Jump to content

Vajag meistaru, kas sajēdz: liels, grozāms šķīvis + PCI karte + softs


ptnxlo
 Share

Recommended Posts

Sveiki, entuziasti.

 

Vajag nedaudz specifisku lietu. SS jau biju, bet tur neviens negrib ķēpāties. Nauda ir! Vajadzētu tepat Rīgā mājas pagalmā salikt, uzstādīt un noregulēt sekojošu setupu:

 

1.5m paraboliskais šķīvis, kuru groza aktuators un skatīšanās notiek uz datora caur PCI karti. Būtu vēlams sajēgt arī no softiem DVBdream utt, lai var pakonsultēt.

 

Ja nu ir savs līdzīgs jauns vai lietots SAT komplekts - derēs! Galvenais šķīvim jābūt vismaz 1.4m paraboliskajam. Ja nav, visu operatīvi sapirkšu.

 

Samaksāšu labi, galvenais, lai viss strādā!

 

Rakstiet uz jbrake at inbox lv

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

te jāsaprot vai aktuatoru (vai divus, ja grozīšana paredzēta 2 asīm, piem., lai sekotu pavadoņiem, kas atrodas nobīdītās orbītās) vadīs parasts pozicioneris ar pozīciju atmiņām vai vadīšana plānota no datora (piem., pēc aprēķinātajām pavadoņa koordinātām).

Link to comment
Share on other sites

 

 

1.5m paraboliskais šķīvis, kuru groza aktuators un skatīšanās notiek uz datora caur PCI karti

 Parasti šādus komplektus, un arī tad tagad ļoti reti, lieto pieredzējušāki satamatieri.

Tāpēc, domāju, ka maz kurš vēlēsies sev ''gemoroju'' uz kakla ar, nereti arī pēc tam, traucējošu ''kāpēcīti''....

Pārgudri ''smadzeņu čakarētāji'' gan varbūt pieteiksies...

Kā saprotu, nauda ir, tāpēc ņem lielāku ofseta antenu, kur uzliek populāru multfīdu ar iespēju antenu arī tāpat citreiz pagriezt  un normālu satuztvērēju. Nekā nav ''glupāka'' kā kanālu favorītu saraksts un grozāma antena...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Feeds nederēs. Vajag no 30E līdz 30W. Varbūt 30W līdz galam neķers, bet pa vidu tur ir tādi, ko vajag. Kā jau minēju, nauda nav problēma, bet vajag strādājošu setupu. Manispēc offseta antenu, bet vajag plašu diapazonu. Cik esmu lasījis forumus attiecībā uz to, ko man vajag, visi iesaka parabolas ar tiešo pol un regulējamu. Runa ir par feediem, kam ir zemi bitrate. Mazi šķīvji to neķers, it īpaši sliktos laika apstākļos.

Labots - ptnxlo
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc klusē vecie speci un jaunie, kas liek, tādēļ ka noteikumi ir, aizej tur, nezin kur, atnes, to nezin ko! Pasaki, ka Tu esi mazai meža dīvainītis un tu gribi, to ko rakstīji un par to visu Tu dot 2000 naudiņas un būs speciālisti, kas tev uzliks antēnu uz polāro asi varēsi ķert gandrīz visu.

Link to comment
Share on other sites

 Lai tu līstu tajā lauciņā, tev, izskatās, vēl ļoti daudz jāmācās, sākot ar vienkāršāko, tā sakot: step by step...

Nevar tur tā uzreiz vidū ielēkt, ka arī jebkurā citā komplicētā lietā..

 

 

Kā jau minēju, nauda nav problēma, bet vajag strādājošu setupu.

Šis nu gan pavisam nav tas hobijs, kurš ar naudu vispirms sākās ...

Labots - jacobs
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Nu, speci jau visu apskaidroja, un piebilst varu tikai sekojošo:

1. Polarizācija - skatīsies tikai lineāro vai arī cirkulāro?

2. Vēlies savākt tonnu bezmaksas kanālu? Priekš kam?

3. Reti kurā dvb pci karte spēs nobarot motoru un pats motors tagad ir tāds retums, ka normālu neatradīsi. Un reizi pa reizei to draņķi resetot un apmācīt pavadoņu pozīcijas nepietiks pacietības.

Vienuvārdsakot, labāk šo te ideju izmest mēslainē un skatīties to, kas jau ir pieejams.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vēlies savākt tonnu bezmaksas kanālu? Priekš kam?

 

 

Runa ir par feediem, kam ir zemi bitrate

Mārruts viņu zina cik ir to feedu, kuri tiek pārdzīti nekodētā veidā, vai ir pieejami caur šāri. Varbūt to dēļ nemaz nav vērts censties.

Link to comment
Share on other sites

Ja ir vēlēšanās nodarboties ar feedu ķeršanas "sportu", tad būtībā nafig nevajag nez cik satelītus uztvert. Viss notiek uz dažiem satelītiem, jo arī SAT operātoriem nepatīk antenas grozīt. Te var apskatīties, ko kur raida  http://www.satelliweb.com/         

Pats esmu skatījies gan Eirovīziju, gan hokeju, gan Jūrmalas koncertus. Nu jā, tad vajag profesionālu SAT uztvērēju un piemēram uz hokeju zināt kodu, lai bildi dabūtu. Man interese bija dabūt bildi ar augstu bitraitu un maksimālo kvalitāti, bet citādāk no tās darbības jēgas nekādas.Tapat tak visu var redzēt. Gan jau  malējie satelīti raida kādas musulmaņu lūgšanas, bet kam to vajag.

Interesanti bija ar SAT ´ķeršanas sportu" nodarboties tā ap deviņdesmito gadu. Tad daudzko varēja interesantu ieraudzīt, bet tagad, viss nokodēts un aizklapēts ciet.                                               

Link to comment
Share on other sites

Veči, tikai mieru. Es zinu, ko man vajag un kāpēc vajag. Vienkārši nav pietiekamu zināšanu, lai pašam to uzbūvētu un noregulētu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es zinu, ko man vajag un kāpēc vajag
Es arī laikam zinu..un tam ar tv skatīšanos nav nekāda sakara(nu minimāla).Par cik vēl visu vajag noteikti uz/caur datoru tad teiktu,ka tas ir tas ko krievi sauc par Sat Рыбалка. Es arī ar šito kādu brīdi aizrāvos,bet par cik vairs nebija akūti nepieciešams zuda jēga.
Link to comment
Share on other sites

Es gan teiktu, ka ptnxlo ir malacis jo viņam vismaz ir vēlme ar kaut ko nodarboties un tas vien jau ir atbalstāms. Tikai to visu padarīšanu es piedāvātu sadalīt divās daļās, kā teikt atdalīt mušas no kotletēm. Pirmā daļa būtu uzstādīt kārtīgi antenu uz vertikālā masta, perfekti noregulēt polāro mehānismu (var pat paņemt 96,5*E-45*W, pie nosacījuma, ka visi pavadoņi ir redzami), piemeklēt antenai vispiemērotāku galvu. Tas viss ir hardware. Un otrs etaps būtu jau vienot gatavai sistēmai klāt vau nu uztvērēju vai datoru un ņemties ar softiem.

Primefocus un ofseta antenām ir gan plusi gan mīnusi. Bet kāpēc tad jāliek 1,5m antenu? Kāpēc ne 1,8m? Cenu ziņā starpība nav liela, bet toties vienmēr būs lielāka signāla rezerve.

Link to comment
Share on other sites

 

 

malacis jo viņam vismaz ir vēlme ar kaut ko nodarboties un tas vien jau ir atbalstāms.
Jā,ja pats būvētu un pie neskaidrībām kādu pieaicinātu.Bet es vismaz izlasīju tā,man vajag konkrētu darbojošu sistēmu un man ir nauda.

 

neviens negrib ķēpāties. Nauda ir!
Nu antenu nopirkt un kārtīgu mastu uzbūvēt jau vispirms varēji.Un tad pa daļām ar ko netiec galā meklēt palīdzību.P.S. es pēc sevis spriežu.
Link to comment
Share on other sites

To, ka ir nauda, tas ir labi, bet vēl izskatās, ka ptnxlo tiešām ne līdz galam zina savu galamēŗki, bet kad nezini galamērķi tad visi ceļi uz to ved. Iespējams, ka viņš tomēr kaut cik to mēķi zina, bet nezina kā to pareizi sasniegt, bet tāpēc jau viņš ir nācis uz forumu lai dabūtu info.

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

Pag, ja runa par SAT Fishingu, tad mūsdienās tas nu točna nav nopietni. Uzlikt lielo antenu un visu saregulērt vien jau maksā dārgāk kā radiolinks. Pie mums tak nav Sibīrija, un nav tādas vietas, kur nevarētu ātru internetu dabūt. Nemaz nerunājot par 4G, kurš, ar antenu, arī praktiski visur dabūjams.Tikai tagad nevajag man te stāstīt, ka tā nav. Augsts masts, tiešā redzamība un internets ir visur. Jā, masts ir problēma, bet lai to uzštellētu nevajag augsti kvalificētu meistaru, kā tas ir ar SAT regulēšanu.

Link to comment
Share on other sites

Neba ptnxlo mēģinās ķert pieejamos sporta feedus, kas nodrošina krietni ātrāku bildi par parastajiem tv kanāliem. Un tas viss nepieciešams likmju likšanai vienā ļoti lielā sporta biržā , kur viņš naudiņu jau nopelnījis, taču vajag vairāk vairāk un daudz vairāk. :)

Link to comment
Share on other sites

Man liekas, ka ptnxlo ir viens no tiem lietotājiem, kas iereģistrējas forumā, iepostē reizes 3 un pazūd uz visiem laikiem, atstājot pārējos vārīties par viņa jautājumu. Ņemšu savus vārdus atpakaļ ja šis nav tas gadījums.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...