Jump to content

nodokļi no P2P Lending


MarisO
 Share

Recommended Posts

ta jau gan draņķīgi, jo  neapliekamais minimums  nav 10k GBP  gadā  kā  šeit

Link to comment
Share on other sites

Viņš prasīja, ja bez %. Ja aizdod 100 un saņem 100, tad ienākums 0. Nodokļa nevajag. Kas aizdod 100 un saņem 101, tur jāskatās, ko piemēro. Ienākums 1 ta ir;)

 

Man pat doma, ka no % vienmēr bija kāds nodoklis. Vrb kap pieauguma nodoklis.

Ar to aizdošanu uz % ir tā, ka jāskatās, kurā momentā prasīs kredītiestādes statusu, LoL. Jo aizdošanu entām priv pers vai firmām uz % var traktēt kā sistemātisku saimn darbību. Kas zina, ko augšā izdomās.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Drīzāk jau būtu jādomā cik droši tas ir? Kur tu gribi aizdot? UK vai Latvijā. Es jau kādu laiku pētu Mintos, bet negribas beigās palikt bez naudas

Link to comment
Share on other sites

Andris, tur vairākās vietās skaidri gaiši rakstīts, ka "Aizņēmēja saistību neizpildes rezultātā investors var neatgūt prasījumu pilnā apmērā./ Mintos nav atbildīgs par aizņēmēja saistību neizpildi, tajā skaitā maksājumu kavējumu." Jautājums ir tikai - cik liels neizpildes / neatgūšanas procents tur ir. Uzmetu acis - ļoti daudz figurē mogo, kas visu paliek zem pamatīgas jautājuma zīmes.. bet jā, lapa izskatās kopumā interesanta, vēlāk papētīšu sīkāk kas tur īsti ir

Link to comment
Share on other sites

Ja gribas 100% drošību, tad jāliek bankas depozītā un ne vairāk par 100K eiro.

Link to comment
Share on other sites

Ar milzīgu procentu likmi 0.1% un gada inflāciju ap 1% sanāk, ka zaudēsi no savām 100 pakām 900 eiro par turēšanu bankā :) 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja gribas 100% drošību

100% drošība neeksistē.

Ar 100 pakām, manuprāt, jāveido akciju portfelis, nevis jāmāžojas ar depozītiem.

Ja pašam negribas par to domāt, tad var provēt ieguldīt tur, kur citi "gulda" - var spert idejas, piemēram, no Berkshire Hathaway.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Ja tur ir ķīla, tad kaut ko jau var izdabūt. Cedēt parādu. Pa lēto. Zaudējot daļu pamatsummas, of course.

 

Jāskatās, kā sistemātisku aizdošanu pret ķīlu traktētu iestādes. Viena lieta ir Kap pieaug nodokl, otra IIN, trešā - komercdarbība kreditēšanā*.

Lombardus jau aplaimoja ar licencēšanas maksu ( kaut tiem jau bija kred iest statuss sen jākārto ). Kas zin, ko valdības nolems darīt ar tiem privātajiem, kas vairākkārt gada laikā aizdos citiem uz % pret ķīlu. Vrb liks formēties, hvz.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ar 100 pakām, manuprāt, jāveido akciju portfelis, nevis jāmāžojas ar depozītiem.

 

Visam ir savs laiks un vieta. Jāzina, kad šī nauda būs nepieciešama. Ieguldījums akcijās ir riska ieguldījums un tur nedrīkst ieguldīt līdzekļus, kuri jebkurā brīdī var būt vajadzīgi. Akciju kursi ir svārstīgi un var nākties gaidīt gadus, lai fiksētu peļņu. Vai jābūt gatavam fiksēt zaudējumus.

Link to comment
Share on other sites

e=d, viss, ko tu saki ir pašsaprotams. Riska pārvaldīšana ir neatņemama ieguldīšānas sastāvdaļa.

Lielo firmu akcijas ir ļoti likvīdas, tāpēc nav īsti skaidrs, tavs komentārs par līdzekļu, kuri jebkurā brīdi var būt vajadzīgi, ieguldīšanu. Gan piekritīšu, ka visu algu ieguldīt akcijās un kā kaut ko nepieciešams iegādāties, tās pārdot, ir visai stulbi.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Likvīdas nav sinonīms vārdiem ienesīgas un augošas. Tāda smuka liela firma kā VW likās kādam nesen ļoti pievilcīga ieguldījumam. Tagad būs jāgaida gadi, ja ne gadu desmiti, kamēr varēs iziet pa nullēm.

Jāstāsta te jums ābeces patiesības.

Ieguldījumu akcijās normāls cilvēks veic ar domu kaut ko nopelnīt. Tas, ka akcija ir likvīda, dod iespēju to jebkurā brīdī pārdot. Bet tas nebūt nenozīmē, ka pārdodot varēs nopelnīt.

Man pašam ir neliels ieguldījums Ventspils Naftas akcijās, kas tika iegādātas vēl pirms pirmās un vienīgās dividenžu izmaksas. Un nācās gaidīt 5 gadus, kamēr parādījās iespēja akcijas realizēt par augstāku cenu, nekā iegādes. Līdz tam šī lielā firma bija likvīda, bet cena biržā tikai kritās.

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ieguldījums akcijās ir riska ieguldījums un tur nedrīkst ieguldīt līdzekļus, kuri jebkurā brīdī var būt vajadzīgi.

 

 

Likvīdas nav sinonīms vārdiem ienesīgas un augošas.

KoA? Es kaut kur kaut ko tādu saku?

Ja tu runā par līdzekļiem, kas jebkurā brīdi var būt vajadzīgi, tad tā ir tīrākā likviditāte (aktīva spēja pārvērsties naudā). Ja tu runā par vienīgās naudas ieguldīšanu akcijās, tad tas ir vienkārši stulbums.

Link to comment
Share on other sites

Lielo firmu akcijas ir ļoti likvīdas. No top 500 nieka, piem. lielo valstu obligācijas tas pats.

Kam ir arī tirdzn platforma, var no rīta nopirkt, pēcpusdienā pārdot.

Ir kas tā dara, pērk akcijas, tikko cena pakāpjas, tā pārdod. Sēž, skatās grafikus. Akciju un obligāciju pluss, ka tās var ne tik pārdot. Var arī ieķīlāt.

Ātrai tirgošanai gan vajag tirdzn platformu, brokera pakalpojumus ( ko piedāvā arī bankas ), laiku, nervus. Par tirdzn pl jāmaksā, plus komisijas. Zaudējumus fiksēt jābūt gatavam, ieguvumu tāpat.

Bez akcijām vēl ir foreksis, tam imho naudas vajag vēl vairāk. Risks ļoti liels, to samazināt var, kam piķa daudz, nelietojot kredītsviru. Imho akcijas labāks variants kā foreksis. Tirgot var arī " akciju indeksus ".

Labots - b25
Link to comment
Share on other sites

Protams, ka kārtējā beztēma, bet te neiet runa par spekulēšanu (day, swing u.t.t. trading).

Gan automātisku zaudējumu pārtraukšanu un peļņas savākšanu var mierīgi realizēt arī ilgtermiņa ieguldījumos, bez tiem es nu dien neieteiktu nevienam kaut kur ieguldīt.

 

Viss, ko vēlējos pateikt, ka, ja tev ir liekas 100 pakas, tad, manuprāt, depozīts nav tas labākais ieguldīšanas veids (ja doma ir to naudu arī pavairot/mazināt inflācijas efektu).

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

KoA? Es kaut kur kaut ko tādu saku?

 

tu esi dumjš vai izliecies? Ja tu ieguldi akcijās savus 10 eiro, kurus tev pēc 3 dienām vajag, bet akcijas maksā tad tikai 9 eiro, tad ko dod tava likviditāte?

Es kā reiz nekur savos tekstos neminu terminu likviditāte, uz kuru tu te velc deķīti. Ar domu, ka tiek ieguldīti līdzekļi, kuri var jebkurā brīdī vajadzīgi, ir saprotams gan visas summas (līdzekļi) atgūšana, gan iespēja pie tās summas tikt (likviditāte).

Nevajag lasīt to, ko tev gribas izlasīt, bet tikai to, ko es tur uzrakstīju.

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

Ja tu ieguldi akcijās savus 10 eiro, kurus tev pēc 3 dienām vajag, bet akcijas maksā tad tikai 9 eiro, tad ko dod tava likviditāte?

Likviditāte dot iespēju saņemt aktīva vērtību par tā brīža cenu...

Kā jau es teicu, ja tu ieguldi 10/100/1000€, kuri tev tūlīt būs vajadzīgi, tu (ieguldītājs) esi stulbs un no ieguldīšanas tev jāturas pa gabalu.

 

Lai vai kā, mēs runājam par vienu un to pašu un mūsu viedokļi par šo tēmu sakrīt. Nezinu kāpēc, sanāk agresīvi :D

Ieguldot vērtspapīros tu riskē, bet šie riski ir menedžējami (SL, TP). Lielo firmu akcijas ir ļoti likvīdas, tāpēc dabūt ārā līdzekļus (neatkarīgi no to cenas) vari jebkurā brīdī. Tāpēc nav ieteicams investēt naudu, kas tev ir nepieciešama dzīvošanai.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Bet, ja tu liec termiņa depozītā, pirms termiņa izņemot tu % attiecīgi...paši zināt, kas. Alternatīva to depo izmantot kā garantu aizdevumam tai pat bankā. Tikai aizdevuma % būs lielāki kā depo %.

Kad tu liec 3 līm pensijā, naudai tiec klāt pie vecuma limita vai invaliditātes ( tur var googlēt un lasīt par 3 līm ).

Kad tu aizdod kādam kaut uz mēnesi ar %, kamēr termiņš nav klāt, tu naudu nevari pirmdien aizdot uz mēnesi, piektdien dabūt vispār kaut ko. Jāgaida.

 

Tāpēc ir tāda lieta kā ieguldījumu diversifikācija. Nelikt visu vienā ieguldījumā. Parasti liek vairākās akcijās, ne vienās.

Link to comment
Share on other sites

Parasti liek vairākās akcijās, ne vienās.

Un to sauc par akciju portfeli, ko es pieminēju savā pirmajā šīs tēmas komentārā :)

 

Mirstīgajiem tagad modē ir ieguldījumi/apdrošināšanas (ar uzkrājumu veidošanu) ar nodokļu atvieglojumiem.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Varbūt nesaskaņas, jo " likviditāte " asociējas ar 1) terminu biržās - instrumenta labu apgrozību, t.i spēju ātri vispār ātri pārdot. Maz pieprasītu akciju var visā dienā nekam nenotrigot, pieprasītu easy. Lai biržā pārdotu, jābūt kāda gribai pirkt, t.i ask orderim izliktam. T.i pieprasījums kā tāds jābūt, neatkarīgi no cenas dinamikas. No ask, no deal. 2) terminu pašas biržas apgrozījuma dinam 3) bankas termins, kas asociējas ar spēju pildīt saistības, s.k likviditātes prasības.

* likviditāte * ir vēl plašāk lietojams termins, kā te minēts.

Labots - b25
Link to comment
Share on other sites

Labi, ja atgriežas pie tēmas .

p2p lending - pašreiz pilnībā neregulēts pasākums. Teorijā izskatās smuks, it kā ļauj vieglāk tikt pie naudas tiem, kas "baidās" no bankām un it kā ļauj vairāk nopelnīt tiem, kurus neapmierina banku depo procenti. Tālāk sākas interesantās lietas. Tā kā process ir neregulēts, tad bez pamatīgām juridiskām zināšanām aizdevējam ir grūti izprast riskus, kādus viņš uzņemas. Un vēl grūtāk ir saprast, vai aizdevēju platforma tikai nodrošina starpniecību, vai arī gūst kādu labumu citos veidos. Piemēram, aizņemoties saviem citiem biznesiem.

Visas pazīmes liecina, ka izdevīgs tas pasākums ir tikai platformai. Vēl zem tā var tikt slēpti savstarpēji saistīti uzņēmumi un to pārvaldība, kas aizdevējam no malas riskus tikai palielina.

Sausais atlikums - potenciālajiem ieguldītājiem no šīm platformām pagaidām pa gabalu. Uzmetiena vai zaudējumu risks ir pārāk augsts.

Link to comment
Share on other sites

Ja ir ķīla, tad gluži 100% nevar piekrist, plus cesijas iespējas.

Kaut ko jau varētu atgūt. Bez ķīlas jau nedos. Tikai KĀ tas tiek noformēts, kur utt, to nepētīju. Tur tiešām ļoti jāizvērtē katram pašam jāpēta.

 

Vienīgi ka klientūra varētu tikt kam banka negrib dot, hvz.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...