Bonifacijs Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 (edited) Sastāvdaļas 1 kg svaigas cūku pupas no tirgus - 0.70 EUR 1 sauja sāls Tātad ņemam lielo grāpi nu tā uz 4+ litriem, metam tur iekšā pupas, uzberam virsū sauju varāmās sāls, pārlejam ar ūdeni tā lai pupas uzpeld, liekam vārīties uz lēnas uguns 30 min. Šitā pietiek 1 brangai porcijai vai 2 eksperimentālajām. Manuprāt varen foršs latviešu vasaras nogales paēdiens. Tiem kam patīk var uzdzert virsū īstu lauku rūgušpienu, vai kefīru. P.s. recepte vienkārša un varen īsa jo šis ir kā teikt speciālizlaidums par godu pāris idiņiem klf1 & co (sk. pievienotos foto) kuriem savukārt iesaku klāt piedzert litru nepasterizēta piena un pa virsu 5 porcijas cukurvates lai var veiksmīgi uzkrāt jaunas gāzes tālākai pirdināšanai. Te sīkāk: http://datuve.lv/forums/76786/Datuve.lv_rebrendings/ Edited August 10, 2014 by Bonifacijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakslis Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 (edited) Man arī baigi garšo,BET...... Iesaku balsojumu "kaads izskataas mironja pirdiens" AKA "Bonifācija cūku pupas" P.S.Te nav kulināru forums(May Kitchen Rulles ) Edited August 10, 2014 by jakslis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Posted August 10, 2014 Author Share Posted August 10, 2014 Domā nevajaga bootā taisīt receptes? Sadaļa ta ir un cik skatos kādreiz ir bijusi aktīva, tik tagat panīkusi. Uz kulinārijas forumu galīgi nepretendēju, vienkārši izklaidējos un nu vismaz man būtu interesanti paslatīties citu biedru veikumus un galu galā cik var manīt te ir pietiekami daudz gardēžu, ka arī tādu kam ir aktuali pa fikso paēst nu tur ar tušonku vai ko citu žigli un neiedziļinoties pagatavojamu a la vecpuiša virtuve attiecībā uz to AKA... vienkārši centos uz glupību atbildet ar humorpilnu recepti cirvjiem un darīt to tieši D L pavedienā likās ne gluži korekti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domugrauds Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Būtu jau kaut ko jēdzīgāku ielicis, nevis kā pupas vārīt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Posted August 10, 2014 Author Share Posted August 10, 2014 tak šis tak ir speciālizlaidums priekš klf1 un citiem cirvjiem, formāli recepte a faktiski parāda vien ko es par viņiem domāju, es biju cerējis ka tas būs nepārprotami saprotams Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peleecis Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Nez ..manuprāt ir ok atkāpes no taisnās līnijas ...citādi sarodas par daudz cilvēku, kā zirgu - ar klapēm uz acīm . Pa labi nekā nav , pa kreisi arī ...ir tikai taisni . Nu ok , es zinu , kā vārāmas pupas , bet var būt kāds nezina ! Palasīs , savārīs savai mīļajai ... abi saēdīsies , laidīs seskus un priecāsies . Un arī šeit nebūs pārāk sausi ... Visiem vieni vienīgi labumi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Btv kāju notiesāji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edzhua Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Vārīti svaigi zaļie zirņi ar krējumu arī ir bombastic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Iesaku balsojumu "kaads izskataas mironja pirdiens" AKA "Bonifācija cūku pupas Mēneša pērle /rēcot pakrīt zem galda/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peleecis Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Te ir kā ar patentu - kurš pirmais sarosījās . Es protams ar lielu baudu būtu lasījis Red vai jakslis cūku pupu vārīšanas receptes , bet nesagaidīju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Publika te varētu padalīties ar kādu mājas mērces recepti, kas piederas pie pupām. Silta/auksta mērce - der abas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mekto Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Kā vecmamma mazam iebaroja tā ēdu joprojām cūku pupas šādi - izvārītas tiek gluži kā šeit minēts, tikai bez pākstīm. Kad manta gatava, siltas tiek liktas šķīvī, pa virsu eļļa un sāls katram uz sajūtām. Klāt tiek lietots Talsu vai Lazdonas kefīrs. katram savs, bet man garšo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Posted August 10, 2014 Author Share Posted August 10, 2014 Btv kāju notiesāji? Vēl ne, bet uz to pusi iet, maz vairs palicis, lieliski ar vodku, viskiju, alu un sarkanvīnu (shiraz 13.5%TallHorse fenomenāli - tā kā kulaks uz aci). Viens pats visu notiesāju, jo ne viesi ne sieva kaut kā īsti neiebrauca tai pasākumā, re ku atskaite, njammm: Ja Tev vēl kaut kas labs parādās - dod tik ziņu Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Te nav kulināru forums Ja tev tas neinteresē, varbūt izmanto iespēju paklusēt. BOOT.lv receptes ir lieliska sadaļa, tikai žēl, ka NC te vairs neapgrozās. Nu jā - var jau viņa paša lapā kulinārijas jaunumus uzzināt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@R$$ Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 n0m n0m cūku pupas būs rīt uz tirgu jāaizskrien Link to comment Share on other sites More sharing options...
viesturs0711 Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Buus ar riit no tirgus kads bishkjis jaaikjer un jaanovaara. Sakaarojaa ieraugot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 (edited) Šitās pupas jāēd vakarā, lai nākamajā dienā darbā pārsteigtu kolēģus ar frišu purkšķu sēriju, biroja krēslā omulīgi izrosoties. Edited August 10, 2014 by ggg97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Posted August 10, 2014 Author Share Posted August 10, 2014 (edited) Publika te varētu padalīties ar kādu mājas mērces recepti, kas piederas pie pupām. Silta/auksta mērce - der abas. Nekad neesmu pat dzirdējis ka cūku pupas ēd ar kādu speciālu vai ne tik speciālu mērci, bet ja nu kādam ir kāda firmas recepte tad lūdzams padalīties. Var arī PM un tad ielikšu posta galvgalī un protams ar copyright. Šitās pupas jāēd vakarā, lai nākamajā dienā darbā pārsteigtu kolēģus ar frišu purkšķu sēriju Nu nezinu, man liekas ka galīgi nav tik traki, ja nav kaut kas pirms un pēc saēsts greizi tad, ja arī būs kāds purkšķīts, tad galīgi bez smaķa - personīgi 2x pēc kārtas pārbaudīts precīzi pēc minētās receptes, ja sāk pievienot kefīru, tad nu nezinu, es ēdu pupas vien un ne vellla nebija Heh, spriežot pēc klf1 aktivitātēm iekš datuvforuma, šamējais jau ir paguvis nobaudīt cūku pupas. Es tik iesmeju Tad jau recepte būs trāpījusi īstenajam adresātam... acītē.... Edited August 10, 2014 by Bonifacijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts