Jump to content

Koučings!


alusbundza
 Share

Recommended Posts

Nu es teiktu, ka tajos semināros tev pateiks to, ko tu jau zināji, tikai ar modernākām un skanīgākām frāzēm.

 

Ā, un laki piķi arī nokāsīs.

Link to comment
Share on other sites

Koučings pa Inglish ir Coaching, to var dažādi saprast, lielākoties kā treneris sporta vai esporta komandai.

Link to comment
Share on other sites

Skalojam jūsu smadzenes par Jūsu pašu naudu!

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Nu tur tajā linkā jau palielam ir rakstīts, kas tas tāds ir.

 

Tas princips kā tāds nav nekas jauns, analoģijās runājot - ir normāli, ka trenējoties kaut kādā sportā ir treneris, kas palīdz ar padomu un metodoloģiju ātrāk kļūt labākam sportistam. 

 

Ir tāds teiciens - dzīve ir spēle - nu ta koučings varētu teikt ir savā ziņā dzīves/biznesa trenneris.

Tulkojums visai tiešs - no angļu vārda "coach" - treneris (nevis dīvāns).

 

Vai tā ir dzīves nepieciešamība - droši, ka jāsaka, ka tas atkarīgs no dzīves.

Pieļauju, ka ir profesijas dzīvesveidi, kur bez tā nevar iztikt.

 

Vai termins kļuva vienu brīdi visai nodrāzts un mētāts pa visām malām - jā.

Vai ir kādi, kas to izmanto kā biznesa modeli, lai paņemtu no kāda naudu par sapņošanu - gan jau, ka ir.

Vai to visu norakstīt, kā nevajadzīgu māžošanos - es tā neuzskatu.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Nepiekritīšu, ka tā ir skalošana par jūsu pašu naudu. Tas, protams, nevienmēr zināšanu vai motivācijas jomā ir kas jauns, bet jebkurā gadījumā tā ir virzība uz priekšu, iespēja satikt līdzīgi domājošus cilvēkus, dibināt kontaktus, kas ilgermiņā var būt daudz vērtīgāk nekā summa, kas būtu iztērēta.

Link to comment
Share on other sites

 

 

vai tagadējās dzīves nepieciešamība?
 

 

Ja organizētājs nav bezpeļņas uzņēmums vai labdarības organizācija, tad tas ir bizness. Ekonomikas pamati vēsta, ka katra biznesa mērķis ir labuma gūšana.

 

  Cita lieta, ka liela daļa biedru ir bijuši IT iesācēji pirms 5..10..15..20 gadiem, un tagad varētu dot tādam iesācējam labus padomus - kas atmaksāsies un kas ne, ko ir vērts darīt. Un kāpēc.

 

  Tāpat arī ir forši, ja ir kāds labs paziņa, kas ar svaigu aci var paskatīties un redzēt, kur cilvēks ir pārāk ieciklējies un vai kaut kas nav jāizmet ārā no dzīves/jāaizstāj ar ko citu. Tad jā - noderīga lieta var būt. Svaigas vēsmas vienmēr noder. Pat bez komcercijas tas var notikt.

 

bet ja pasākums ir "atnāc, kaut ko pamuldēsim, parunāsim banālas frāzes stundiņu un pasniegsim čeku", tad noreducējas uz slaukšanu. atkarīgs no cilvēkiem, kas to dara. tikpat labi korporācijas studentu vidū var spēlēt nozīmīgu lomu un veikt līdzīgas funkcijas.

Link to comment
Share on other sites

vai jauns biznesa veids, kā noslaukt lētticīgos?

Šis. 

Pagājušajā gadā bija iespēja parunāt ar vairākiem koučiem - mans side-biznesa reklāmas aģentūras kantorītis divus mēnešus strādāja pie mārketinga kampaņas priekš vienas koučinga skolas, kas darbojas šeit un Leišos - nu, b*āāāāc, tāda buļļkaka tas viss ir. Mana kopijraitere smējās vēderu turēdama katru dienu projekta laikā, rakstot atreferējumus no tiem materiāliem, kurus viņi iedeva..

 

Bet, par nožēlu, jāsaka, ka viņiem klientu ir daudz un dikti - visi, sākot ar neveiksmīgiem seils-menedžeriem, aģentiem, mazo kantoru vadītājiem un pisnesmeņiem. Idiotu ar zemu pašnovērtējumu netrūkst.

Labots - J.Reinis
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

kaut kad sieva aizveda bērnu pie psihologa - novērtēt attīstību, histērijas lēkmes utml. parunājās vairākās nodarbībās - okei.

 

aizvedu es - pēc pavadītās stundas sīki izprašņāju par interesējošajiem jautājumiem, bet atbildes bija no sērijas "pārāk maz ievada datu" un "varbūt jā, varbūt nē", "tad jau redzēs" utml. Lai gan cena nebija no mazajām. Nu .. var gribēt brīnumus, entuziasmu un aizrautību, bet bizness tomēr ir bizness. Sērijveida. Negaidi personīgu iedziļināšanos - max ko vari sagaidīt, ir vērtējumu 2..3 teikumos, vai ar kaut ko atšķiries no citiem un varbūt kādu A4 lapu ar izdales materiāliem, ja esi mucā audzis un nezini, piemēram, ka esi holeriķis un intraverts. Viss pārējais būs blablabla, stundas un eiro.

 

Kā mēdz teikt - labākais psihologs sievietei ir draudzene ar šampanieša pudeli. Un nav ko līst uz mavku māju pēc bučiņas. Sērijveidā piedāvā pavisam citus pakalpojumus.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

nu psihologs nebūt nav ārsts - tā ir tāda nonivelēta profesija kļuvusi. koučingam ir vispār kaut kāda kvalifikācija nepieciešama? vai arī biznesa plāns tik un telpas?

Link to comment
Share on other sites

programmētājam vai sisadminam ir kritērijs - vai tiek galā ar sarežģītām lietām vai arī stulbi lūr kā auns uz jauniem vārtiem, tiklīdz restarts vai putekļu izpūšana ar baloniņu nelīdz.

 

visādai ezotērikai cilvēki pat nezina, kādus kritērijus uzstādīt - ļaujas lai pūš putekļus visās dzīves situācijās un pat nezina, kādam jābūt rezultātam. ja cietnis neatdzīvojas pēc 3 reizēm, značit vēl vajag iet uz putekļu pūšanu, jo klients nav pietiekami apzinājies savu problēmu un nav pietiekami nopietni uztvēris datora tīrības jēgu visos savas dzīves aspektos - jo nevar taču cita ādā ielīst, ir pašam proaktīvi jāmaina sava dzīve pašam! ja nav palīdzējušas iepriekšējās vizītes, tad vajag vēl!

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

bet ja pasākums ir "atnāc, kaut ko pamuldēsim, parunāsim banālas frāzes stundiņu un pasniegsim čeku",

man te stāstīja, kas pabijuši nometnē, kur bijis arī tāds treniņa veids, esot bijis jāguļ naktī ''kapā'' (mežā izraktā bedrē) :yahoo:  

Link to comment
Share on other sites

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. 90tajos tos koučus tik mazliet savādāk sauca :) arī treniņš bagāžniekā vai mežā palīdzēja citādām acīm paskatīties uz savām iespējām, jo sevišķi materiālajām :)

Labots - usver
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

vislabākais koučings ir kad aizej pie kāda daudz pieredzējuša sūra vīra ar 1L  grādīgā padiskutēt + vēl pēts tam kāds pieiedrojas, tas reizēm atsver pat kādu bakalaura grādu LU piem.Mums tāds koučings ar kaimiņiem vasarnīcā šad tad notiek :drinks:

Labots - osscar
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

 

 

Kā mēdz teikt - labākais psihologs sievietei ir draudzene ar šampanieša pudeli.

 

Diez vai. Katra skatās pēc savas pieredzes un ne vienmēr tā pieredze ir normāli apstrādāta, pārdomāta un tikts galā ar visiem sviestiem. Var tādu padomu iedot, ka pēc tam nezinās, kā visu savākt. Pie tam padomu došana kā tāda nav vienīgais variants, reizēm pietiek ar jaunu ideju un ierosmi, kas gan der ne visiem, vairums grib - pasaki konkrēti, ko un kā darit un viss.

Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

Labāk raudāt pie psihologa, kā smieties pie psihiatra.
Bet, ja tā padomā ? Ir dzīvē situācijas, kad mēdz būt otrādi.  :)  
Link to comment
Share on other sites

 

 

kaut kad sieva aizveda bērnu pie psihologa - novērtēt attīstību, histērijas lēkmes utml. parunājās vairākās nodarbībās - okei. aizvedu es - pēc pavadītās stundas sīki izprašņāju par interesējošajiem jautājumiem, bet atbildes bija no sērijas "pārāk maz ievada datu" un "varbūt jā, varbūt nē", "tad jau redzēs" utml. Lai gan cena nebija no mazajām. Nu .. var gribēt brīnumus, entuziasmu un aizrautību, bet bizness tomēr ir bizness. Sērijveida. Negaidi personīgu iedziļināšanos - max ko vari sagaidīt, ir vērtējumu 2..3 teikumos, vai ar kaut ko atšķiries no citiem un varbūt kādu A4 lapu ar izdales materiāliem, ja esi mucā audzis un nezini, piemēram, ka esi holeriķis un intraverts. Viss pārējais būs blablabla, stundas un eiro. Kā mēdz teikt - labākais psihologs sievietei ir draudzene ar šampanieša pudeli. Un nav ko līst uz mavku māju pēc bučiņas. Sērijveidā piedāvā pavisam citus pakalpojumus.

 

Kads ir viedoklis par rigabrain smadzenu treniniem fufelis vai nopietna fiska tur ?

https://www.youtube.com/watch?v=p0WlTZZzKLE#t=100

Vispar urtans ir loti gudrs un interesants ,

Kads no jums ir bijis uz vina koucingu ?

Link to comment
Share on other sites

Dažādi uztveres līmeņi. Es vispār neņemos pat saukt par koučinga speciālistiem kaut ko kas ir zemākā līmenū kā Brian Tracy, Anthony Robbins vai tepat Krievija Radislav Gandapas. Pagrīdē jau droši vien, ka daudz buļļa kaku.

Link to comment
Share on other sites

biju uz tādu, mērķis bija sastādīt attīstības plānu nākamajam gadam.

 

sākums bija kādu redzu sevi tagad un kādu pēc gada, sapratu ka esmu noguris un diez gan nelaimīgs un tuvākajā laikā nekas nemainīsies.

 

pēc tam bija pati plāna sastādīšana, ar spīlēm vilka no manis ārā manus plānus- ja es nezinātu ko gribu apgūt un ko darī, to stundu droši vien sēdētu klusumā. spieda uz kaut kādiem termiņiem kad sākšu un kā.

 

secinājums: manuprāt tā bija totāla laika un naudas izmešana (par laimi nebija jāmaksā pašam) un visam pa virsu vēl uz nedēļu sapists garastāvoklis.

Link to comment
Share on other sites

Arī sāc sūdu, kas ietīts papīrā, saukt par konfekti? Islāma Valsts :)

Labots - Gestapo
Link to comment
Share on other sites

 

 

biju uz tādu, mērķis bija sastādīt attīstības plānu nākamajam gadam. sākums bija kādu redzu sevi tagad un kādu pēc gada, sapratu ka esmu noguris un diez gan nelaimīgs un tuvākajā laikā nekas nemainīsies. pēc tam bija pati plāna sastādīšana, ar spīlēm vilka no manis ārā manus plānus- ja es nezinātu ko gribu apgūt un ko darī, to stundu droši vien sēdētu klusumā. spieda uz kaut kādiem termiņiem kad sākšu un kā. secinājums: manuprāt tā bija totāla laika un naudas izmešana (par laimi nebija jāmaksā pašam) un visam pa virsu vēl uz nedēļu sapists garastāvoklis.

Daudzas sales apmacibas norada uz to ka jasastada ir merki un japlano savs laiks neka jauna tur nav.

Tad vel ir visadas aktivitates atkariba no ta cik cilveku piedalas.

Piemeram viena aktivitate sadala pa 3 cilvekiem komanda visu grupu iedod katrai komandai serkocinu kastiti iedod speles laukumu un uzdevumu noteikta laika posma so serkocinu kastiti iemainit pret ko vertigu.

Tad cilveki dodas ielas un veic mainu pret citam mantam uzdevums atnest pasu vertigako mantu atpakal .

Pienemu ka si spele laikam trenne speju stradat komanda kinda :D

pa lielam jau tas viss ir bs jo sales rezultati ir atkarigi no tava personiga merka un no ta cik tu dinamiski ar to nodarbojies ,

Link to comment
Share on other sites

pa lielam - kouchings ir noteikti nepieciesjams lielajam vairumam debilingu. savaadaak nevar

 

Vai te nevar vilkt paralēles ar reliģiju - īpaši Kristietību? Nav nekas pret ticīgajiem kā tādiem, bet visa tā ideja, ka visa dzīve tiek vērsta tikai uz baznīcu un visu baznīcai - ir greiza.

Ja cilvēkam nav personības, tad sākot pielūgt kaut kādus neredzamus Dievus un "Dievus" (neiet runa par to kam cilvēks patiešām tic bez visa balagāna), itkā rodas kaut kāds mērķis un misija? Ko cilvēks iegūst, izņemot tupi atsēdētas dienas baznīcā un murmināšanu pie sevis? Tāda sajūta, ka tikai kaut kādu sava roba aizpildīšanu.

 

Pagaidām dzīvoju bez visa šī un, neskatoties uz paklupšanu, ir samērā ļoti labi. 

Vajag pašam savu galvu uz pleciem un mācēt to izmantot, nevis ļauties "nozombēties" tāpat neko neiegūstot. 

 

Ir aitas - ir cirpēji..........

Labots - Ziich
Link to comment
Share on other sites

Esmu gājis uz Baznīcas mācību/ svētdienas skolu un arī uz pāris Dievkalpojumiem. Nu nepatika man - jutos patiešām neomulīgi. Vai arī nebija laiks ar to noņemties.

Kā Tu vispār vari spriest kas ir vai nav ar manu izglītību? :D

Piedod, ja trāpīju uz sāpīgas vietas. Lasi cītīgi visu, nevis izķer no konteksta - "nav nekas pret ticīgiem ļaudīm". Teicu arī, ka ir nozīme kam pats tici, nevis ko tevī ieliek.

Link to comment
Share on other sites

Esmu gājis uz Baznīcas mācību/ svētdienas skolu un arī uz pāris Dievkalpojumiem. Nu nepatika man - jutos patiešām neomulīgi. Vai arī nebija laiks ar to noņemties.

 

Kā Tu vispār vari spriest kas ir vai nav ar manu izglītību? :D

 

Piedod, ja trāpīju uz sāpīgas vietas. Lasi cītīgi visu, nevis izķer no konteksta - "nav nekas pret ticīgiem ļaudīm". Teicu arī, ka ir nozīme kam pats tici, nevis ko tevī ieliek.

Nu nevar jau tā salīdzināt luterāņu liturģiskās šausmas, piemēram, ar baptistu ballīti.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Vito Ventura

Arī aiz "uzdevumu" gribētos kādu domuzīmi.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Varbuut bazniicu liekam mieraa! Tupi atseedeet var terminju aiz zhoga!

 

Tie, kuri naak uz bazniicu, zina kapeec, tie kuri nenaak, lai nezaimo, ar koku tachu neviens nedzen iekshaa!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...