Jump to content

Rīgā notiks starptautisks spēļu izstrādes maratons – Global Game Jam


Jr.
 Share

Recommended Posts

Rīgā notiks starptautisks spēļu izstrādes maratons – Global Game Jam

 

 

No 29. līdz 31. janvārim Ekonomikas un kultūras augstskolā Lomonosova ielā 1, Rīgā notiks starptautisks 48 stundu spēļu izstrādes maratons Global Game Jam 2016.

 

Global Game Jam (GGJ) ir pasaulē lielākais spēļu izstrādes pasākums, kurā šogad vienlaicīgi piedalīsies dalībnieki no 87 valstīm. Aizvadītajā gadā GGJ ietvaros visā pasaulē tika izveidotas 5439 spēles 500 lokācijās 78 pasaules valstīs, vienā nedēļas nogalē. Šogad GGJ notiks astoto reizi, savukārt Rīgā šis būs trešais gads ar dalību starptautiskajā spēļu iztrādes maratonā. Iepriekš tas notika 2013. un 2015. gadā ar dalībniekiem no visas Latvijas. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad pasākums ikvienam interesentam un dalībniekam ir bez maksas, un tajā nav paredzētas nekādas balvas, jo galvenais pasākuma mērķis ir gūt prieku no spēļu izstrādes. Pasākumā laipni gaidīts ikvienas jomas pārstāvis, kas saistīts ar spēļu izstrādi, līdzās programmētājiem, tiek gaidīti arī mākslinieki, satura veidotāji un skaņu meistari.

uyslwxycsaburmnk3cnd.png

Pasākuma struktūra paredz, ka piektdienas vakarā visi dalībnieki vienkopus noskatās vadošās GGJ komandas īsu video, kura beigās tiek paziņota vienota spēļu tēma visā pasaulē. Visas lokācijās veido spēles balstoties uz šo izziņoto tēmu līdz pat svētdienas pēcpusdienai. Ja arī nespēj radīt spēli viens pats, tā ir lieliska iepsēja satikt jaunus draugus un uz vietas pasākuma laikā atrast sev komandas biedrus, lai to paveiktu. Svētdienas spēļu prezentācijas var nākt klausīties ikviens interesents.

 

Latvijas vienotā Twitter mirkļbirka #GGJ_Riga.

Pasākuma plāns:

1. diena – ierašanās

16.00-17.00 – Ierašanās un reģistrēšanās.
17.00-18.00 – Pasākuma atklāšana, vienotās spēļu tematikas paziņošana.
18.00 – Ideju prezentēšana.
19.00 – Komandu veidošanās, darbs pie spēles.

2. diena – darbs pie spēles
11.00 – Lietotāja konta un spēles lapas izveides termiņš.

3. diena – darbs pie spēles un prezentācijas
15.30 – Spēles iesniegšanas termiņš.
16.30 – 19.00 – Spēļu prezentācijas. Katrai komandai jāsagatavo ~10 minūšu prezentācija.

Pasākumu atbalsta Game Insight.

 

P.S. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments un dzimšanas apliecība! :D

Labots - Jr.
Link to comment
Share on other sites

 

 

No 29. līdz 31. janvārim Ekonomikas un kultūras augstskolā Lomonosova ielā 1, Rīgā notiks starptautisks 48 stundu spēļu izstrādes maratons Global Game Jam 2016.

Paceļu tik tāpēc ka, pasākums sāksies jau šodien. 

Link to comment
Share on other sites

Es, protams, atbalstu jaunrades iniciatīvas un kopējā kreatīva bīdīšanu, taču šie "datorspēļu izstrādes maratoni" ir tāds visnotaļ bezjēdzīgs pasākums - ne tur kvalitāte, pat ne labi ieskicēts koncepts. Esmu redzējis pēdējo gadu uzvarētājus, un šausminājies par to, ka ja tie ir uzvarētāji, tad kādi bija pārējie. Tak pat ar visām mūsdienu tehnoloģijām, freimvorkiem un platformām pie rokas vienkārši nav iespējams uztaisīt tādā taimfreimā kaut ko, kas būtu ievērības cienīgs. Šādos maratonos nedzims nākamie Portal izstrādātāji - labākajā gadījumā kārtējo tap-to-advance spēlīti (a la flapojošos birdus) ar apšaubāmas kvalitātes vizuālo noformējumu uzrauj, un baigi lepnie. 

 

Sorry par darvas karoti jūsu medus mucā, bet nu man ir tiešām stagnatīvs un skeptisks redzējums par šito visu padarīšanu.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...