Jump to content

Masu psihoze jebšu wtf?


MaurI
 Share

Recommended Posts

Brīnos, kā vēl neviens nav šo "sāpīgo" tēmu paķēris. Bet nu kārtīgam piektdienas sviestam un fleimam labs materiāls.

Jau laikam otro nedēļu medijos cirkulē viens personāžs, par kura eksistenci es līdz tam neko nezināju - nu protams, protams - par Viesturu Rudzīti ir runa. Neizliecieties - ja jūs sekojat ziņām, jūs ar noteikti zinat par ko ir bazārs.

Respektīvi ziņu protāla virsraksti kliedzoši...sievietes šūmējās, vīrieši šūmējās... Aizgāju uz viņa blogu, izlasiju to skandalozo ierakstu (tipa par sieviešu sišanu)...Neko tādu nesaskatiju - vienkārši filozofiskas pārdomas par tēmu - vēsture, mūsdienas, neadekvāta sieviešu uzvedība, metodes kā to ierobežot (kādas ir pielieotas un pielieto ausrumu kultūrās vēl šodien), diezgan haotiski uzrakstīts - kaut ko ir gribējis pateikt savas Dzemdes-Dievietes teorijas ietvaros, bet nu kā jau blogs - neies tur slīpēt - gatavs un publish. Palasiju vēl viņa bloga ierakstus....nu tāda rupja aina viņa teorijai man izveidojās - manuprāt, man daleca, ko vinš grib pastāstīt, jo es ar to arī esmu saskāries un domāju, ka katrs vīrietis, kam nav svešas attiecības ar sievietēm ir izjutis to, tik ne vienmēr paši varam nodefinēt, kas tas ir. Nav runa par teorijas adekvāumu, bet tieši par izpausmēm.

 

Kā tad jūs raugaties uz šo skandālu? Kā jūs uztvērāt oriģinālo ierakstu? Ja palasat citus viņa tekstus - kaut ko atsauc atmiņā? Par ko vispār bazārs - kāpēc tā jācepās - tik ilgi pa medijiem? Nebūtu tāds apollo es vēl tagad nezinātu, kas viņš ir....

 

Kāpēc tā ir tik sāpīga tēma?

 

Mans skatījums ir, ka daļēji tas ir kaut kāds melnais PR triks no vienas puses, no citas, ir sacelts hajs par vārdiem. Ir kaut kāds lookup table, kurā ir "aizliegtie vardi" un tiem atbilstošās "reakcijas vērtības". Saprāts atslēgts, daudzi visu to attiecina kaut kā stipri personīgi, mēģina aizstāvēties uzbrūkot... Sievietes lej uz vīriešiem, vīreši uz sievietēm... Jēgas no tā, protams, nekādas...

 

Tā kā daudzi no jums/mums - neiznu pat kā teikt literāri pareizi - ir precējušies, attiecībās ar sievietēm, ir lasījuši ierakstu, redzējuši "sabiedrības rekaciju" - ko jūs domājat? Respektīvi WTF?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Šis ir bezgalīgs stāsts, līdz ar to minētais temats velk uz to. Es nelasīju Rudzīša garadarbus, bet ļoti velk uz izpūsta ziloņa. 

 

 

Sievietes lej uz vīriešiem, vīreši uz sievietēm
 
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tomēr, kāds nezin....

Nu labi - maksimāli īsos vārdos - Izrādās ir tāds psihoterapeits Viesturs Rudzītis, viņš paralēli gara labošanai raksta grāmatas un uztur savu privāto blogu. Vecis jau gados - 32 gadi laulībā, 3 meitas, 5 mazbērni. Principā viņa uzstādījums ir, ka attiecības ir jāsaglabā un skriet katram uz savu pusi nav ok. Kā vienu no attiecību grāvējiem viņš min savā izstrādātajā teorijā minēto Dzemdi un Dievieti. Doma tur tāda, ka no senseniem laikiem, kad pār pasauli valdija matriarhāts un vīrieši tika uzskatiti par lieliem bērniem, visu noteica sievietes - Lielā māte, visu izlemj, viņa ir dieviete, vīriešiem viņa jāpielūdz. Paralēli tam ir vēlme ieņemt bērnu un visas darbības, kas pakārtotas tam. Tas ir cilvēka (sievietes) psihes fundaments, kas ir kā arhetips - kat kādas subjektīvas un koletīvas apziņas izpausmes. Respektīvi tā Dieviete un Dzmede ir kā sievietes sastāvdaļas, kas mēdz sevi parādīt dažādās situācijās, kas var novest pie attiecību krīzes, šķiršanās. Piemēram, Dzemde atbild par sieviešu maukošanos...tā ir vēlme ieņemt katru nākamo bērnu no cita vīrieša, tādejāti maksimizijētos ģenētisko daudzveidību, tāpēc gadās (šad un tad), ka pēc bērna sieviete vairs neskatās uz vīru kā iepriekš - tātad viņai spēcīgi izpaužas dzemde. Dieviete -tas ir no citas drēbes - tā ir tā vēlme, lai viņu pielūdz, sniedz vņai upuri. Respektivi Dieviete (sievietes arhetips) jūtas nenovērtēts un nelaimīgs, ja tai nepievērš uzmanību, neziedo (nedāvina dāvanas). Reizēm sanāk tā, ka tiek prasītas absurdas dāvanas - realitāte pazūd. Ja vīrietis atsakās - runā pretī dievietei, tad ir ž*pa - viņa to soda - visādos veidos. Nu ir tādas situācijas, kad negirbās neko teikt, lai tikai nesāktos kaut kāda mutj. Gribi ceļojumu? Yes honey. Cits veids ir, ka vīrietis tiek burtiski atstumts no bērna audzināšanas -atkal visu varenā dieviete sagrābj visu sev - ir viens varas centrs ģimenē. Kāpēc tas ir slikti? Tāpēc, ka agrāk nebija kapitālistiskā ekonomika, nebija privātīpašuma jēdziens - banāni krita no gaisa, nebija jāiespringst. Tagad mums ir privātīpašums un ir iespēja sapelnīto uzkrāt un nodot mantojumā. Ja vīrietis izlieto savu potenciālu uz vairākām (daudzām) attiecībām, viņš nevar neko uzkrāt. Tāpē ir labi, ja ir spēcīga ģimene, jo ģimenē jāinvestē - ģiemens uzturēša ir investicija. Jo spēcīgāk ģimene, jo labāka/drošāka vide bērniem, kur attīstīties. Labi...jānoapaļojas. Respektīvi doma tāda, ka ja sieviete izslēdz ierobežo savu dievieti un dzemdi un kas nu tur 'vel viņam ir (Tad grāmata jālasa, ko es neplanoju darīt), tad viņas vairāk var pievērsties sievietei kā sievietei. Tiek uzturētas attiecības ar vīru, atstājot rūmi bērna individuālajai attīstībai. Vīrs savukārt nodrošina to vidi, lai visi var justies droši - netraucēti. Sieviete "iet dziļumā", bērni augt. Labi - tur aizrunāties var bezgalīgi.

Un tad savā skandalozajā bloga ierakstā Rudzītis apspēlejis šo domu - kā šīs mūslaikiem nepiemērotās (traucējošās) arhaiskās izpausmes traucē modernās ģimenes dzīvei, kādi bijuši paņēmieni tās ierobežot 17-19. gs., kādas tās ir austrumos. Nobeidz viņš to visu ar uzvedinošu jautājumu... Vai ir izdomāts kaut kas labāks par vardarbību. Man tas kaut kā neasociējās ar aicinājumu sist sievu, vienkārši aizdomāties, identificēt šīs arhaiskās izpausmes un labāk saprast, kas notiek - vienkārši padomāt....

 

Nu es jau ar kaut kā to visu sviestu haotiski esmu pārstāstījis (augstak), bet nu tās tipiskās izpausmes varētu būt - kaprīzā meitene, kam vienmēr uzmesta lūpa, cāļu māte, pārlieku jutīgā sieviete, tāda, kas izaicinoši ģērbjās un flirtē ar vīriešiem (pat savos 40-45 gados), darba kolektīvā kāda autoritatīvā sieviete, kas vienmēr visu zin labāk, kur brīvi var ļečīt vīriešiem virsū utml.

 

Vēl viņam tur interesanti uzskati par sievietēm darba vidē, kā viņas maisa gaisu, bet nu tā jau būtu cita tēma.

 

Man šķiet dīvaini tas, ka nu labi - viņš uzrakstija par sievietēm...nu labi - pamatoti vai nē, bet argumenti bieži daudzos komentāros nāk laukā - bet vīriēsi ar ir tādi un šitādi... Aizķertas jutīgās stīgas? Manurpāt, tas tāpat kā šumēties pie tēmas par polinomiem - eu bet kur ir informācija par trigonometriskajām funkcijām. Ir taču dažādas tēmas - kāpēc visu jāsapļackā kopā?

 

Piemērs rakstam, no kura es uzzināju, kas ir šis frukts.

Link to comment
Share on other sites

Леший
Neko tādu nesaskatiju

Cilvēks uzrakstīja, ka ja nebūs vardarbības pret sievieti, tā atļausies darīt to, ko drīkst darīt tikai vīrietim (dzīvot savu dzīvi, veidot karjeru utt). Vēl rakstīts, ka ja virietis nesītīs sievieti, tad tai dzīvē būs tukšums, kuru nevarēs aizpildīt.

 

Ja tu tur neko nesaskati, tad tev pie rudzīša.

 

Ja visas sievietes (tai skaitā Ada Lavleisa, Marija Kiri un daudzās citas) sēdētu mājās un mazgātu zeķes, kā to grib rudzītis un laikam arī tu, tad mēs joprojām dzīvotu alās.

 

 

Kāpēc tā ir tik sāpīga tēma?

Tāpēc, ka Latvijā vardarbība ģimenē nav retums, un dažos sabiedrības slāņos joprojām tiek uzskatīta par normu. Un daudzi no tiem, kas pašlaik raksta savas domas internetos, varēja to piedzīvot vai novērot bērnībā.

Labots - Леший
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ziņām sekoju. Nezinu, par ko bazars

+1

Un pēc pirmās autora rindkopas nerodas vēlme noskaidrot.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaut ko uzķēru garām ejot ... un atkal dzelteniem būs mēnesi par ko drukāt ... tieši tāpat kā par Rinkēviču. Man kaut kā dziļi pajāt ...

Link to comment
Share on other sites

pagaidām vis ir samērā mierīgi, sola jau tikai ap 4-triem rītā...

Lielākās brāzmas vajadzētu būt ap 5-9 no rīta spriežot pēc windfinder

Labots - Simsons2
Link to comment
Share on other sites

Es jau rakstīju, ka dabā izdzīvo dzīvotspējīgākas formas. Rietumu sabiedrība ar savu morāli ir krietni dzīvotnespējīgāka par primitīvākām sabiedrībām, kur sievietei ir mājkalpotājas un dzemdētājas loma, kur vardarbība pret sievieti ir norma. Ņemot vērā, ka tagad intensīvi uzspiež tādu ideloģiju, kas agrāk tika uzskatīts par perversiju, tad mums atlicis vārīties un sašust par vardarbību pret sievieti tikai dažus desmitus gadus.

Link to comment
Share on other sites

tad jau sieva varētu noalgot 4 kaimiņus, kas regulāri "pāraudzina" iedzērāju vīru u.c.

 

Labāk nē, šitas viņai var beigties ar pieciem dzērājiem...

 

Piktiena... 

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Es pamanīju šīs aktivitātes internetā, bet tiešām, liekas pēc murgiem, kuros man nemaz negribas iedziļināties.

 

Jādzīvo ir vienkārši. Cilvēki visu sarežģī un vēl grib pakarot.

Link to comment
Share on other sites

PieGdienai sveiciens!

Vētras sauc sieviešu vārdos, jo viņas atnāk, visu saposta, atstaj tevi bez nekā un aiziet...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

pegdenah priecigas otilijas biedri kolegashh :thumbsup:


gaidam vetru otilija :hunter:

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...