Jump to content

Crashplan un citi online backup servisi - pieredze, atsauksmes


versatile
 Share

Recommended Posts

Neatminu redzējis līdzīgu tēmu forumā.

Īsāk sakot, vienā vakarā apnika jebļa ar ārējiem diskiem, nospļāvos un nolēmu izmēģināt crashplan, pagaidām esmu trial periodā, bet doma ir par ģimenes plānu un līdz 10 datoru backupošanai - reāli vajag 6, attiecīgi, būs neliela rezervīte. Viss tīri privātai lietošanai.

Plusi - neierobežota vieta, iespēja backupot ārējos diskus un bakcups nepazūd, ja dzēšas fails no datora vai atvienojas disks, kā tas ir ar mākoņservisiem tipiski.

Mīnusi - klasiskais "viis skatās tieši tavus datus" - negribētu te baigi izplūst, bet maz ticams, ka par maniem datiem štatos kādam baisa interese - ja arī ir, tad noteikti, jau sen skatās visu, ko grib.

 

Tikai ir jautājums - nepilnu terabaitu mēģinu backupot (pārsvarā foto), bet ātrums nāvējoši lēns.

Pirmie 15 procenti aizgāja ok, pēc tam ieslēdzās bremze. Pieslēdzu ar vadu pie diviem dažādiem pieslēgumiem - 250mbits optikas un 1gbit optikas (ok, otrajam starpā ir 100mbits switch, kuru man slinkums mainīt, un apmēram tik arī uzrāda speedtest (90mbits), bet kanāls ir gana jaudīgs un nav nekāds kreisas 100mbits Latvija, 0,5mbits ārzemes (uz randomā izvēlētiem USA serveriem ir 60-70mbits stabili)), bet ātrums apmēram 1-3mbits. Sūtās padsmit megabaitu faili tieši šobrīd, mega uzkāriens bija uz lielākiem videofailiem.

Internetā atradu līdzīga sproblēmas, pamainīju dedupe konfigu, bet bez izmaiņām. Backups notiek, bet lēeeeeeeeeni.

 

Ir kādam pieredze, ieteikumi?

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Man ir Google Drive 1TB par 9.99$ mēnesī. Ātrums upload ap 6-10MB sec. Download apmēram 12MB/sec (max ātrums manam mājas pieslēgumam).

Link to comment
Share on other sites

versatile

Tam gūgles draivam ir kaut kāds versionings?

Ar gūgli mani attur 2 lietas - pirmā, viņiem patīk normālus, ejošus pakalpojumus likvidēt (sveiks, gūgle reader un citi), otrā - man tikai manam datoram tikai jau pašlaik nepieciešamais bekapojhamo datu apjoms ir ~2TB. Kopā pa visiem 6 ģimenes datoriem, salasīsies savi 5-6 TB; tas ar nelielu rezervīti tuvākajiem 2-3 gadiem. Gūgles cenu politika šādam apjomam man nepatīk :)

Man gūgles un onedrive patīk izmantot tam, ka m tie paredzēti - dokumentiem, to koplietošanai, backupam no telefona. Tas tomēr nav backups tā klasiskajā izpratnē.


Crashplan vēl ir interesanta fīča, backupot savus datus pie kāda drauga un viņa datus pie sevis - par to pat nav jāmaksā; dati glabājas šifrēti. Ērti.

Link to comment
Share on other sites

Pie tāda apjoma, manuprāt ērtākais/lētākais/ātrākais veids ir attiecīgs tīkla disks, lokālā tīklā un miers. Nafig datus kaut kur vēl internetā atstāt?!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tam gūgles draivam ir kaut kāds versionings?

Jā, līdz 100 revisioniem un/vai 30 dienas backupa, atkarībā kā esi uzstādījis setingus.

 

Googledrive es šādu iespēju neesmu atradis

Tak izņem no startupa vienkārši, bat kapēc gan to darīt - visa cloud jēga ir nonstopā turēt visus failus up-to-date uz/no iekārtas.

 

Pie tāda apjoma, manuprāt ērtākais/lētākais/ātrākais veids ir attiecīgs tīkla disks, lokālā tīklā un miers.

+1 

5TB nu točno nav tas apjoms, ko vajadzētu mākonī glabāt mājas vajadzībām. Pilnībā pievienojos tam, ka ar tādu apjomu labāk nopirkt lētāko Synology vai cita laba brenda NAS ar četrām disku vietām, katrā pa 4TB WD Red vai citam arhivācijas grade diskam (sākumā ekonomijas labad tikai divus vai pat tikai vienu 4TB disku, pēc tam var piepirkt klāt), RAID1, un aidā - 8TB redundant storage nākamajiem gadiem. Papildus drošības labad iesaku NAS turēt citā lokācijā - piemēram vecāku dzīvoklī/mājā vai vasarnīcā, ja tur ir internets.

Labots - J.Reinis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

Ir man pieredze ar NASiem un citādiem backupiem.

var jau savu backupu glabāt kaut kur laukos vai pie radiem. Var. Bet nu sorry, lētākais NAS ar 4 disku vietām sākas no 250 eur un uz augšu, 4x4TB lai turētu raid 5, diski būs arī kkur 4x150 euro. tad atceramies ka ik pa laikam jāčkeo smart, jālaiž testi. + UPSi vajag, vēl kādi 50 euro klāt. nemaz nerunāju pa ro, kas notiek, ja jāmaina disks - jābrauc ņemt ārā bojātais, jāved uz garantiju, jāgaida verdikts un jauns disks, jāved atpakaļ mainīt.

Sanāk - kādi 800 euro par strādājošu risinājumu. Ā, vēl vajag uzticamu klientsoftu, lai katru dienu pūstu prom tikai izmainītos datus, pie kam nevis tupa pēc šedules (jo ne visiem radiem var un vajag iestāstīt, ka katru dienu 22os jābūt kompim ieslēgtam), bet ar mainīgu aktivitāti, atkarībā, vai pie kompja kāds sēž, vai arī vienkārši filma palaista. Nu. ja kādam ir hobijs ņemties ar šo visu - laipni lūdzu; mani interesē backups - uzliec, nokonfigurē un aizmirsti, līdz brīdim, kad vajag restorēt, tad to mierīgi izdari.

Un jā, ne raid nav nopietni backupam, ja jau tam liek atsevišķu dzelzi. Ārējie diski man jau tagad ir.

Sanāk cik - astoņsimts euro un uz augšu, tā pieticiīgi rēķinot, ja?

Crashplan piedāvā bez gemora par 150-170 euro gadā to visu nodrošināt. Diski pie griešanās 24/7 cik ilgi izturēs? 3 gadus? 4? Man serveros un nASos dažādi diski tur 3-4 gadus. Pēc 3 gadiem sāka diezgan masveidā birt 15k rpm SAS diski masīvā, piemēram. Kādu pusi nomainījām. NASos arī arī pāris nomira. Īsā sakot, nekādu ekonomoju es tur neredzu, izmaksā tas, labākajā gadījumā, tikpat vai ļoti tuvu, tikai papildus ir gemors ar dezlzi kaut kur, kuru, pie kam, būtu vēlams vēl arī neturēt karstumā un lai apkārt brīvi cirkulētu gaiss.

 

Paliek vēl arī jautājums par fizisko drošību - teiksim, sanāk tā, nosper kāds to NASu. Ielaužas un nosper, kopā ar tv un citām lietām. Gadās. Baigi droši, ne? Kā ar šifrēšanas iespējām tādiem NASiem - neesmu pētījis, jo man uz NAS glabāas tikai jau šifrētu datu kopijas.

 

Uzņēmuma datiem, kur politika ir tos neglabāt ārpusē - ļoti derīgs risinājums. Mājās man nekā TIK top secret nav.

 

Lokālais tīkls vispār nav opcija, kā jau teicu - nepieciešams backupot vismaz 6 dzelžus vismaz 4 dažādās fiziskās lokācijās vismaz 3 Latvijas pilsētās; 1 no dzelžiem diezgan regulāri ilgāku laika posmu mēdz neatrasties LV vispār.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Ar vietām un ātrumu ir kā ir. 

Es vienu brīdi domāju par "lētu" backup piedāvāšanu LV, bet tie TB vietas, kas ir nepieciešami ir nepavelkami, it sevišķi, ja gribi nodrošināt normālu ātrumu un vietu.

 

1x Serveris, kas teiksim var pavilkt 12 diskus raid 1 , teiksim katrs disks pa 4TB. Kopā sanāk 12*4/2=24 TB vietas. Katrs disks vidēji no 6gb/s kontroliera ēd 100MB/s, kas 2x diskiem sanāk 200MB/s jeb ~ 1/3 no kapacitātes. Tev ir šādi 6 raidi, jeb tieši viss kontrolieris noslogots.

 

Serveris ar diskiem izmaksātu ~150*12= 1800e(diski) + DiskuServeris(1000e) + 1500e(serveris) +  500e (Konrolieris).  

Noteikti gribēsi arī dublēt serverus, lai nepazūd pakalpojums + 1500e (serveris) + 500e(Kontrolieris).

Atskaitot datucentra izmaksas tev sākumā jāiegulda 5000e, lai varētu klientiem piedāvāt 24TB vietas. 

 

Cik daudz vietas vajadzētu piedāvāt un par kādu naudu, lai šie backupi vispār atmaksātos, ja vieta nepieciešama TB? 

Teiksim paņemam Google variantu 1TB = 10e. Tātad mēnesī maksimāli vari pelnīt 10x24=240e .... 

Šāda servera setupa uzturēšanas izmaksas datucentrā būs ievērojami lielākas...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

WD Red un Purple sērijas diskiem ir garantēti 100k stundu (11 gadi nonstopā), un pēc speciālistu review spriežot WD tiem diskiem ir tiešām labu mehāniku un elektroniku uzprojektējuši, lai tie izdzīvotu vēl stipri ilgāk par to garantēto apjomu. Bet tā vai citādi, man izskatās, ka tu jau esi pats labi izpētījis lietu, un CrashPlan atbilst tavām vajadzībām vislabāk - ko tur daudz štukot, ņem ciet, un pēc tam padalies iespaidos.

 

Es tik no sevis varu piemetināt to, ka varbūt padomā labi, vai Tev reāli vajag tik daudz glabāt - piemēram, pāris nedēļas pa vakariem pasēžot es nešaubos, ka no tūkstošiem ceļojumos sabildēto foto vismaz 9 no 10 bildēm var izmest atstājot tās, kas tiešām veido stāstījumu. Tāpat arī n-tās stundas safilmētā var ā) pārspiest uz H264 ar stipri labāku kompresiju kā no kameras nākošas hi-bitrate, tādējādi samazinot izmēru jau uzreiz par 4-5 reizēm, un tālāk bē) samontēt tos video, atkal atstājot labi ja 1 no katrām 10 minūtēm bezjēdzīgo pano-shotu, utt. Es pats tādā veidā pirms gadiem diviem ģimenes foto/video albumu saspiedu vairāk kā 20x reižu, turklāt beidzot to materiālu tiešām ir jēga ik pa laikam pacelt un paskatīties, neizbesoties ārā pēc pirmajām 20 vienveidīgajām foto.

Link to comment
Share on other sites

versatile
Bet tā vai citādi, man izskatās, ka tu jau esi pats labi izpētījis lietu, un CrashPlan atbilst tavām vajadzībām vislabāk - ko tur daudz štukot, ņem ciet, un pēc tam padalies iespaidos.

malacis, laikam izlasīji topika pirmo postu, kurā es jautāju par citu cilvēku pieredzi ar konkrētu ātruma problēmu ar crashplan :)

Kas attiecas uz filozofēšanu par bildēm - sorry, bet man ir pašam pieredze šai lietā. Arī tāda, ka pēc gadiem atverot kaut prastas tusiņa bildes, ieraugi kaut ko jaunu. Izcils piemērs ir http://versatile-lv.deviantart.com/art/Cold-breath-147595926- reāli tā ir prasta ūdenspīpes tusiņa bilde, bet rezultāts, vismaz man, ļoti patīk.

Esmu jau iepriekš lielu daļu bilžu no RAW pārdzinis uz jpegiem un rawus likvidējis. Ar video enkodēšanu man nav vēlmes ņemties (arī video nav tik daudz, jo filmēju es tikai galējas nepieciešamības gadījumos) - no visa apjoma labi ja 100 gigas būs video. Domāju, ka mazāk.

Pasaki godīgi - Tu gribētu iet pusotru terabaitu lielam foto arhīvam cauri un sortēt, kuras bildes atstāt, kuras ne?

Pie kam. Jpegi man nobakcupoti uz flickra. Rawus tupa dzēst... var jau. Bet neredzu problēmu datu glabāšanas serivsa izmaksās, lai to darītu.

Jā, man ir vairāk bilžu, kā parastam ierindas pilsonim. Un?

 

 

WD Red un Purple sērijas diskiem ir garantēti 100k stundu (11 gadi nonstopā), un pēc speciālistu review spriežot WD tiem diskiem ir tiešām labu mehāniku un elektroniku uzprojektējuši, lai tie izdzīvotu vēl stipri ilgāk par to garantēto apjomu.

paldies par info - šis tiešām noderīgi.

Kā reiz vienam darba NASam gribās vietu palielināt.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Pag, nesapratu - jautājums bija, kāpēc dati pāri kontinentam netiek sūtīti ar gigabit ātrumu?...

Bet ja nopietni - visiem lielu datu apjomu glabātājiem ir over-provisioning (cerība, ka tikai 1 no 1000 klientiem izmantos savu atvēlēto vietu par 100%) un, principā, nekādas garantijas netiek sniegtas (lasam SLA katram no populārākajiem pakalpojuma sniedzējiem.)

Pašam savu NAS nodrošināt ar sinhronizāciju ir iespējams. Tiem, kas tankā, varu ieteikt apskatīt katrā windows sistēmā iebūvēto utilītu robocopy. Piekļuve tam nas un sinhronizācija jau ir katra personīgās gaumes lieta. Var izmantot gatavus risinājumus, kas nemaz tik dārgi nav - 4 slotu nasi vairs nemaksā tūkstošus un cietie arī nav nenopērkami. Ja žēl atdot 300 Eur Synology, lietojam xpenology... 

Vēl ir svarīgi izlemt, cik no tiem nepiedienīgajiem terabaitiem tiek izmantoti un cik - marinēti cietajā diskā - nevajadzīgos sarakstam blu-ray un nometam plauktā.

Kaut kā tā no mana skatu punkta.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Kā pašrakstītiem blu ray ar degradāciju?

 

forums nogļukoja un izdzēsa daļu ieraksta :( nu neko.

robocopy laba lieta. Var jau to NASu turēt iekš VPNa un tā tālāk... bet ne visur tas būs iespējams.

 

Es saprotu, cik forši ir nopirkt diskus, nopirkt kastīti, uzinstalēt un nokonfigurēt freenas, ieslēgt tīklā, sakonfigurēt robocopy... lūdzu, ja kādam tas ir hobijs, kāpēc ne? :)

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Crashplan ir slavens ar savu initial backup speed. Citiem ir bijis ka aiziet pat nedēļa un vairāk lai nobekapotu sākotnējo apjomu. Bet kad viss sākotnējais apjoms ir "uz servera", tad tālāk nav tik traki. 

Par datu privātumu: ir iespēja izvēlēties maksimālo security līmeni, izveidojot savu Custom Key, kura netiek glabāta uz viņu serveriem. Tiesa, šajā gadījuma ja aizmirsīsi šo key, tad datiem klāt vairs netiksi, arī viņu supports nepalīdzēs.

Sīkāk par security opcijām: šeit

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Kā pašrakstītiem blu ray ar degradāciju?

Daudz labāk kā DVD-R - ap 35gadiem noturība ir garantēta. 


Backupot jau var daudz un dažādi.

Populārākais veids ir rsync, kas linux videi ir lielisks un bezmaksas un strādā pat ar sftp/scp un citiem drošiem protokoliem. Nianses ir ar windows versiju.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

M-DISK BluRay ar reklamēto teorētisko datu ilgmūzību dah*ja.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

To problēmu būtju jārisina revīziju pārvaldībai.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

Tāpēc ka ja nu kāds vīruss paķer lokālos failus tad mākonī tas netiek klāt.Sinhronizāciju var pēc velmes izdarīt manuāli piemēram vienreiz dienā.

Redzi, versionings nav "dzēstais musraņikā" - versionings ir, ja katru dienu palabo kādu failu, tad ar backup vari atgriezties stāvoklī pirms dienas, divām, trijām. Tobiš, ja ;šodien atklāj, ka vakar failu ķēris vīruss, tad aizvakardienas fails būs ok.

Link to comment
Share on other sites

Google drive viss dzēstais atrodas draiva musorņikā.

Beidz runāt par to, ko nesaproti. Gūgles draivam ir ne tikai trash, bet arī 100 revīziju un 30 dienu version control katram failam un mapei.  

Labots - J.Reinis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile
Un kur ir garantija ka vīruss nevar to visu sačakarēt ja draivs ir ielogots?

Nu, ja padomā loģiski, tad ir gan garantija.

 

 

Pats beidz murgot,autors rakstīja ka nepatīkot tas ka googledrive dzēstie faili pazūd.Par to arī runāju. Šo teksta daļu pirmajā postā gan viņš ir izrediģējis ārā.

Šļukur, pizģukur, esi gatavs atbildēt, ka es esmu rakstījis (un vēl dzēsis, ibio) kaut ko par googledrive failu dzēšanām? Es rakstīju (un tas joprojām ir pirmajā postā):

 

 

bakcups nepazūd, ja dzēšas fails no datora vai atvienojas disks, kā tas ir ar mākoņservisiem tipiski.

Te par gūgledraivu nekas konkrēti nav minēts, jo to es lietoju ļoooti minimāli. Toties ar dropboksu gna ir bijuši piedzīvojumi, vismaz sākumā - varbūt tagad kaut kas uzlabojies, nezinu.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Jauki, nu šņukur, kā tev sanāk visu laiku drusku uzlabot par sevi priekšstatu, un tad atkal nākamajā nedēļā atkal pierādīt, ka esi gudris? Ķirzakam toč par tevi taisnība...

Link to comment
Share on other sites

Šņukura galā cilvēkiem nav pat naudas internetam un datoram, taču Tu te par Terabaitīgām kopijām runā.

 

 

Ps. Cik saprotu, tad daudziem ir tas, ka pie lielāka apjoma ātrums paliek niecīgs.

Nu līdzīgi kā mobīlie operatori - bez limita interntea piesleģums, līdz zināma limitam....

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jauki, nu šņukur, kā tev sanāk visu laiku drusku uzlabot par sevi priekšstatu, un tad atkal nākamajā nedēļā atkal pierādīt, ka esi gudris?

Es arī pie sevis šo ik pa laikam prātoju pēc diskusiju palasīšanas. :D 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Neuztveram kā apvainojumu, bet topika nosaukumam jābūt "Pamēģiniet apgāzt manu svēto pārliecību par Crashplan pārākumu"

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

versatile

Nē. Topikā cerēju redzēt viedokļus par šo un citiem servisiem; visus mēģināt nav ne laika, ne vēlēšanās.

Topiks par NAS un DIY-NAS tak bija, neviens neliedz tādus būvēt - man nav vēlēšanās ar to nodarboties; pieņemu, ka ne man vienam gribas plug&play backup risinājumu nevis čerez žopu izlīdzēties ar visādiem google drive, utml.

 

Kopumā man pagaidām ir sūdzība par ātrumu. Tai pat laikā pat lielāki faili atpakaļ no Crashplan kopējas ok.

Cik lasīts, dažiem ir bijušas problēmas, jo pašam Crashplan bijušas problēmas ar backupiem. Tas jau sliktāk, bet, cerams, tiks atrisināts.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Nu, ideāla servisa par nepasakainu cenu nebūs, tāpat kā laba servisa par nelielu cenu. 

Crashplan nav nekas grandiozs - tāds ir verdikts. 

Labs servicss ar Eiropas hostingu maksās Eiropas cenās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

pieņemu, ka ne man vienam gribas plug&play backup risinājumu
Tādu jau lielākā daļa, kam tas ir bijis aktuāli, kā redzams ir atradusi - atšķirība vien no mums pārējiem un Tevis ir tajā, ka mēs esam spējuši nodalīt tiešām svarīgo no tā, ko drošu sirdi var vienkārši glabāt vienā vai divos diskos mājas datorā iz sērijas "labi ka ir, bet neraudāšu, ja nebūs".

 

Kā jau augstāk nosecinājām no Tavām atbildēm uz dažādiem piedāvājumiem - patērēt dažu nedēļu vakarus lai reāli izšķirotu/saspiestu visu savu drazu Tu negribi un/vai esi pārāk slinks. Attiecīgi maksājošajiem apjomiem, cik Tev tur ir, Tev nepietiek piķa (un, būsim reāli, visticamāk nav arī vajadzības). 

 

Tad par ko vēl šeit var būt runa? :) Nekas jauns un pārdabiski atbilstošs neparādīsies - iztiec vien ar to ātrumu, kas ir, jo tā vai citādi Crashplan izskatās atbilstošākais tam, ko Tu gaidi no servisa.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Nuuu, ne gluži.

Es pajautāju par backup servisu, jūs man sākāt vparivaķ, ka labāk par mani zināt, kas man vajadzīgs no attiecīgā kontenta un kas ne.

A ko man darīt, ja izrādās, ka var pārdot bildi, kuru es iepriekšējā atlasē esmu norakstījis kā neizdevušos un neesmu apstrādājis? Bet pēkšņi atrodas cilvēks, kuram vajag. Reāls piemērs, reāla summa kontā.

guguļa draivs pēc cenas būtu labs, ja vien man būtu iespēja vienu kontu šārēt ar vairākiem cilvēkiem un dzelžiem. Nekad neesmu teicis, ka neesmu ar mieru maksāt, bet ar savu kontu logoties visos datoros arī negribu.

Un jā. Stūrī iemestu NASu ar, Lieliski, vienu!!!! disku, kā man te viens augstāk ieteica (ekonomijai no sākuma, pisec) es par backup neuzskatu. Tāpat kā čupu ar ārējiem diskiem, kas man ir pašlaik.

Plauktā ieliktus hdd ne tik - reiz uz tādu metodi paļāvos un pazaudēju dažus datus, labi ka ne bildes, kas man ir svarīgākie privātie dati. Turklāt, ar tiem ārējiem diskiem ir aiss čakars, lai vienmēr zinātu, kur ir pēdējā versija.

Jā, es zinu cilvēkus, kas visas bildes saspieda uz 1000px pa garāko malu - nu, jau pēc pāris gadiem, neticu, ka tāda bilde labi izskatīsies, atvērta "pa visu ekrānu".

Principā, atradu šādu http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2288745,00.aspun iepazīšos tuvāk.

Pašlaik izkristalizzējas doma par crashplan, kas bezmaksas versijā tos 5-6 kompjus beckapo uz viena no tiem (ir tāda funkcija) un tad tālāk ir backups uz cita servera, kaut vai tā paša gūgles diska.

Un tas vispār ir stulbi, otra vietā spriest, kādi dati vinam vajadzīgi. Es Tavus backupus nodzēstu nedomājot, jo priekš manis tur nekā derīga nav; jā, arī tos svarīgos :)

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Es vienkārši es nepazīstu nevienu fotogrāfu, kas glabātu visu savu RAW stock'a attēlu galeriju mākonī, ja vien tie nav jau apstrādātie uz pārdošanu. Nopietnākais backup, ko esmu redzējis priekš privātās fotostudijas, ir augšminētais NAS ar 2x 4TB diskiem RAID1.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Es neesmu fotogrāfs :)


Ja nebūtu vajadzība pēc viena risinājuma vairākiem datoriem vairākās lokācijās, būtu cits stāsts.
Link to comment
Share on other sites

Varbūt topiku var paplašināt ar jautājumu, vai kādam ir pozitīva backupošanas pieredze mākonī dažu TB apjomā ar sekmīgu piekļuvi datiem un arī failu agrākām kopijām.

Man pašam lielākais apjoms ir jpg bildēm (raw nebildēju principā), un visu [arī melno materiālu] backupoju Flickr. Sākotnējā augšupielāde bija drausmīgi lēna, bet ar deltām galā tiek.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja nebūtu vajadzība pēc viena risinājuma vairākiem datoriem vairākās lokācijās, būtu cits stāsts.

A kurš liedz uzlikt normalu ruteri ar VPN? un visu laiku tiksi pie sava majas NAS klat,  

Link to comment
Share on other sites

Tas tāpat nav īpaši ērti Online Backup ir Daudz ērtāk. nekā NAS un VPN 

 

BackBlaze ir foršs un visai ātrs, Upload ~10MB/s   bet ja vajag no vairākiem datoriem tad īsti nederēs šis, Var rakstīt supportam varbūt ir varianti 

 

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:kYTP_NLSgOIJ:www.normis.info/blog/2014/02/04/rezerves-kopijas+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=lv

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Mans lieto Synology 2 X 4 TB WD red diski raidā. Synology ir tāda jauka programmiņa CloudStation. Stāv tā kārba man ne-mājās, bet 30 km attālumā. CloudStation darbojas fonā, visu, ko uzražoju noteiktā mapē, pakāpeniski pārdzen uz Syn. Rezultātā - 2 identiskas kopijas: viena pie sevis (mājās) datorā, otra - savā mākonī, kas neglabājas mājās. Paranoidālajā gadījumā, ja nāk kriptovīrusu briesmas, es varu mājas datoru vēl uz ārējā USB nomest. Pa manam droši.

Jā, nebija pavisam lēti - investīcija sākumā. Precīzi vairs nepateikšu, bet jebkurš pats var sarēķināt. Bet tagad esmu laimīgs - ģimenes bildes tīkla servisos nemētājas, viss ir pie "manis", kopēts vismaz 3 eksemplāros. Ar 99% ticamību, negadījumi var likvidēt max 2 kopijas, nedomāju, ka vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Šajā rakstā redzams, dibenzelliaselis ir nonācis pie XY-solution, un tādam mātesbērnam vairs nevar līdzēt. Ja nu tikai, nosist radītājus un sadedzināt pašu kroplēnu.

e31.jpg

 

Lai no backupa servisa izvēles nonāktu līdz šādiem tekstiem, ir jābūt nopietnām mentālām problēmām, draugs. 

 

P.S. uz neredzēšanos uz nākamo mēnesi or so, kad ķirzaka vai pāķis pamodīsies.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...