Jump to content

Iztaisnot zāles pļāvēja asis


Kitai
 Share

Recommended Posts

Izdomāju ka jāsaved kārtībā vecais labais Stiga zāles pļāvējs, tie kuriem motors pie normālas kopšanas ir nenobraucams, nevis kā jaunie - vienreizējie. Tā nu tika nomainīts jauns starteris, izpūtējs u. c. sīkumi. Bija ļoti šķībi riteņi un kratījās, jo gultņi savu bija nokalpojuši. Iegādājos universālos riteņus, bet uzliekot tāpat tie ir uz āru. Pieskrūvētas ir asis pie pļaujmašīnas korpusa, kurš laika gaitā ir iznēsājies.

Varbūt kādas idejas kā padarīt to taisnus? Kombinēt kādu profilu, kurš pļāvēja korpusu iztaisnotu?

 

Bilde ieskatam pielikumā.

post-81819-0-89243400-1438169508_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

Es iespējams uztaisītu rāmi, pie kā pieskrūvētu riteņus un tad to vannīti pie tā rāmja.

Pēc tās bildes skatoties vienīgais ieteikums ir: "Nu kaut kā saķīlē".

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Ņemam gultni, kura ārējais diametrs pēc iespējas atbilst kādas standarta metāla caurules iekšējam diametram.

pasūtam virpotājam, lai tas gultnis tur der iekšā.

 

Uzmetinam smuku metāla riteni un izmantojam pietiekami resnu metāla asi.

Link to comment
Share on other sites

Pateikšu īsāk: Tādas lietas, vai nu pats uztaisa nejautājot, vai arī tāpat, šeit dotos padomus īstenot pats vienalga nespēj...

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pēc bildes izskatās, ka ne tikai riteņi šķībi un tas novēlies no 10m augstuma vai tanks pārbraucis pāri :) Ja nevar korpusu izklapēt ar āmuru, tad nav vērts ar to krāmēties.

Link to comment
Share on other sites

Sametinām no 4kantīgas trubas rāmi ap zāles pļāveju un asis stiprinam pie tā rāmja. Rāmi pie pļāvēja stiprinām ar skrūvēm. Jo gan jau ka korpuss plāns, parūsējis - piemetināt būs pagrūti.

Link to comment
Share on other sites

Depo var nopirkt jaunu zāles pļāvēju ar lielo elektromotoru (t.i. ne kolektora motoru ar zemajiem (2850) apgriezieniem), uz kura ass patiešo uzsēdināts asmenis, par kādiem 56 eur.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Pēc tās bildes tur maz ko var saprast, švaki pikseļi un troksnis paliels, bet cik redz, tad katram ratam ir sava ass (ļoti īsa, kā vinu var saliekt? drīzāk stiprinājuma bleķis pie kura ass klāt padodas). Prātīgāk ir viengabala asi priekšai un aizmugurei. Vienīgi ka jāsaprot, vai tas iet cauri - bildē nevar saprast kā tev tur tā pļaušanas augstuma regulēšana notiek. I rāmi labāk saturēs kopā. pats ko līdzīgu esmu taisījis Stigai (citai, šādai ne, bet arī "veca kā zeme"), tikai man problēma bija ar to, ka priekšas rati svara ietekmē lieca rāmja daļas ciešāk kopā (pie kurām stiprinās klāt asis), līdz pastumt nevarēja jau. Uztaisīju viengabala asi no vītņstieņa, buksītēm, paplāksnēm un uzgriežņiem. Papildus vēl nostiprināju, lai nedabū locīt kopā tās divas daļas.

Rāmi tur imho nav ko taisnot (tik tās vietas, kur ratu  asis  stiprinās klat), jo tādu nemaz tikai pļaujot zāli, nevar saliekt. tad toč ar tanku jābrauc pāri vai jāmet no piecstāvenes.

Labots - NeticuNevienam
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Laikam sakarīgākais ieteikums, kuru vērts apdomāt. Korpuss nav bleķa, bet gan plastikas.

Augstuma regulēšanas nav...

Link to comment
Share on other sites

zeltaporteris

Liecas gan tās assis. Man pašam 2gadīgam Husim priekšejie velkošie rini biki izškiebās ( nav līdzens zālajs) neko sogad paņemu ar koka kluci un normālu āmuru savedu kārtība. pāris sitieni pa assīm un šīs ir vietā :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kādam jābūt zālājam, lai saliektos asis? Manējais zālājs tikai pēdējos gadus ir daudz maz jēdzīgs, bet iepriekš pļāvu zonu, kur senāk bijušas kartupeļu vagas. Ne riteņi novēlās, ne arī kādas problēmas radās. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

pāris sitieni pa assīm un šīs ir vietā

 

kā to iztēlojies, ja asis ir pieskrūvētas pie plastikas korpusa??? Sadauzīt nav liela māka. 

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam
Korpuss nav bleķa, bet gan plastikas. Augstuma regulēšanas nav...

Tad tikai kopējā ass labajam un kreisajam ritenim, gan priekšā, gan pakaļā. Tādā materiāla korpusā - nav brīnums, kas notiekās. Bet salabot var,  un par cik diezgan lēti - 6mm vītņstienis (labāk 8) veikalā un uzgriežņi, paplāksnes var izgatavot pats kādas vajag, ja ir no kā. Elementāri. Vecās asis urb laukā, vai kā citādi, nezinu kā viņas tev tur rūpnieciski turās. Un konstruē pa savam, kā nu vien atļaujas izdoma un iespējas. 

P.S. Šitos labojot, nekad nestosties. Ja arī izčakarēsi, tad izmetīsi un dabūsi citu. Bet tad zināsi, ko skatīties, pērkot jaunu.

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

constrig

jautaashu sheit.

nazhu pamatnei ir ass skruuves ligzda un divi izcilnji kas izvietoti liinijaa ar skruuves ligzdu simetriski pret skuuves ligzdu. izciljnji paredzeeti nazja rotaacijas slodzes notureeshanai. izciljnji ir norauti, nazji turaas tikai uz skruuvi, kura tos pievilksi pie pamatnes, ka izkustinaat tos ir problemaatiski. izcilnji noteiki ir domaati kaa droshiiba pret nazju atduri. tobish tem ir jaabruuk pie noteiktas slodzes, kas man arii ir noticis atduroties ar Nazi pret "akmeni"

ar ko lai atjauno shos bruukoshosh izciljnjus? ir iespeeja nazja pamatnee urbt un skruuveet 6, 8, mm teerauda shpilkas.

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

Hmm.. Kopš tāpat norāvu tās atduras, pļauju 10 gadus un nekas nesavelkās.. Vai tu trakus suņuburkšķus dīrā un kurmcēlumus līdzini vai?

 

Ja tev ir akmeņi kur iepļaut utml., tad drošāk atstāt bez tām špilkām.

 

Varbūt paprovē uzlikt platāku šeibu, lai asmenim grūtāk izslīdēt.

 

Ja pļāvējs nav noname, tad to detaļu var nopirkt jaunu - javien, protams nav vienā gabalā ar kloķeni. (sils.lv - cenas ok, parasti uz vietas)

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...