Jump to content

Vairs nevaru sasniegt max ātrumu wifi lan tīklā


KaktitsMartins
 Share

Recommended Posts

Sveicināti. 
Ir tā, ka agrāk es varēju bez problēmām pārsūtīt failus lokālajā tīklā izmantojot wifi (well, oriģināli vienam datoram vads, otram wifi, bet vispār visādās konfigurācijās tas pats) varēju sasniegt 10MB/s vai pat visus 11. Izmantojot vai nu skype vai windows iebūvēto folder sharing. Bet tad, neesmu pārliecināts kad, šķietami pats no sevis ātrums samazinājās līdz max 3MB/s
Lai gan abiem datoriem tika mainītas operētājsistēmas uz windows 8 un tagad jau win8.1 no win7, neredzēju tiešū sakritību ātruma krišanai ar os maiņu, to es būtu atcerējies un tas būtu acīm redzams. Nē, kritums notika kaut kad pēc tam.
Nekādi wifi iestatījumi netika mainīti un signāla stiprums ir spēcīgs kā jebkad agrāk.
Varētu jums iedot rūtera specifikācijas, bet, kā jau minēju, nekas nav nemaz mainīts tajā. Varbūt vēlāk, ja būs nepieciešams un vēlēsieties man palīdzēt, bet nedomāju ka tajā vaina jebkurā gadījumā. 
Drīzāk jau šķiet, ka kāds windows "update" kaut ko izmainīja .. bet ko ?
Laikam jau nav lieki piebilst, ka varu no ārpus lokālā tīkla lejupielādēt ar ātrumu līdz pat 4MB/s, kas ir apmēram max ko interneta provideris sniedz.

Vēl viens iemesls kāpēc rūteris nav problēma - uztaisot laptopā virtuālo rūteri un izmantojot citu laptopu lai pievienotos pie tā, varu sasniegt kādus 5MB/s, varbūt.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Caur Skaipu uz otru kompi, tak nav lokaalais tiikls. Tur speekaa sanaak provaidera noteiktais aatrums. Kaut kaada kjiimija tev tur ir.

Link to comment
Share on other sites

skaips taču izmanto P2P.. respektīvi.. reāli fails tiek sūtīts no ip-ip, bez skype serveru starpniecības.. līdzīgi kā torrenti..

 

Te izskatās, ka problēma ir tieši rūteris.. kas notiek, kad abi datori ir pievienoti, izmantojot vadu?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Šeit ir sakams tikai viens. skaisti iepako visu orginālajā iepakojumā aiznes uz veikalu kur nopirki, atdod pardevējam ar vārdiem "Tādām idiotam kā man tas nav nepieciešams"

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Gaiss ap wifi rūteri nav konstanta vienība. Tur parādās citi wifi avoti, traucējumi, iekārtas kuras neprot izmantot jaunos wifi standartus un dēļ kurām rūteris ir spiests izmantot vecākus standartus.

Link to comment
Share on other sites

KaktitsMartins

Nav man kaimiņi - privātmāja mežmalā.
Kā jau minēju - rūteris nav problēma jo varu uztaisīt virtuālo rūteri (tā kā hotspots telefonam)
Mani interesē saprast sistēmu un, pie reizes, uzlabot sūtīšanas ātrumu.
Paldies, bet palīdzību no cilvēkiem kas neiedziļinoties sāk gudri izrunāties virsū man nevajag. Jau šķita ka būs šādi, nez kāpēc.

Labots - KaktitsMartins
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...