Jump to content

Piekļūt DVR kameru stream'am bez reālās IP un aiz FW


J.Reinis
 Share

Recommended Posts

Radagabals izdomājis, ka griboties savas sīkās viesumājas mājaslapā rādīt video streamu no divām kamerām, kuras pieslēgtas Hikvision DVR.

 

Viss būtu skaisti un forši pat ja lokācijā esošais mobilais ISP piedāvātu kaut vai dinamisku publisko reālo IP - ieslēgtu DVR'ā RTSP video streamingu no abiem kanāliem, es viņam izskaidrotu, kā uztaisīt portu forwardingu rūterī, kā uzlikt rūterim DDNS klientu, un mājaslapā vienkārši izliktu HTML5 video tagus uz http://viņadomēns.com:554/kamera1 un http://viņadomēns.com:554/kamera2, kas attiecīgi forwardētu uz lokālā.dvr.ip/stream/101 un lokālā.dvr.ip/stream/201. Tādu setupu pirmīt eksperimentam uztaisīju ofisā un viss rullēja griezdamies.

 

Šajā gadījumā diemžēl problēma tajā, ka viņa izmantotais mobilais ISP nedod reālu IP (viņš kopā ar daudziem citiem abonentiem iet caur vienu gateway ar vienu publisko IP), kā rezultātā portu forwardēšana neko nedod, jo trafiks iet caur n-tajiem NAT/FW, pirms sasniedz viņu. DDNS saprotams arī nav tolka izmantot, jo nav jau reālas dinamiskās publiskās IP, pie kuras mapot domēnu. Attiecīgi nav iespējams iniciēt video strīmošanu un no ārpuses piekļūt DVR'am.

 

Vienīgais pašlaik prātā esošais variants bija pamēģināt čerez žopu - uzlikt OpenVPN vai citu klientu uz viesunamā esošā kompja, kas atrodas tajā pašā lokālajā tīklā ar DVR'u, lai ļauj serverim piekļūt attālināti pie tīklā esošā DVR, dabūt video feed'u, un tad re-streamot no servera jau priekš websaita apmeklētājiem. Sūdīgs variants tādēļ, ka ā) visu laiku jābūt ieslēgtam kompim tur uz vietas, bē) video no servera puses tiks pull'ots nonstopā, kas izvērtīsies mežonīgā trafikā mēneša griezumā, un cē) serveris visu laiku nodarbosies ar divu stream'u re-enkodēšanu. šis variants ir tik bezjēdzīgs, ka negribās pat apsvērt.

 

Varbūt kādam ir kāda cita gaiša doma?

Link to comment
Share on other sites

Par to VPN jau nebija doma pareizā virzienā?

Uzliec rūteri, kurš automātiski konektējas kā klients uz VPN serveri. Un uzliec VPN serveri vietā, kur ir reālā IP.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu bet VPN uz kādu vietu, kur IR reālā IP? Caur mikrotik, piemēram.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Pag, tiešām ar lokālo provaideri nevar sarunāt lai viņš savā natā kādu portu forwardo? 

Ja, nē tad vpns uz kādu vietu kur ir reālā adrese.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...