Jump to content

Pērku 100 un 500Ls naudaszīmes, dažas 1/2 Latu monētas


J.Reinis
 Share

Recommended Posts

Gribu uztaisīt albumu vecumdienām, un tai skaitā arī iegrāmatot naudu, ko mīlēju, un kuras pelnīšanai esmu atdevis lielu savas dzīves daļu un ziedojis veselību. Visu to pirms-pāriešanas-uz-euro trakumu kaut kā nokavēju, un attiecīgi tagad vēlos iegādāties no krājumiem trūkstošās 100 un 500Ls naudaszīmes normālā stāvoklī (pa 2 gab. no katras - lai var pielīmēt tā, ka gan averss gan reverss redzams) un pārīti nesaskrāpētu 1 un 2 latnieku monētas (mož kādam vēl arī "govis" un "jumis" ir uz rokām - tās arī paņemtu).

 

 

Augļošanu un pašmāju bāleliņu kupi-prodaj neatbalstu, un esmu gatavs pirkt tikai par nominālo vērtību, kādus pāris Euro uzmetot pa virsu priekš alus/šokolādes.

Attiecīgi - par simtlatnieka banknotēm došu 150Eur/gab, par 500niekiem - 720Eur, un par monētām - 1.5Eur un 3Eur attiecīgi.

 

post-98258-0-66219900-1409515391.jpg

 

Rakstiet uz PZ - sarunāsim saskriešanos uz nedēļas viduci, kad mazāk darbu.

post-98258-0-66219900-1409515391_thumb.jpg

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Latu monētu reālās cenas skaties iekš ss. Nav racionāla iemesla, kāpēc kāds no Boot varētu gribēt tās pārdot lētāka nekā tās tiek tirgotas iekš ss. Piemēram monētu "Stārķis" un "Skudra" vidējā pārdošanas cena ss ir 20 EUR par vienu monētu.
Monētas tomēr nav vecs dators - daudz vietas mājā neaizņem un, ja vien potenciālajam monētu pārdevējam nav iestājies katastrofāls naudas trūkums (nav naudas pārtikai, vai jātaisa dārga medicīniska operācija), tad par to „neadekvāti augsto” ss cenu tās monētās var tirgot gadu, 2 gadus, 10 gadus.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Viņš prasa parastās monētas, 1 un 2 Ls, nevis tos fufeļus, ko izlaida pa retam, tāpat arī 100 un 500Ls banknotes nez kāpēc būtu jāpārdod diži dārgāk, viņām nekāds īpašais stāvoklis nav.

Vienīgais par ko aizdomājos, vai Latvijas bankā nevar izpirkt vajadzīgās banknotes, jo tiešām nez kurš 500Ls varētu atstāt mājās bez līdzīga iemesla kā autoram.

Link to comment
Share on other sites

 

 

tad par to „neadekvāti augsto” ss cenu

 

tos fufeļus, ko izlaida pa retam,

Cits par citu gudrāks :),kur ej?- Latvju tauta :).

Link to comment
Share on other sites

Autors prasa visparastākās monētas un banknotes kādas bija, tikai nenodrāztas līdz nepazīšanai, daži te runā par kolekcijas un jubilejas monētām, ko izlaida stipri retāk, ierobežotā tirāžā, kur taisnība? :)

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

autoram nav kur naudu likt, ja grib 1200 Ls līmēt albūmā, bet lai pie šīm naudas zīmēm tiktu, žmogojas kā riktīgs žīds...

Labots - alusbundža
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

kur taisnība?

Taisnība tur ,ka autors pats ir-"Augļošanu un pašmāju bāleliņu kupi-prodaj " biedrs :).

Domājošam cilvēkam(kā  forumā)tas uzreiz skaidrs :).

Ja ,jau tik ļoti mīlēja to Latvju naudu,kam uzreiz neatstāja ?

Vienkārši šobrīd ir uzradusies kaut kāda iespēja,varbūt saistīta ar citu valsti(kolekcionāri un tml.) kur var iecelt piķi ,izmantojot (kārtējo reizi)latvju lētticību/stulbumu(tā to sauc ārzemnieki) :).

P.S.Visiem zināms ,ka tā otra 2Ls monēta (ne govs) ,kas tā jau bija reti sastopama , tagad ir "raritāte" par attiecīgu cenu :).

Labots - jakslis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

nedomaju ka kaadam kuram 500ls banknotes ir stav vinas tapec ka ir aizmirsis vinas samainit...
Tieši tā, stāv dažādu nomiālu ( arī to kuras interesē TC) ideālas kupīras, kā no spiestuves ar pavisam citu mērķi - neaizskaramā rezerve, kuru vienmēr varēs konvertēt ja būs kads forsmažors, ar papildus  mērķi nākotnē nopelnīt ja būs labs piedāvājums. Šai faktā neredzu neko nosodāmu, papīrnauda jau  ir retums , maz ir tādu dullo kas nesamainīja, viņa paliks tikai dārgāka
Link to comment
Share on other sites

Simtniekam bija divas relīzes: jaunais ar caurspīdīgo caurumu, bet vecais ar Repšes parakstu.

Par piecsimtnieku neatceros, vai jauno paguva laist tautās.

Link to comment
Share on other sites

Par piecsimtnieku neatceros, vai jauno paguva laist tautās

2008.gads. Tāpat ka 2007.gada simtniekam ar caurspīdīgu lodziņu . Interesants fakts ka piecsimtnieks bija otra vērtīgākā banknote Eiropā, vērtīgāka par viņu bija tikai 1000 Šveices franki

Labots - m2tv
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...