Jump to content

Siltumakumulācijas būvmateriāls šamots ''Norvēģu kamīni'' bodē.


DizainsWWD
 Share

Recommended Posts

Labdien. 

Uz doto brīdi veidoju guļbūvi. ir doma apsildīt šo būves pirmo stāvu, kopā ar mansardu, ar skaistu kamīnu, kam ir liela termo efektivitāte. Pētiju dizaina rakstura rakstu, konkrēti iepatikās 16. bilde šajā rakstā http://spoki.tvnet.lv/foto-izlases/Norvegu-kamini-ar-apdari-Estetiskie/805288 
Vai ir iespējams veidot šada tipa kamīnu ar siltumakumulācijas būvmateriālu šamots? Kas jāņem vērā lietojot šāda tipa materiālu un vai tas ir izdevīgi ilgetmiņā? Varbūt kādam ir pieredze ar šo, lai varu uzkrāt aspektus un jautājumus pirms dodos uz Norvēģi kamīni veikalu. 
Pāris fakti par manu situāciju:
-plānots ir kamīnu novietot istabas stūrī
-māja ir labi izolēta
-grīda ir betona
-no kamīnu vietas attālums līdz ''čill'' zonai ir 1,5 metrs. 

Labots - DizainsWWD
Link to comment
Share on other sites

Kamīns pats par sevi nav īpaši energoefektīvs apkures veids. Būs pagrūti tikai ar to ziemā māju piesildīt līdz norm. temperatūrai.

Svarīga kopējā masa, kas uzsilst, un pēc tam atdod siltumu, no plikas kurtuves lielā daļa siltuma aizies skurstenī. Prasās kāds sildmūris, vai.

Un kāds ventilators, kas dzenā gaisu, ar dabisko cirkulāciju.. nu nezinu.

Šamots padārgs materiāls, to vairāk lieto, kur augstas temperatūras, ķip kurtuves oderēšanai, par siltumakumulācijas spējām nepateikšu, nav pieredzes. 

Link to comment
Share on other sites

Slēptā reklāma?

 

Varēt jau var, bet parēķini cik tas prieks izmaksās, ja viens šamota bloks no norvēģiem 30€

Link to comment
Share on other sites

Padomā labi par kamīnu - saku no paša pieredzes, pirms padsmit gadiem sāku saimniekot senā koka ēkā. Sākotnēji pirksti gaisā, pats gudrs un apkārt atrodas tikpat veikli izdarīgi meistari, kas gatavi jauno aitu apcirpt. Izplēsa ārā 2 podiņu krāsnis, uzlika "kruto kamīna muti ar stiklu", salika pat ķieģeļus apkàrt "masai", izvilka gaisa vadus, visu kamīna korpusu apdarīja ar ķieģeļflīzēm. Viss smuki, kurās liesma ka prieks un istabā taškenta, bet arī siltums no kurtuves pa taisno ārā skurstenī. Vārdu sakot - kā mucā met - kamīnistabā karsti, pārējās istabās čābīgi. Bet ne par to stāsts - 1.gadu kurinu un pirksti gaisā, 2.gadu kurinu bet jau burkšķu uz sevi, 3.gadu kurinu ar gariem zobiem un 4.gadā ierīkoju atsevišķu centrālo apkuri ar radiatoriem. Un kopš tās reizes NE REIZI neesmu kamīnu iekurinājis !!! Šobrīd pēc pagājušiem gadiem droši varu jebkuram paskatīties acīs un atzīt, ka rīkojos nepareizi un ka manā situācijā kamīns kā vienīgais apkures veids bija galīgi garām, viens vienīgs ponts ar ko lielīties un izrādīties. Protams, kā smukuma objekts kamīns ir ok, bet kā vienīgais apkures veids guļbūvē... Apdomājies... man arī pirms padsmit gadiem dažs labs stāstīja, ka būs garām, bet es stūrgalvīgi nepaklausīju...

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Birdy ir 100% taisnība. Vēl varu piemetināt, ka kamns vasarā kalpo kā liela miskaste, kurā samet visu ko var sadedzināt. Ipaši smuki ta sgan neizskatās, bet ērti gan. Vārdu sakot, mūsu klimatā kamīns nevar kalpot kā vienīgais apkures veids. Nav tak Anglija, kur sniegs ir brīnums un trubas velk pa mājas ārpusi. Ieklausies cilvēkā, kuram ir vairāku gadu pieredze, nevis lasi reklāmas, klausies uz bodniekiem, kuriem pofig, ka tik pārdots un neklausies uz cilvēkiem, kuri tiko, pa bargu naudu, kamīnu uzstādījuši. Objektīvu informāciju var dabūt no cilvēka, kurš kādu verķi eksplotē vbismaz trīs gadus. Tad lielā nauda aizmirsusies, šīberis galvā no reklāmas propogandas atkritis vaļā un cilvēks sāk stāstīt taisnību par savu pirkumu. Tas nav tikai par apkuri, tā ir par visu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...