Jump to content

Raidera pannas cinkošana...


Smikey
 Share

Recommended Posts

Sveiki, vīri! Tā kā esmu apzinīgais latvietis, tad sāku taisīt savu raiderīti jau tagad, lai pavasarī var pagriezt atslēgu un dot mizā. Skatos, panna tāda aprūsējusi, mazliet papuvusi, bet vēl traģiski nav - iztiksim bez metināšanas. No sākuma domāju ar fleksīti patīrīt rūsu un tad pāri ar Hammerite, ar rūsas pārveidotājiem un pārējiem murgiem vairs nav pacietības ņemties. Tad ienāca prātā doma, ka ir taču uzņēmumi, kas nodarbojas ar cinkošanu, pašam ir šadi tādi gali vienā uzņēmumā, kur ir kaut kādas vecas padomju aukstās cinkošanas vannas - tikai jāizdomā tehnoloģija, kā to pannu dabūt iekšā un ārā pa uzņēmuma teritoriju. :D

Bet jā - varbūt kāds ir ko līdzīgu pēc gabarītiem nesis kur cinkot un cik tas izmaksāja? Manā gadījumā vispār būtu jēga cinkot, vai no vibrācijām un mēhāniskā nodiluma, tāpat arī sasmalcinātās zāles paliekām to cinku ātri nenoēdīs nost?

Link to comment
Share on other sites

Nu ar to iekšā dabūšanu mūsdienas gan nav problēmu, nav ta kkrievulaiki. Ja turēsi skaidru naudu rokā un neprasīsi čeku pretī, tad jebkurš kantoris Tev to dzelzi nocinkos. Cita lieta, vai rūsējušu bleķi ir vērts cinkot. Čakars noņemt krāsu,izslīpēt rūsu un sagatavot virsmu, diez vai būs lētāks par cita bleķa iegādi. Kur nu vēl cinkošanas izmaksas. Es ieteiktu virsmu notīrīt un noklat ar kādu autiņa apakšai domātu zieķi. Tas būs elastīgs un viegli atjaunojams. Tāpat visam mūžam to raideri nesaglabasi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Tad tik vēl jaskatās lai kāda govs to nocinkoto zāli neapēd, a to var sanākt mājlopa bēres

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, tad jau laikam neko ar to cinkošanu nevarēs iesākt. Vispār jā - viņa taču ir saskrūvēta ar cinkotām skrūvēm, kuras ir norūsējušas ne pa jokam. Biju domājis, ka varbūt mazliet paildzināšu to mūžu, jo jauna maksā diezgan sālīti. Tad jau tikšu galā ar veco pindzelēšanas metodi. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja gribi tā pa nopietno, hammerte nebūs labākais variants. Pa nopietno būs ar auto apstrādes tehnoloģiju - notīrīt rūsu, rūsas pārveidotājs, skābā grunts, parastā grunts, divkomponentu auto krāsa vai tā saucamais grubulis. Ja visu izdarīsi pareizi- pārējais tam pļāvējam nobirs, bet panna paliks ;) 

 

Bet nu padārgi tie materiāli - moš lētāk ar ko hammeritveidīgu reizi gadā pāriet.

Link to comment
Share on other sites

Nav ko jāties ar smilšpapīriem un flekšu ripām! Aizved uz kantori, kas no darbojas ar pulverkrāsošanu. Vispirms lai pāriet pāri ar smilšustrūklu. Tas krāsojums ir pietiekami izturīgs, kaut gan apakšu cinkotu vai krāsotu smilts/zāles masa ar laiku noēdīs tāpat.

Link to comment
Share on other sites

Cinks nav tas labākais skābā vidē. Zāle , ja to perfekti nenotīra , saskābs un cinku, vienkārši noēd. Bija vecos laikos hromatētais cinks ( tipa galvaniski uznests un pēcāk apstrādāts-pasivēts ar bihromāta škidumu), nu tas vēl kaut cik nešķida. Bet tā, krietni izturīgāks būs variants ar kārtīgu virsmas sagatavošanu un speciālu krāsu ( pulvera vai divkomponenta). Cinks ir labs nosacīti neitrālā vidē , bet ne skābā vai sārmainā.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Kaibinjsh

Karstā cinkošana to pannu savērps. No galvaniskās cinkošanas liela jēga nebūs. Nosmilšo vai noslīpē un ar pulveri nokrāso (100 - 120 um). Pulveri vajag poliestera vai sliktākā gadījumā poliestera - epoksīda. Krāsotavu izvēlies tādu kur pirms krāsošanas detaļas apstrādā ar cinka fosfātu. Pārklājumu jāizvēlas gludu vai "grubuļainu", bet nekādā gaījumā matētu. Kamēr pārklājums būs bez plaisām, tikmēr nekas nerūsēs. Pie gludas vai grubuļainas virmsas mazāk netīrumu turēsies klāt. Būs vieglāk tīrīt.

Link to comment
Share on other sites

Ir divu veidu rūsas pārveidotāji - vieni satur fosforskābi, otri ortofosforskābi. Kurš ir labāks -hvz....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tas ir viens un tas pats, tikai precīzāk nosaukts. |Visas fosforskābes ar laiku pārvēršas par ortofosforskābi.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...