Jump to content

Jaunais Adobe Reader


vvv
 Share

Recommended Posts

 Lietoju gadiem Adobe Reader. Kad vajag, eju uz viņu mājaslapu, nolādēju aktuālo bezmaksas versiju, instalēju un laimīgs lietoju. Te man vakar sanāca vajadzība uz viena datora uzlikt pdf lasītāju, kā ierasts eju uz adobe mājaslapu, bet tur vairs nav Adobe Reader, bet tā vietā Adobe Acrobat Reader DC. Ā, jaunāka versija, nu ko, uzinstalēju. Savādāks dizains, viskautkas klāt nācis salīdzinot ar iepriekšējo Adobe Reader XI. Gan jau būs labi, pieradīšu pie jaunā izskata. Bet, sanāca aizķeršanās. Iepriekšējiem rīderiem varēju saveidot iestatījumus tā, ka verot vaļā kādu pdf failu, viss liekais, visi, sasodīts, tūlbāri nav, šitam viņu jaunajam brīnumam (es neko sliktu nesaku, gan jau ir labāks par veco, progress taču ir laba lieta) nekādi nemāku novākt to toolbar, kas lapas labajā malā pa puslapu, nost, tā, lai atverot pdf failu, man viņš nerēgotos un neprasītu ekstra peles klikšķi, lai to aizvērtu. Izložņājos pa preferencēm un neatradu, kā to herņu dabūt prom uz visiem laikiem. Jautājums - vai kāds no biedriem ir sev dabūjis to Adobe jaunāko pdf rīderi, un vai ir atradis veidu, kā permanenti minimalizēt skatu tajā. Nekas jau traks nav, kā ir, piekasos varbūt te padaudz, bet, tomēr, ja kāds gudrāks par mani un mācēja defaultajā skatā iekš jaunā Adobe Acrobat Reader DC izveidot tukšu lapu, bez tūlbāra labajā malā (vēlreiz, gan jau labas un noderīgas lietas tur ir, bet es kaut kā pieradis bez tām ļoti labi), dodiet, lūdzu, man padomu - kā.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par padomu. Kad tikšu pie DC versijas, noteikti to izmantošu.

Link to comment
Share on other sites

 AndrisBB, malacis, paldies.

 Par Adobe Reader alternatīvām - arī esmu izmēģinājis dažādas, bet tādu perfektu neesmu atradis. Ir bijušas problēmas ar latviešu burtu attēlošanu, ir bijušas problēmas, ka alternatīvais pdf lasītājs lien, piemēram MS Office iekšā (nenovēršami veido kaut kādu papildus sadaļu lentē)... Pats bēdīgākais, ar AutoCAD izveidotie pdf faili gandrīz visās pdf skatīšanās alternatīvās rādās ar nepareizībām. Var jau būt, ka ir kāda labākā alternatīva, vienkārši neesmu sameklējis, jo man vienkāršāk liekas paņemt bezmaksas Adobe Reader, ar kuru nav problēmu, neesmu novērojis.

 Biedri, iesakiet labas Adobe Reader alternatīvas, tādas, kuras paši esat pārbaudījuši. Pamēģināšu.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Nezinu, cik tā ir laba, bet mums uzņēmumuā lieto  Foxit Reader.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

sharklasers

Foxit kādreiz bija labs (t.i var mēģināt kādu no vecajām versijām, precīzus numurus nepateikšu) bet pēdējos gados ir kļuvis par īstu bloatware.

Iesaku paprovēt sumatra pdf reader

Link to comment
Share on other sites

 

 

sumatra dizains vienkaarsji spridzina :>

Uzticama programmiņa. Strādā godam. Ir arī portable versija.

Link to comment
Share on other sites

Man arī piebesija tas panelis. Neko no pdf nevajag, tik cik aplūkot kādu dokumentu, rēķinu, tāpēc doma neko nečakarēt, bet vecāku versiju uzlikt.

Da man pat pietiktu ar FF, tas ar ver vaļā.

Link to comment
Share on other sites

 Pamēģināju to Foxit Reader. Pirmie iespaidi labi. Vairākus ar AutoCADu taisītos pdf failus atvēru, klajas nepareizības nebija, ja tā piekasīgi skatās, bija daži fonti bišķi ar kropļojumiem, salīdzināju atverot ar Adobe Reader, Adobe Reader korektāk rādīja, nu bet sīkums tas. Gan jau var labi lietot arī Foxit Reader. Tik gan, ļoti jāuzmanās pie instalācijas, mēģina grūst datorā visādas papildu programmiņas, jāskatās rūpīgi, nevajadzīgās jāizķeksē.

 Man arī pdf readeris vajadzīgs tikai pdf failu skatīšanai, nekam vairāk, kad vajag izveidot pdf dokumentus, veidoju ar MS Office vai to pašu AutoCADu, nekādas citas lietas neesmu iesācis. Tādā ziņā šitas Foxit Reader ir pārbāzts ar viskautko, teikt, ka ir draudzīgs skats uz atvērtu pdf failu caur Foxit Reader, nevar. Tiem, kas tās fīčas lieto, gan jau ir OK, bet man vairāk pie sirds iet minimalizēts Adobe Reader. Bēda tik, ka jaunajā versijā to toolbar nevar iestatīt uz pastāvīgi aizvērtu pozīciju, katrreiz, kad ver vaļā failu, viņš ir, jāklikšķina ar peli, lai aizvērtu. Citādi nav ne vaina. Turklāt AndrisBB iedeva saiti uz norādēm, kā ar to tikt galā.

 Paldies par padomiem.


Starp citu, atradu Adobe vietnē, ir iespējams pie viņiem oficiālo Adobe Reader XI instalāciju dabūt, tik tā ir Multilingual, instalācija smaga, Pamēģināju, viss strādā. Tiem, kam galīgi nepatiks jaunais Adobe Acrobat Reader DC, varēs lietot šo. http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5507

Link to comment
Share on other sites

Pagaidām palikšu pie Sumatra. Mazs un ātrs. Ja nepatiks, kādu no vecākām Adobe versijām uzlikšu.

 

Foxit izskats tāds kā pēdējiem MS Office, liels un pilns ar visādām fīčām, man nafig nevajag. Lai aplūkotu dokumentu, nafig nav vajadzīga proga 100++ MB izmērā.

 

Un jā, FF kā alternatīva der tikai ja dažas lapas jāaplūko, ja kāda instrukcija, baigais bremze, varbūt tāpēc, ka man vecs 2-koldolnieks, bet vienalga.


 

 

Bēda tik, ka jaunajā versijā to toolbar nevar iestatīt uz pastāvīgi aizvērtu pozīciju, katrreiz, kad ver vaļā failu, viņš ir, jāklikšķina ar peli, lai aizvērtu.
Shift+F4.
Link to comment
Share on other sites

Pamēģināju arī to SumatraPDF. Ļoti laba pdf failu skatīšanai. Vienīgas neatradu, kā iestatīt lai varētu slēgalēties pa slāņiem.


 

 

tak tajā pašā get.adobe.com ir iespēja izvēlēties pat 10 akrobātu..

Paldies. Neredzēju uzreiz. Un kā varēja zināt, ka jaunajā versijā tāds trūkums. Domāju, jaunāka versija, OK, lai ir jaunāka versija.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Manā skatījumā labākais ir PDF-XChange Editor. Galvenās priekšrocības Free versijā:

* Vairākus dokumentus atver tabos.

* Dokumentiem atcerās skatīšanās lapu, pozīciju, palielinājumu.

* Var ieslēgt atvērto tabu atcerēšanos.

* Dokumentu eksportēšana (renderēšana) attēlu formātā ar norādīto DPI.

* Rediģēšanas funkcija, kas Free versijā rediģē tekstus, bet, rediģējot attēlus, uzliek lapu stūros zīmogus.

* OCR funkcija.

* Nav bloatwares.

* Ir MSI instalācija.

* Ir gan 32-bit, gan 64-bit versijas.

* Ir gan pārlūku NPAPI plugins, gan Windows Explorer shell plugins, kas nodrošina gan Properties tabu, gan preview thumbnail.

 

Ērts interfeiss, iznāk updeiti un vispār radies iespaids, ka tajā kompānijā domā ar galvu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

ar to sumatru ir taa, ka tas ir viena cilveeka projekts, liidz ar ko uz briinumiem cereet nevajag...

 Gan jau daudz piemēru var atrast, kur viena cilvēka projekts aiziet ļoti labi un plaši. Nezinu precīzi, bet man liekas, ka 7zip ir viena cilvēka projekts, visu cieņu, 7zip iekabina daudziem, ja ne visiem, turklāt tas ir bez maksas arī komerclietotājiem.

 Vēl viens viena cilvēka projekts, teiksim, ļoti grandiozs, kādreiz liela kompānija bīdīja līdzīgu softu, kamēr šos nepārpirka vēl lielāki, un pamatproduktu pārstrādāja līdz nepazīšanai. Runa iet par MathCAD un tā bezmaksas alternatīvu SMath Studio http://en.smath.info/ . Tur jābūt nenormāli gudram, lai kaut ko tādu pavilktu.

 Tā ka ir brīnumi arī viena cilvēka projektos.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

 

Pamēģināju arī to SumatraPDF. Ļoti laba pdf failu skatīšanai.

 

Pēdējos gadus lietoju Foxit, bet tagad pēc kastes pārinstalācijas uzliku jauno versiju un konstatēju, ka pārbāzts ar visādu drazu un ir kļuvis lēnāks. Uzliku Sumatru - superātra un ērta programmiņa pdf lasīšanai un izdrukai. :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...