Jump to content

ķīnas telefons un 4G atbalsts


Recommended Posts

4G: FDD-LTE 1800/2100/2600MHz

 

Lv visi operatori īpaši laukos 800mhz 4g laiž. Lielajās pilsētās 800mhz neizmanto, bet kā izbrauksi uz laukiem - 4g pazudīs. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

esmu lietojis vairākus ķīniešus un vairāk tiem mēsliem naudu netērēšu, mediatek telefoniem, visus kurus mēģināju, gps nestrādā,mobilais internets arī ļoti slikti strādā, kur sony telefons ķer 3g ar pilnu zonu, tur ķīnietis raustās starp 2g un vāju 3g, secinājums - šitos telefonus var pirkt tikai bērniem, lai dzenātu spēlītes, jo nekam citam tie neder

 

Oponēšu ar pilnīgi pretēju vidokli. Gan UMI X1 Pro, gan tagadējais Elephone strādā lieliski! Papildus tikko kā darba tālruni dabūju Asus Zenfone, kas maksā ap 300 eirikiem un ir reāli sliktāks. 

Link to comment
Share on other sites

Arī lietoju Ķīnas Mlais M7 ar MTK6752 jau gandrīz pusgadu. Nesaskatu nekādu problēmu darbībā. Viss notiek, 4G strādā kā jāstrādā, zonai viss kārtībā, GPS aukstajā startā 1 minūtes laikā visu saķer, ja pēdējā mēneša laikā ir lietots, tad pietiek ar 10-15 sekundēm.

Varbūt man ir paveicies, taču tādēļ neko sliktu nevaru teikt...

Link to comment
Share on other sites

Arī lietoju pēdējā laikā tikai ķīniešu modeļus,tagadējais Letv X600 ar mediatek xelio čipsetu vispār superīgs telefons,it sevišķi izmērs ar 5.5 collu ekrānu,ar gps un tīkliem ar viss okey.

Link to comment
Share on other sites

Uz bites nē,vismaz Jēkabpilī neslēdzas,pagaidām neesmu iesprindzis.

Link to comment
Share on other sites

Hmm,būs jāpapēta kapēc nestrādā jo frekvences it kā sakrīt,iepriekšējais elephone p8000 strādāja bez problēmām Jēkabpilī,interesanti kādas frekvences ir bitei uz 4G Jēkabpilī?

Link to comment
Share on other sites

Xiaomi jau nu nav nekāds lētais ķīniešu mēsls. Sķībacaino zemē viens no top zīmoliem un vispār top 10 telefonu ražotājs pasaulē:

http://www.phonearena.com/news/Top-10-smartphone-makers-in-Q1-2015-Sony-and-Microsoft-drop-out-of-the-picture-Chinese-phone-makers-take-over_id69643

 

Lēts viņš tādēļ, ka no viņu zemā plaukta. 

Link to comment
Share on other sites

zynoj, neaizmirsti, ka Bite 4G J-pilī kā kurā vietā... piemēram, Celtnieku pusē tikpat kā nedabūsi.

Link to comment
Share on other sites

Labaisjanka

Zynoj, ja nav noslēpums, kāpēc atvadījies no Elephone P8000? Vienu brīdi biju domājis ņemt. Galvenokārt ietilpīgā akumulatora dēļ. Tagad prātoju par Elephone Vowney. Ko saki? Kurā bodē pirki?

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

bet 3G laukos tak ies?  
 

Xiaomi vidrīzāk nekad nestrādās 4G ārpus rīgas - Band 20 nav un nebūs - pēc viņu vārdiem - nav paredzēts iespringt dēl cilvēkiem, kas visas brīvās frekvences atņem cilvēkiem un izsola mobīlajiem.

Vēl jo vairāk, mums ir paredzēta FDD, nevis TDD versija - TDD var nākties šūt pāri, lai strādātu. 

Kas attiecas uz Mediatek - problēma ir ne tikai čipsetā, bet softa izstrādātāji izteikti līkajās rokās - krievu Fly - tizluma kalngals, arī krievu Just5 - tas pats. Xiaomi savulaik bija uz MTK viens tālrunis un strādāja ciešami, bet bija gan draiveru problēmas, gan RMA gadījumi vairāk kā parasti un uz kādu laiku MTK čipseta tālruņu skaits samazinājās, taču līdz ar Helios shēmojumu, izskatās, ka viss ir atkal labi - GPS momentāni, Wifi "nekrīt".

 

 

vairāk tiem mēsliem naudu netērēšu,

Neviens tevi nespiež, tikai nevajag savu skopuma vadīto pieredzi pārvērst par klišeju. Visi normāli maksājoši ķīniešu tālruņi strādā lieliski. Gribi pirkt Sony vai Asus ar MTK - droši! 


Tiem, kam vajag kodoltermisku bateriju, varu ieteikt Oukitel - lieliska baterija un arī pie mums strādās 4G

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Šodien apstiprinājās manas aizdomas ka bitei vāveres tomēr nav riktīgas(šodien lai experiments būtu godīgs aizgāju un apmainīju sim karti uz jaunu,tiesa tik velti to izdarīju,starpcitu blakus pārītis arī atdeva atpakaļ bites meitenei 4G modēmu ar tekstu ka nekāda 4G neesot redzējuši),Jēkabpilī telefons redz teles un lmt 4G tīklus,bet bitei tik 2G UN 3G,tiesa 3G tīri ātri strādā,bet tāpat kremt ka nevaru izmantot ātrāku tīklu,būs laikam jāmaina operators.


 

 

Zynoj, ja nav noslēpums, kāpēc atvadījies no Elephone P8000? Vienu brīdi biju domājis ņemt. Galvenokārt ietilpīgā akumulatora dēļ. Tagad prātoju par Elephone Vowney. Ko saki? Kurā bodē pirki?

Ar it kā gribējās Vowney(domāju ja būtu bijis toreiz pieejams drīzak būtu ņēmis Vowney),bet kad meklēju tad viņš bija tik uz priekšpasūtījumu,turklāt cena viņam arī diezgan paliela,tad pamanīju šo Letv X600 32GB pa akcijai bija Tinydeal,parametri labi,izmērs ideāls,korpuss ļoti kvalitatīvi uztaisīts,kamerai optiskais stabilizators,bača jālādē caur dienu,firmwares atjaunojas regulāri dev versijas katru nedēļu un katru mēnesi stable,bet par P8000 ar neko sliktu nevaru teikt-uzradās pircējs kuram vajadzēja uzreiz un labu ciparu piedāvaja.

Vobšem šitais Letv x600 ar xelio X10 reāli labs telefons,īsti pat nevaru nosaukt ka būtu gļuki bijuši,telefons ātrs un bez bremzēm,kamera laba,vienīgais mīnuss ka oriģinālās firmwares ir tikai angliski un ir šis tas no ķīniešu softa pieinstalēts,bet ja ļoti maisa to visu diezgan easy aizvākt,ir neoficiālās firmwares arī pieejamas,bet neesmu tās mēģinājis,telefons apmierina pilnībā ar stock firmwāri.

post-70735-0-54404400-1451745760_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

 

esmu lietojis vairākus ķīniešus un vairāk tiem mēsliem naudu netērēšu
Nezinu, kā te dažiem paveicies, bet mana pieredze ar lētā gala čainīzeriem tieši tāda pati kā Müller - vienreiz priekš paziņas sīkā nopirku dāvnā, un pāris reižu kolēģi ir iegrābušies no AliExpresa. Visiem kā vienam problēmas ar GPS, diviem bija problēmas ar 3G - visu laiku pāris sec pēc pāriešanas uz 3G pārmetās atpakaļ uz 2G. Vienam no telefoniem uztaisot hard-reset Droīdam, vispār parādījās kaut kāds bootloaderis ķīniešu valodā, un nobrikojās tas mēsls.

 

Ticu, ka noteikti ir augstāka plaukta ķīnieši (kā Mediatek un Oppo), kuri būs tuvāk kvalitātē normālajiem brendiem, bet nu es personīgi nekad vairs nepirkšu lētā gala ķīniešu telefonus un ķīniešu aķus.

Link to comment
Share on other sites

Nu nav jau jāpērk aparāti līdz 100$ jo tur tiešām būs vislētākais no materiāliem un softa atbalsts arī nekāds,tagad jau sākot no 150$ var nopirkt kādu xiaomi,meizu,ulefone,elephone,visus neuzskaitīšu,bet ja budžetu palielina līdz 200-250 sanāk reāli labs telefons un pēdējā laikā lielajiem ķīniešu brendiem kvalitāte ar nav sliktāka pie mums pierastajiem samsung,lg (piemērs iz dzīves man darba kolēģim pirmais bija lg g2 -brāķis ar ekrānu-samainīja uz samsung s5 -atkal brāķis ekrānam pikseļu svītra pēc gada lietošanas)

Es protams neaģitēju pirkt ķīniešus,it sevišķi tiem kas negrib ņemties ar telefona firmwārēm un softa pāršūšanu,bet piemēram paspaidot kolēģa samsung S5 piemēram es nevarētu sadzīvot ar tā telefona stock bremzīgo firmwāri.

Labots - zynoj
Link to comment
Share on other sites

Un kāda no tādas ķēmošanās ir jēga? 

 

Savulaik teju reizi mēnesī ākstījos ar jaunākiem vai vienkārši citiem telefoniem, regulāri mainīju, firmwārēs utt. Pēc tam sapratu, ka jēgas 0, tikai kāda daļa naudas un laiks vējā, jo palielam mūsdienās telefons ir taisnstūrveida gabals. 

Nopirku jaunu, +/- lietojamu telefonu un neko citu negribu. Noies savu garantijas laiku vai ilgāk, tad meklēs ko citu.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Ticu, ka noteikti ir augstāka plaukta ķīnieši (kā Mediatek un Oppo), kuri būs tuvāk kvalitātē normālajiem brendiem

Oppo ir tālruņu ražotājs (ne pats lepnākais), bet Mediatek čipsetu ražotājs. 

Ir ļoti daudz labu viedtālruņu katrā cenu kategorijā - vajag tikai veltīt mirkli laika tirgus izpētei un lietotāju atsauksmju lasīšanai.

Samsung Android būvējumus es uzskatu par atklātu ņirgāšanos par lietotājiem - nekā citādāk to nosaukt nevar.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man bija iespēja palietot (sievas māsa nopirka un tad atteicās, mūsu sīcei atdeva) tādu viedtelefona izstrādājumu kā Prestigio Multiphone 5400 Duo. Nosist šo "ražotāju" būtu par maz. Fonim 512mb rama un 4gb fleša, kurš sadalīts 2 partīcijās. Bremzē absolūti viss. Kā Google apši apdeitojas, tā viss. Gadus 5 atpakaļ tas bija ok dzelzis bet šodienas apšus nevelk. Smarts, kuram viss jāatslēdz un jālieto kā dualsim dumbfonis ar touch iespēju, nu jā, maksā 75€.
Pēc šitādiem "smārtiem" pamēģini cilvēkiem iestāstīt ka ir normāli androīdi.
Pašam ir (Z3c) un patīk Sony Xperia Z Compact sērija - dēļ nepārbāztā gui un labiem dzelžiem 4.6" ekrānā.

Labots - Pirkss
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vēl jo vairāk, mums ir paredzēta FDD, nevis TDD versija - TDD var nākties šūt pāri, lai strādātu.

 

šūt pāri - tas jāsaprot kā softa pārlikšana?  

Link to comment
Share on other sites

Daži ieteikumi par telefonu parametriem, komfortablai lietošanai:

 

1. CPU - vismaz 1.8-2GHz min un 2-4 kodoli. Ne-Intel. Androīds un Intel procesori - savietojamības problēmas.

2. RAM - 2GB, Googles servisi un apši paliek aizvien rijīgāki, telefons nav dators, RAMu, CPU un flešu pēc iegādes nepieliksi. Ārējā atmiņas kartē var bildes, video un mūziku glabāt, bet ne aplikācijas. Vispār jau var - bet var būt sekas. Pie tam ne visas aplikācijas var ielikt atmiņas kartē - tās, kuras startējas pie android starta, tur neliksies vai nestrādās. Pie tam Android plūdenai darbībai, lai GUI nebremzētu, vajag lai ap 200MB RAM būtu brīvs. Zem 2GB to ir grūti nodrošināt. Vēl viena nianse - visi 2GB nemaz nav pieejami, videoatmiņa atņem daļu no RAMa, atkarīgs no izšķirtspējas škiet. To Android telefonu specenes noklusē.

3. Flash - vismaz 16GB, obligāti - šārētais! Proti, visa telefona atmiņa kā viena partīcija nevis "telefona atmiņa" un "sdcard0". Diemžēl šo niansi specenēs neraksta, to var uzzināt tikai aptaujājot konkrētā telefona lietotājus. Kāpēc svarīgi - sadaliet datora HDD divās mazās 5-10GB partīcijās, pie tam C disku tik mazu, lai Windowsam knapi vietas pietiktu. Tad pamēģiniet ar to visu strādāt. Play Store nespēj nedz instalēt nedz apdeitot nevienu apsi, ja sistēmas sadaļā ir mazāk par 200-250MB brīvas vietas. Kāpēc 50MB Chrome apsim vajag 250MB vietas, lai apdeitotos - prasiet līkrokainajiem indusu koderiem Googles deviem, man nav ideju. Tiesa, Windows var pārinstalēt un disku pārparticionēt, bet android flešu - es nezinu vai ir tādi custom ROMi, kuri spēj par jaunu pārdalīt visu flešku. Paturiet prātā arī to, ka daļu no šiem 16GB aizņems pats Android un līdzi nākošās aplikācijas. No 16GB lietotājam pieejami ir kādi 11-12GB.

4. Ekrāna izšķirtspēja - vismaz 720p, ja zem 5". Ja 5" un vairāk - 1080p. Visādas nestandarta izšķirtspējas piem. 848x480 slaidi ieskrienas pret sienu. Analoģiski arī visādi zem-4" ekrāni. Standarta izšķirtspējas atvieglo dzīvi. Aplikācijām vieglāk piemēroties.

5. Android versija - šodien, nu vismaz KitKat, proti 4.4.4, labāk Lollipop 5.1.1, 6.0 un 6.0.1 ir Nexus ierīču prerogatīva patreiz.

Brendu dārgajam galam jauninājumi vismaz nāks, noname ķīniešiem - šaubos. Normāliem ķīniešiem gan jau ka nāks, bet uz jaunāku Android versiju es īpaši necerētu, tāpēc jāņem ar pietiekami jaunu. 

 

Viss augstāk minētais, protams var būt vairāk, bet mazāk - labāk ne. Piezīmēšu gan, ka 2k un 4k izšķirtspējas ekrāni smagi ēd videoproci un līdz ar to arī bateriju.

Maz jēgas.

Attiecas principā uz jebkuru Android telefonu un planšeti, neatkarīgi no ražotāja zīmola un vārda biezuma.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

bija lāpsttelefons Huawei Mediapad X1, tagad MEIZU PRO 5.

dizains, energoefektivitāte, ātrdarbība, ekrāns, izmērs, kamera vienīgais varēja būt labāka

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kādas ir šīs patīkamās izmaiņas?
 

Uzraksts uz telefona pierastā latgaļu valodā :D

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Bruketajs

 

 

Prestigio Multiphone 5400 Duo. Nosist šo "ražotāju" būtu par maz.

PreZtigio visi viedtālruņi ir tādi un par katru viņus vajadzētu šaut.

Manam 5517 krita nost Wifi un kad jautāju šiem, sākās teksti par sliktu routeri kamēr piespiedu šos atzīt problēmu ar līkiem MTK draiveriem. Pēc servisa apmeklējuma (cienītais Servicenet) problēma bija saglabājusies, par spīti kaut kādam mistiskam jauninājumam (kuru nu nekādi nedrīkstēja vai nevarēja izlikt mājaslapā vai OTA). Pēc vēl daudz dumjām sarunām, vilku no 4pda Mere romu, pāršuvu to drazu un tagad bračka lieto - šim patīk un baterija līdz pat 6 dienām tur...  


 

 

Uzraksts uz telefona pierastā latgaļu valodā

Latgalē Meizu varētu būt topā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...