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirmais jautājums - vai tu dzīvo mašīnā. Ja nē, tad būs švaki.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirmkārt jau tādēļ, ka auto sabvūferi un skaļruņi ir projektēti priekš konkrēta tilpuma un ģemoterijas auto bagāžniekā/durvīs/plauktā, un stāvot telpā, kas ir simts reižu lielāka par to, kādai tie ir projektēti, tie nedos ne tuvu oriģinālo tesienu. Bet ja abas ausis kreisās, un uz katras pa zilonim, tad jau pohuj, kas un kā rīb, vai ne? 

 

Ja netaisies griezt uz pilnu klapi, tad jebkuru 350-450W ATX barokli par piecīti paņem, un būs ok. Ja uzgriezīsi par traku, tāpat nostrādās pārspireguma aizsardzība.


Bet nu viss tas pasākums sūds vien būs beigās. Mājai ir mājas skandas, autiņam - auto. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Der jebkurš kā J.Reinis saka, skaties kuram vairāk A uz 12v līnijas. Bez PSU būs arī citas problēmas, to visu saslēgt ar esošo sistēmu un korekti saregulēt līmeņus fintru. Bet tas jau pēc tava "kusa".

Link to comment
Share on other sites

Paga, tu plāno klausīties tikai sabu vienu pašu???

Link to comment
Share on other sites

Gan jau čalim vismaz pietiek smadzeņu paņemt audio splitteri kaut iekš Depo, lai palaistu signālu uz esošajām tumbām un uz sabi reizē...

Link to comment
Share on other sites

Par augstak mineto jau biju painteresejies savlaicigi anglu (amerikanu) forumos. Logiski neklausisos sabi vien. Pirmkart nejautaju jusu viedokli par akustiskumu, bet tiri vien par PSU, cik jaudigu piemeklet. Un ne nav nav man ne abas ausis kreisas nedz zilonis uz abam. Citur tika pieminetas jau agstak minetas nianses, bet aprakstit ka var noverst defektus, tikai neskaidrs bija par PSU, jo mana varianta x box 360 psu nederes, bet PSU kurs katrs ari nederes. Paldies par to pasu, neko. Labak infu tad meklesu pie objektivakiem cilvekiem. Temu varat drosi ignoret.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par to pasu, neko.

Tu esi stulbs, vai izliecies? Tu vispār lasi, ko tev raksta:

Ja netaisies griezt uz pilnu klapi, tad jebkuru 350-450W ATX barokli par piecīti paņem, un būs ok.

 

Xbox baroklis dod ārā maksimums 175W, un tev būs jāgriež nost arī spraudnis, lai to pieslēgtu. Es tev jau teicu - paņem lietotu ATX barokli un darbini, kas vēl nepieliec?

  

 

Labak infu tad meklesu pie objektivakiem cilvekiem.

Tu taisies auto subi klausīties dzīvoklī. Par kādu vēl nafig objektīvismu tu vispār tur vēl runā? 

Labots - J.Reinis
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Autoram, ja gadījumā nemāk lasīt starp rindām. Subwooweri tiek rēķināti ņemot konkrētu apskaņojamās telpas tilpumu. Stipri šaubos, ka eksistē kāds dzīvoklis, kuram tilpums ir kā auto. Ja subs ir aprēķināt stilpumam, kurš ir daudzas reizes mazāks, nekā telpa - tad subs dos zemās frekvences tikai tad, ja liksi ausi pie fazoinvertora :D

Link to comment
Share on other sites

Prasiji objektīvu informāciju par barbloku. Tad nu izejot no Taviem datiem vajag vismaz 300W barbloku. par cik pastiprinātājam nav 100% lietderības koeficients, tad pieņemsim 400W uz 12V. Pēc oma formulas tas ir barbloks, kurš nodrošina 33A. Tāds barbloks maksā daudz dārgāk par normālu pastiprinātāju, kurš strādā no tīkla. Skaidrs, ka Tev nav ne tuvu 300W izejas jauda, jo tie visdeizāk ir ķīniešu vati, bet ar datora barbloku arī nebūs maksimālā jauda. Kā jau te teica, Tava ideja ir pilnīgi garām. Mājai vajag pavisam citu akustiku.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

man jautaajums, vai autors vispaar ir dzirdeejis to subu aarpus auto, jeb vinju pa leeto notirgoja un demonstreeja ieliktu auto salonaa ?

shaa kaa taa, kaa jau J.Reinis teica- jebkursh ATX 350-400w ....tur taapat nav starpiibas, vai galaa staavees 100 vai 200w psu uz 12V , nekaadas izshkjiriigas noziimes nebuus ...jaudiigaakajaa variantaa tikai kropljus dzirdees vairaak [ ja jau zilonis uz ausiim nav uzkaapis ] . par peedeejo gan es iisti neesmu paarliecinaats. ja jau autors buutu saprotoshss, tad dariitu savaadaak ....ja cilveeks nejeedz barbloku izveeleeties, tad kaada var buut sajeega par "akustiskumu un nianseem" .....

es pa lielam neesmu PRET auto subu darbinaashanu maajaas, dazhos gadiijumos tas varbuut pat ir lietderiigi un ekonomiski pamatoti, bet nu ne jau ar shaadu risinaajumu ......

 

 

 

Subwooferi tiek rēķināti ņemot konkrētu apskaņojamās telpas tilpumu

sore bet shis jau nu gan ir fail .... auto salonaa ir biku savaadaaka taa reekjinaashana ---sitiem leetiem to  tilpumu taisa taadu, lai var dabuut auto salonaa/ piekabinaat pret luuku vai taml . savukaart auto salons piecelj tos videejos 12db/okt saakot no kautkaadiem 80hz uz leju ( bet pa lielam , saprotams, izejot no salona izmeeriem ) ...liidz ar ko pofig, ka tam subam iisti nav atdeves un vinjsh iet kroplii, salons lieliski maskee visus suba izdotos kropljus, kaa elektriskus (pastiprinaataajs/ barosana) , taa akustiskos ( slogosana uz /zem rezonanses, milziigs gaajiens )

 

arii jebkuraa citaa vietaa pamataa skaljrunjiem vajadziigo tilpumu piereekjina atkariibaa no to fizikaali mehaaniskajiem parametriem , un taa, lai skaljrunis( subs )  kvalitatiivi skan noteiktajaa frekvenchu diapazonaa, kam pa lielam nav nekaads / tieshss sakars ar apskanjojamaas telpas izmeeriem.

Cita lieta, ka auto subu skaljrunji  peec definiicijas ar saviem parametriem ir taisiiti taadi, lai tos vareetu arii zemajaa galaa izmantot ierobezhotaa kastes tilpumaa --- deelj tam arii zemas juutiibas, smagi difuzori, un leens bumsiigs skaneejums ..........

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau manis teiktais nav vis fail, bet gan ļoti vienkāršots(zinu visu , ko te raksti), ko, cerams, autors varēs uztvert :)

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

:D .....kā parasti ķorkas.... Bet pa tēmu, biju reiz garažā izveidojis līdzīgu setupu. Kā barokli izmantoju pusbeigtu PSU kuram 12V līnija bija vienīgā dzīvā. Baroklis ~300W, bet ļurbu kustināja, vienīgais tikai skaļumu sabim max 1/3 varēja likt, citādi sākā slēgties ārā-raustīties, jo nepietika ampēri....

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...