Jump to content

Sistembloks vecākiem, vienkāršai lietošanai mājās, līdz 350 Eiro


Diablo.lv
 Share

Recommended Posts

Labdien.

Vecākiem ir vēlme iegādāties pc vienkāršai ikdienas lietošanai. (Internets, HD filmas, pa kadai elementarais spelītei, MS OFFice programmas, You tube)

Nevēlas tērēt vairak par 350 Eiro un kas interesanti mazāk arī ne, jo pašu letāko nevelas, tatad jautājums- ko max labu var par šo naudu iegadāties?

Saliku iepirkumu grozu ieks 1a, kas, manuprāt, būtu ok. Gan jau ka  neko nesaprotu un konfiguracija galīgi garām:

 

Lūdzu, Jūsu ieteikumus.

 

P.S Nepieciešams tikai sistembloks, monitors, klaviatūra, pele utt nav nepieciešams.

 

 
Komplektācija:
Crucial Ballistix 8GB DDR3 PC3-12800 CL9 KIT OF 2 BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU        Cena: 43.09 €
 
Intel® Core i3-4370 3.8GHz 4MB LGA1150 BX80646I34370SR1PD                                   Cena: 155.19 €
 
Inter-Tech IT-JY-250 Fox 500W                                                                                     Cena: 38.99 €
 
MSI H81M-P33                                                                                                            Cena: 37.80 €
 
Samsung DVDRW 24X SATA Black Bulk SH-224FB/BEBE                                                Cena: 12.82 €
 
Western Digital CAVIAR Blue 1TB SATA 7200RPM 64MB WD10EZEX                               Cena: 52.09 €
 
                                                                             Summa: 339.98 €
Labots - Diablo.lv
Link to comment
Share on other sites

@@Müller,tu tur neesi ar PSU pāršāvis pār strīpu??

 

manuprāt ar šādu variantu jābūt OK..

 

vjyp7mhgzlnfbzrc0sn.jpg

 

vai

 

0r0zo0j269am3howje2.jpg

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

 

 

Intel® Core i3-4370 3.8GHz 4MB LGA1150 BX80646I34370SR1PD Cena: 155.19 €
Pie šitā pieliekot pavisam nedaudz klāt sanāk pilnvērtīgs i5. Barošanai arī tur pietiek ar 350W barokli; SSD var ņemt un var neņemt, jo tā pat tad jāpērk klāt HDD.
Link to comment
Share on other sites

"Internets, HD filmas, pa kadai elementarais spelītei, MS OFFice programmas, You tube" sadam vajadzibam nebus jutama atskiriba starp pentium un i5, kaut vai xeon, tur vienkarsi nav vajadziga liela jauda. par ietaupito naudu labak lielaku ssd iekert.

Link to comment
Share on other sites

Diablo.lv

CAP.  Barokli skatījos tādu, jo tas ir noname, kur galā w būs krietni zemāk un ar domu, ja iebūvētā igpu ''jauda'' neapmierinās vajadzību- būs jāskatās kāda videokarte.....par igpu nav pilnīgi ne jausmas, tādēļ skatījos 4370 jo tas 3 apzīmē, ka iebūvētā ir HD 4600 video, nevis HD 4400.....

Jautājums par Tevis piedāvāto komplektāciju- vai intel divokodlu procesors būs ok arī nākotnei? Nav noslēpums, ka vecāki pc upgrade neveiks.

Paldies par variantiem, apsvēršu, paskatīšos benchus....SSD domāju, ka ir krietni dargāki, ar šo ssd diksa ietilpība varētu būt ok.

 

Donkeyhot. izraudzījos šo i3 tikai dēļ iebūvētā igpu HD4600, un i3 4360 ir nez kādēļ dārgāks...par i5 pieliekot protams var iegādāties un pēc tam arī pieliekot i7, bet i5 vai nebūs nevajadzīgi jaudīgs priekš minētajiem darbiem, kam ikdienā dators būs lietots

 

Muller. pentium vs i5. vai pentium būs ok pēc gadiem 3-4? Jautāju, jo nav pārliecības par 2 kodola cpu nākotni...un neskaidrība ar iebūvēto igpu. Man portatīvajā ir hd 4000 un jāteic pilnīgs mēsls (youtube pat raustās uz fhd), tādēļ raudzījos uz hd 4600.

 

Muller vai Tevis minētajā komplektācijā minēto pentium proci var Tevis minēto mātesplati var oc bez biosa atjaunināšanas? Lasīju ka šis cpu ir dikti labs ka oc, bet platei jābūt Z chipseta? Itkā ar standarta cooleri varot oc līdz 4.0Ghz, bet atturēja tas mātesplašu atbalsts, pirkt lētam cpu dārgu plati nav jēgas....

 

Paldies par piedāvājumiem, komenti?

Link to comment
Share on other sites

intervall
Muller vai Tevis minētajā komplektācijā minēto pentium proci var Tevis minēto mātesplati var oc bez biosa atjaunināšanas?

Atbildēšu viņa vietā - šī ir vienīgā plate, uz kuras ae penis neklokojas. 

Un nevajag obligāti "z" čipsetu. Gandrīz visām mb var oc g3258.

Un labāk ņem savu komplektāciju, tikai cpu i3-4170 un kvalitatīvu psu, ja jau senči negrib visu čīpo, HDD vietā gan ssd labāk izvēlies.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

@@intervall,un kāda vajadzība vecākiem OC?? jūs vispār lasiet kādām vajadzībām??

 

@@Diablo.lv, jautājums bija domāts mulleram.. Tevis aprakstītās vajadzības IGPU apmierinās pilnībā un vēl pāri paliks..  tāpat arī pārējā komplektācija.. 

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

 

 

@Donkeyhot,priekš kam vēl hdd? 240GB atliku likām pietiks
Kam pietiks, HD filmām? Tu jocīgs, vai? :shok:
Link to comment
Share on other sites

Mātene un korpuss ar USB3 no priekšas, varbūt noder. Varbūt to SSD var citu, speci pa SSD vairāk pateiks. Ja nu kādas bildes, būs drošāk  ja vēl HDD. Pašu lētāko negrib, tad korpuss tāds.

 

rrspgpohmh9lhukies.jpg

Labots - Zuxters
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

@intervall,un kāda vajadzība vecākiem OC?? jūs vispār lasiet kādām vajadzībām??

Kur es teicu, ka to vajag? Es atbildēju uz autora jautājumu. Es iesaku i3, jo tas ae penis ir riktīgs širpotrebs, pat atmiņas kontrolieris ir ierobežots. 

Nevajag no konteksta izraut kkādu daļu un bāzt batonus ausīs. Neapvainojies, bet sāku pamanīt, ka šī "slimība" ir ļoti daudziem biedriem raksturīga.

Link to comment
Share on other sites

@@Donkeyhot, un cik tad aizņem HD filma, un kur runa ir par to, ka tiks kačātas filmas? Parasti skatās online.. (vismaz man sievasmāte tā dara un arī sievastēvs) un tur nu pietiek tikai ar ssd.. takš kolekciju netaisīs. Neba jaunietis pērk..  

Link to comment
Share on other sites

Diablo.lv

Paldies visiem par atbildēm, laikam i3 4370 aizstašu ar i3 4170 un HDD vietā augstāk ieteikto SSD, piekritīšu šeit izteiktajam viedokim, ka HD filmu klekcijas neviens netaisīs, tad jau priekš BD rip arī 3Tb HDD ar laiku būtu pa īsu.

 

Paldies,

Link to comment
Share on other sites

Man portatīvajā ir hd 4000 un jāteic pilnīgs mēsls (youtube pat raustās uz fhd), tādēļ raudzījos uz hd 4600.

Tur vaina kur citur būs :)

Ja vajag ikdienas lietošanai priekš lietotāja vulgaris, tad es noteikti ieteiktu ņemt Pentium. Youtube HD un HD filmas ies bez aizķeršanās. Nav ne mazākās jausmas, ko tu esi domājis ar "elementārās spēles", bet ne HD4000 ne HD4600 nav īsti paredzēts mūsdienu spēlēm.

CAP pirmajam ieteiktajam variantam principā nav nekādas vainas, gan, manuprāt, mierīgi vari ņemt lētāku MB, jo arī H81 ir USB3.0 un SATA3.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

http://dato.lv/oc/index.php?route=product/product&path=35&product_id=326... vel paliek nauda pāri ... pievielcīgakam case, vairāk atmiņas . un tml. Protams tas nav vienīigais tads kantoris ... Nav jēgas salikt pašam letak ir nopirkt gatavu it īpasi cilvekiem bez īpašam prasībam. Vēl vein variants http://datori.dataleks.lv/lv/item/pc-personalie-datori:3873 .... 

 

 

P.s pats pirku no viņiem sistembloks ir ok .... protams ir sis tas ir uzlabots cits case, cpu un vga bet pamati matesplata, atmiņa, barošana bloks ir palicis.

Link to comment
Share on other sites

intervall

Ja rokas aug no tirsas, tad var ņemt gatavu, ar vecu platformu, ar skārda bundžu, sliktu psu, lēnu hdd. Kas var būt labāks?!

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

Protams tas nav vienīigais tads kantoris ...

Dato ir kantoris, kas par specifikāciju datoram nevar precīzu uzrakstīt, par faktu, ka 3 paaudzes vecu procesoru tirgo nost nemaz nerunājot.

Turklāt Dato jaunākā un ātrākā atmiņa ir DDR 3 ar 1060 Mhz frekvenci. Wow, lūk to es saucu par hipsterismu. Un papildus 4 Gb RAMs maksā 40 EUR, lai gan pat dārgā veikalā jauna nopērkama zem 30 EUR.

 

Arī kopējā cena pret veiktspēju ir stipri švaka.

Labots - Rubenis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Turklāt Dato jaunākā un ātrākā atmiņa ir DDR 3 ar 1060 Mhz frekvenci.

 

Nu pag, tā jau ir vintāža un retums tāpēc arī maksā, pamēģini parastā viekalā nopirkt 1066MHz DDR3.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu pag, tā jau ir vintāža un retums tāpēc arī maksā, pamēģini parastā viekalā nopirkt 1066MHz DDR3.

A pamēģini atrast DDR 3 ar 1060 Mhz. Vispār retums un reku dato piedāvā tikai pa 229 EUR ar kaut kādu datoru komplektā. Smieklīgi zema cena.

 

Bet ja godīgi - smieklīgi, ka par vecām komponentēm prasa cenu, kā par jaunākajām.

Link to comment
Share on other sites

Tu laikam neuztvēri sarkasmu. Smieklīgi būtu, ja vairumtirgotājs par vecām komponentēm prasītu jaunu cenu, ne jau maza piparbodīte, kurai tas pāris gadus vecs stock's.

Link to comment
Share on other sites

Paskaties Dato ir normāls kantoris vajag izveleties vienkārši normālu modeli .... pa 280 no viniem tika paņemts 1150 ar 8G hyperX atminu normālu 7200 disku  un G1820 uz MSI military class mates plates .... normāls 12cm klusais barošanas bloks. laba konfigurācija. Nomainīt vajadzēja ārējam izskatam tikai kasti un garantija uz visu ir it pasi ja kastē ieliek un notestē viņi paši jaunā skylake vēl ir par dārgu budžeta datoram un tam godīgi ta nav vajadzīga Youtube 1150 ar 8gb pavilks pat fullHD kvalitate galvenais lai internets būtu. Iesaku nesnobiem ... ;) 

Link to comment
Share on other sites

intervall

Par to cenu var salikt ar i3.

Neesmu gan manījis tur normālus psu gatavajās budžeta komplektācijās.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1.5 gada nevareja  Kopumā labs pirkusms ... Pieliekot i3 -4370 un GT750Ti iznāca budžeta spēļu stacija ..... Pamats Plate/RAM /HDD/PSU ir tie paši Keis tika nomanīts uz Core 1000(Vizuāla izskata dēļ) un pielikta pci e usb3 paplašinājuma karte (20 eiro ar piegādi 4 ārejie porti+divi iekšējie usb 3 porti ebay) . pamats tur ir ok un cena ir normala un nav jāčakarejas ar garantiju nopirku 1 vienību ... Vispar tagad pašam nav izdevīgi neko salikt izdevīgāk nopirk gatavu ....

Link to comment
Share on other sites

Priekš autora vajadzībām i3 ir overkills. ASAP jāieskaidro, lai tā vietā ņem Pentium + ietaupīto cash citā komponentē. Par spēlēm var aizmirst. Vienīgais tādas, kas ir mahten vecas.

Link to comment
Share on other sites

Nez kas jums par zvēru dārzu man 1.8ghz x 2 celka ar iebūvēto intel video griež fhd youtube un fhd filmas.

 

Vai šoreiz i3 ir pareizā izvēle, pentium G sērija ir lētāka.... un nemaz tik ļoti neatpaliek no i3

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...