Jump to content

Sadales tīklu jaunie tarifi


Touareg
 Share

Recommended Posts

Elementaŗi, ja piemēram patēriņš mēnesī mazāks  par 50kWh, maksā abonentmaksu. Lielums tikai piemēram un kontrolēt patēriņu ar viedajiem skaitītājiem arī nav problēma.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , abi teica:

Tur nav tā, ka sagribot jaudu, bet negribot par palielināšanu atsevišķi maksāt var uzreiz droši pāriet pie konkurenta?

Pie kāda konkurenta? :D Pārvākties uz Igauniju vai Lietuvu vienīgi.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , ivo teica:

Pie kāda konkurenta?

Smieklīgi, bet lattelekoms tirgo stipri lētāku elektrību, man pēc aprēķiniem būtu 95+ eur ekonomija uz gadu :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , snukurins teica:

Vispār cik reāla ir tāda ,,Bez tabū,, pieminētā skaitītāja ,,uzcepināšanas,, metode  kura esot bijusi populāra krīzes gados?(dīvaini,krīze tak nav beigusies).

Man jau gan liekas ka pie vainas tādai uzcepšanai varētu būt zibens.

Oi, šitā tēma savulaik tika stingri pētīta, tā kā pats biju tajā visā iekšā, tad pārzinu diezgan labi. Īsā versija - protams, ka zibens var būt par iemeslu bojājumam un reāli katru vasaru tiek konstatēti zibens bojāti skaitītāji, bet veicot speciālu skaitītāja bojāšanu ar pārspriegumu, bojājums ir savādāks, attiecīgi iespējams noteikt  faktisko cēloni.


Just now, jema teica:

Smieklīgi, bet lattelekoms tirgo stipri lētāku elektrību

Bāc, nu tak beidz jaukt mušas ar kotletēm! Lattelekoms tirgo tikai elektrību, pieslēguma jaudu viņš neregulē, to dara tikai sistēmas operators, kurš visiem ir viens - Sadales tīkls. Tas, ja neskaita dažus specifiskus gadījumus - ju jau pieminēja dzezceļu un dārzkopības kooperatīvus.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , Didzis teica:

Elementaŗi, ja piemēram patēriņš mēnesī mazāks  par 50kWh, maksā abonentmaksu.

Un tad sanāks, ka tie kam nav palaimējies patērēt 48 vai 49 kWh cels lielo brēku, savukārt tie, kam 51 kWh plati smaidīs? Kaut kāds sviests sanāk.

Piedod Didzi, bet tas, ka Tev 100% nav kompetences ne klientu apkalpošanas ne mārketinga ne produktu izstrādes jomās lielākos uzņēmumus, lien ārā pa visām šķirbām.

Link to comment
Share on other sites

Kas liedz noteikt minimālo maksājumu apmēru mēnesī par skaitītaju cenā kā 50kWh, pie tam, par gadu? Nu noterēsi gada laikā mazāk par 600kWh, nu neko maksā par 600, notērēsi vairāk, maksāsi kā visi. Var vispār noteikt ka valsts sedz 100-600 kWh gadā, kā dažā labā valstī, ir tak arī tadas vietas kur valsts pilnība dod elektrību par velti, lai cilvēki nenosaltu. Tas tā, kā variants.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , abi teica:

 lai cilvēki nenosaltu.

 

Ņem ragaviņas un ej uz mežu

Citēt

Pēc mežizstrādes darbu pabeigšanas cirsmā paliek ciršanas atliekas, kas var lieti noderēt kā malka. Tāpēc  AS „Latvijas valsts meži” ļauj tās vākt bez papildu maksas.

 

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

Pirms 28 minūtēm , ivo teica:
Pirms 29 minūtēm , jema teica:

Smieklīgi, bet lattelekoms tirgo stipri lētāku elektrību

Bāc, nu tak beidz jaukt mušas ar kotletēm!

vot vot.

man ar, šamējo zvanmeitene pazvanīja un centās pārliecināt.

pēc tam speciāli pēc piedāvājumu tabulām pārrēķināju, jā, analogam piedāvājumam ir bikbik zemāk pakalpojuma pieskaitījums uzlikts, bet kur tur tādi desmiti eiriku var rasties? :)

Link to comment
Share on other sites

Pirms 27 minūtēm , jema teica:

Smieklīgi, bet lattelekoms tirgo stipri lētāku elektrību, man pēc aprēķiniem būtu 95+ eur ekonomija uz gadu

Ja es salīdzinu kaut kādu Dinamisko, tad tur kādus maks 0.5 eur es uz sava 300+ patēriņa varētu mēnesī ietaupīt. Vai ir jēga kaut ko mainīt? ja nu vienīgi principa lieta.

 

Jā, ja no kāda fiksētā pāriesi uz biržas tarifu, tad jā. Es šogad esmu jau kādus 70 ietaupījis pēc tarifa maiņas, un tas salīdzinot par īpašo piedāvājumu fiksētajam tarifam, kas tika dots pēc gada līguma.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , jema teica:

Uzliec 600 patēriņu mēnesī un paskaties

Man 0.45 Eur startpība par labu tet sanāk/mēn. ja salīdzina dinamiskos/brižas

Link to comment
Share on other sites

Rekur mans novembra rēķins, un tas ir pats izdevīgākais pakalpojuma veids ko piedāvāja uz manu māju, kad pārslēdzu līgumu. Var salīdzināt!

 

original.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nu ne visi suņa būdās dzīvo! :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , ivo teica:

Attiecīgi uzskatu, ka IR normāli daļu no izmaksām iecenot kā fiksēto daļu. Tādā gadījumā automātiksi sanāk, ka jo vairāk tērē jo zemāka 1kWh cena. Manuprāt ļoti OK risinājums. Pie tam ņemot vērā, ka ST izmaksas praktiski nav atkarīgas no tā vai un cik klienti reāli tērē. Tīkls jāuztur vienalga un trafi arī dūc jebkurā gadījumā (tukšgaitas zudumi).

Ok, piekrītu, kādam tas viss jāsedz, tik šogad jau runa neiet par pieslēguma nodrošināšanu, par ko ir fiksēta maksa (iepriekš sajaucu ar elektroenerģijas sadali), bet par oik, kam no 2018. g. būs 2 daļas, no kurām 1 būs jau atkal fiksēta ( par koģenerācijas stacijā uzstādīto elektrisko jaudu), 1 fāzei 1,21€ un 3 fāzēm 16A 3,13€. Tas nozīmē, ka, ja es esmu stabils patērētājs, es praktiski neko nezaudēju, pat iespējams tikai iegūstu, bet ja man ir tāda "ekstra", kā vasarnīca, kas ne vienmēr ir, kā pieņemts domāt grezna villa ezera malā, bet vienkārša dārza mājiņa un patēriņš notiek tikai vasarā, tad gan es esmu tikai un vienīgi zaudētājs, jo pie fiksētās maksas par pieslēguma nodrošināšanu, kas manā gadījumā ir gandrīz 4€, nākamgad man jāpiemaksā vēl 3€ par kkādu sūdainu oik. I togo ~ 7€ abonēšanas maksa par elektrību + vēl par patērēto. Nav taka bik pa sālīt?

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , ivo teica:

Piedod Didzi, bet tas, ka Tev 100% nav kompetences ne klientu apkalpošanas ne mārketinga

Tieši tā, man tiešām nav pieredzes mārketingā. Toties ir pieredze pirkšanā un es perfekti jūtu, kad mani grib apjāt ar skaistiem tekstiem par zaļo dzīvesveidu, kurš protams nebūs man, bet gan elektrības ražotājam. Sadales tīkla marketologi tak elementāri var aprēķināt minimālo patēriņu pieslēgumam, kad tas paliek rentabls no maksas par elektroenerģiju. Ja patēriņš mazāks, tad lūdzu kompensē ekstru, kad tavā dārza būdiņā Ziemassvētkos ir iespēja ieslēgt lampiņas eglītē. Neslēdz lampiņas, tavas problēmas, bet maksā par iespēju.

Link to comment
Share on other sites

@Didzis manuprāt jaunā metodika to arī paredz - maksā par iespēju ar abonēšanu + kaut ko arī klāt tad, kad tiešām lieto.

man pašam nāksies maksāt vairāk kā līdz šim, jo ir 3x32A, un patēriņš visu gadu ne tuvu nav 500Kwh, pie kurām pēc kalkulātora man sanāktu maksāt mazāk kā iepriekš... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 14 stundām , abi teica:

Tur nav tā, ka sagribot jaudu, bet negribot par palielināšanu atsevišķi maksāt var uzreiz droši pāriet pie konkurenta?

Kādus konkurentus sadales tīkliem tu zini? Vienīgie kaut cik reālie, kas nāk prātā - vai nu saules paneļu izplatītāji, vai arī dīzeļģeneratoru izplatītāji.

 

pirms 14 stundām , abi teica:

Vispār jau labprāt viņus čakarētu reizi 11 mēnešos pārejot uz priekšu un pēc kāda laiciņa atkal atpakaļ. Kā teikt, ja jau viņi tautu jaj, tad vajag viņus pašus...

http://www.losp.lv/node/4827

Ja gribi kādu čakarēt, čakarē vien pats sevi.

Nezinu gan, vai pēc tā 1. augusta netika izsludināta līdzīga "akcija".

 

pirms 13 stundām , snukurins teica:

Tālāk vēl trakāk,izrādās ka skaitītājs ir ST īpašums bet viņi par visu atbild tikai līdz skaitītājam.Tātad klientam skaitītājs ir jāsargā tāpat kā savas olas.

Jā, kaut kas tāds līgumos ir aprakstīts.

 

pirms 10 stundām , maize teica:

Ņem ragaviņas un ej uz mežu

Eu, paldies! Šito nezināju.

Edit: Būtu gan bijis labāk, ja pieminētu, ka vispirms jāsaņem rakstisku atļauju no LVM.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Par Lattelecom nesaceraties - es pārgāju, nekāda reāla ietaupījuma nav.

 

Šito gan es nesaprotu:

 

pirms 9 stundām , ivo teica:

ņemot vērā, ka ST izmaksas praktiski nav atkarīgas no tā vai un cik klienti reāli tērē. Tīkls jāuztur vienalga un trafi arī dūc jebkurā gadījumā

 

Es atvainojos! Jai nu kādam komersantam vēl būtu tāda sanatorija, kā Latvenergo (un Sadales tīklam, utt). De facto garantēts monopols. Ja paskatāmies tādā griezumā, tad, piemēram, mobilajiem operatoriem vispār jānošaujas - bāzes stacijas saceltas, tīkli jānodrošina visu laiku, bet visi klienti jebkurā brīdī var pāriet pie konkurenta. Starp citu - 90% pārējo biznesu ir tieši tā pat - saražojis (ieguldījis) esi, vai pārdosi - nezini. LE un ST zina pilnīgi droši.

 

Un vēl - varētu vēl kaut ko teikt, ja tas pats ST būtu pilnīgi visur trafus un kabeļus līdz skaitītājam par savu naudu licis. Bet vēl 10 gadus atpakaļ cel māju kur gribi - visur viņiem "pietrūkst jaudas" un puse trafa jāsedz privātajam.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Pie konkurentiem izdevības būt nevar. Ja nu dažas centa desmitdaljļas, un tas ir vienīgais uz ko var spekulāciju taisīt. Pārējais viss nāk no Latvenergo (labi, kāds tulīt teiks, to un to nodrošina AT, to ST un to Elektrum, pa lielam tas pats kolhozs vien ir, starpība tik tajā, ka no Ķeguma elektrība līdz Didzim Lielvārdē iet caur biržu, lai de facto iet pa taisno :D). Kurš no elektrības tirgotājiem ir pakustinājis kaut pirkstu sava tīkla izveidē, izņemot Latvenergo un Dzelzceļu? Pareizi, neviens! 

 

Ā nu ja spekulanti taču ir izveidojuši savus SIA un administrācijas un tas taču ir prasījis pūles. Vai, nabadziņi!

 

Vispār lai tecinātu kandžu, kaut kādi izdevumi uz aparātu tomēr būs!

Link to comment
Share on other sites

Es iedomājos to skatu - sēž 10 saulesbrāļi pie kanžas aparāta un tecina ļergu. Te viens pēkšņi pieceļas un saka - To aparātu tak es toreiz  es saskrūvēju no jūsu saziedotajiem lūžņiem, tāpēc turpmāk būs tā: no katriem 10 gatavās produkcijas litriem es 4 nesīšu pa kreisi, a pārējo dzersim kopā! Pārējie, peceļas, applaudē un saka: -Nu protams, Gunča, kāda runa, nes tik prom! Un tā viņi dzīvoja ilgi un saticīgi, nekad nestrīdējās un nekāvās un ar to arī šaj pasaciņai gals.

  • Patīk 2
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Jā, kāpēc nekur netiek uzsvērts, ka tā "kWh cenas" daļa, kuru var ietekmēt pārejot pie cita tirgotāja, procentuāli ir neliela un būtiski neietekmē kopējā rēķina summu? 

Nu kā var būt, ka no jauna izveidots tirgotājs starpnieks sevi uzturēt var lētāk? Alternatīvie tirgotāji ir mazāk alkatīgi?

Nu ok, tas viena lieta, par kuru man ne tik ļoti cepiens. Var izvēlēties dinamisko, lietot enerģiju, kad tā lētāka un nedaudz vairāk riskēt ar cenu svārstībām (kā izvēloties konstanto tarifu uz kkādu piedāvāto laiku).

Vairāk tracina tā OIK- nu kā var būt tā, ka visiem piespiedu kārtā jāatbalsta kādu privātais bizness?!?! Un tad kāpēc vairs nav tas dubultais iepirkuma tarifs? Konkurences kropļošana. Cik tur tie citroni tas atkal izmaksās elektroenerģijas lietotājiem... 

 

Link to comment
Share on other sites

Tā stulbā zaļā domāšana cilvēkiem prātus sačakarē. Viena lieta plastmasas maisiņš izmests miskastē, bet pavisam cita mazie HESi, kuri tikai sačakarē zaļo dabu, bet elektrību ražo tik pat maz, kā pirdiens zem deķa. Baigi ilgs laiks pagāja, kamēr tautai sāka pielekt, ka OIK ir nevis atbalsts zaļajai enerģijai, bet gan lai Kalvītis un viņa bijušie partijas biedri dzīvotu ''zaļāk''. Latvijā vienkārši nav tādu upju, kuras varētu nodrošināt mūs ar pietiekamu elektroenerģijas daudzumu . Interesanti, cik laika paies, lai pielektu, ka elektroautiņos arī nekā zaļa nav. Tas ir tikai lielo autoražotāju bizness, lai cilvēki pēr jaunus dārgākus autiņus.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

var palasīt šo: http://www.delfi.lv/news/comment/comment/ivars-zarins-oik-politiski-piesegta-afera-kuru-vel-var-atklat-un-noverst.d?id=49576575

ja var ticēt izklātstam, tad tas viss tiešām izskatās pēc labi plānota pasākuma ar ļoti daudz iesaistītajām pusēm un labuma guvējiem.

 

otrs - LV uzņemtās saistības saražot 40% no atjaunojamiem resursiem - kāpēc tas bija vajadzīgs? pie kam caur siltuma ražošanu šo varētu sasniegt krietni vienkāršāk..

 

ja kas, mums Valmierā no pirmā janvāra siltuma cena celsies par ~25%, jo beidzās "haļava" ar koģenerāciju..

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 52 minūtēm , snukurins teica:

Realitātē pēc tā sauktā elektrotirgus atbrīvošanas cenas tikai pacēlās.

Realitātē elektrības cenas stipri auga arī pirms "elektrotirgus atvēršanas" - +5%, 10%, +25 % gadā. Cita lieta - kaut kādu dēļ dažus gadus pirms atvēršanas tā cena tika turēta konstanta, lai cilvēkiem radītu iespaidu, ka cena ir stabila. Pēc atvēršanas nekas pārdabisks nenotika - faktiski tie +50% pacēla cenu tikai tik daudz, lai izlīdzinātu to vairākus gadus ilgušo cenas kāpuma bremzēšanu.

 

image.png.d458b62a0d6bda8b191c47654308a45b.png

 

Pirms 20 minūtēm , Didzis teica:

Interesanti, cik laika paies, lai pielektu, ka elektroautiņos arī nekā zaļa nav. Tas ir tikai lielo autoražotāju bizness, lai cilvēki pēr jaunus dārgākus autiņus.

Ja dzīvo Lielvārdē, brauc ar cigāru, brīvajos brīžos pats gar to cigāru krāmējas, tad jā, tas ir lielo autoražotāju bizness. Bet ja ir atbilstošs ikgadējais nobraukums un brauc ar svaigāku auto, tad ilgtermiņā tie elektroauto nemaz tik dārgi nav. Da pat īstermiņā - cik maksā Tesla un cik - atbilstošas klases (prestižs, komforts, jauda) "klasiskā tipa" auto?

Link to comment
Share on other sites

pirms 21 stundām , ivo teica:

Oi, šitā tēma savulaik tika stingri pētīta, tā kā pats biju tajā visā iekšā, tad pārzinu diezgan labi. Īsā versija - protams, ka zibens var būt par iemeslu bojājumam un reāli katru vasaru tiek konstatēti zibens bojāti skaitītāji, bet veicot speciālu skaitītāja bojāšanu ar pārspriegumu, bojājums ir savādāks, attiecīgi iespējams noteikt  faktisko cēloni.

 

Ko tur īsti cepināja un ar kądu jēgu? Vienkārši sabojāja skaitītāju, vai tas sāka nepareizi skaitīt?

Link to comment
Share on other sites

Kremt tas, ka L--go piedalās tenderos un pārdod enerģiju. Skaidrs, ka ne jau dārgo no zaļajām ražotnēm, bet gan hidroelektrostaciju saražoto lēto. Pašiem paliek dārgā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Latvenergo bija pētījums, ka 75% mājsaimniecību patērē vidēji 60-80 kWh mēnesī, tā kā tas elektrības sadārdzinājums nav nemaz tik briesmīgs.

Link to comment
Share on other sites

kāds nu tur pētījums.. rēķinus izraksta.. patēriņu redz.. statistiku savelk un nosauc par pētījumu :D

Link to comment
Share on other sites

Mazais elektrības patēriņš tik nozīmē to, ka cilvēkiem nav rocības iegādāties elektroiekārtas un uz lielu daudzumu tukšu pieslēgumu. Par elektrības sadārdzinājumu daudz neraudu, jo rēķinot kopējos mājsaimniecības izdevumus, elektrības rēķins sastāda labi, ja pāris procentus. 

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, ricijs teica:

elektrības rēķins sastāda labi, ja pāris procentus

Kādi nu kuram saimnieciskie izdevumi :grin:. Man 40-50 eiriki gan sastāda daudz lielāku procentu. Faktiski ne jau par tiem procentiem škrobe, bet par to, ka sapirktas LED lampas, ekonomiska sadzīves tehnika, bezjēgā nekas netiek turēts ieslēgts, bet  tev uzliek kautkādu abonentmaksu , OIK un vienalga paliec durakos.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
1 stundu atpakaļ, Didzis teica:

Man 40-50 eiriki gan sastāda daudz lielāku procentu

 

Laimīgais. Es zem 70 nespēju dabūt. Standartā iet ~~ 80. Māja un 4-5 cilvēki.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , snukurins teica:

Tak eiroskeptiķi teica ka celsies pamatīgi kamēr tie kas pie siles ar putām uz lūpām teica ka nē,Interesanti zināt kā var neaugt cenas ja aug izmaksas pildot smirdīgās eiroregulas?

Alga gan palika uz vietas, ne? :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Cik man zināms, inflācija ir bijusi lēnāka par algu kāpumu, it īpaši pēdējos gadus

 

Capture40000.JPG

(Šogad gan vidējā ir virs 900 jau )

 

Capture20000.JPG

 

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Skaists tev rēķins! Tās summas gan ir kosmiskas :shok:

Link to comment
Share on other sites

Kur problēma? Man tagad mājai pārrēķināja izlīdzināto maksājumu no 120 eur uz 80 ;) 30 EUR mēnesī tas ir kā? Sadzīves tehniku kā tv, veļas mašīna, utt utjp nelieto kā šķiru? Tēju vāri uz ugunskura? 

Link to comment
Share on other sites

Tu paskaties tur patēriņš ir 0 :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Aj..... nepamanīju.... 

Nu ieleja dalies cik A pieslēgums ir tajā objektā, kur elektrība patēriņš ir nulle! 

 

Negribu minēt, bet kādi 32A gan jau ka būs. OIK ir atsevišķs stāsts. Bet par līniju uzturēšanu ir jāmaksā  - vienalga vai tu tērē nulli vai 24x7 dzen pa maksimumu! 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...