Jump to content

Load XML poga iekš Excel VBA


Dundurs
 Share

Recommended Posts

Labs vakars forumieši. Tā nu ir sanācis, ka pirms vairākiem gadiem vidusskolā apgūtie VBA pamati jau sen aizmirsti, bet parādījusies nepieciešamība pēc vienas mazas pogas izveidošanas iekš Excel izmantojot Macro. 

 

Lieta sekojoša, ir izveidota excel tabula, kura datus tabulas aizpildīšanai iegūst no importēta .xml faila. Viss ir baigi skaisti, viss notiekas. Tagad to failu vajadzētu iedot dažām citām personām, taču, kā zināms iekš excel datu importēšanas saīsne, ikona by default nav pieejama. Jāiet iekš options un jāķeksē developer options. Lai iztiktu bez šitā visa, varētu pievienot pogu, kuru nospiežot atvērtos file dialog box caur kuru tad arī izvēlētos "pa taisno" vajadzīgo xml failu un ieimportētu datus. Viss it kā skaidrs, bet sapratu to, ka vairs neko no vba neatceros. Kā nekā programmēšana nav mans lauciņš. Izmeklējos pa googli visādi, bet nekādi gatavie risinājumi neuzpeldēja, tādēļ vēršos pie Jums biedri. Ticu, ka vairāk par kādām 10 kamandrindām visticamāk tur nav.

Link to comment
Share on other sites

androidss

exceli neesmu kustinājis pāris gadus un nav pie rokas, lai pārbaudītu, bet vai tad "data" tabs nav pēc defaulta ieslēgts (data -> import from other sources)? no turienes tak arī varēja importēt datus no visādiem avotiem

Link to comment
Share on other sites

versatile

Uzzīmē pogu excelī, uzliec tai actionu uz:

ActiveWorkbook.XmlImport URL:= "cels\uz\failu.xml", ImportMap:=Nothing, Overwrite:=True, Destination:=Range("$A$1")

ja ceļš uz failu nezināms, tad nāksies pačakarēties vairāk.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...