zibins Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Labs tosts sanāca! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tubus Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Visiem, kas uzskata, ka cilvēks ir tas, ko viņš ēd, es iesaku pārtikt no cilvēkiem. Visdrošāk, ja ēdīsiet cilvēkēdājus! kanibālu "profesionālā" slimība ir Kuru (disease) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aigars Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Un tieši pārtikas tehnologi ir tie, kas labprāt redz citus ēdam lielos daudzumos gan nātrija glutamātu, gan hidrogenētos augu taukus. Tieši tāpēc varbūt mana paziņa Amerikā sen vairs nestrādā tajā jomā, kau gan, kā kādreiz rakstīja, bija uz izķeršanu. Viņa, pēc uzaicinājuma, uz Ameriku aizbrauca 90to gadu vidū, kad es vienīgo, ko par pārtikas kaitīgumu biju lasījis, ka PSRS fermās, lai piens nesaskābtu, kaut ko pa kluso reizēm piešāva klāt. Iespējams veļas pulveri. Neatceros. Tā kā cilvēks visus šos gadus ir dzīvojis praktiski citā pasaulē, bija interesanti uzzināt viņas domas. Cita man pazīstama pārtikas tehnoloģe pirms četriem gadiem, kaut gan es neko nejautāja, tieši pateica par savu produkciju, ka nekā tur laba, veselīga un ieteicama nav. Es neko arī vairāk nejautāju. Versatile, vai esi pajautājis savam tehnologam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Aigars, ko tieši? Neviens nav uzrakstījis, kas būtu jājautā Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIGs Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Jā es arī pazīstu cilvēkus ar pārttikas tehnaloga diplomiem. Daži no viņiem ir tīri viduvēji celtnieki. Tas, ka tev ir diploms un tu pat strādā savā sfērā nenozīmē, ka esi baigi zinošs. Tas protams nenozīmē arī pretējo. Katrā ziņā cilvēku uztvere ir tāda: Mutāicja un gēnu izmaiņas kas notikusi bez cilvēka iejauksānaš - Viss kārtība'! Ta sir dabīgi, tā ir Dieva griba utt. Mutācija vai gēnu izmaiāns kas radušās ar cilvēka iejauksānos - fui, pē, slikti, nedabīgi, cilvēks spēlējas ar leitām ko nesaprot, cilvēks tak nav Dievs. Dabīga mutācija ir diezgan liels RANDOM. Cilvēka ierosinata mutācija/izmaiņas ir ar mērķi. Jā protams, ka nav skaidras visas iepsējamās sekas, bet dabīgām mutācijām, tās nebūs skaidra ne tik. Jā, cits jautājums, ko tas cilvēks vēlas panākt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didzis Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Tak skaidrs, ko cilvēks grib panākt- peļņu! Pilnīgi pofig kā tie tomāti garšo, ka tik smuki un ilgi nebojājas. Jautājums, nafig to vajag? Es gribu ēst garšīgus produktus un man nevajag digitālu, bezgaršīgu pārtiku, kura ļoti patīk tirgotājam, jo nav zaudējumu un nav jānoraksta sapuvuši augļi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Katrā ziņā cilvēku uztvere ir tāda: Mutāicja un gēnu izmaiņas kas notikusi bez cilvēka iejauksānaš - Viss kārtība'! Ta sir dabīgi, tā ir Dieva griba utt. Mutācija vai gēnu izmaiāns kas radušās ar cilvēka iejauksānos - fui, pē, slikti, nedabīgi, cilvēks spēlējas ar leitām ko nesaprot, cilvēks tak nav Dievs. nu tad jautāju, tu arī gribētu lai, arī taviem, vēl nedzimušajiem bērniem uzprišinātu gēnus, un tie tiktu izaudzēti mēģenē? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIGs Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Bērni ir ģenētiski modificēta pārtika ?! Idjeiski kāpēc gan lai vienā brīdī nevarētu/negribētu mainīt iespējamo pečnācēju DNS ?! Piemēram, ja tev ir kāda ģenētiski mantojama kaite tad tu nebūtu priecīgs, ka tavam bērnam šo slimību "izņem" ?! Starp citu ja nekļudos tad UK jau ir pieņemts likums kas atļauj, ka bērnam var būt vairāk par 2 ģenētiskajiem vecākiem ! Jau takal - tu vari izņemt sliktu leitu, tu vari šo slikto leitu ielikt ka'dam. Tas ir INSTRUMENTS ! Apelēt pei tā, ka cilvēks nav Dievs un neko nesaprot un nekad visu nevarēs paredzēt - tā ir viduslaiku domāšana. To, ka visam jānotiek zinātiniski pareizi un ar visiem paŗbaužu etapiem - tas ir pats par sevi. -- Didzi - vainīgs ir stulbais patērētājs kurš tādu sūdu pērk. Ja nepirktu, tad arī neaudzētu negaršigu tomātu. Ja veikalā tirgotu urīna analīzes ar uzrakstu "Apelsīnu sula", tad kurš būtu vainojams pie tā, ka tai "sulai" liels noiets ?! Un nevajag jaukt kopā garšas ar modificēšanu. Tās ir dažādas tēmas, kas šur tur protams pārklājas, bet ĢMO automa'tiski nenozīme saboja'tu garšu un ne-ĢMO automātiski nenozīmē labu garšu. Arī nemodificējot var izaudzēt dažādi ! Man kabatā ir Samsung mobīlais, ka smaksā daudz. Ļauna ir kompānija kas uzliek lielu ciparu, vai es pats izdaru izvēli to iegādāties ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aigars Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Aigars, ko tieši? Neviens nav uzrakstījis, kas būtu jājautā Pats stāstīji, ka strādā lielā piena pārstrādes uzņēmumā. Varēji jau pajautāt saviem kolēģiem, vai viss ir labs, veselīgs un ieteicams. Nav obligāti mums to stāstīt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Idjeiski kāpēc gan lai vienā brīdī nevarētu/negribētu mainīt iespējamo pečnācēju DNS ?! nu ja, te jau nav tālu līdz universālajam kareivim ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Idjeiski kāpēc gan lai vienā brīdī nevarētu/negribētu mainīt iespējamo pečnācēju DNS Priekš kam čikāties, lai atlasa un ģenētiski uzlabo alfa tēviņus un attīsta perfektu cilvēci. Vispār jau šobrīd tēviņi nav nepieciešami, mātītes varētu atražoties no sagatavotas sēklas. Pēdējais līmenis - viss ir izprasts. Nospiežot pogu no elementārdaļinām var uztaisīt jebko, nerunājot par tādu sīkumu kā kārtējo perfekto cilvēku, bet nav vajadzības, jo nav vajadzības. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laikamTak Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 uzlabo alfa tēviņus un attīsta perfektu cilvēci Nez, kāda būtu perfektas cilvēces definīcija? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts versatile Jūnijs 22, 2016 Populārs ieraksts Share Jūnijs 22, 2016 (labots) vai viss ir labs, veselīgs un ieteicams Izliecies esi? Nē, viss nav labs veselīgs un ieteicams. Pat vitamīnus var pārdozēt ar letālām sekām. Sākam ar to, ka ir atšķirība, kas ir veselīgs un kas ir nekaitīgs, kā minimums. Tā uz ātro nenāk prātā neviens 100% veselīgs produkts - tāds, kuru būtu ieteicams lietot visiem, neatkarīgi no vecuma, svara, veselības problēmām - nu, varbūt vienīgi ūdens, bet tā laikam jau ir iešana galējībās. Vislielākā ņirga ir par veselīgajām bezgrēka konditorejām - kur ar veselīgumu parasti saprot to, ka produkts veģetārs un bez glutēna, kā arī no bioloģiski audzētiem produktiem - un štrunts ka kaloriju tur 3x vairāk kā Cielaviņas tortē, piemēram. Un jā, produktus no sava kantora pērku un lietoju uzturā, zinot, ka kvalitāte ir prioritāte un kompromisu nav. ES nopērkamā pārtika 99.999% gadījumu ir droša, atbilst striktiem standartiem un iekšā ir tas, kas rakstīts uz iepakojuma. Tam tiek ļoti rūpīgi sekots, un vēl rūpīgāk kopš zirga gaļas skandāla, kur cepās nevis par to, ka sastāvā ir zirgs (kas ir pilnīgi ok un vietām skaitā delikatese), bet par to, ka tas nebija attiecīgi marķēts. Diemžēl, ir dažas piedevas (biezinātāji, stabilizatori) bez kuriem iztikt ir grūti, jo patērētājs sagaida, piemēram, ka jogurts nenoslāņosies no ievārījuma - tas nekas, ka viņam būtu tas tikai jāsamaisa pirms lietošanas. Tāpēc tie tiek lietoti, bet nu, sorry, arī sāls un medus ir konservanti, un nātrija glutamāts gaļā ir lielās devās pilnīgi dabiski. Tikai tāpēc, ka dažām vielām ir gari, sarežģīti nosaukumi un mēs tos nesaprotam, nenozīmē,ka tas viss ir kaitīgs vai nav dabisks. Dihidromonoksīds, piemēram, reāli lielās devās var būt nāvējošs. Rīt došos uz laukiem, gardu muti ēst totāli neveselīgus un kaitīgus, kancerogēnus produktus - visādus žāvējumus, utt. Pilnīgi objektīvi un pierādīti, tas ir kaitīgi, trekni, izraisa sirds un asinsvadu slimības, vēzi, utt. Domāju, no šejieniešiem ne es viens tāds. Tā ka uzēst šad tad kādu ilgāk stāvošu tomātu vai iedzert homogenizētu, pasterizētu pienu - imho, ir tā mazākā problēma. Ā, alerģija no riekstiem - well, rieksti mūsu platuma grādos nav baigi ikdienā lietoti lielās devās (+ nav baigi liels riekstu sortiments sastopams dabīgi). + mūsu ir relatīvi maz, attiecīgi, tie daži procenti nejūtas. Gan jau kāds kājas ir atmetis, bet nāves cēlonis ir ierakstīts "vvz no kā". Tāpat kā celiakija - nu mocījās cilvēki ar uzpūstiem vēderiem, pieņēma to kā normu un turpināja maizi piekost pie zupas. Tas, ka to slimības vēsturē tā nesauca, nenozīmē, ka nebija. Toties, kādreiz uzskatīja, ka sievietes slimo ar histēriju un sauca ārstus "nomierināt". Pateikšu priekšā, ka vibratoru izgudroja kā mehānisku palīgierīci šīs kaites ārstēšanā. Cik sievietēm šodien tādu diagnozi uzstāda? Alerģija no lateksa, piemēram - nešaubos, ka tāda eksistēja arī viduslaikos, kad pats latekss īsti neeksistēja Tāpēc arī neatklāja. Labots Jūnijs 22, 2016 - versatile 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Versatile, labi rūkts! Starp citu, histēriju sievietēm "ārstēja" arī ar asins nolaišanu un "Šarko dušu". Labi aprakstīts Aksela Muntes "Sanmikelā". Ilgu laiku gan neesmu pārlasījis, bet tur bij krāšņi šī lieta apraksīta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Jūnijs 22, 2016 Share Jūnijs 22, 2016 Vienmēr ir paticis palasīt fascinējošas tēmas kuri autori ir izlasījuši vai domā, ka ir tuvumā šiem jautājumiem, pēdējā pusgadā tādu ir daudz, un cīņas ir lielas, es cilvēks pēc dabas tups, palasu, oi, speci no visām pusēm ir pilns, tādu, kas to ĪSTO specu ir redzējis vai runājis vēl vairāk (pat vairāk, par tiem, kas Iļičam baļki palīdzēja nest)! Sarkstu aiz savas nezināšanas! Bet ir viena neliela h_uiņa, jautājumi mainās, bet speci paliek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VebKamera Jūlijs 3, 2016 Share Jūlijs 3, 2016 (labots) Vāi, es gan gribētu, lai daži no jums paliek tikai pie datoriem.... Nu goda vārds, nevajag cilvēkam bāzties sistēmā, kur viņš neko nesaprot. kāpēc gan lai vienā brīdī nevarētu/negribētu mainīt iespējamo pečnācēju DNS Kāpēc ne? Tādēļ, ka pat pasaules labākajiem zinātniekiem vēl ir tikai ļoti miglains piekšstats kādus ilgtermiņa efektus dod viena gēna vai vienas kombinācijas izmaiņas. Bet spēlēties un "paskatīties kas nu būs" patīk arī tiem krutajiem zinātniekiem. Cilvēkā un arī augos ir miljoniem kombināciju, kas ir veidojušās miljardiem gadu laikā. Mēs (cilvēce) tikai aptuveni stādamies priekšā, ka "šis gēns varētu dot to". Bet ko tas dos kumulatīvajos efektos (sasaistē ar citiem gēniem) un n-tajā paaudzē - nav ne jausmas!!! Un ir pilnīgi reāla iespēja, ka šodien tu vienam indivīdam izlabo, piemēram, īsredzību, bet 5-tajā paaudzē visus viņa pēcnācējus padari sterilus - nu nebūs šitai līnijai bērnu un viss! Jo tu nezināji, ka tas gēns vēl kaut kur ir saistīts ar citu, kas izmaina vēl to, un to, un pēc tam to, uttt. Nav tas genoms kā dators, ar ieslēgts un izslēgts loģiku. Tā ir sistēma, kur izmainot vienu punktu, var paraut tādu lavīnu, kā Alpos! ieleja> http://nra.lv/veseliba/160977-eksperimenta-pieradits-ka-genetiska-partika-kaite-veselibai-izraisot-ari-vezi.htm Apakšā ir avoti, kā arī par Seralini var atrast ārzemju presē. Tur kā reizi var atmeklēt faktus, ka pret čali savlaik tika organizēta Monsanto nopirkto ekspertu nomelnošanas kampaņa oficiālajā presē, pat ļoti respektablos izdevumos. _________ Edit: BTW, ar ĢMO lietošanu ir tieši tā pat - neviens nezina kādi būs un vai būs pēcnācēji n-tajā paaudzē, ja visu mūžu stūķēs mutē ĢMO. Jo nav tādas pieredzes. Bet pēc gadiem 200, ja Monsanto izrādīsies bezmaza par galveno cilvēces noziedzinieku, šodienas uzņēmuma direktorus arestēt būs maķenīt par vēlu... Abet līdzīgu piemēru vēsturē ir daudz - viduslaikos svina dzērienu kausi, DDT, Cocacola zīdaiņiem, utt. Labots Jūlijs 3, 2016 - VebKamera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aigars Jūlijs 3, 2016 Share Jūlijs 3, 2016 Pateikt vai ĢMO ir kaitīgi,vai ne, nevar neviens. Tāpat kā datorprogrammas, kas no paša pamata ir cilvēku radītas, vienam programmētājam var sanāk labāk, citam sliktāk. Tad kad GMO taisīs visi, kam nav slinkums, tad būs par vēlu. ĢMO izplatību vairs apturēt nav iespējams, tikai maksimāli aizkavēt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeticuNevienam Jūlijs 3, 2016 Share Jūlijs 3, 2016 (labots) Dzīvam palikt droši, ka neizdosies. Tagad sākt iedalīt pārtiku pēc: ir ģmo vai nav, ir stulbums un darbības imitācija daudzu iestāžu izpildījumā. Pareizi, kādam jau jāstrādā, nevar visi braukt uz Parīzi (Rīgu) Jauki! Sviests visa šitā apspriešana, es nez, kur tālāk. Labots Jūlijs 3, 2016 - NeticuNevienam Link to comment Share on other sites More sharing options...
boto Jūlijs 3, 2016 Share Jūlijs 3, 2016 No pirmajiem automobīļiem arī daudzi cilvēki baidījās, bet redz visi brauc, kaut ik pa laikam kāds nositās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 3, 2016 Share Jūlijs 3, 2016 Redz, mums nezin kāpēc patīk iedalīt lietas/procesus/... dabīgos un nedabīgos. Bet, sorry, itin viss, kas notiek ir dabīgs (no vārda "daba"). ĢMO un kodolatkritumi ir tikpat dabīgi kā avota ūdens vai margrietiņu lauks. Vai kaut kas šāds "dabīgs" mūs pašu neiznīcinās, tas ir cits jautājums. Bet dabas mērogā tas nebūs nekas briesmīgs. Visticamāk normāls process, kāds ik sekumdi notiek kādā visuma nostūrī. Filozofiski laikam Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeticuNevienam Jūlijs 3, 2016 Share Jūlijs 3, 2016 (labots) Teorētiski, jā, Tu, pareizi saki. Labots Jūlijs 3, 2016 - NeticuNevienam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibins Jūlijs 3, 2016 Share Jūlijs 3, 2016 manās acīs pilnīgi noteikti pārsver 100 Nobela laureātus To nevar teikt par melno miera balodi 2009. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zin... Jūlijs 3, 2016 Share Jūlijs 3, 2016 zibin, tas balodis ir 100 kārt gudrāks par tevi. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeds Jūlijs 3, 2016 Share Jūlijs 3, 2016 Neesmu zinātnieks,bet pajautāšu citādi: Ja ĢMO ir tik nekaitīgi kāpēc fantastiski spēki un multimiljonu lobiji ir iedarbināti lai ĢMO produkti nebūtu jāatzīmē veikalos? Kāpēc zinātnieki preses konferenci sarīkoja tieši nedēļu pirms balsošanas par ĢMO apzīmēšanu uz pārtikas iepakojumiem? Tas taču būtu lieliski "progresīvie" varētu droši ēst ĢMO , atpalikušie ēstu ne-ĢMO , visiem labi , vai ne ? Ja ĢMO ir tik nekaitīgi kāpēc Monstanto aizliedza paši savās ēdnīcās viņus lietot ? Kāpēc vienam no lielākajiem ĢMO aizstāvjiem Bilam Geitsam ir sava bioloģiskā saimniecība kura viņu apgādā ar bioloģisko pārtiku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 (labots) Kāpēc vienam no lielākajiem ĢMO aizstāvjiem Bilam Geitsam ir sava bioloģiskā saimniecība kura viņu apgādā ar bioloģisko pārtiku? - nu ĢMO un bioloģiskā ir divas dažādas lietas . ''Bioloģiskā'' - nozīmē ka audzē bez visādas ķīmijas tipa pesticīdiem. Pats troksnis ap ĢMO man vairāk atgādina ''reliģiskos'' karus , kur visi līdzekļi labi savas taisnības pierādīšanai ( un otras puses neuzklausīšanai). Pēc manas saprašanas tie obligātie apzīmējumi kalpo tiem , kam ''reliģija'' neļauj lietot ĢMO. Nu tāpat kā dažām ticībām cūkgaļu .... Kam ticība atļauj , tie lieto , un, neko dzīvi. Labots Jūlijs 4, 2016 - oxygen 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 Ja ĢMO ir tik nekaitīgi kāpēc fantastiski spēki un multimiljonu lobiji ir iedarbināti lai ĢMO produkti nebūtu jāatzīmē veikalos? Tāpēc, ka pircēji ir stulbi. Ja uz ūdens pudelēm rakstītu - satur dihidromonoksīdu, dihidromonoksīda ieelpošana vai lietošana uzturā pārlieku lielās devās var būt kaitīga veselībai un dzīvībai - to ūdeni nepirktu Ja ĢMO ir tik nekaitīgi kāpēc Monstanto aizliedza paši savās ēdnīcās viņus lietot ? Ja? Esi tai ēdnīcā bijis, to aizlieguma papīru redzējis? Interesanti tīri. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImissimI Jūlijs 4, 2016 Author Share Jūlijs 4, 2016 Nu un tā bio saimniecība Bilam tāpēc, ka šim tāpat kā mūsu Didzim garšo tomāti no paša siltumnīcas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joiman Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 (labots) Domāju ka neviens no šeit esošajiem biedriem nav kompetents ko teikt, izņemot savas sajūtas. Manas sajūtas saka, ka tas ir naidīgi manam organismam un dabai apkārt un viss. Šeit vajag konservatīvismu, papētīsim, apskatīsim, testēsim paies gadi 10, tad varēs apkopot rezultātus. Parsteidzošajai steigai, izņemot vēlmi saraust kāpostu, taupot uz izejvielām - kukurūza liellopiem, vai uzturēšanas izmaksām -Turbo-Lasis-Salomons, cita pamatojuma nav. A man kā privātpersonai kāds no ta labums ? Degradēta vide ? Tāpat jau pilns ar vēžininiekiem u.c. ziepēm ĢMO lai audzē uz mēness vai marsa, kad būsim spejīgi tos kolonizēt, uz zemes lai paliek kā ir. Jo mazāk jo labāk. Labots Jūlijs 4, 2016 - Joiman Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImissimI Jūlijs 4, 2016 Author Share Jūlijs 4, 2016 Ir jau vairāk kā desmit gadi pagājuši. Arī vairāk kā 20 gadi ir pagājuši. Tavas sajūtas veido/iespaido apkārtējā informācijas telpa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 Tāpēc, ka pircēji ir stulbi. Ja uz ūdens pudelēm rakstītu - satur dihidromonoksīdu, dihidromonoksīda ieelpošana vai lietošana uzturā pārlieku lielās devās var būt kaitīga veselībai un dzīvībai - to ūdeni nepirktu Tas nav arguments. Nav riktīgi, ka tirgotājs izlems - Tev būs ņemt šito, jo esi glups. Ja cilvēku zināšanu līmenis nav pietiekams, lai izprastu ķīmiskus formulējumus, tad lai nepērk, vai pakonsultējas ar tiem, kam uzticas un kas izskaidro. Ja cilvēks ir izdomājis, ka vēlas lietot produktus, kuru sastāvā nav konkkrētu vielu vai to grupu, tad viņam ir po uz zinātniskiem skaidrojumiem un ir tiesības pieprasīt, lai uz produkta ir redzams, kas tur ir iekšā. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronalds Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 Te rodas jautājums - kurus no kultūraugiem lai marķē kā ĢMO? Jo visi kultūraugi ir cilvēka mākslīgi ģenētiski modificēti organismi! Strīds ir par modificēšanas metodēm! Klasiskā selekcija redziet ir oki, bet ja tiek laboratorija un modernas tehnoloģijas izmantotas lai augu mainītu - tas vairs nav oki..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joiman Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 (labots) ok, kā jau minēju nav kompetences, bet ir jautājums: kāpēc ĢMO augu sēklas ir sterilas vai mazražīgas ? ... tāpēc ka tik veselīgas ka nevairojas, tāpēc lai kontrolētu fermerus - slikti uzvedies sēklu nav, tāpēc ka nav zināms ? un kapēc man izvēlēties modificētu pārtiku, par kuru neesmu parliecināts, ja varu nopirkt nemodificētu, tādu, kas gadu simtiem parbaudīta, pat ja tā maksā tik cik maksā, arī kokaīns un opijs kadreiz bija zāles, līdz tika apzinātas blaknes. a savam bērnam arī stumtu iekšā ĢMO lasīti kukurūzas mērcē ? kāpec to vispar darīt, ēst ķīmiju ĢMO u.t.t. sevišķi mums šeit LV ... P.s. selekcija ir krustošana, kur dns apmaiņa noris dabīgā ceļā. Labots Jūlijs 4, 2016 - Joiman Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvv Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 Jo visi kultūraugi ir cilvēka mākslīgi ģenētiski modificēti organismi! Ģenētiskā modificēšana nav tas pats kas selekcija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 (labots) kapēc man izvēlēties modificētu pārtiku, par kuru neesmu parliecināts, ja varu nopirkt nemodificētu, tādu, kas gadu simtiem parbaudīta, tādu tu diez vai vari kaut kur nopirkt - Kas gadu simtiem pārbaudīta. Gandrīz visas mūsdienu augu šķirnes ir ļoti jaunas. Daudziem tu pat nespētu atpazīt oriģinālu, no kura tas radīts bez jebkādas ģenētiskās modifikācijas. Labots Jūlijs 4, 2016 - e = d 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezavecis Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 Kā var tādu sviestu izdomāt? Var redzēt, ka bioloģijā gulēji vai arī bastoji stundas. Modifikācijas rezultātā sēklas jaunās šķirnes sēklas nav auglīgas. Tu pamēģini iesēt ābolus un varu saderēt, ka ēdamus ābolus nekad neiegūsi no sēklām. Tas pats attiecas vēl uz virkni citiem augiem. tik veselīgas ka nevairojas, tāpēc lai kontrolētu fermerus - slikti uzvedies sēklu nav Arguments nulles vērts, ja nespēj paskaidrot atšķirības starp ĢMO un selekciju. selekcija ir krustošana, kur dns apmaiņa noris dabīgā ceļā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didzis Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 A man kā privātpersonai kāds no ta labums Tieši tā, nu nafig man būtu jāēd tā modificētā pārtika? Ko es iegūšu? Lētāk piesitīšu punci? Kautkā varu atļauties zemnieku audzētu pārtiku, kura beigās izmaksā lētāk, kā pērkot veikalā. Točna zinu, kā tiek audzēta un pa logu redzu, kādu zāli ēd govis, kuru pienu dzeru. Nu pasakiet man kaut vienu iemeslu, kapēc man un citiem cilvēkiem jāēd kautkas modifiucēts? Attīstītajās valstīs ir pārtikas prārprodukcija arī bez kādas modifikācijas, bet runas, ka Āfrikā mori badā mirst, jo nav ko ēst, mani galīgi nesatrauc. Ja banāni paši no koka mutē krūt un nav ko ēst, tā nu ir pašu nēģeru problēma, nefig slinkot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 (labots) selekcija ir krustošana, kur dns apmaiņa noris dabīgā ceļā - pa lielam , ja rodas kāda mutācija, tad tik būs izmaiņa. Nu , pa fikso , kultūraugiem agrāk to mutāciju taisija ar gamma starojumu ( speciāls lauks kur pa vidu gamma starojuma avots). Tagad ... smalkāk . Starp citu, viena no teorijām , kāpēc cilvēks ir kas ir- senči dzīvojuši rajonā kur diža radiācija. Kaut kāda mutācija bijusi kas devusi to ''spērienu'' kas veicinājis strauju izmaiņu. Nu pasakiet man kaut vienu iemeslu, kapēc man un citiem cilvēkiem jāēd kautkas modifiucēts? - labas ražas atīstītajās valstīs ir tik tāpēc , ka lieto visādu ķimiju lai ... nīdētu kaitēkļus un nezāles. Daža ĢM ir modificēta , lai nevajadzētu tik daudz to ķimiju, lai nevajadzētu kādu dārzeni kaisīt biezā slānī ar ''dustu''. Nu rodas dilēma -vai vairāk ķimiju vai tomēr ĢM? Labots Jūlijs 4, 2016 - oxygen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 Johaidī! Indigo paaudzei laikam nekad nesaprast, ka gan ĢMO gan selekcijas rezultāts ir izmainīta auga/dzīvnieka DNS. Nekad nesaprast, ka tas DNS, ko tu ēd, netiek tieši izmantots tava organisma būvēšanai. Nekad nesaprast, ka ne jau gēnu inženierija pati par sevi ir slikta, bet veids kādā tā tiek pielietota un mērķis, kam tā tiek pielietota. Tā tas ir, ja nav zināšanu, bet toties ir ticība. Āmen! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezavecis Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 Tas, ka pa logu redzi augam kartupeļus kaimiņa, nenozīmē, ka tu esi redzējis, no kurienes tas zemnieks dabūjis sēklu. Protams, ka var ievākt sēklu no iepriekšējās ražas, bet tad nebrīnies, ka tupeņi ir kraupaini, bieži nokrīt ar lakstu puvi, jo tur arī notikusi mutācija, tikai uz slikto pusi, kas ir dabisks process. Arī nevari zināt, cik kaimiņš daudz kaisījis savu produkciju ar slāpekli (sūdiem) un beigu beigās produkts kaitīgāks par veikalā atrodamo. Arī nevari zināt, cik tava kaimiņa govs ir slimojusi un kādas potes dabūjusi un iespējams dzer pienu ar pamatīgu antibiotiku devu. Tā kā viss nav tik viennozīmīgi, kā pierasts domāt. nafig man būtu jāēd tā modificētā pārtika? Ko es iegūšu? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Jūlijs 4, 2016 Share Jūlijs 4, 2016 (labots) Kautkā varu atļauties zemnieku audzētu pārtiku, Nevienai pārtikai, ja vien tā nav brutāli piegāzta ar indēm, nav tiešu vizuāli identificējamu seku uz tās patērētāju. Un nav arī garšas atšķirību. Biotomāts vai drusku pakaisīts ar minerāļiem tās pat šķirnes tomāts garšos vienādi un sūds arī smirdēs tāpat pēc tā apēšanas. Kā tur bija ar to interesanto eksperimentu, kurā ekoproduktos nitrātu bija vairāk nekā lielveikalā nopērkamajos .... Tā kā vienīgais ir psiholoģiskais faktors, kurš liek domāt par konkrētā produkta pārākumu par citiem. Labots Jūlijs 4, 2016 - e = d 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts