Jump to content

Bēdas ar veļas mašīnu


cash^
 Share

Recommended Posts

Beko WMN 6110 SES

 

Ieslēdzot jebkuru režīmu 0 reakcija, izņemot degošo ON lampiņu un sildelements sāk sildīt (kad tas ir nepieciešams). Ar ūdens un elektropadevi viss kārtībā, mašīnas filtrs iztīrīts, veļa ielikta. Pie ieslēgtas masīnas var atvērt durvis. Durvju atvēršanas rokturis jau sen bija izjāts, bet pirms tam pie ieslēgtas atvērt gan nevarēja. Ārā mest gluži vēl negribās, jo līdz šim strādāja korekti.

 

Ir idejas ko iesākt?

Labots - cash^
Link to comment
Share on other sites

Tad tur arī meklē vainu. Durvju bloķējošajā mehānismā ir slēdzis, kas fiksē vai durvis ir ciet vai nē. Ja veļasmāšīna domā, ka tās atvērtas - nekas ar arī nenotiks.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Sūknītī skatījies? Tur mēdz iekļūt smalki svešķermeņi, kas to nosprosto. Vecajām Siemens v/m kreisajā apakšējā stūrī no priekšpuses varēja tikt klāt. Peles plati nav sagandējušas ar saviem izdalījumiem/izdarījumiem? Varbūt pēdējā cikla laikā kāds iekšējais šlandziņš sācis pilēt, tādējādi nodarot kaitējumu el.platei.

 

Bet pirmkārt, protams, durvis ;)

Labots - Msnikss
Link to comment
Share on other sites

Kādu vēl sūknīti?!  Tak autors raksta, ka pat ūdens nesāk ieplūst iekšā veļenē..


Lieku uz durvju slēdzi,, tieši tā kā mafijs rakstīja.

Link to comment
Share on other sites

Kaut ko nesaprotu no problēmas apraksta.
Ja ieslēdzot jebkuru režīmu nekas nenotiek, tad taču arī ūdens veļas mašīnā netiek ieliets. Bet, ja veļas mašīnā nav ūdens, kā tad var noteikt, ka sildītājs silda? Ja sildītājs silda veļas mašīnu kurā nav ūdens, un vēl darbības laikā var attaisīt durvis, tad tur viss ir beigts, gan durvju slēdzis, gan ūdens līmeņa devējs, gan vadības bloks. Vairāk gan izskatās, ka vadības bloks beigts.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Sveiki!

Man ir sekojoša sāpe;

Ir veca Siemens Siwamat veļasmašīna. Tik veca, ka brīnos, ka tik ilgi ir tā nokalpojusi. 

Piektdien ieliku mazgāties drēbes, uzliku uz max temperatūru. Pēc laiciņa, kad nācu ņemt ārā, skatos- drēbes nav izmazgājušās, bet ir izsisti "korķi". "Korķus" sit ārā tad, kad to veļasmašīnu ieštepselē elektrības rozetē pat izslēgtā stāvoklī. Sākumā likās- nu ne ko- būs jābrauc pirmdien uz veikalu. Tad iedomājos, ka ir aizdomīgi, ka "korķus" sit laukā pat neieslēgtā stāvoklī. Tāpēc izdomāju, ka nocelšu vāku un apstīšos, varbūt ir kaut kas acīmredzami dedzis vai sagājis uz īso, vai kaut kā tā. Skatos, pie elektrības vada, kur ienāk veļasmašīnā, nākamais komponents, pa kuru vajadzētu "iet španim" ir lūk šāds verķis:

post-94504-0-02401800-1431254897_thumb.jpg

Nez, laikam izskatās pēc strāvas filtra. 

Apskatot šo detaļu sīkāk, izskatās, ka tam, kas ir tajā kapsulā iekšā, tur ir kļuvis nedaudz pa šauru:

post-94504-0-64937800-1431254970_thumb.jpg

Tā nu domāju, varbūt ir vērts ietaupīt uz kādu laiciņu nedaudz naudiņas (arī nedaudz pasaudzēt muguru, stiepjot smagas kastes) un mēģināt nomainīt tikai to štruntiņu.

Atvēru Lemonas mājas lapu. Pieņemu, ka jāskatās ir kaut kur šeit: http://www.lemona.lv/index.php?page=itemlist&cat_filter=0&b_id=177&page_numb=3&filters=#

Te, skatos, ir kondiķi un arī filtri. Liekas tāds diezgan plašs piedāvājums, tāpēc nedaudz apjuku, kas man būtu jāņem un arī negribas paļauties uz to, ka pārdevējs veikalā varētu būt ļoti kompetents. Tāpēc vēlējos palūgt ieteikumus, kuru no tiem verķiem vai kādu citu, man vajadzētu ņemt, lai nesanāktu "iepirkties"?

Jau iepriekš atvainojos par glupo jautājumu!

 

Link to comment
Share on other sites

WildGun

Pamēri ar testeri (kurš, cerams ,Tev ir), vai nav īsais starp brūno un zilo drātiņu vai starp jebkuru no tām un "detaļas" korpusu. Noteikti ir. Ja tā, tad izmet to "detaļu" ārā, savienojot brūno ar jebkuru no štepseļa vadiem un zilo ar otru štepseļa vadu. Tad palaid vešeni un klausies savus baflus, DACus un citu skaņu. Ja dzirdi visai raksturīgu īdēšanu (it sevišķi pie izgriešanas), tad meklē šo detaļu, lai to nomainītu. Derēs no jebkuras vešenes. Ja Tavā smalkajā aparatūrā lieku trokšņu nav - aizmirsti par šo "detaļu".

 

P.S. Tev jau nu vajadzētu saprast, ka tas apaļais puļķis ir elementārs traucējumu filtrs, cienājamais baflist un DACist.......

Link to comment
Share on other sites

Tam filtram bez „XX µF un XX V” ir arī 2 spoles (droseles) uz 300µH, un ja meklēt pēc visiem šiem parametriem, tad varēs ļoti ilgi tādu meklēt un tā arī neko neatrast.
Kā jau WildGun rakstīja, vai nu vispār izmet laukā to filtru, vai liec jebkādu, kurus var  nopirkt un kurš lētāk maksā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu ja tas filtrs tur ir bijis, un ir bijis paredzēts, tad tas tur būs!

Ar testeri nomērīju 227omus.

OK, tad tā arī darīšu- ņemšu vienkārši kaut kādu 16A filtru, kuru būtu visvienkāršāk tur ielikt un miers. 

 

Tev jau nu vajadzētu saprast, ka tas apaļais puļķis ir elementārs traucējumu filtrs, cienājamais baflist un DACist.....

Nu es tā arī, ja Tu būtu rūpīgi izlasījis manu iepriekšējo postu, biju tā sapratis. ..un, ja arī nesaprastu, kas par to? Vai Tu būtu tas, kuram būtu jānosaka, ko es drīkstu nesaprast un kas man ir noteikti jāsaprot? ;) Vienkārši, ja ir kaut kas, par ko nedaudz šaubos, tad labāk drošības pēc pajautāju.

Arī, ja vēlies parunāt par open baffliem vai DACiem, tad citreiz labāk raksti PM vai zvani! (nesaprotu gan kāpēc open baffli kā tādi būtu īpaši jāizceļ uz citu akustisko noformējumu fona vai arī DACi.. ..un kāpēc vispār būtu īpaši jāizceļ tikai viens hobijs..?)  Vadi par 1k arī man nav un ne kad nebūs, ja nu kas..

Bet nu tas jau nebūtu īstens Latvietis, ja pie katras izdevības necenstos otram iekost par to, ko pats, iespējams, gribētu.. :)

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Nu te vispār lielākajai daļai no "speciem" patīk runāt par lietām, ko nav rokās taustījuši un pat acīs redzējuši. Savukārt gudri parunāt par tām lietām un sākt attiecīgās tēmas un kasīšanos kā reiz patīk tiem, kas ir ne redzējuši, ne dzirdējuši un kam ar to sajēgu ir nebūt ne vairāk kā man. ..un gluži tā arī nav, ka visi audiorasti bez razboru ir galīgie lameri. Varu minēt arī piemērus- kaut vai visiem labi zināmais Kaspich, kuru ātri vien šeit nobanoja. Diezgan zemisks veids, kā pieklusināt oponentus, ne? ;) Ir arī citi piemēri- kaut vai Normundss, ar kuru, kā izrādījiās, diskutēt par šīm lietām gatavs nav īsti neviens no šī foruma. Tā kā.. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms pērc to filtru, salaid vadus bez viņa, vai vispār veļene iet? Kazi, var būt vaina citur.

Link to comment
Share on other sites

WildGun

 

 

Nu te vispār lielākajai daļai no "speciem" patīk runāt par lietām, ko nav rokās taustījuši un pat acīs redzējuši.

 

Šeit ir Tava lielākā dzīves kļūda. Šitās lietas ir ne tikai aptaustītas,redzētas u.t.t. - bet arī izprastas un saprastas. Ko negribas teikt par Tavu sāpi un izpratni par elementārām lietām. Es reti dalu cilvēkus tajos un šitajos. Šoreiz nāksies Tevi dalīt.

 

P.S. Viss Tavās rokās......

Link to comment
Share on other sites

Wildgun,

 

 

 

Luke, 10 Mai 2015 - 16:31, teica: Nu te vispār lielākajai daļai no "speciem" patīk runāt par lietām, ko nav rokās taustījuši un pat acīs redzējuši.   Šeit ir Tava lielākā dzīves kļūda. Šitās lietas ir ne tikai aptaustītas,redzētas u.t.t. - bet arī izprastas un saprastas. Ko negribas teikt par Tavu sāpi un izpratni par elementārām lietām. Es reti dalu cilvēkus tajos un šitajos. Šoreiz nāksies Tevi dalīt.

Tas nozīmē, ka Tu neesi "lielākā daļa no speciem". Ne kur arī neesmu ne reizes teicis, ka tas tā nebūtu.

Savukārt par dalīšanu tajos un šitajos, man tā gribētos teikt, ka Tu esi nedaudz nokļūdījies rakstot par to dalīšanu nākotnes formā. Precīzāk to Tev būtu bijis teikt pagātnes formā, jo šodien pulksten 14:29 Tu mani biji iedalījis open baflistos un DACistos. Ar to arī atšķiras mūsu attieksme vienam pret otru- es Tevi būtu saucis par Wildgunu vai arī Tavā īstajā vārdā, bet saukāt Tevi par Emosistu vai kaut kā tamlīdzīgi, nu vienkārši nebūtu ienācis tas prātā. Tieši tas mani izbrīnīja un nezinu vai tā būs tā mana "lielākā dzīves kļūda", ka Tu nez, aizvainojumam vai kam pret mani, neesi ticis pāri un tamdēļ no visām vietām Tev spiedās ārā open bafflisti un DACisti. Pārlasīju mūsu privātās sarakstes- ne ko sliktu tur neatradu, tāpat nespēju atminēties par ko un vai vispār mēs neesam sapratušies publiskajās diskusijās. Nez, varbūt man vajadzēja Tev uzrakstīt PM un jautāt, kas pa lietu, kāpēc Tu mani esi sācis saukāt par open bafflistu vai DACistu. Varbūt tā arī bija mana kļūda, ka es tā neizdarīju.. Hvz. Man, protams, daudzkārt ir gribējies attīt laiku uz atpakaļu, lai labotu savas kļūdas. Ja tāda iespēja būtu bijusi un tagad pēkšņi tiktu attīts laiks atpakaļ par stundām vai gadiem, es būtu daudz ko darījis savādāk. Vai man ienāktu prātā labot to, ko Tu nosauci par "manu lielāko dzīves kļūdu"? Ē, labākajā gadījumā es nebūtu ne ko par šo veļas mašīnu šeit jautājis..

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Luke, neņem ļaunā, bet vienu otru tu ar saviem izteikumiem audio sadaļā esi nokaitinājis....

Lai vai kā, bet tev takš izstāstīja kā vešeni salabot! ;)

Link to comment
Share on other sites

Ronald,

Kurš gan kuru kur nav nokaitinājis. Domā, ka Tu mani arī kādā diskusijā neesi? Bet lai to, kas nav paticis, visu laiku vilktu sev līdz un katru rezi pa tēmu vai beztēmā bāztu acīs- nu nē!!!

Ar vešeni viss kārtībā. :) Tā arī visu būtu darījis kā citi teica, bez prasīšanas. vienkārši nav bijis pārāk daudz veļas mašīnu, ko esmu savā dzīves laikā jaucis, tāpēc labpatikās pajautāt, domājot, ka tas mans jautājums nevienu neapgrūtinās..

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Nu mani neapgrūtināja, būtu par to filtru pastāstījis ko zinu, bet nu citi jau bija atbildējuši :)

Link to comment
Share on other sites

jakslis

 

 

tas mans jautājums nevienu neapgrūtinās..

Pat uzjautrināja ,no malas lasot.

Par cik izraisīja kārtējo "vešiņas mazgāšanu" :),kas šeit jau ir "laba" tradīcija:). 

Link to comment
Share on other sites

WildGun

Luke, no visas sirds atvainojos, ja esmu aizķēris kādu Tev sāpošu vietu. Patiesībā nekā personīga, šoreiz pilnīgi nejauši Tu trāpījies pa rokai.

 

Mans pļūtiens bija tēmēts visādiem pārgudriem "indigo". Atvaino, bet neuzskatu par normālu stāvokli, kad cilvēks, kuram ir internets un, varbūt pat intelekts, pirmām kārtām metas draugu (?) pulciņā ar jautājumu "HELP", nevis iesit guglē pāris burtus. Vēlreiz - nekā personīga. Taču šādi interneta (lasi - visas pasaules gudrību un, protams, arī stulbību krātuves) lietotāji drusku kaitina.

 

Mani pilnīgi droši vari dēvēt par Emosistu, T-klasistu (nejaukt ar D-klasistiem, tas nav viens un tas pats), LētoAutoVūferuIzmantojājistu, PraktiskiNekoNesprotājistu jūsu gudrajās audiorastu runās, jo neredzu nekāda labuma un jēgas tajā visā. Jo, atšķirībā no audiorastiem, mans EMOS skan un mani priecē, mans 2x350W T-class darbojas un uzrāda lieliskus rezultātus. Un, kas dīvaini - mana vešene manu galvu nenodarbina, kaimiņa zāles pļāvējs traktorītis pēc nemākulīgas metināšanas (puikas nokurināja elektroniku) tika sataisīts pāris stundu laikā ar divām drātiņām, bormašīnas niķeļa akumulatori tika nomainīti ar veca ķepļepa veciem un,it kā beigtiem litija akumulatoriem.......

 

Nekādā veidā netaisos iejaukties jūsu audio tēmās, jo neredzu perspektīvu. Dariet ar savu naudu, ko gribiet. Tomēr - negaidiet mīlas pilnas karotītes ar atbildēm tieši mutītē par elementārām lietām. Reakcija būs tieši tāda pati.

 

Vēlreiz - nekā personīga..... :drinks:

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Wildgun,

 

Nu tā arī īsti nebija, ka es ne ko nebiju pats sagooglējis. Pirmkārt es pats biju sapratis galu galā, kur tai veļas mašīnai ir suns aprakts (tici man, domāju 90% interneta lietotāju, kas māk googlēt, sauktu meistaru, vai, visticamāk, tā kā veļas mašīna ir ne vienu vien desmitgadi veca, brauktu uz veikalu pēc citas). Otrkārt, es biju tomēr pareizi sapratis, ka tas ir strāvas filtrs. Treškārt, biju sagooglējis kur tādus var nopirkt. Tas jautājums faktiski bija tāds, ko tiešām varētu nejautāt, apmēram pa tēmu, kurš no tiem būtu smukāks..

Esmu lasījis daudzas citas tēmas, apmēram, kā "pieslēKt CD atskaņotāju pie tumbām" un šis ne būt man neliekas stulbākais jautājums ko vien varētu pajautāt.. Ir bijušas daudzas tēmas, kur atbilde ir smieklīgi vienkārša, kuru es arī zinātu atbildēt- bet, ja man jautājums vai jautātājs kaitina- es labāk paklusēju. Arī šeit, nebūtu atbildējis Tu, atbildētu kāds cits. Neatbildētu kāds cits, no tā arī ne kas nemainītos pa lielam. 

Arī īsti nesaprotu, kāpēc Tu domā, ka, kā Tu saki "atšķirībā no audiorastiem" Tev viss skan? Es nenoliedzu, ka Tev varbūt arī skan. Vienīgi mani izbrīna tas, kāpēc Tu ar šo teicienu, ja ne tieši, tad vismaz netieši liec domāt, ka audiorastiem ne kas neskan?

Arī par to sāpi par audio tēmām- par tiem Tevis pieminētajiem vadiem par 1k, kurus es esmu aptaustījis, izspēlējies ar tiem, cik vien ir bijis iespējams, par kuriem man ir radies priekšstats. Par tiem vadiem, kuru man nav, un kurus es arī ne kad nepirktu, godīgi sakot, es nespēju atminēties cik sen tas bija, kad es iesaistījos diskusijās par šo tēmu? Kad vispār bija pēdējā diskusija par audiorastijas tēmu? Pirms stundas, divām, dienas, divām dienām, nedēļas? Nē- pirms vairākām nedēļām vai pat mēnešiem! Es nebrīnītos, ja mēs konkrēti, piemēram, par vadu tēmu būtu salekušies vakar vai, nu ok, aizvakar un Tu mani par to nedaudz "uzvilktu". Bet nu šeit tā sāpe ir "vilkta līdzi" mēnešiem.. Mani arī bieži vien kaut kas kaitina. Es varu būt nikns vai apvainojies uz kādu stundu, dienu, nu ok, nedēļu, bet...

Link to comment
Share on other sites

WildGun

Es domāju, ka vajadzētu palūgt šī foruma varenos pārcelt šo diskusiju uz atsevišķu tēmu...... Jo -

 

1. Šis ir ļoti smags jautājums forumam kā tādam;

2. Mūsu diskusija nav par tēmu, jo tēma ir par vešmašīnām;

3.

 

Arī šeit, nebūtu atbildējis Tu, atbildētu kāds cits. Neatbildētu kāds cits, no tā arī ne kas nemainītos pa lielam.
  Kas ir ,tas ir. Es paspēju pirmāks. Nebūtu atbildējis es, nākamais rindā bija D_L. Un jams atbildēja. Un nekas pa lielam jau nav mainījies.

4.

 

kāpēc Tu ar šo teicienu, ja ne tieši, tad vismaz netieši liec domāt, ka audiorastiem ne kas neskan?
 

Iemesls vienkāršs - es uzstādīju sev mērķi - jābūt tā. Un esmu to (mērķi) sasniedzis. Atšķirībā no jums (pat nezinu, "jums" rakstīt ar lielu vai mazu burtu), kuri, acīmredzot, nezina, kā jāskan kaut kam. Kaut kur kaut kas ir palasīts, kaut kur kaut kāds ir izteicies, kaut kāds kaut ko piedāvā (par šaušalīgām naudiņām, protams). Un miera nav, jo kāds kaut ko piedāvā, lielās, kā tas tītars uz sūdu čupas. Bet jūs (rakstīšu tomēr ar mazo burtu) mētājaties no A-class uz D-class, slavējot tad vienu, tad otru, tad atrodot vēl kaut kādu superduper HVZ-class.... Tad open, tad closed, oscilogramma impulsam, sīnusam, THD un citas gudras lietas.... Bet neesmu redzējis nevienu prieka ziņu - bļin, skan!!!! Jo nav jums mērķa, jūs nemaz nezinat, kā jāskan. Tāpēc es apgalvoju - man skan, jums nē.

5.

 

par tiem Tevis pieminētajiem vadiem par 1k

Šito nu vari man nepārmest. Pārlasi vēlreiz šo postu, tad ieraudzīsi ļaundari, kurš par 1K vadiem ieminējās. Kaut gan piekrītu viņam par visiem 100.

 

6. Un vispābā - liekamies ka mierā. Citādi tiksim abi pirtiņā.

Link to comment
Share on other sites

3. D_L, kā jau ierasts, pa tēmu ne ko neatbildēja. Ja godīgi, IMHO, pareizā atbilde būtu nemeklēt to filtru Lemonā vispār, bet gan apskatīties kaut kur citur. Biju šodien Lemonā, paņēmu vienīgo filtru, kas tur bija. Kā es to iebāzīšu tajā vietā un piestiprināšu tur kur tam būtu jābūt- nav ne jausmas.. Nez vai ņemt palīgā līmes pistoli lai to kaut kur piestiprinātu, vai mēģināt kaut kur pietīt ar izoleni. Nu skatīšos.. Jebkurā gadījumā tas risinājums nebūs tik elegants, kādu būtu gribējies..

4. Par tiem mērķiem- ir dažādi cilvēki un arī dažādi mērķi. Ja es apstātos pie tiem mērķiem, ko esmu kādreiz sev uzstādījis, tad es šobrīd dzīvotu vienistabas dzīvoklī un klausītos lētā gala Denon resīveri. Ar to mēs arī atšķiramies, ka es, kolīdz esmu sasniedzis vienu mērķi dzīvē, uzreiz jau esmu uzstādījis nākamo un varbūt arī aiznākamo. Par mētāšanos no A klases uz D vai hvz kādu klasi, tur arī mūsu viedokļi atšķiras, ibo klase pati pa sevi nav panaceja. Panaceja ir produkts. Ja tas "skan", tad man pa lielam ir viens pīpis, kāda klase tā ir- A, D, T vai hvz atšķirībā no citiem, kas dzīvo stereotipos un iedomājas, ka klase T ir manta, jo T klases pastiprinātājs XXX ļoti labi skan. Tāpat kā daudzi iedomājas, ka resīveri kā šķira ir s..di, jo čomam lētā gala Sony resīveris švaki skanēja, vai arī, ka lampu pastiprinātāji kā šķira ir krāms, jo radiola Rigonda 102 baigi švaki skanēja.. Tā var turpināt ar open, ported, sealed utt. utjp..

Par to tikai pasmaidīt, kā arī par gudro prātuļošanu ar cik lielu burtu rakstīt vārdu jūs. Raksti ar cik lielu vai cik mazu burtu to vārdu gribi, no tā jau nemainīsies tas, kas esat jūs, mēs vai es, ibo tas burta lielums liecinās tikai par cilvēku, kas to raksta- vai tas cilvēks, kurš to raksta, atbilst tiem, kas dala citus "tajos un šajos" vai arī par cilvēku, kurš ir ticis tam līmenītim pāri..

Par to lielīšanos arīdzan būtu interesanti padiskutēt kurš ir lielāks plātīzers- vai tas, kurš pastāsta citiem par vienu savu pirkumu, četrus citus, kas arī ir tikuši nu pat kā izdarīti, noklusējot, vai arī to, kas stāsta, ka pārējie no skaņas ne ko nesaprot un nezin kā kam jāskan, ar to liekot domāt, ka tas teicējs pats ļoti labi zin kā kam jāskan, tajā pat laikā nezinot ne ko vai tik pat kā ne ko par citu cilvēku mūzikālo izglītību, mūzikālo pieredzi un tamlīdzīgi..

5. Nez ar ko atšķiras tas cilvēks, kas ko saka, no cilvēka, kas tam iepriekšējam aplaudē? Manuprāt, ne ar ko. vienkārši attiecībā uz vadiem es vēl kaut cik daļēji varētu saprast nievājošo attieksmi vai vismaz neizpratni pret tiem, kas pērk vadus par 1k, bet, kas vainas maniem open baffliem vai DACiem, nudien nesaprotu..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...