Jump to content

i5-4670K Overclocking


ArtuDituLV
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

Ir neliels jautājums par OC . Dotajā brīdī man ir i5-4570K CPU un gribētos viņu OC . Palasiju internetā kad varot mierīgi nomainīt CPU Ratio uz x40 un neko citu neaiztikt un tagad man ir 4GHz , ieslēdzu IntelBurnTest uzliku uz maximālo slodzi un parādija kad viss ir gerai un uzkarsa ap 70 grādiem . Bet gribētos paprovēt tomēr vel vairāk uzbliest . piem uz 4.2 vai pat vairāk . Bet tur cik saprotu jāsāk ir jau mainīt volti un varbūt vel kas ? tā īsti info tieši neatradu priekš savas mātesplates , bet pa citām, bet tomēr gribētos dzirdēt kas īsti jādara no kāda kas to jau darijis entās reizes un ir saprašana . Tākā man ir NZXT Kraken x61 , domāju varu tomēr atļauties vairāk pa tiem 4GHz !

 

  • CPU: i5-4670K 3.4GHz Haswell
  • Mob: ASRock Z79 Extreme6
  • PSU: Corsair CX750M 750W
  • RAM: Corsair 16gb 1600mhz

Paldies jau iepriekš !

Pievienoju bildi lai var redzēt kā izskatās 

post-102230-0-71394100-1470923844_thumb.png

Labots - ArtuDituLV
Link to comment
Share on other sites

Kāda velna pēc jādara tas, kur nav nemazākās sajēgas?

Link to comment
Share on other sites

Internets pilns ar overclocking tutorialiem. 

Ja galīgi negribas neko lasīt, asrockam ir viena ļoti forša programma - Asrock A-Tune http://www.asrock.com/mb/Intel/Z97%20Extreme6/?cat=Download

Pēc ieinstalēšanas nospied labajā apakšējā stūrī advanced un start auto tune. Man personīgi līdz 4.2ghz aiziet stabili un pie 4.3ghz crasho.

Labots - KikisX
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Nesaprotu, vai tad nepietiek ar 4Ghz, un kāds ir vistaktēšanas mērķis?

Ar voltāžu kāpināšanu labāk nenodarboties bez teorētiskās sagatavošanās, tā var nosvilināt visu to sistēmu.

Un kas ir jādara, lai NZXT Kraken 61 dzesi uzvārītu līdz 70 Celsija grādiem?


Nav brīnums, jo Z79 platei ir LGA 2011 čipsets, bet procesors ir LGA 1150, - saliekot kopā dzese vārās, jālej šķidrais slāpeklis.

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Konkrēto plati Z97 var dabūt līdz 4,2 Ghz tikai ar kāpinātaja nomaiņu, tālāk gan jāsāk burties ar voltāžām, bet kāds tam visam ir mērķis?

Link to comment
Share on other sites

@Mielestapa Kā tev liekas, ko tu iegūsti dzerot no diametrā platāka salmiņa? Vairāk sulas!

Labots - KikisX
Link to comment
Share on other sites

Šitādu komplektu lietoju kādu pusotru gadu ar asrock tūli uzdzītu 4.3ghz  un Cooler Master Seidon 120V     nekādu problēmu . Asrock utility tev piedāvā izvēlēties OC takts frekvenci, un ar čamdīšanas metodi var nonākt pie stabilās vērtības.

  • CPU: i5-4670K 3.4GHz Haswell
  • Mob: ASRock Z97 Extreme6
Link to comment
Share on other sites

ArtuDituLV

Jā pieļāvu kļūdu Z97 nevis Z79 !!!!

 

kappa tas jau ir uzlikts uz pilnu noslodzi , tapēc arī ir 70c

 

 

KikisX jap , zinu to programmu, man ir , nebiju ievērojis kad tur ir tāda iespēja, tūliņ jaapskatās ! 

 

 

Mielestapa kāpinātaja nomaiņu - ir domāts CPU Ratio uzliekot uz x42 un viss ? 

 

Mērķis tam īsati nav nekāds , tikai tā pat paprovēt un saprast ! Kā jau teicu , esmu lasijis , meklējis, bet īsti nevar saprast, kas tad tur ir jāmaina , jo citām platēm ir vel citas ekstras, citām platēm atkla vel kkas cits un bla bla bla .. bet pa savu tā tieši konkrēti neko neatradu , ja nu vienīgi pa extreme 4 un zemāk ! 

Link to comment
Share on other sites

 

 

tas jau ir uzlikts uz pilnu noslodzi , tapēc arī ir 70c

 

Tas ir dīvaini, jo mans 6 kodolu i7 ar 4.12Ghz ir tikai nedaudz virs 70C ar slodzi- un tas ir uz mini ITX un gaisa dzeses... tam Krakenam vajadžeja būt vēsākam, līdzīgu savam procim uzliku ar Corsair H60, kas ir tā kā līmeni zemāks dzesētājs par to X61, temperatūras bija virs 50 tikai pie 4.0ghz... esi drošs, ka termopasta pareizi uzlikta? 

Link to comment
Share on other sites

ArtuDituLV
(labots)

kappa termopasta ir orģinālā kas jau bija virsū uzsmērēta, bet nu varu kaut tulīt notīrīt un paprovēt pats uzlikt . Krakenam iekšā CAM programma ir uzlikts Performance mods ! 

ā un ir vel tāda lieta kad , esmu uzlicis ventilātorus tā kad gaisu vel no kastes iekšas uz āru , bet pašā kaste iekšā nav ko karsts jo no kastes priekšas vel 3 ventilātori ievelk gaisu . 

Labots - ArtuDituLV
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Autora platei ir pamatīgs OC potenciāls, tomēr mēģinot veikt I5-4670K nopietnu virstaktēšanu ar voltāžu kāpināšanu, galvenā problēma radīsies ar termopastu, kas konkrētajam procesoram atrodas starp kristālu un vāciņu. Forumos ir daudz piemēru, kā veikt procesora „skalpēšanu" un aizpildīšanu ar šķidro metālu, bet tas ir sasodīti riskanti. Bez skalpēšanas temperatūras problēmu var neizdoties atrisināt.

Link to comment
Share on other sites

ArtuDituLV
(labots)

Mielestapa voltāža nemaz netiek izmantota - es tikai nomainu CPU ratio uz x40 . palaižu IntelBurnetTest uz maximālo + RealTemp kas rāda 70C . būtībā dzesim būtu jaumauc pilnā kalpē ? Bet tā nav , griežas varbūt drusku ātrāk . Pastu nomainiju, uzliku rīsa lielumā - cik sapratu ar to pilnīgi pietiekot . paprovēju tad kad ir OC uz 4GHz , Temp nemainās krakens tā pat kluss ka bitīte ! Pameklēju internetā kaut ko , palasiju kad vaig spraust nevis pie CPU_FAN kontakta bet pie kaut kāda PWR_FAN/CPU kam ir 4pin . Ir manCPU_FAN ar 3 pin, ir gan CPU_FAN 1 ar 4pin + ir vel PWR_FAN1 . Izprovēju visus trīs , izmaiņas nekādas . Ok, Varbūt BIOSA ir problēma , jo principā tas man ir pēc defultajiem iestatijumiem, visur stav AUTO un sadaļā kur var kontrolēt CPU FAN , visur stāv izvēlne, STANDART , nomainiju tur uz Performance mod , izmaiņas 0 . Nomainiju uz custom režīmu , saliku visur 100% sākot ar 70C un vairāk , izmaiņas 0 . Beigās jau sanāk kad man ir jārisina problēma ar savu dzesi nevis OC jautājumu :D Pāšam krakenam x61 programma CAM stāv arī Performance mod un šamejs rāda kad šķidruma temepratūra ir tada pati kā procesora temperatūra . FAN RPM rāda kad ir 0 lai gan viņi griežās un PUMP RMP ir 3000 +/- . ja uzliek custom režīmu, protams viss iet uz pilnu klapi kad saliek uz 100% , bet dīvainā kartā kad palaidu RealTemp un IntelBurnetTest man rādija tos pašus 70C. Bet piemēram spēlejot kādu spēli - šaja gadijumā došu piemēru no konkrētas spēles Overwatch . Pirms man nebija krakens, bet defultais Intel dzesis rādija kad CPU Temp ir 60c+ , tagad ar krakenu rāda kad ir 40c+ un pašam krakenam ventilātori arī griežās ātrak un ir skaļāks .

Labots - ArtuDituLV
Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

http://www.overclockers.com/3step-guide-to-overclock-intel-haswell/

 

Lielos vilcienos viss kas ir vajadzīgs rakstīts šeit, ko vēl gribi boot forumā izspiest? No savas pieredzes uzreiz saku, ja gribi izspiest augstāk, nekādi auto settingi nekur, cerams pie voltāžām neatstāji auto, jo mana plate uzliekot reizinātāju priekš 4,5 ghz un auto voltāžas automātiski lika voltāžas stipri par augstu.

 

Ja gribas eksperimentēt ar OC, tad labāk paņem kaut ko, ko nebūs žēl nocept, pārējā informācija ir jau 1000 portālos vai vairāk apspriesta, un neviens tev jaunu maģisku ideju šeit nesniegs.

 

EDIT: redz kur brutālāks guide http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1722630/intel-god-quick-dirty-guide-4ghz-haswell.html

Labots - EpicDamage
Link to comment
Share on other sites

ArtuDituLV

 

EpicDamage esmu jau šim izskrējis nedaudz cauri - bet ne pilnībā , bet cik saprotu tad problēma jau ir tagad arī mana dzesī kuram ir 70C Temp kas cik saprotu nav normāli pēc kappa teiktā !

 

Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Nu haswell vispār ir zināmi kā ļoti karsti procesori un 70 grādi stress testā nav nekas traģisks, skatoties uz to, ka iespējs cpu fan tev negriežas uz pilnu jaudu.

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Pieļauju, ka temperatūras problēma ir nevis dzesē, kas ir ļoti laba dzese, bet pašā procesorā. 

Līdz Sandy Bridge paaudzei procesora vāciņš tika lodēts, sākot ar Ivy starp kristālu un vāciņu sāka likt termopastu. Ņemot vērā, ka procesors nav jauns, pastāv iespēja, ka termopasta ir izžuvusi, un temperatūras režīms ir nestabils. Tāpēc virstaktētāji skalpē procesorus, internetā daudz informācijas.

Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Par to jau minēja, ka OC potenciāls būs stipri atkarīgs no CPU kvalitātes, ne tikai no pārējiem dzelžiem. Dažiem pat 4,2 ghz ir problēma nemainot voltāžas, citi nemainot voltāžas uzliek reizinātāju uz 4,5 ghz un viss griežas. Visvairāk karšanas būs no voltāžas maiņas, tev tur tiešām nestāv kaut kāds automātiskais režīms?

Link to comment
Share on other sites

ArtuDituLV

ar pastu viss kārībā, tā ir mainīta un tika arī mainīta vismaz reizi ik pa trīs mēnešiem . nu jā procesorām ir savi gadi 3 laikam ja nemaldos . kā jau minēju, man biosa OC sadaļā viss praktiski ir uz AUTO un tur kur var kontrolet FAN ātrumus u.t.t viss stāv uz Standart režīma . Kā arī jau teicu kad tur mainiju FAN režimus , bet tā pat tas krakens tur necik ātrak negriežās , jo man liekās kad tajā IntelBurnTest kad palaiž uz pilnu klapi tad arī atiecīgi krakenam būtu jaiet uz pilnu klapi ????? Pašā krakena programma diezko daudz tur nevar neko darīt , ja nu vienīgi nomainīt režimu viņam un uztaisīt Custom režīmu , bet kā jau mineju tad vakar pamaniju kad man iekšā CAM programma priekš krakena rāda kad FAN RPM ir 0 ! :D

Link to comment
Share on other sites

Autora platei ir pamatīgs OC potenciāls,

Platei nav potenciāla, bet gan pašam konkrētajam CPU kurš var klokoties gan labi, gan ne pārāk labi, kā trāpās loterijā. Bet vispār haswell ir diezgan karsti proči, jo skylake uz 4 Ghz ar parastāku gaisa dzesi būs nedaudz vēsāks par tiem 70 grādiem.

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

ArtuDituLV

tad sanāk kad tie 70 grādi dedzināšanas testā ir pinlīgi normāli ? 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...