Jump to content

Cik reāli ir dabū stipendiju RTU EEF


indipuk
 Share

Recommended Posts

Stipendija ir laba, ja tev ir nopietns monetārs atbalsts un vienkārši interesē kāds papildus eiro mēnesī kādam sīkumam.

 

Šo laiku effektīvāk ir ieguldīt strādājot kādu darbu uz puslodzi. Nevienam darba devējam neinteresēs ar kādām atdzīmēm beidzi konkrēto fakultāti / kursu. 

 

Ja domā iet līdz pat doktora grādām, tad gan ir izdevīgāk saņemt sarkano vāku (izcilības) grādu , jo tad, vēlāk, ir vienkāršāk atrast projektus kuros Tu būtu nepieciešams, jo centīgi zinātnieki ir nepieciešami visiem.

 

Tātad vispirms izvēlies -> ja iesi akadēmisko ceļu domā par stipendiju, jo tā būs paralēla atdzīmēm.

Ja iesi privātā sektora ceļu - > tad labāk vairāk laika iegulkdīt pieredzes gūšanā strādājot konkrētajā profesijā.

 

K. 

Labots - kazarma
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja kādi 85-90% atzīmju ir 9, tad vari cerēt. Būtībā tas atkarīgs no studiju programmas un tavu kursa biedru sekmēm.

Link to comment
Share on other sites

androidss

pašam neliekas smieklīgi prasīt forumā? aizej uz dekanātu pie lietvedes un painteresējies

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nav ko mīst, aizej. EEF dekantāts ļoti pretimnākošs. Aizej un pasaki, ka interesējies par stipendiju. Uzprasīs kas tu esi, paskatīsies tavas atzīmes un pateiks ir jēga tev piešķirt vai nē.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nu ar pašlaik esošam atzīmēm laikam unreal, mans līmenis ir 7-8, bet nevar saprast vai ir jēga iespringt un plēst pakaļu lai dabūtu tos devītniekus ja tāpat stipendija nebūs.

Labots - indipuk
Link to comment
Share on other sites

RTU laikam pacēlis līmeni, un/vai arī vairāk haļavčiku tagad studē. Nebija nekādu problēmu turēt 8 un 9, arī paralēli strādājot, līdz ar to vēl saņemot stīpu. Un tādi mēs bijām lielākā daļa. Reti kuram nebija stīpa. Tas gan bija nu jau gandrīz 20 gadus atpakaļ.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

Nu jā, kādreiz gan 7 bija grūti dabūt. Tad jau tagad arī stingrāk sākuši vērtēt. Laiks gan arī daudz pagājis.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad jau tagad arī stingrāk sākuši vērtēt. Laiks gan arī daudz pagājis.
 

 

Stipri apšaubu, tagad tur pasniedzēji eksāmenu un kontroldarbu laikā mēdz iziet no auditorijas, drīkst eksāmenā izmantot visus pierakstus... Un tāpat lielākā daļa neuzraksta, studenti stipri stulbāki no vidusskolām nāk nekā agrāk. Datoristu paaudze kas nevar koncentrēties mācībām.

Link to comment
Share on other sites

Da labi nic8 es gribētu redzēt kā Tu skaitļošanas sistēmās uz eksāmenu, kurš ilgsts 4H, spēsi atcerēties visus algoritmus no galvas - ņem galvā eksis ir garš darbs arī un 1x sīka kļūda noved pie tā, ka gala rezultāts nepareizs saņem 0 punktus un eksi nenoliec. Tāpēc ļauj izmantot pierakstus, jo informācijas tiešām ir daudz. Un ja neesi apmeklējis lekcijas/pildijis darbus pats tad neviens pieraksts tev nepalīdzēs. 

 

Ideja ir vienkārša pieraksti priekš tiem kas ir mācijušies ir nepieciešami minimāli, priekš tiem kas nav mācijušies tiem tie nav vispār un pat ja būtu neko nedotu, jo Tu nesaprastu, kas tur rakstīts un ko kolēģis domājis.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Kādu vēl stipendiju? Darbu meklē pa vakariem un brīvdienām, ne stipendiju. Ar stipendiju nav iespējams pat izdzīvot, kur nu vēl dzīvot, un ir vienkārši naivi uz kaut ko tādu paļauties. Turklāt ja tu mācies RTU, un nespēj pat piezvanīt/aiziet uz savu dekanātu, tad tas ir vēl skumjāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Senilikis

Lai piešķirtu stipendiju skatās uz vidējo svērto atzīmi(kuros priekšmetos vairāk KP tās koeficients ir lielāks, nez kādi viņiem tie algoritmi), katrai studiju programmai piešķir noteiktu skaitu stipendiju, un tad labākajiem izdala, vismaz DITF var aiziet uz dekanātu paprasīt kurā vietā tu esi, nezinu par EEF, tākā vienalaga vai tev 5 vai 9, galvenais lai citiem būtu sliktākas sekmes.

EDIT. Pieteikties uz stipendiju ir tiesības visiem par valsts budžeta līdzekļiem studējošajiem, tev tāpat nav ko zaudēt, ja nu vienīgi 5 min. lai aizpildītu to anketu. 

Labots - Senilikis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...