Jump to content

WD my passport neslēdzas klāt


Jurmalnieks
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Augstāk minētais modelis - WDBTYH0010BSL  1TB, pārstājis komunicēt ar PC. Diezgan īpašā veidā. Pieslēdzot pie PC,sāk meklēt driverus, taču beigās neaktivizējas. Apskatīju info google un citos saitus, tiek minēta problēma saistībā ar Windows 7. No oficiālās lapas saliku visu nepieciešamo, nekā. Pašu disku kā tādu, caur WD Drive Utilities rāda (kapacitāti), taču tas arī viss.Kabelis orģinālais netika iedots, izmantoju pašam piederošo. Minēta arī problēma, kas saistīta ar kabeļiem.Arī caur Copmuter-->Manage--> Disk Managment tas parādās,bet nekādas aktivitātes nav iespējams veikt Kādreiz SATA slēdzu pa taisno pie datora, šo izjaucu, viss ir salodēts un nav iespējas pieslēgt. Izmēģināju Ubuntu, gan vecāku versiju, disku pieslēdzot, tas parādās pie izvēlnes, taču piekļuves nav. Pastāv iespēja vēl Win XP uzmest,bet varbūt kād sir sakāries ar ko līdzīgu un zin risinājumu. Diskā ir svarīga info, un patreiz mēģinu tikt klāt, tik daudz cik iespējas un tehnika ļauj, ja kas nopietnāks, lai ķeras nopitnāki vīri klāt. 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Izklausās ka tev uz viņa nav nevienas partīcijas tāpēc arī neredzi. Win7 ieej Disk Managment un uztaisi format.


Nu apmēram tā, tikai darbības jāveic uz tavu WD

http://www.techrepublic.com/blog/windows-and-office/quick-tip-create-a-new-partition-with-windows-7-tool/


STOP nadalasīju līdz galam, ja tev ir svarīga info virsu, neko nedari UN MEKLĒ SPECU !!!!

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Nu format f-ju jau atradu, tur jau tā lieta,ka uz diska ir info, kuru vajadzētu dabūt nost pirms veikt minēto darbības. 

Vēl jautājums par pašu disku, vai ir kādas alternatīvas kā vaŗetu pie stacionārā dators dabūt klāt, man pašam A-DATA ārējais hdd, izjaucu un noņem SATA - USB 3 adapteri un slēdz klāt, topicā minētam, nekā tāda.

Link to comment
Share on other sites

Ja gribi saglabāt info nelien klāt, nes uz Jet, gribi pakāst vari eksperimentēt, bez zināšanām neko tu tur pats neizdarīsi!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Radās doma, neesmu spec. šinī sistēmā. Vairāk Windows, mazliet no Linux. Ja disks slēgts pie MACa, vai tad arī nebūs kādas izmaiņas, ka Win tomēr viņu neatpazīs. Disku man iedeva ar lūgumu apskatīt, bet pēkšņi iedomājos par sistēmu saderību.


Paldies Jema par ieteikumu. Tici man, pāris diskiem ino ir izvilkts no pusabrukšanas perioda. Darbības,kuru veicu - kontrolēju. Tāpēc apjautājos par iespējamiem cēloņiem, kāpēc tāda reakcija.Un f-jas format un erase spēju izlasīt! :)

Link to comment
Share on other sites

Tas ir disks no Mac? Kāpēc tu uzņemies darbus kuros pats nerubī fišku? :)

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Vispār katina WD attieksme. Pirms gandrīz nedēļas uztaisīju support case par ārējo disku, saliku pat bildes klāt un sērijas numurus. Neviens nav pat atbildējis neko.

Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Par MAC sistēmu, doma radās komunicējot šeit! Zinot kādas ir mūsdienu jaunatnes vēlmes sekot visiem "ābolu" produktiem - radās secinājumi!  par MAC, ir bijusi saskarsme, kad man viens iPHONE lietotājs palūdza savu mīļāko mp3 pārtaisīt par zvanu savam telefonam :) Padomāju, jā, lai cik Android vai cita OS ir ievainojama, "ābols" ar savām programām pārspēj ik vienu :)

Un izskatās, ka Jema pārzin visas sistēmas no A-Z, nu ko, apsveicami!


Lai nevienu neaizskartu par OS , izskaidrošu lietas būtību - skaistā dzimuma pārstāve ar ļoti gaišas krāsas matiem palūdza apskatīt HDD, kāpēc vairs nerāda info tajā. Necentos to noslogot ar sarežģītiem jautājumiem un nolēmu palīdzēt. Problēmai patreiz esmu veltījis max. 2h, izdarījis daudz secinājumu no i-neta forumiem un nu nolēmu padalīties savos vērtējums un uzklausīt citu gudru cilvēku viedokli un galu galā atrast risinājumu. Kā jau minēju - manas zināšanas un iespējas ir x, eksppertiem - Y, kopā Z - risinājums. 

Link to comment
Share on other sites

Paskaties kāda failu sistēma ir uz HDD.

Link to comment
Share on other sites

 

 

skaistā dzimuma pārstāve ar ļoti gaišas krāsas matiem palūdza apskatīt HDD, kāpēc vairs nerāda info tajā

 

Vēlme palīdzēt blondīnei ar domu ka iedos ir apsveicama, bet mana pieredze rāda ka nedod gan, tāpēc es jau kādus gadus 20 nedalu klientus pēc dzimuma un matu krāsas - jāmaksā ir visiem ;)

 

Šajā gadījumā topika autoram var ieteikt tikai neņemties pie darbiem, no kuriem viņam nav ne mazākās sajēgas. Visticamākais tur hdd ir beigts! Ja dati ir svarīgi, tas disks jānes uz kādu datu atjaunošanas kantori - dap.lv, jet.lv vai pie šī foruma biedra Tritona.  


Un varu "iepriecināt" ja disks strādājošs ir nomests tad bieži vien datu atjaunošana nav iespējama! Lv viņa maksā ap 600 EUR, Datu atjaunošanas kantori, ja paši netiek galā piedāvā sūtīt uz Nīderlandi - kas maksā ap 2000 eur un arī tur ne vienmēr var palīdzēt...... 

Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Šķiet, ka pēdējo gadu laikā tauta šeit ir pamainījusies! Šinī forumā jau esmu vismaz 10 gadu, pat neskatoties uz to,ka rakstu maz un pats servisa turētājs bija manus datus izdzēsis! Nācās no jauna reģistrēties! Nav jau doma, dos - nedos, bet to,ka kādreiz šeit lietotāji dalījās pieredzē. Pats IT jomā jau esmu vismaz 20 gadus. Tā nav mana pamatnodarbošanās, vairāk - hobijs. Nedomāju, ka daudz no Jums ir pat redzējuši Win 3.11. varbūt dzirdējuši par Win 95 vai Win 98. Tas,ka 1994. gadā datora HDD kapacitāte nebija lielāka par 20 Mb, pat jaunajiem tel. apjoms ir lielāks. 

Ne par to ir runa, ir fakts, ka HDD neiet, ja nav ieteikumu un risinājumu, tas nozīmē, ka arī pārējie ir tik pat "nezinoši", ka iesaka vērsties pie iepriekš minētām firmām. Ja man nebūtu laika, es klāt neķertos, vienkārši man joprojām ir vēlme mācīties un augt, ja Jums ne, tad savādāk. Man ir nācies iemācīties un pilnveidot "videočipu" cepšanas mākslu, un kura datori vēl 2 gadus nostrādā bez problēmām, ir izdevies vairākiem datoriem no neejošiem HD izvilkt līdz pat 70 %  no datiem nemaksājot 2000 vai pat 600 naudas. Ja man iedod nejošu portatīvo un secinu,ka beigts HDD, es saku, garantija ir - ness atpakaļ. Nevienu negribas aizskart, bet topošajiem IT speciem, izdariet secinājumus -  visu pasaules naudu nenopelnīsiet!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja disks slēgts pie MACa, vai tad arī nebūs kādas izmaiņas, ka Win tomēr viņu neatpazīs.

 

Ja disks slēgts pie maka un kāds(a) blondīnds uzspiedis "yes" piedāvājumam formatēt to macos saprotamai failsistēmai, tad neko tur neizdarīsi, nes pie datu atjaunotājiem, bet drīzāk TritoN'am nevis Jet.

Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Lai nu kā, nost ar liriku,  aiznest uz firmu var jebkurā brīdī - info, ko rāda dators pieslēdzot HDD pie tā ( sk. bildi pielikumā)

 

Man jāizdara sec. vai to var novērst bez iejaukšanas ar tehniskiem līdzekļiem. Ja ne, tad jautājumu vairs nav!

Link to comment
Share on other sites

Tas, ka 20 gadu stāžs (man apmēram tāpat), nenozīmē, ka visu vari izdarīt. Nav vairs tie laiki, kad HDD varēja nomainīt elektroniku un viss notiek. Bez speciālas aparatūras un zināšanām tas ir nereāli. 

 

 Ja tiešām bijis pie Mac - noname visu jau pateica.  Vai vismaz sazinies ar TritoN - viņš te ir vienīgais ar nopietnu nepieciešamo aparatūru un zināšanām.

 

  Ahā - Unallocated - tātad nonestas/nograutas visas partīcijas (labākajā gadījumā, bet šķiet ka tās ir tikai sekas).  Ja nebaidies riskēt - uzrīdi kādu recovery softu, kaut vai R-Studio vai Recuva, bet labāk  pakonsultējies ar TritoN..

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Paldies Raiviic!

Es pilnībā tam piekrītu, ka ne visu var izdarīt un 20 gadus atpakaļ beigtos HDD iegrieza ar roku, lai atgūtu info, jo disku apjomi bija ļoti mazi salīdzinot ar mūsdienu. Tomēr vēlme pilnveidoties liek tādiem cilvēkiem izmantot max. iespējamo, protams, nenodarot liekāku kaitējumu,pirms nodot to jau cita līmeņa speciālistu rokās! 

OK, pamēģināšu ietektās programmas!

Link to comment
Share on other sites

 

 

20 gadus atpakaļ beigtos HDD iegrieza ar roku, lai atgūtu info, jo disku apjomi bija ļoti mazi

 

wow, vienkārši wow par tavu 20 gadu pieredzi

Link to comment
Share on other sites

Sākumā tam diskam vajag uzlaist hd tune

http://www.hdtune.com/download.html

 

 

Paskatīties ko raksta SMART parametri. Ja SMATs ir oki, tad visticamākais loģiska datu problēma -  R-Studio vai  cits datu atjaunošanas softs palīdzēs! Bet šos datu atjaunošanas softus var laist tikai tad ja ir skaidrs, ka nav fizisku hdd defektu! 

Link to comment
Share on other sites

Man bija taisnība, partīcijas nav! Labs jautājums, kāpēc nav, ja R-Studio neko neredz, nemoki disku un meklē specu, jo katrs tavs mēģinājums to disku sagrauj arvien vairāk! :)

Vispār viss jau ir atkarīgs no datu svarīguma, vienmēr jau var pateikt blondīnei, es neko, viņš jau bija beigts.

Un es atceros ne tikai 3.11, bet arī MS-DOS un Volkov un Norton u.t.t

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Prieks Jema, par papildus info!

Apskatīšu ko vēl ar softiem var darīt, ko ieteicis Ronalds_ un protams centīšos nenodarot lielāku ļaunumu, saskaņojot ar lietotāju!

Un prieks,ka vēl ir Win 3.11 un Volkov un Norton Commander lietotāju

Atceros tā laika anektdoti:

Zvans IT speciālistam, atveru Nortonu, man redzami divi C:\ diski, nolēmu vienu nodzēst, kapēc tagad nekas nestrādā?   :)


Paldies Ronalds_!

Nu pirmās 5 min. un 1.6% norāda, ka laikam tomēr ir konkrēts damage cietajam! Nu jau 10 min un nu 3,0% damage block!

Link to comment
Share on other sites

Error scan var laist tika tad, ja SMART ir oki -  Iemet bildi no trešās lapiņas - Health! 

 

Bet nu jā - te ir hana diskam! Ja blondīne ir ar mieru vismaz 300 eur maksāt - tad uz datu atjaunošanas kantori.

Vēl var mēģināt hdd regeneratr (tāds softs) laist virsū. Dažreiz palīdz. Biežāk sačakarē disku līdz galam! 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Nu to man vajadzēja uzzināt! Uz health sadaļas ārējais HDD nereģē, nav info, uz iekšējo datora HDD parāda OK. Nu man ir info ar kuru rīkoties tālāk!

Tikai interesanti, ka pieliekot to disku pie datora, tas noreaģē, laikam tāpēc,ka USB device (kaut arī nestrādājošs). Nodošu info tālāk lietotājam, ja gatavs maksāt, tad viens, ja ne, mēģināsim eksperimentēt! Jebkurā gadījumā - liels paldies par padomiem un prieks, ka veterāni vēl dalās pieredzēs un vispār ir sastopami šajā vidē! 

Atgriešanās pagātnē : 

   :)
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tikai interesanti, ka pieliekot to disku pie datora, tas noreaģē,
  Nekā dīvaina - ārējais HDD un elektronika, vismaz daļēji, vēl dzīva.
Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Nu tas, ka daļēji dzīva - norāda,ka ir par ko palauzīt galvas! Normāls algoritms - strādā --> Jā, rīkojies, ---> nestrādā, nes uz remontu! Šajā situācijā, nu jāmeklē pareizā izeja! Kopā viss ir atrisināts! Prasās pēc augstāka līmeņa speciālista iesaistes ar specifisku tehniku!

Paldies par padomiem! Veiksmi!

Tēma [sOLVED]

Link to comment
Share on other sites

Jau iepriekš Tev teica - jo ilgāk PATS mocīsi to dzelzi, jo mazāka varbūtība, ka no tā varēs nocelt datus. Ja diskā ir tikai bēdas, tad vēl var to pamocīt, bet ja ir šitik daudz kļūdu, tad šeit gan jau birst nevis diska virsma, bet gan galvas, mehānika, elektronika.

 

P.S. Reizēm šiem WD noplīst pati kaštele, paprovē disku izvilkt un pieslēgt pa tiešo pie kompja.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Rubb!

Disks pie datora ir pieslēgts  - 3 x pie Windows un 1x pie Linux! Pa tiešo pieslēgšanu jau aprakstiju iepriekš, tur jau tā lieta, ka viņam tā USB 3 savienojuma vieta pielodēta pa taisno pie HDD. Pašam ir 550 Gb disks, kur ir SATA --> USB adapteris un nebūtu problēmas realizēt ieteikto! Arī forumos ir minēti gadījumi,ka nobrūk "kaštele"! Tādēļ jau tēma  kopumā tika uzsākta! I-netā minēti vismaz 3 iespējamie bojājuma varianti!

Link to comment
Share on other sites

Jurmalnieks

Tāpēc jau izsmeļot visas savas idejas vērsos šeit! Kā saka, ja viena gudra galva, labi, tad vairākas vēl labākas. Un ja redzi,ka atbilde ir vairākiem viena un tā pati, kāpēc tālāk mocīties. Protams mēdz būt kāds ar kādu interesantu un novatatīvu risinājumu! Tāpēc jau vērts uzjautāt!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...