Jump to content

Uz ledusskapja ir rūsa? Kā no tās atbrīvoties?


imperial
 Share

Recommended Posts

Ir lietošanā ledusskapis Electrolux-ERB34033X. Uz nerūsējošās tērauda virsmas ir nedaudz rūsa,jo nedaudz pastāvēja garāžā. Mēģināju tīrīt ar cilit BANG,lielākā daļa pazuda,bet vel ir... Kā atbrīvoties pilnībā? Vakar berzu un nogāja nost bikiņ kkāda virskārta,tāda kā plēve. 

Ko darīt?Nekad neesmu saskāries ar šādu problēmu.Varbūt ar pulējamo pastu un smalko smilšpapīri pulēt?

Link to comment
Share on other sites

Ņeržas pucēšanai ņemam Antox skābi un speciālo abrazīvo lupatiņu.

Link to comment
Share on other sites

imperial

Nebūs tā,ka nopulēs nost to virskārtu?

Kur var dabūt to antox skābi?

Ja citu variantu nebūs,tad atliks tikai ignorēt šo problēmu

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Ledusskapis visticamākais ir lakots - cītīgi beržot noberzīsi to laku nost. Var jau protams nolakot par jaunu, bet nu šaubos vai tas labāk kā tagad izskatīsies.

Link to comment
Share on other sites

ja nerūsējošais tērauds ir sarūsējis, tad tas nav electrolux ledusskapis, bet kaut kāda lēta ķīniešu padjobka. met labāk uzreiz laukā un pērc normālu.

Link to comment
Share on other sites

Ja jau tu laku notrini tad būs mazaiz kaput, uzliec tamponu ar citronskābi, un netrin nost! To pleķi tagad zem leņķa vienmēr redzēs! :sorry:

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau, puiši, ar nerūsošo tēraudu viss nav tik viennozīmīgi...

Leduskapja skārda korpuss, droši vien, kā likums, izgatavots no parastā AISI 304 materiāla, kurš attiecīgu ķimikāliju ietekmē: sāls, vecā labā ''hlorka'', dezinfekcijas līdzekļu koncentrāti utml., pēc zināma laika pārklāsies rūsas pleķiem, ilgākā laikā veidojoties arī reljefam...

Parasti jau, ja nedaudz skarts, viegli var izpulēt ar 3M smalko(pelēko) abrazīvo disku. Diezin vai vienam gadījumam par >20 EUR jūs pirksiet burku ''Antoh"" pastas(HF un HNO3 u.c. maisījums).

Vēl viegli var ''sarūsināt'' nerūsošo izstrādājumu mehāniski ''iesitot'' tajā iekšā dzelzs daļiņas, piemēram dzirksteles no abrazīvā diska, līdzās griežot dzelzi. Tādus bojājumus jau būs pagrūti dabūt ārā no izstādājuma.

Kartīgi meistari vienus un tos pašus instrumentus, vīles, slīpēšanas diskus utml. cenšās nelietot melnā un nerūsošā metāla apstrādei, lai neienestu ''rūsas infekciju''

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

imperial
(labots)

Jāmēģina ar smalko pulējamo pastu un mīksto drāniņu,ja nesanāks,tad jāmet miers un jāiztiek ar to kāds ir.

Nekad nebiju domājis,ka ledusakapis ar nerūsējošā tērauda virsmu var aprūsēt.

Mātes Snaige,baltā,stāv kā jauna.

Būtu jau labi,ja būtu kečups :D

Labots - imperial
Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Uzliec šim opel zīmi un priecājies par dzīvi

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kurā vietā var izlasīt, ka ledusskapja korpuss ir no nerūsējošā tērauda? Esmu daudzus aprūsējušus ledusskapjus redzējis, kas atrodas neatbilstošos apstākļos. Laukos senos laikos koridorā stāvēja snaige, kurai apakšā kājas tā norūsēja, ka vairs durvis aiztaisīt nevarēja. Protams, ledusskapim arī bija ievērojams vecums.

 

No otras puses, rūsa nekaitē ledusskapja lietošanu un ledusskapja iekšpuse nav rūsējoša. Vectēvs joprojām lieto ledusskapi, kuram ir vismaz 50 gadi, lai arī norūsējis no visām pusēm. 

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Kas ta nu, iesi ar to ledusskapi tehnisko apskati? I to tikai vieninieku ieliks par nesošās konstrukcijas neietekmējošu korozijas bojājumu :lol:

Uzliec virsū ceļojuma magnētiņu no Turcijas un dzīvo nost.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Uzliec virsū ceļojuma magnētiņu no Turcijas un dzīvo nost.
Ja jau tiešām no īsta nerūsējošā, tad nepielips.  :)  
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau visi grib likt magnētiņus pie ledusskapja, ka tīrs nerūsējošais nemaz nepievelk magnētus. Tādam būtu bezmaz jātaisa vēl viena metāla čaula apakšā - diez vai kāds ražotājs ir ieinteresēts to darīt.

 

Bet vispār mūsdienās baigi šmaucas ar minēto 304. marku, kas zināmos apstākļos rūsē. Nopirku dārgā gala Bosch trauku mašīnu, kurai arī viss priekšējais panelis pārklājās ar rūsu un pret garantiju nemainīja, jo redz to tak varot notīrīt un pats esmu vainīgs, ka sarūsējusi - neprotot lietot. Visa iekšpuse gan bija no īstā nerūsējošā, kas magnētu nevelk.

 

Toreiz tā pati garantija ieteica notīrīt ar šādu Astonish pastu un pēc tam pārklāt ar Chromol.

astonish-oven-and-cookware-cleaner-cleanchromol.jpg

 

Pasta bija Maxima ap 3 lvl manuprāt, bet Chromol ir baisi dārgs un tolaik dabūju pie vairumniekiem ap 12 lvl sanāca, kamēr garantija piedāvāja ap 25 lvl cenu. Vispār jau notīrījās un chromol ir baigi labs nelakotām virsmām, jo kā tāda eļļa uzklājas uz metāla un viņš vairs nesmērējas. Ja agrāk katru pirksu nospiedumu un ēdiena pilīti varēja redzēt, tad ar šo atliek pārklāt pāris reizes gadā un var viegli kopt. Bet tas ir nelakotai virsmai jo tā pasta +/- ir tas pats abrazīvs, kas noņem metāla virskārtu kā smilšpapīrs, tik mazliet saudzīgāk.

 

Kopš tā laika esmu vīlies Bosch produkcijā un šī pat bija īstā Vācijā ražota ar Meisterstück zīmogu. Vot tev meistardarbs :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...