Jump to content

Corrupted JPG faili pēc ilgstošas stāvēšanas zibatmiņā


J.Reinis
 Share

Recommended Posts

Protams zināms, ka USB zibatmiņas noteikti nav tie drošākie datu nesēji, it sevišķi ilgtermiņa glabāšanai - lai gan teorijā tranzistoriem atmiņas čipā vajadzētu savu stāvokli saglabāk vismaz divdesmit un vairāk gadu, diemžēl praksē pat labu ražotāju flash atmiņas atmetās stipri ātrāk, it sevišķi, ja netiek regulāri piespraustas un 'refreshotas'.

 

Tā nu sanācis, ka aptuveni divus gadus atvilktnē mētājās USB flash, uz kura bija pāris GB fotogrāfiju no viena vecā projekta, kur tagad būs paplašināšanās un vajadzēja apskatīties kas un kā tur īsti bija izbūvēts. Bet, šodien piespraužot atmiņu kompim, izskatās, ka apmēram katrai desmitajai bildei (un, pēc Mērfija likumiem tieši tām bildēm, kurās bija tuvplāni no nozarkārbām, kuras tieši vajag apskatīt) ir nenormāli artefakti -  dažām pusei bildes nav krāsas, citām vispār puse bildes pikseļu blokos un svīrtās. Cik saprotu par JPG enkodingu, pieņemu, ka katrai bildei viens bloks nelasās, un rezultātā visi tālāk aizbrauc pa pieskari.

 

It kā internetā ir kaudze rīku datu atgūšanai, bet tā kā nav laika/vēlmes lejupielādēt visus pēc kārtas, lūdzu padomu no zinātājiem - kurš tūlis pašlaik būtu ērtākais tieši JPG recoverošanai un fixošanai?

 

Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

#ieleja - Kāds vēl softs un preview bildēm, kuras pirms vairākiem gadiem iekopētas fleškā ???  Bet jā - D_L taisnība - neko tur, visticamāk, nesaglābsi.  Atgūt var no dzētām/formatētām fleškām, bet šajā gadījumā dati jau ir sačakarēti.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tā nu sanācis, ka aptuveni divus gadus atvilktnē mētājās USB flash

 

tu esi pārliecināts,ka divus gadus neviens tam flasham nepieskārās?

Link to comment
Share on other sites

No savas puses varu apstiprināt, ka JPEG failos tiešām ir iespējams, ka iekšā ir maza izmēra thumbnails. Ne obligāti - atkarīgs no tā, kāds softs to failu ir taisījis.

Link to comment
Share on other sites

 

 

izbrīna "profesionāļi", kas nejēgā satraucas par citu, atšķirīgu viedokli
  Nu tad pareizi formulē domu, nevis raksti muļķības.  Nevis:

 

 

softs ar ko tās bildes tika veidotas, turpat pieglabāja arī kaut kādus 'preview',

bet praktiski katra bilde un arī video (atkarīgs gan no formāta un paplašinājuma)  pat windows explerer rāda kā thumbanails, ja uzliec mapei Medium icons vai lielāku.  Šie dati ir iekšā pašā bildes failā, nevis, kā saki, "turpat pieglabāja" - nekas atsevišķi pieglabāts netiek, viss ir faila saturā un nekāda sakara ar EXIF - tur glabājas pavisam cita informācija - par kameru, objektīvu, uzņemšanas apstākļiem, fotogrāfa vārdu un autortiesībām (ja tas kamerā ieprogrammēts) u.t.t.. Tāpēc ļoti bieži sačakarētai bildei vai video tā mazā ikoniņa rādās smuki, bet atverot ir auzas.

 

 

mazās bildes resamplējot viss vajadzīgais tika atrasts

 Ko nozīmē resamplējot ??? Gribi teikt, ka pastmarkas izmēra bildīti resamplējot uz 24 x 36 cm, iegūsi smalki detalizētu, asu bildi, kāda bija oriģinālam ? Nesmīdini - par grafikas un video darbiem man jau daudzus gadus algu maksā, šajā lauciņā tomēr šo to saprotu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

pat windows explerer rāda kā thumbanails, ja uzliec mapei Medium icons vai lielāku. Šie dati ir iekšā pašā bildes failā, nevis, kā saki, "turpat pieglabāja"

 

nav taisnība. thumbs.db ir atsevišķs fails

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...