Jump to content

Acer Travelmate nevar ieslēgt


codcup
 Share

Recommended Posts

Sveiki, problēma ar Acer Travelmate 5520...

 

Dators piedzīvoja kritienu ar visu somu, pēc tam radās problēmas ar ieslēgšanu...

Nospiežot ieslēgšanas pogu dators it kā sāk darboties, ventilators aiziet, cdrom mirgo, bet uz ekrāna nekādas reakcijas. Visticamāk cietis HDD, jo no tā neilgi pēc ieslēgšanas nāk ne tās labākās skaņas - tāds kā klik/pauze/klak, tad nodziest datora power poga, pēc tam šis mēģina vēlreiz un atkal klik klak un izslēdzas pavisam. Vairākas dienas pēc kārtas dators tomer aizgāja, kā kuru dienu - citreiz ar 10, 14 reizi, citreiz ātrāk... Bet nu vakar bik apnika pēc ~120 mēģinājumiem! Interesanti, ka pēc tam kad šis sāk strādāt, nav problēmu izslēgt un ieslēgt no jauna... Ar HDD nekādu citu problēmu nav - darbības laikā nekādi gļuki, nekādas aizdomīgas skaņas vai bremzes...

 

Kas mani mulsina/jautājumi-

 

- Kas varētu būt pie vainas? HDD? vienkārši neesmu 100% pārliecināts vai jāmaina HDD, jo lai gan ir tie klik-klak, tomēr pēc tam darbojas ok! Vai tur varētu būt pie vainas, es nez, k-kāds HDD palaišanās režīms?

- Ja pie vainas HDD, kāpēc ieslēdzot neparādās nekas uz ekrāna? Varbūt esmu jau aizmirsis, bet man šķiet, ka logotipam tāpat būtu jāparādās un bootā arī vajadzētu tikt bez visa HDD?

- Kāpēc nevar ieslēgt tieši pēc lielāka pārtraukuma? Kā jau teicu, tad darbojošos datoru izslēdzot/ieslēdzot viss ir ok. Šis ko k-kādā veidā atdziest un nespēj palaisties auksts būdams?

 

P.S. Šim Aceram ir problēmas arī ar korpusa enģēm... Ekrānam no otras puses korpuss pie enģēm pamatīgi saplaisājis... Pagaidām esmu izlīdzējies ar savilcēm, lai šis neļurinātos un vispār turētos kopā. Modelis, man liekas, ir pietiekami rets un vecs, lai kādam būtu rezerves daļās tā plastmasas korpuss, bet ja nu kāds tomēr par saprātīgām naudām var piedāvāt, tad PM man:)

Labots - codcup
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja cietais disks grab, tad agri vai vēlu nobeigsies un tas ir jāmaina. Neviens precīzi nepateiks, vai pēc 5 minūtēm, vai pēc dažiem mēnešiem. Iespējams, ka kritiens ir sabojājis to cietā diska daļu, uz kura pašlaik sistēma nestāv, tāpēc joprojām vēl sistēma kaut kā darbojas.

Link to comment
Share on other sites

markei

Viegli pārbaudīt- izņem cieto disku. Ja dators bez diska sāk slēgties iekšā bez problēmām, protams ar uzrakstu, ka nevar atrast OS, tad vaina diskā. Bet nez kāpēc man aizdomas, ka bez HDD tāpat negribēs slēgties iekšā, gan jau kaut kur ir mikroplaisa.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...