Jump to content

Filozofisks jautājums par RRR 35AS / S90-niecēm


Tornis
 Share

Recommended Posts

Gribēju vaicāt dzīvi redzējušajiem, kanifolija dūmu ostījušajiem, citādi viedākajiem par mani foruma biedriem. Kā Jūs domājat, kuras no sērijas:

35AC-1, 35AC-212 (a.k.a. 35AC-012, RRR S-90), S-90B , S-90D, S-90F

 

būtu uzskatāmas par konstruktīvi un akustiski vispareizākajām skandām? Es zinu, kuras man patīk vislabāk, un es labi zinu, ko mūsdienās var pateikt par šo tumbu sēriju, bet interesē alternatīvi veidokļi ;)

 

Paldies!

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Akustiski un konstruktīvi tās visas, imho, bija greizas. Bet tīri subjektīvi man patiks pirmās 35AS-1.

Link to comment
Share on other sites

Man ir H 150 tăs - kas ir 90f klons.ar tādăm grupām kā DM atsit bērnību ub skan man pieņemami ar 50w čipampu.resīvers nespēj tās labi kustināt. Tagad kalpo kā skaļruņi priekš spēļu konaoles..vājā vieta- korpuss un konektori...

Link to comment
Share on other sites

un konstruktīvi

35AC-1 filtri bija izgatavoti tā, kā es neesmu redzējis nevienā kapitālistu konstrukcijā - uz speciāli štancētās dzelz šasijas. To bleķa plāksni HF/Middle skaļruņiem gan nesapratu - lai korpuss stīvāks? Protams, tievais 2 x 0.5mm2 vadiņš, kas līdz pa caurumu pakaļā laukā, gan nav nopietni ņemams.

Link to comment
Share on other sites

0.5mm^2 vadiņi bija praktiski visās tā laika kapitālistu konstrukcijās, tas jau nu būtu pēdējais trūkums.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, vēl šobrīd labākās tumbeles ir tās, no kurienes aug kājas tai s35 (s75, s100, s......) sērijai - Viktorijas tumbām.

 

Pamatojums - basenieks (8GD1), viducis (4GD???), un pīkstulis ,kurš tagad saucas ????, bet kuru vēl joprojām normāli cilvēki izmanto. Pareizi izrēķinātas kastes (milzīgas, ja kas), tas viducis bija tiešām labs (droši vien piz.... ), bet visu sačakarēja UKU.

 

P.S. Savējie sapratīs.....

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus
uz speciāli štancētās dzelz šasijas

Nu, jā, tā šasija bija super. Bet tas, šķiet, bija vienīgais konstruktīvais pluss :) Montāžai viscaur tika izmantots tas jaukai vadiņš. Bet, šķiet, tas iekš RRR vispār bija vienīgais montāžas vads. Vismaz citus neatceros redzējis šamo izstrādājumos :D

 

 

no kurienes aug kājas tai s35 (s75, s100, s......) sērijai - Viktorijas tumbām

Gribētu teikt, ka kopēja šīm akustikām gan nav galīgi nekā. Ja nu vienīgi 3 joslas ;)

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

Un kas tur ir ar to vadiņu, tās tak ir 35W tumbas , drusku zem 3A uz tā vada , tas tiešām TĀDS zaudējums ???

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus
tas tiešām TĀDS zaudējums

Jā, tiešām TĀDS. Gan ne tik daudz dēļ jaudas zudumiem tajos vados, cik dēļ to ietekmes uz skaļruņu dempferēšanu.

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

Uldi, filozofisks pretjautājums - tev šķiet, ka štancēta filtra šasija kaut kā uzlabo skandas performanci? Manuprāt tas bija dēļ tā, ka vienkārši popovā tobrīd tas bija reālākais stiprinājumu izgatavošanas variants, nevis kaut kādi ūber aprēķini skaņas uzlabošanai.

rrr vs kapitālisti no +/- tā paša laika

 

35as-1.jpg

 

yam1000_xover-1-small.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kājas  30GD1-25  aug nos Viktorijas 001 8AC-2 akustikas  8GD1 skaļruņa, bet pirmās viktorijas kaste tomēr bija pārāk švaka un, pēc manām domām, pirmās tumbas tomēr bija 35AC-1. Visas nākamās  jau bija atraugas par 35AC-1 un būtiski labāk neskanēja. Jā dizains, smuki režģi un citi pripambasi, bet es balsoju par 35AC-1. Nevajag tai akustikai pieiet ar mūsdienu skatījumu, tāpat kā nevajag 401 Moskviču salīdzināt ar šā gada Opeli. Jā, bija jau septiņdesmitajos gados pasaulē krutāka akustika, bet RRR tak, pēc radiouztvērēja Festivāls, ir strādājusi uz vidusklases aparātiem. Tas pats UKU020 tai laikā, salīdzinājumā ar Brig pastiprinātāju, bija mēsls, bet divreiz lētāks. Tā kā, godīgi būtu 35AC-1 salīdzināt ar tā laika pasaules vidusmēra akustiku un tad šīs tumbas nemaz slikti neskanēja.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Es neteicu, ka man kaut kas šķiet, vai liekas. "Ja liekas, krusti jāmet!" ( C ) Es uzdevu konkrētu jautājumu, bet te tauta atkal sāka verbālo caureju par to, cik viss ir slikti.

Link to comment
Share on other sites

manas H 150 2008 gadā :shok: toreiz biju audio sākuma ceļā...imho+ tas , ka nebija filtros elektrolītu....

 

IMG-0534a.jpg

Link to comment
Share on other sites

vjaceslav

cik ir ausu tik ir viedoklu, 35as-1 pasas manuprat neskan, laidiju tos kopa ar s-50b, diezgan namigi skaneja, savukart s50 ari atseviski neskaneja! tas viss bija pieslegts pie marantza pm-75. 

 

Didzi es labprat salidzinatu Opeli ar Moskvicu, protams cita tema, munuprat pirmais butu galigaja pakala pec vairakiem kriterijam!

Link to comment
Share on other sites

 

 

konstruktīvi un akustiski vispareizākajām skandām

nav nekaads sakars ar

 

 

cik ir ausu tik ir viedoklu
Link to comment
Share on other sites

Man no šīm tikai AS35 bijušas. Nezinu kāds kods, bet ražotas 1979. gadā. Uz skaļruņu auduma aizsargiem bija olimpiādes logo. Tika iepirktas 90-tajos ideālā stāvoklī, t.i. visi skaļruņi bija oriģinālie. Kāds bija nopircis, bet tā īsti nelietoja.

Ar VEF101 (gala pakāpes bija modificētas) un YKY-001 skanēja labi. Kaut kad ienācās Sony stereo resis. Ar to galīgi neskanēja, basi kaut kādi ne tādi, augšu vispār nebija.

YKY-001 kaut kā izbeidzās, kopā ar vienu pīkstuli. VEF-101 vēl aizvien dzīvs.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

80tajos skolas aktu zālē tādas bija. Iespējams tika tirgotas tikai iestādēm, tāpēc ir retums. Bet par saražošanu dažos eksemplāros ir fufelis.

Link to comment
Share on other sites

Nebija baigi populāras tās RRR tumbas ar diviem basiniekiem. Varbūt tapēc, ka nebija jau ar ko tās riktīgi kustināt,  varbūt arī skaņā nekas dižs un cena arī bija augsta.

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

Gribēju vaicāt dzīvi redzējušajiem, kanifolija dūmu ostījušajiem, citādi viedākajiem par mani foruma biedriem. Kā Jūs domājat, kuras no sērijas: 35AC-1, 35AC-212 (a.k.a. 35AC-012, RRR S-90), S-90B , S-90D, S-90F būtu uzskatāmas par konstruktīvi un akustiski vispareizākajām skandām?

 

Es zinu, kuras man patīk vislabāk, un es labi zinu, ko mūsdienās var pateikt par šo tumbu sēriju, bet interesē alternatīvi veidokļi ;) Paldies!

 

:) patīk pašas pirmās: 35AS-1 ( ar kobalta magnētiem, ar ievērojami mīkstāku gumijas iekari un šildiks korpusa aizmugurējā daļā ar - akustika pēc saražotā  skaita....piem 000278 ( nesen tiku pie šādām )) tiešām ievērības cienīgas.

Patīk ar 35AS-012...domāts - ( eksporta variants ).

 

Jaunākie modeļi personiskajā īpašumā netika iegādāti, tikai klausīti pie draugiem ar dazādiem stiprekļiem.

Labots - Vitalii
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Viens, izvarots, jau kopš, iegādes, variants ir īpašumā. Zvēri salīdzinājumā ar mūsdienu sūda taurēm un piķa kastēm

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Kā zināms visām šīm S-90,S-150 skandu kastes izmērs ir viens,mainās tikai izskats,filtri un skaļruņi.Katra sērijas tumba ir noskaņota uz optimālo skanējumu.Droši vien ir ierīces ar kuras palīdzību to var noteikt,bet ir arī ausis,kas ir katram savas un ar savu gaumi.Uz remontu atnesa 35-AS-1 ar beigtu lielo blīni.Tā vietā ieliku 75GDN ,bet līdz ar to izmainās rakstur līkne.Viss jau skan,bet ne tā kā tam vajadzētu būt.Ar kādu mēraparātu es to varētu noteikt un varbūt ir kāda proga uz kompja?

Link to comment
Share on other sites

Tīri salīdzināšanai starp skandām varētu pietikt ar telefonu un atbilstošu RTA softu tajā. Ir pieejams arī bezmaksas aplikācijas.

 

Tad var pamērīt paša skaļruņa parametrus. Ar piemēram http://www.parts-express.com/dayton-audio-dats-v2-computer-based-audio-component-test-system--390-806

vai http://www.woofertester.com/wt2product.htm

 

Kaut kur internetā ir arī varinats, kur pats salodē shēmiņu, pieslēdz pie standarta skaņas kartes un softs bija arī bezmaksas. Tagad neatceros kur un kā sauca.

Link to comment
Share on other sites

nakamais jautaajums buus - uz kuru pusi man jaaizmaina raksturliikne, un ar ko to var izdariit ?

puis, ja nav sajeegas par akustikaam, tad atstaaj kaa ir. remonteejamaas kastes iipasniekam taa arii pateiksi - sore, origjinaala nav, jebkuri citi uzlabojumi buus lietotas kastes no ss.lv veertiibaa .

 

ju, kaads telefons, kaada saliidzinaashana ? viens skaljrunis ir beigts, to nevar vairs piedarbinaat, lai saliidzinaatu. otrkaart- cilveekam nav skaidrs , ko vispaar dariit, tavupraat, vinjsh ar telefonu spees veikt kaut vienu objektiivu, saliidzinaamu meeriijumu ??

+ veel jau gan jau uz remontu neatnesa arii veselo kasti, lai remonteetaajs vareetu saliidzinaat :D

Labots - kevins
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Protams, varēja jau sākt ar to, cik tas oriģinālais tad bija bojāts. Iespējams, to varēja salāpīt, un viss. Ar to arī beigt.

 

Lai gan, ar kaut ko jau jāsāk, lai tā sajēga rastos. Un tad rodas vēl daudz jautājumu - vai tas vispār ir vajadzīgs, vai šī bija vienīgā reize, jo čoms nebaidījās izskrūvēt vienu skaļruni un ieskrūvēt tā vietā un citu, vai tas jau ir kaut kāds bizness (vismaz tā izklausās), un tml. 

Link to comment
Share on other sites

aizsuut to beigto pie volodjas korgopolceva lai sataisa. bet jaa,----> tas maksaa kautkaadu naudinju ...

turklaat par to --> neskan taa kaa vajag ....shaubos ka konkreetais biedrs ir tik ljoti apdaavinaats ar ausiim un sapratni, ka var saliidzinaat divas s90 dazaados laikos klausiitas, bez saliidzinaamaa etalona blakus. Ja maaceetu -- shaadu jautaajumu nebuutu. Turklaat- 75zt ir desmitiem variaaciju, plus, razhoshanas izkliede un nolietojums arii buutu jaanjem veeraa ....

Link to comment
Share on other sites

Man ir radusies vēlme daudz,maz apgūt akustikas sistēmu,kā aprēķināt kastes izmērus utt.Labprāt palasītu kādu literatūru par šo tēmu.Daudz lasu forumus,arī krievu,bet cik autoru,tik viedokļu.Sākumā es gribētu zināt kā var noteikt,vai tumba skan labi,kas ir tas instruments,kas to nosaka.Izmantojot НЧ ģeneratoru skaļruņa labdarības koeficientu noteikt varu,bet ir neskaidrība ar formulām.Tamdēļ arī te griežos.


Pie Vladimira esmu bijis vēl centrā,bet tagad laikam esot savā privāt mājā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ā var noteikt,vai tumba skan labi
Uz ausi nevar? 
Link to comment
Share on other sites

Man tāds vienkāršs jautājums: ko īsti dod Volodjas atzinums, ka tumba skan forši? Pašapziņu, vai vēl ko citu? :D

Link to comment
Share on other sites

Vienam māte, otram meita, kā te vispār var būt precīzi standarti ?

Link to comment
Share on other sites

 

 

kā var noteikt,vai tumba skan labi
 

nu, tas ir atkarīgs no pielietojuma- max tuc tuc, siltais genuine vinils, trešo ieraksti pats :)

Link to comment
Share on other sites

Man vairāk interesētu zemo frekvenču iegūšana,tipa sabvufera konstruēšana.Pirmais es pamēģinātu ar s-90 kasti.Mājās ir divi pāri 35 AS-1 un divas tukšas ar difuzoriem.Augšas,vidus arā,caurumus ciet,varbūt izoderētu iekšu,kaut gan citi saka,ka pietiek ar oriģinālo vates maisu.Ar filtru priekš НЧ varētu paeksperimentēt.Kondenzatori netrūkst un L spoli arī varu uztīt.Par cik vidi un augšas tiek izņemti,tad litrāža palielinās.Vai tas var ietekmēt skanējuma labumu?

Link to comment
Share on other sites

Nēe. gribi tikai wooferi atstāt? tā naf laba doma.

stīvi tie rrr skaļruņi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

.Kondenzatori netrūkst un L spoli arī varu uztīt

eksperimenteeshana ir laba lieta, un saakumaa arii shis der, kaut peec visas buutiibas prieksh suba shis ir vienkārši pilniigi garaam. kad jau buusi sasniedzis kaadu liimeni savaa attiistiibaa, tad sapratiisi kaapeec. Katram jau shiis lietas ir jaaapguust pasham, nav jau jeega visu bez reaalas praktiskas darbiibas sasmelt uzreiz mutee ....

ar formulaam ir ljoti vienkaarssi.

ru inzhenieriem-- aldoshina, bokunjajevs , nu varbuut apstaasta katrs savaadaak, bet formulas jau nu gan darbojas +- liidziigi.

plus veel ir kaudze dazhaadu softinju netaa, ar kuriem kastes un filtrus gjenereet. neslinko. pameklee

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Paldies par ieteikumiem,tagad laiks lasīšanai. :book::read::thank_you:


Paldies Kaspar par rakstiņiem.Tika izlasīts un akceptēts.Daudz,kas bija zināms,bet daudz arī uzzināju-pārliecinājos par mītiem.Pagaidām tiecos uz kaut kādu progu,kas man varētu parādīt raksturlīkni.Uzliku Speaker Shop progu,bet tā ir tikai proga.Caur Help ir sīkāk,bet angliski.Neņemšos ar tulkošanu,tik gribu zināt,vai šī proga darbojas kā spektru analizators?Ja jā,tad tulkošu.


Par sevi.Esmu pūce,kad visi aizgājuši gulēt,tad sākas mans laiks,neviens netraucē,neviena zvana un var ieiet sevī.Pagaidām klausos Sunschine Life radio no 19,2 (iemīļota stacija).Labprāt patīk Vokal Trance.Manas no diviem komplektiem S-35AS-1 kustina parastais VEF 101 stereo  pastiprinātājs.Pēc manām ausīm iet kopā ļoti labi.izmantoju fonam .Ir vēl УКУ 020 un Amfitons 25у 202-C.УКУ labs,bet trafiņš atvibrējies,nav laika nostiprināt,rūc.Kā ar testa mikrafoniem,ko varat ieteikt?


Kevins Tu mani iedvesmo un man tavi raksti patīk.Kad gāju krievu armijā,tad arī viss bija jāizlemj pašam un līdz šai dienai urbjos pats un nav man te tuvumā neviena ar ko padalīties.

 

Satelīt jautājumos varu konsultēt,audio apgūstu.

Labots - lipka
Link to comment
Share on other sites

Spekaer Shop ir tikai kastes aprēķinam priekš basa gala, lai saprastu, kāda tur apmēram būs atdeve un tml.

 

AFR mērījumiem ir piem. Sepctralab.

 

Tāds normāls komplekts AFR mērījumiem

https://www.thomann.de/gb/behringer_ecm_8000.htm

Un tad pie kompja caur šo

https://www.thomann.de/gb/the_tbone_micplug_usb.htm?ref=prod_rel_123218_16

 

Bet nu nesteidzies, apzini īsti vajadzību

 

Tajā pašā mobilē, pameklē, tur bija diskusija kur kaspich stāstīja par to, kādas var arī mikrofona kapsulas pa lēto paņemt, bija arī šis tas pa vidu, kā vispār mērīt

Link to comment
Share on other sites

 

 

Sepctralab

 

Atļaušos palabot - Spectralab. Proga ļoti laba, tikai, diemžēl, nav bezmaksas. Ja gatavojies "iegādāties" bez maksas, tad jārēķinās, ka kaut kas tur ar versijām tur nav tīrs. Pēdējās neiet. Meklē V.11.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...