Jump to content

Gaisa kondicionieris dzīvoklī


satanz9
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Izvēle krīt uz Midea modeļiem, jo cena ir saldāka, bet vai nebūs problēmas?  Iepriekš vispār nav bijusi nekāda saskare ar kondicionieriem, varbūt kāds var padalīties ar savu pieredzi?

Vajag atdzesēt  ap 100m2 lielu dzīvokli.

 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Derētu pirms tam uzzināt, vai pietiks strāvas kondicioniera darbināšanai, un, vai fiziski ir kur novietot siltummaini ārpus fasādes. 

Link to comment
Share on other sites

Vieta siltummainim ir!  Strāva kā jau standarta dzīvoklī, bet elektrības vadi ir savilkti jauni!

Labots - satanz9
Link to comment
Share on other sites

100m2 jau ir diezgan daudz. Būs nopietna sistēma. Negribi moš kādus speciālistus pieaicināt?

Link to comment
Share on other sites

Es uzliku LG kodiķi pagājušajā vasarā! Man patīk... Uzliku tikai guļamistabā, bet beigās smuki atdzesē arī dzīvijamo istabu... Liku jaudīgāku nekā tikai guļamistabai. To viņi kautkā uz m2 rēķina.

Firma uzlika teicami... Visu savāca un smuki vienojāmies par risinājumu. :)

 

Vienīgais ka biku samānijās par nakts režīmu...

 

Teorētiski ārā jāliek lielais motors un jātaisa split sistēma - vairāki pūtēji iekšā...

Link to comment
Share on other sites

Kad es meklēju kondišku mājai, man pazīstami speci ieteica likt York vai Midea. Es paņēmu York. laikam tāpēc ka bija drusku lētāks.  Katrā ziņā midea var ņemt droši - labs un kvalitatīvs ķīnietis. Manējais no tīkla tērē 1.5 kw, tāpēc problēmu ar elektrību nav. 

Link to comment
Share on other sites

Situācija nav tik vienkārša  un protams ka ar dažādām firmām jau esmu runājis un tā izvēle velk uz Midea produktu, bet otro etapu vēl neesmu sācis tas ir firmas pārstāvja aicināšana uz dzīvokli un labākā novietojuma  meklēšana utt.

Cik ilgi jau LG kondiška tevi dzesē, kādi plusi mīnusi salīdzinot ar citiem ražotājiem,  ja ir bijusi pieredze ar  citām iekārtām,apkopes?


Ronald

Kas jāzina par York, apkopes, gļuki u.c. ?????????????

Labots - satanz9
Link to comment
Share on other sites

LG ir viens no klusākiem motoriem... Tā kā neplānoju šo skaņot ar kaimiņiem - jaunais projekts - tad šis man spēlēja lielu lomu... + man patika tā firma + labi izskatās + maz strāvu patērē... Lielākais vasarā bija kādi 3 - 4 eur klāt pie elektrības :)

 

Varu ieteikt šos kondiķu licējus :)

 

Vecajā dzīvoklī praktiski visās istabās bija (lika iepriekšējie īpašnieki)... Tas kas bija guļamistabā, bija ļoti kluss (nakts režīms)(neatceros ražotāju). Bet tagadējam klusais režīms ir motoram, bet iekšai uz nakti jāliek vismazākā pūšana... Bet motoru patiešām nedzird praktiski... Tik cik biku ledusskapis rūc :) :)

 

Vecajā dzīvoklī 5 gados nekādas apkopes neveicu... Iztīriju tikai no putekļiem...

Labots - Regisss
Link to comment
Share on other sites

 

 

Teorētiski ārā jāliek lielais motors un jātaisa split sistēma - vairāki pūtēji iekšā
Es arī par šādu variantu domāju, bet daudzi saka, ka ja ārpusē vietas pietiek (lodžija, pagalma puses fasāde), tad labāk ir likt vairākus split komplektus. To jebkurā ar AC saistītā forumā cilvēki saka.

 

 

Varu ieteikt šos kondiķu licējus
Kurus? 
Link to comment
Share on other sites

Kas jāzina par York, apkopes, gļuki u.c. ?????????????

 

Nu jau kā 3 gadi iet. rudeņos, pavasaros silda, vasarā dzesē. Vienu reizi esmu iekšas blokam putekļus no filtriem tīrījis. Vasarā bija bačas pultij izbeigušās.   ;) Savādāk nekādu problēmu - nospiežam podziņu uz pults un iekārta strādā.

 

 

LG ir viens no klusākiem motoriem...

 

Par šo es nesatrauktos jo kompresora motors atrodas āra blokā, istabā viņš tā vai tā nav dzirdams. Bet gaisa plūsmu skaņa visiem viņiem +/- vienāda. Manējam ir adaptīvais ātrums - sākumā pūš stipri, kad sasniegta vajadzīgā temperatūra nomet apgriezienus gan kompresoram, gan ventilatoriem.

Man ir YORK EVHC 18 - ar uzstādīšanu gandrīz 900ls izmaksāja. Līdzīgs midea modelis bija pa 100 ls dārgāks. Tas pirms nedaudz vairāk kā 3 gadi. Bet mani arī interesēja apsildes funkcija.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

dzincha, īsti nesapratu jautājumu! 

 

Pēc papīriem, ja nekļūdos viņš var darboties līdz -30 grādiem ārā. Tomēr tad reāli viņš nebūs siltumsūknis. bet elektriskā apkure - COP ap 1. 

Reāli jebkurš gaisa siltumsūknis daudz maz efektīvi (cop vismaz 2) var strādāt līdz kādiem +2 grādiem ārā, Tīri fizika. Siltummainis ir auksts, LV klimatā uz viņa veidojas kondensāts, kas mīnusos protams ka sasalst. Siltummainis apledo un nepilda savas funkcijas. Tad ieslēdzas atkausēšanas režīms, kad ar elektrību tiek sildīts siltummainis lai kondensāts atkustu un iztecētu caur drenāžu. Kā sāk slēgties iekšā atkausēšanas režīms, tā kondiška paliek neefektīvs.

 

Es savējo lietoju līdz kādiem +5 ārā, pēc tam kurinu centrālapkuri. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...