Jump to content

Samaksāšu kādam kas uzbūvēs automātiku rokas spektrofotometram


jok
 Share

Recommended Posts

Nav tik sarežģīti kā izklausās :)

Ir verķis ar USB kas nospiežot pogu lasa krāsu punktu vai rindu.

Verķis http://www.xrite.com/i1basic-pro-2

Vajag no viņa izveidot ko līdzīgu (funkcionāli) http://techkon.com/index.php/spectrodrive-en.html

Resp - vajadzīga sliede kas nospiežot pogu velk i1 instrumentu un noteiktā brīdī nospiež viņam pogu sānos un kādu brīdi tur to.

Sākotnēji labprāt runātu ar "tautas mācētāju" kas pazīst metālpastrādi un soļu motoriņus + ar galvu uz pleciem un radošu garu lai darba uzdevuma rakstīšanai patērētais laiks nebūtu garāks kā verķa izgatavošanas laiks :)

Ja sanāks - vajadzēs izveidot garāžas ražotnīti, jo būs gribētāji (ne tikai LV bet viskaukur)

Pieteikumus ar +- saprātīgiem jautājumiem luc sūtīt uz guntis@colorsys.lv

Paldies jau iepriekš

Link to comment
Share on other sites

Kaukā aceros šito @colorsys :D

Tāds izgudrotājs, tikai pats neko nevar uztaisīt. Pogu nespiež, pogai papildus pielodē vadu ko saslēdz PLC (arduino, atmel, pic, whatever) relay out.

KAD ir tas noteiktais brīdis? Kā tu gribi to brīdi mainīt? Uz smuka ekrāna, vai ļoti reti?

Noteikti grib pētīt nodrukātā banera krāsu, bet žmiedzās samaksāt operatoram kas to dara. Nu tad arī ceņņiks tev būtu jānosauc 2k€  12k€ un ar nosacijumu ka PLC nolokots un progas sourci tev nedod. Itkā latvisks vārds, bet izstās pēc Išmaela vai kautkā no tām tautām.

Labots - McB
Link to comment
Share on other sites

Sveiks GUDRINIEK (goda vārc neatceros kas esi).

Matemātika: gatavu verķi uz krietni nopietnāka instrumeta bāzes var nopirkt pa 7K EUR un LV (vai vatever) bāliņu garadarbu pa šo cenu NEVIENS  nepirks, jo i1 rokas štrums ir lēnāks un mēra lielāku punktu kā gribētos, BET gatavo uzparikti varētu regulāri paŗdot pa 1.5-2K EUR naudiņām. Ja piepluso i1 cenu (1k pārdošanā) sanāk ĻOTI saprātīga alternatīva dārgajiem instrumentiem.

Par ploteri te neviens nerunā (protams izņemot Gudrinieku). Tas brīnums ir paredzēts iespiedmašīnai krāsu skalas mērīšanai.

Lodēšana - neder, jo lauzt i1 ne gribās ne arī vajag (smuks tomēr). Drīzak vajadzīga ligzda i1 ar pogas spiešanas mehānismu

Brīdis - ne ekrāns, bet drīzāk mehāniski noteikta vieta ko ieliek iespiedējs pirms darba sākšanas

Izgudrotājs - neesmu un neesmu arī bijis - tikai pārdevējs ar dumjām domām galvā, kas reizēm pārvēršas reālos $.

Budžets - 1.5K par pirmo SAPRĀTĪGO versiju būtu gatavs atdot, jo Deguns Gaisā Letiņu būvējumu varētu nomainīt pret CZ, RU, BY vai vatever veidojumu. VienīgaisLV ir tuvāk un mīļak.

G

Link to comment
Share on other sites

Mehāniska pogas spiešana un nespēja jebkādā veidā kontrolēt (pieslēgties pa tiešo) vai tas ir nostrādājis un pareizi nostrādājis? Tur ir ļoti daudz laika jāiegulda prototipu testēšanā. Un nav garantijas par veiksmīgu iznākumu. R&D budžetu jau tu nedod, tikai maksā par darbojošos versiju. Izklausās diezgan nenopietni.

Link to comment
Share on other sites

Varu tik piebilst, ka ja to mērverķi nevar izjaukt un pēc tam salikt lai pielodētu vadus paralēli pogai, tad mehāniskā pogas spiešana ir krietni nestabilāka un grūtāk realizējama - īsi sakot tas nav nopietni! Iespējams ka pogu var nospiest no USB interfeisa - programmiski.  

Link to comment
Share on other sites

tur neko nopietnu nevajag. kompim to i1 jāatpazīst kā rokas verķi. Programma Bodoni PressSign Pro izdarīs visu pārējo.

Mehāniskā daļa līdzīga lejas bildēs un video esošajam. http://pro-delta.ru/index.php/densit/spcontrol.html

Domāju ka nesanākt var īpaši augstu prasību vai līku rociņu gadījumā. Ok, piekrītu ka par darbu ir jāmaksā, bet ja process notiek pieskatot vienam otru, darot pa saskaņotiem soļiem un maksājot pamazām rezultātam ir jābūt.

Mehāniskā daļa 3d printerim ir nesalīdzināmi sarežģītāka... liekas ka 1.5K EUR ir gana paliels cipars šai spēlmantiņai.

Papildus - neba pats tālāk taisīšu nākamos ekzemplārus. Labprāt vienotos par daļu pārdošanā.

Īsumā - par pliku projektēšanu bez rezultāta negribētos maksāt, bet kapeika ir un maksāt nelielu bet godīgu samaksu esmu gatavs.

Deguns pa šiem gadiem ir palicis krietni līkāks (pēc pēdējā CN brauciena sapratu ka lielāko daļu JAU pērku pa labākajām cenām).

Mans uzdevums piedāvāt... jūsu atteikties vai padomāt.


Programiski var, tad tas jākontrolē no paša mērīšanas softa, bet tā kā sofc nav manējais un atpazīst i1 kā rokas verķi - liekas ka ideja ir apspriežama, bet sarežģītāk realizējama kā pogas spiešana (poga ir viena un liela)


Izjaukt nevajadzētu, jo tad tiek zaudēta i1 garantija

Link to comment
Share on other sites

Poga ir viena un liela jau nav problēma. Problēma ir noteikt pareizo piespiediena spēku, lai poga vienmēr tiktu ar garantiju mehāniski nospiesta un pēc 50 vai 200 spiešanas reizēm tā neizjuktu.

Esi gatavs ziedot vismaz vienu savu i1 verķi izstrādes procesam? Izjaukt nāksies jebkurā gadījumā.

Vispār jau tas ko tu prasi ir ļoti komplicēts uzdevums. Faktiski ir vēlme izveidot mehānisko roku, kas aizstās cilvēka roku. Tas ir iespējams, bet robotu tehnikā tas ir reāls challenge - nodrošināt pietiekami stipru un vielaikus gana maigu piespiedienu.

Toties uzdevums kļūst daudz vienkāršāks un pat realizējams budžeta ietvaros (un zem tā), ja pogu ir iespējams spiest savādāk - softiski vai nomainīt uz kaut kādu devēju, utml...

 

pagaidām te ir spēkā krievu teiciens - gribas apēst zivteli un apsēsties uz locekļa vienlaikus.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

:) nav tik briesmīgi ar to mākslīgo intelektu

1. Mirklis var būt +- pussekunde - resp precīzs laiks nav nepieciešams

2. ieliekot gumijas puļķi kā spiedēju domāju ka problēma ir atrisināta - domāju ka nevajag inteliģentu spiedēju ar spiediena kontroli :)

Ok, iespējams ka domāju pārāk vienkāršoti, bet stulbā doma ir pārdot atsevišķi šo verķi arī tiem kam jau ir i1 instruments + atvieglot paša i1 garantijas nomaiņu.

pogas softiskais vai elektroniski pieliekamais nospiedējs ir papildus slogs instalēšanā, jo programmas kas strādā ar i1 ir dažādas un visas nepārbaudīsi.

JĀ, GRIBĀS :)

Link to comment
Share on other sites

Kas to verķi kontrolēs? Stāvēs cilvēks blakus un ar kloķiem bīdīs? Vai tomēr to darīs kāds softisks risinājums (kurš tik pat labi varētu arī softiski "spaidīt pogu", ja aparāts to atbalsta)?

Link to comment
Share on other sites

cilvēkam jebkurā gadījumā jāstāv blakus un jāblenž ekrānā + jānospiež poga kad mērīt.

Sagatavošana:

Darba sākumā iespiedējs noliek verķi pareizā augstumā un uzstāda sākuma un beigu punktu

Darbība:

iespiedmašīna drukā, iespiedējs izņem lapu un uzliek uz galda kur ir mērītājs.

Nospiež pogu un verķis lasa.

Iespiedējs skata rezultātu ekrānā un regulē iespiedmašīnu (ok, tas var notikt arī automātā pieliekot dažus moduļus klāt iespiedmašīnai un softam), bet ne par to tagad stāsts).

 

Protams ir automātiskās sistēmas kas to dara +- automātā, BET jebkurā gadījumā cilvēks VIENMĒR ir pie galda, spiež pogu mērīšanai un kontrolē rezultātu.

 

Paskatiet video iekš pēdējā linka.


softiski spaidīt pogu - jānotestē, bet pieļauju ka izveidot korektu softisko spaidītāju kas savietojas ar šo vai citu softu šoreiz būs grūtāk nekā uztaisīt inteliģento batonspiedēju. Krievu gadījumā risinājums ir kopā ar softu un viņi kontrolē šo verķi jau savādāk, BET tas sofc ir krietni nīkāks kā Bodonim.

Link to comment
Share on other sites

Baidos, ka bez vismaz 10k R&D budžeta kāds diez vai ņemsies šo automatizēt. Tas, ka "tur jau nekā nav", tieši kā reiz sadārdzina pasākumu, jo 100% procesā izlīdīs zemūdens akmeņi. Atliek iespēja taisīt pašam, bet autors uz to nevelk, izskatās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nav perspektiivas...domaajams naakotnee shiis uzpariktes ies komplekta ar drukas iekaartaam un liidz ar to taas original ko tagad montee kritiisies cenaa.Un tad jau konkureet buus nereaali...
Bet sho laika posmu nabagaas tipenes turpinaas spaidiit ar rocinju...
 

Link to comment
Share on other sites

Man nav īsti skaidrs, kā tiek nodrošināts, lai papīrs nebēgtu prom - video ir vakuuma galds, bet tādu taisīt ir dārgi. Pats minēji "iestāda vajadzīgā augstumā" - ja tu vēlies, lai tas verķis karātos gaisā, tad mehānika tur uj, kāda vajadzīga. Prastā variantā verķim vajag atbalstu pret papīru, bet tad nonākam pie pirmās problēmas un vajadzīgas spīles ar ko noturēt papīru malās un tām spīlēm jābūt regulējamām platumā.

 

Citādi jau tur tikai viens apaļais stienis ar diviem gultņiem un steperis, kas pa striķīti valkā apkārt verķi. Sarežģītākais ir tas pogu spiedējs, piekam pēc video izskatās, ka viņš uzņem pārsimts mērījumus vienā gājienā, bet autors šeit izsakās ka vajadzīgi tik pāris. Kā tad ir?

Link to comment
Share on other sites

Sveiki Rakstnieki un Minētāji.

Papīra lapa turēsies ja pakārsim gaisā ventilatorus un ieslēgsim kad instruments brauks. Par pogas spiešanu - protams labāk sanāk pirmdienas rītā kad roka jau ietrenējusies trīcēt...

--------------------

1. jānospiež lapas sākumā un jāpalaiž vaļā lapas beigās - pārējo izdara (tur jau viss strādā) softs. Lapas sākumu (pa kreisi) noliekam ar atduri, tas arī mirklis kad jāspiež poga. Skaisti būtu ja atdure būtu viena un bīdeklis pats izrēķinātu lapas garumu (lapa vienmēr tiek likta pa vidu). Saprotu ka papildus slēdzīša un attāluma rēķināšana ielikšana dod papildus 3-5K eur investīcijas izstrādē...

2. lapas kā arī verķa turēšanai tiek izmantots cilvēces lielākais sasniegums - ritenis. dārgajos instrumentos ir rullīši un/vai vakums

3. Vakuma galds gan izskatās viens no dārgākajiem izstrādē... vismaz 5K EUR papildus :) man gan liekas ka vienkāršotiem vārdiem runājot caurule ar caurumiem un vakumsūkni kas ieslēdzas 2-3 sek pirms bīdīšanas nav briesmīgi sarežģīts papildmehānisms. Tieši tā tas strādā arī dārgajos verķos.

4. i1 instruments ir vienā augstumā attiecībā pret pamatu (inī gadījumā uz ritenīšiem - nekas nav jācilā (ja nu pēkšņi tas nav redzams video)

 

Protams ir kaudze ar akmentiņiem kas projektēšanas stadijā jāpielīdzina, bet lielākā daļa risinājumu ir redzēti (gan dārgie gan lētie varianti ir pārdoti un apkalpoti pietiekamā daudzumā un jau daudz gadus) un apzināti. Labi zinu kas ir svarīgs iespiedējiem.

 

Godīgi - apriebās rakstīt atsaucīgajai LV publikai. Ja nu pēkšņi kāds vēlas piebiedroties - dodiet ziņu.


pa brīvdienām uz papīra pamēģināšu uzzīmēt idejas un uzrakstīt aprakstu. Ja nu pēkšņi kādam ir vajadzīga kapeika un ir vēlēšanās kaut ko izdarīt - sūtiet ziņu un vēlams bildes/video no dažiem saviem veidojumiem uz guntis@colorsys.lv. Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

interneta_cinitajs

Es gan citā jomā strādāju, bet tādi visu zinošie un "tur jau nekā sarežģīta nav" pasūtītāji ir viena no briesmīgākajām kaitēm. Ja autoram izdosies šo projektu realizēt, lapbrāt dzirdētu, kā gājis un ar kādām galīgajām izmaksām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...