Jump to content

Vai no MS Word faila var iegūt informāciju kurš faktiski uzrakstījis tekstu?


Murmuls
 Share

Recommended Posts

Manam draugam viens sadarbības partneris atsūtīja Word failu ar tipa paša rakstītu juridisku tekstu. Kā faila autors uzrādās viens cits personāžs, kurš tam tekstam principā nedrīkstētu pat tuvumā stāvēt. Ir protams iespējams, ka partneris vienkārši drukāja virsū vecam personāža reiz rakstītam paraugam, bet man ir radušās nelabas aizdomas, ka kāds mēģina draugu čakarēt.

 

Vai tehniski ir iespējams no tā faila dabūt arā infu kurš, kad, kuru daļu un no kāda datoru tur ir drukājis? Un ja man vajadzētu speciālista/eksperta atzinumu, kur vērsties?

Link to comment
Share on other sites

Viens no maniem bijušajiem darba uzņēmumiem par šādu te joku, ja nekļūdos, atrāvās 10 000 EUR no valsts.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Te arī pārītis smagi atrausies, ja izrādīsies, ka to tekstu ir rakstījis tas par kuru es domāju, ka ir rakstījis.

Link to comment
Share on other sites

Bilam jāzvana. Visi video par useru darbībām MS ofisā glabājas uz šo serveriem.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Vēl jau variants, ka abi lieto vienu datoru, vai vismaz konkrēto dokumentu rakstījis uz tā personāža datoru.  Ja tā ir kāda iestāde - tas ir ļoti iespējama.

Link to comment
Share on other sites

Ja ir ieslēgts Track Changes, tad rādās. Citādi laikam īsti nē. Vispār, tas ir .doc vai .docx?

Link to comment
Share on other sites

Liekas jaunākiem doc (docx) veidiem varēja redzēt dokumenta sākuma autoru un lietotāju, kurš pēdējais ir veicis izmaiņas un saglabājis. Vari mēģināt atrast kādu metadata exctactor kas to visu varētu smukāk uzrādīt.

Link to comment
Share on other sites

 Tas nav nekāds brīnums. Apskatījos savus Word dokumentus. Kā autori uzrādās visādi, arī pilnīgi sveši ļaudis. Pats ļoti bieži ņemu kādu dokumentu, kuram atbilde jāraksta, bet rekvizītus slinkums kopēt vai kaut to pašu lappušu numerāciju veidot, tad izdzēšu visu, kas nav jāatstāj, un rakstu savu tekstu, saglabāju, sūtu. Parādās autors, tas, kas pirmais to dokumentu uz tukšas lapas izveidoja, tas, kamēr nenomainīsi, vilksies līdzi visu laiku, es parādos kā tas, kas pēdējo reizi modificēja. Es domāju, nav vērts sauztraukties tēmas autoram. Ļoti iespējams, ka jūsu paziņu lokā visi juridiskos dokumentus taisa pēc viena, sen izveidota parauga, ko tas tavs pieminētais personāžs kaut kad izveidojis, drukā visi tik tekstu pāri tai sagatavei, a faila autoru neviens tā arī nemaina. Un ko tev dos kaut kādi eksperta atzinumi, dokuments ir dokuments, nevis fails ar saviem faila rekvizītiem. Un vispār, kas tā par praksi svarīgus dokumentus kā worda failus sūtīt, tad jebkurš, kas pa vidu, var tur ko pagrozīt, izmainīt un tādā garā.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Ir arī pieredzēts, ka dokumenta autors defaultā uzrādas MS Office crack'otājs :mrgreen: Forši,kad saņem kādu papīru office dokumentu ar šādu autoru,vari pačukstēt EP, kurp doties veikt pārbaudi :mrgreen:

Labots - Koalīcija
Link to comment
Share on other sites

Es nekādi nevaru atrast kā šei var citēt iepriekšējās atbildes, bet:

 

Tā fabula īsumā ir tāda, ka no viena zolīda uzņēmuma (turpmāk - X) tika pasūtīts atzinums. Atzinumu viņi mums smuki atsūtīja arī ar parakstiem un zīmogiem, bet  mans slinkais draugs kuram gribējās copypeistot sarunāja ar X sekretāri lai tā viņam atsviež atzinumu uz e-pastu kā doc. failu, ko viņa arī izdarīja.

 

Ļaunie spiegi šajā stāstā ir uzņēmums Y. Nav arī tā ka es būtu paranoiķis. Y droši vien būtu stipri ar sevi apmierināti, ja varētu nodiktēt uzņēmumam X ko un kā rakstīt un man ir baigās aizdomas, ka viņi tā arī izdarīja.

 

Re kur faila properties bilde: http://imgur.com/8gNJIB9

 

 

Faila autors ir uzņēmuma Y darbinieks un "Company" arī uzrādās kā Y. Vienīgi "Last saved by" ir X darbinieks.

Ne X ne Y mums brīvprātīgi neļaus rakāties pa savām sistēmām, lai mēs redzētu ko kurš rakstījis.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ar to dokumentu ir strādāts 133 stundas, tas vien nozīmē, ka tur copy-paste ir notikusi simtiem reižu, neko tu tur neatradīsi! :)

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Vispār kāda tev daļa kurš reāli rakstīja atzinumu? Zem dokumenta ir visi paraksti un tie arī uzņemas atbildību.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Biedrs e = d ļoti labi pateica. Nesaprotu, ko var ņemties. Ir dokuments, ir visi paraksti, to taču vajag. Varbūt tev vēl taisīt izmeklēšanu, kurš ļaunais tinti printerī, ar kuru dokuments tika izdrukāts, pildīja. A moška pastnieks, kas to dokumentu atnesa, pavisam ļauns, un to nu vispār nevar tam dokumentam klāt laist. Tā ka, autor, dimbā ar jums visiem ir. Foruma biedru vārdā, izsaku līdzjūtību. Ļaunie jūs ir uzvarējuši. Un pats bēdīgākais, neviens jums neļaus cīnīties ar tiem ļaunajiem. Nu pilnīgs izmisums.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...