martinno Ierakstīts Augusts 6, 2014 Share Ierakstīts Augusts 6, 2014 Esmu cilvēks vienkāršais un baigi iet pie sirds rupjmaize ar sautētu cūkgaļiņu/tūristu brokastīm, nedaudz adžikas, aliņš, ķiplociņi... Labi, ne par to stāsts. Ilgu laiku pirku Ardeks ražojums Sautēta cūkgaļa mājas gaumē - tika atzīta par ļoti labu. Šodien iegāju Rimi (kur parasti pirku to Ardeksa ražojumu) un tur vairs nav tāda (skatījos šamējo www, izskatās, ka izgājis no sortimenta)... OK, paņēmu Rēzeknes gaļas kombināta Tūristu brokastis - pisec - kaut kāds plastelīns... Un ne pirmo reizi tā ieberžos... Jautājums - kāds var padalīties ar info, kura ir ēdama, kura nav? Paldies! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Ja nevar nopirkt veikalā, uzzvani ardeks un pasūti vairumā Konservi jau nu ir tas produkts, kas var stāvēt gadiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 (labots) tikai un vienīgi Saldus gaļas kombināta ražotā. Atrodama iekš Klēts veikalos (lielajos Rimi tie ir), kā arī uz Brīvībenes, uzreiz aiz Vef tilta Juglas virzienā. Maksā lēti - ~3.00 EUR par bundžu. Ja ko lepnāku tad tikai mājās gatavotās. Labots Augusts 6, 2014 - Fruzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 nu es tik konservus riju, kad ālandos vai se copēju...jā cena tagad konserviem coscmocc ja salīdzina ar maniem studiju laikiem - tad to varēja ēst lai nauda alum paliek..a tagad gaļa sanāk par to naudu. Un mūsdienu konservos arī ir trāpījušās lopu aortas un citi labumi katrā ziņā nekas veselīgs tas nav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Maksā lēti - ~4.20 EUR par bundžu. Par kādu bundžu, puskilogramīgo? Par Ardeks, pēc personīgās pieredzes, nav tā sliktākā produkcija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 ggg97 3EUR, es te nepareizi latu cenu atcerējos. Bundža bija ja nemaldos 250gramīgā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Jāpiekrīt Osscaram, jēla gaļa tagad desas cenā. Paņemu marketā uz atlaidēm, nosautēju, un labum-labais uzgriežamais. Tas ka tā gaļa sapičkāta ar visu ko, skaidrs, bet desās tā gaļa jau ar nav nekāda virgin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 (labots) tagad pie mumsim veikalos ir iegādājamas tikai nožēlojamas parodijas par tušonku Pieņemu, ka maigās dabas vīrs NC nu nav nogaršojis visu pie mums pieejamo sortimentu, lai tik braši spētu apgalvot. Ir pieejami arī vecās skolas meistari, kuru veikumos ir tikai 3-4 sastāvdaļas, jebšu gaļa un standarta garšvielas, dabīgi, ja pērk 250 gr. bundžu uz akciju pa 0.99 €, tad nekas labs nu nevar būt. Bet cik atceros, tad NC bija visai intīmas attiecības ar santīmiem, tāpēc tāds apgalvojums neizbrīna Labots Augusts 6, 2014 - Gestapo Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Augusts 6, 2014 Author Share Augusts 6, 2014 man nesen pazuda šitā: Šitas un vēl arī tas parastais Premium kečups bez piedevām ir pazudis - mauc*ba... Pirms atradu to Ardeksa darījumu, protams, biju piegājis šai lietai no itkā loģiskās puses - jo dārgāks, jo labāks produkts. Nav galīgi tā... diemžēl. Tas Ardeksa sautējums bija gaļa ar želeju un tauciņiem, nevis kaut kāda neizprotama masa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 A ko darīt, daudzi produkti izrotē. Man pirms gadiem 8iem topā bija tā paša Ardeksa kaut kāda sautētā gaļa, bet viņiem bija divas markas - pirmā šķira vai augstākā labuma un parastā. Vot tā labā no veikaliem vienā brīdī pazuda, un nekad vairs neesmu pēc tam konservus pircis - jo visu pārējo es pat kā students bez naudas nevarēju ieēst... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Taisni saradās kāre nogaršot to Adreksu. Kopš zemeņsargos zem eglītes dzīvoju neesmu ēdis tušonku - bet kas pa eksotiku, apsedies uz celma blakus skudrupūznim un mēģini dabūt vaļā ar durkli pieminot magones visus tos idiotus kas nevar kaut vienu konservu attaisāmo uz 32 cilvēkiem nodrošināt Diemžēl pats nekadus konservus ieteikt nevaru, neesmu mēģinājis nekad tādus pirkt, pat nezinu kāpēc, vienkārši nav ienākusi prāta nekad tāda doma Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBoy Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Tu aizej uz kādu Ardeks veikalu, varbūt tur kaut kas vēl ir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Ūuu, žilešu sildītajs plastmasas pudelē ir redzēts vien vietās ne tik attālās, bet nu tur nu točna tādu delikatesi kā tušonku nedod Link to comment Share on other sites More sharing options...
canis_lupus Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 SIA "Kuršu zeme" ražo labus gaļas konservus, kur gaļas saturs ir 90%. Garša laba un paurķējoties ar dakšu pa konserviem ir redzamas gaļas šķiedras, kas liecina par to ka tie konservi ir gatavoti no gaļas gabaliem nevis kaut kādas mistiskas pļuras. Uz konservu kārbas ir uzraksts "Nostaļģija", te ir links par divu uzņēmumu strīdu par šī nosaukuma izmantošanu: http://at.gov.lv/lv/pazinojumi-presei/par-tiesas-sedem/2013/tiesu-palatas/6032-lieta-par-precu-zimi-nostalgija-spriedumu-pasludinas-24septembri/ Šos konservus var atrast LaTS tīkla veikalos, tiesa, Maxima un Rimi vairs šos netirgo, raksts: http://www.meatinfo.lv/en/news/latvia-meat-market/item/1469-kursu-zeme-maxima-rimi-konservi Tagad, sakarā ar āfrikas cūku mēra sacelto traci, tiek intensīvi konservēta gaļa mājas apstākļos ar pašdarinātiem autoklāviem. Prātīgi cilvēki jau laicīgi ir sagādājuši visu nepieciešamo gaļas sterilai konservēšanai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edzhua Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 (labots) Neesmu pētījis SS`u, bet vai tad tiešām neviens nepiedāvā meža gaļas konservus par saprātīgām cenām? Mana gala mednieki vismaz reizi gadā aizsūta gaļu pārstrādei un paņem tušonkās... Ir gan želeja, gan tauciņi Mūsējie sūta uz Talsiem... Nu re - http://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/foodstuffs/tinned-foods/odgod.html http://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/foodstuffs/tinned-foods/blceki.html Arī bebrs - http://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/foodstuffs/tinned-foods/bjpkhn.html Un kaut kas aizdomīgs - http://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/foodstuffs/tinned-foods/ipfep.html Labots Augusts 6, 2014 - Edzhua Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Meža gaļa ir gan manīta teiksim kanalmalā blakus fašistu centra mītnei kopā ar daudz ko citu meza gaļas, bet nu tur tak ceņņiks oi oi oi, par prastu tušonku nu nekādīgi nenosauksi Kāds ir pircis te augstak minetos ss.lv konservus? Ielieciet kādu atsauksmi - ir vērts ņemt? Lai gan par cik gaļas konservi, tur bezmazvai drīzāk var ēst nenoindēsies??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kevins Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 esmu liidziigos mekleejumos kaa Martino, tikai liellopu nevis tieshi turistu brokastis. nez kpc man liekas, ka sodien liellopa konservi ir tuvaak vecajaam tuuristu brokastiim, nekaa cuukas. Bet te viens piemineeja Kurshu zemi ----- es gan oponeeshu par konservu Nostalgija---nebuut ne labaakais 90% ielikums, daudz tauku, daudz visaadu vizuaali neesteetisku ielikumu iekshaa, kaut jaa, piekriitu, ir galjas shkjiedras............... Daudz labaaks ir taa pasha kurshu zemes Beef Stewed ( rimikaa toch nav ) . Ir jau vinjiem veel tur arii ekskluziivaaki konservi , neesmu visus meegjinaajis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Vienreiz pažēloju tantuku pie tirgus no rokas nopirku burciņu marinētu sēņu - bezmazvai pekas atsviedu, tiku cauri ar uzpampušu seju, 3 stundām nedabīga miega un dullu galvu divām dienām 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viesturs0711 Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Tagad visi ēdīs lētos "tirgus cīsiņus", "saimes" ķieģelīti un pa virsu uzdzers Valterīti. Tā ražotāji laikam domā! Bija kādus gadus 6 vai 7 atpakaļ vēl tāda, tiesa, nebaudāma tušonka "sliņķu pusdienas" (vispār savam nosaukumam dikti atbilstoša), maksāja aptuveni 27 kopši. Ieēst to varēja tikai ar tādu asu un stipru ketčupu. Vienubrīd es ar Ardeksu pirku, bet kaut kā sāka haltūrēt viņi un konservi palika ne sevišķi baudāmi. nez kpc man liekas, ka sodien liellopa konservi ir tuvaak vecajaam tuuristu brokastiim, nekaa cuukas. Šis apgalvojums arī man līekas dikti patiess, jo tiešām garšas līdzība ir! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viesturs0711 Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Vienreiz pažēloju tantuku pie tirgus no rokas nopirku burciņu marinētu sēņu - Ja godīgi, mani ļoti biedē tās marinētās sēnes. Pats nēsmu lasijis un nezinu, kas tur var būt sastāvā. Par "sēņu vīru" kaut kā nav vēlēšanās kļūt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 droši vien ka tas arī bija, spīķerī pretī centrāltirgum aptuveni zem zilajiem burtiem tads kā veikal kabaks, jau neatceros ko tiesi tur pirku, nu bij eco meza brieza utt kaut kas, par izteikti nelētu cenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
akriss Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 par ss konserviem dzirdēts, ka tur pie meža gaļas parasti piemet kādu slimu/uz miršanu esošu mājlopu- govi vērsi svaram, tā teikt visi grib nopelnīt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edzhua Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Tie, kas taisa, parasti taisa arī sev un radiem, neticās, ka taisa atsevišķu šlaku tikai tirgošanai, kurā met mēslus iekšā... Termiski apstrādātai gaļai konservos nevajadzētu būt it ne kādām slimībām iekšā, kaut tur ar cūku mēri lops būtu nomiris, kurš arī tāpat cilvēkam nekādu nopietnu ļaunumu nenodara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Nu risks ir liels ar tam marinētajām sēnēm, savā prata es izfunktierēju ka šīs būs bijušas galējā pirmsbojāšanās stadijā jo 0.5 L burciņu apēdu 2 dienās, pirmajā dienā itkā nekas a otrajā iesvieda komā, pie tam tā nemanāmi, paēdu pusdienas un kaut kā nemanāmi turpat uz dīvāna atslēdzos, sieva padomāja ka saguris un i nemodināja, kad pēc 3 stundām nogāzos no dīvana tad tik kļuva skaidrs ka kaut kas nav labi Ta nē, tais konsertvos ne jau no cūku mēra ir jābaidas, bet no botulīna&co - pūšanas baktēriju saražotas indes, pie tam oh oh oh ku stipras, tur joki mazi Labi ja ar degunu var saost ka kaut kas ne tā, vai bunža uzpūtusies, a ja ir sākuma stadija un nepamana, vot tad gan var iedzīvoties ne pa jokam Tas gan vairak varetu būt nu dikti negodpratīga ražotaja vai dzērumā neievērotsa tehnoloģijas dēļ Blakus jau neizstāvēsi kā ražots, atliek vien uzticeties pārdevējam.... nu es ir izmācīts... no paveca knapi redzosa tantuka točna vairs nekad neko nepirkšu, nu mazums brilli neuzlika un mušmiri pie bekam iemarinēja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edzhua Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 (labots) Varbūt tantuks netīšām nopārdeva mazdēla tusiņu sēņburku Var jau būt, ka mednieki tālāk neko nepārdod, tomēr pasūta kā priekš sevis... gaļa jau arī tomēr nav bezgalīgi daudz, lielāko daļu laiž desās, konservus retu reizi iegrābj. Rīt mož uzzināšu sīkāk, taču tiem konserviem ir jābūt padārgiem jo tā pavisam pavirši rēķinot pašizmaksu, viena bundža izmaksā ap 1,5 euro točna... Tur gan netiek ierēķināts to cilvēku laiks, kas tiek atvēlēts medībām + transports gaļai no meža uz mājām + dīrāšana un atkaulošana + šnabis un dīrātavas uzturēšana kārtībā + transports gatavajai gaļai uz pārstrādes cehu un transports produkcijai no ceha uz mājām, jo tas nenotiek vienā dienā parasti. Labots Augusts 6, 2014 - Edzhua Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 neņemos kompetenti spriest kā tur īsti ir, nav poņas šai jautajumā a tā vispār jau labprāt regulari pirktu medījumu gaļu utt. vēl no bernības atceros kā vecmāmiņa gatavoja mežacūku utt. nu jammmī, bij kaimiņos un rados mednieki, piegādāja šo to kad pašiem par daudz bija, a vecmāmiņa māceja to visu gatavot.... eh... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 mācieties nopirkt gaļu laukos un sagatavot paši es pat garšvielas gariem zobiem ņemu veikalā jo zinu no kurienes tās nāk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Tā būtu tā mazāka bēda - pilsētniekam nav pagraba kur to glabāt, vot te ir tā sāls - vai nu +18-22C dzīvoklī vai nu +20 - -10C aiz loga un nu var turēt nelielu kvantumu ledusskapī pie +4C manu konservēšanas māniju attur tieši šis aspekts un ir tada aizdoma ka vismaz 50% no ~2 miljoniem LV iedzīvotaju ir tieši tā pati bēda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edzhua Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Ķipa nafig ēst kafūžos un restorānos, ja var pagatavot mājās un ēst pie plīts Varēt var visu ko, taču noņemties ar to jebli nav katra gaumē... Tur tomēr vajag nedaudz gastronomisko profesionālismu vai pedantismu, lai viss sanāk čiki piki un tā arī glabājās vairākus gadus, nevis saiet klimpu zupā pāris mēnešos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 manu konservēšanas māniju attur tieši šis aspekts vēl vienu leduskapi gaļām,ogām Varēt var visu ko nu jāpadala tas laiks ar datorizklaidēm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Doma jau gaiša, bet (laikam Tu nedzīvo daudzdzīvokļu mājā) ir 2 aspekti kas šo domu nolīdzina līdz ar zemi: 1) papildus ledusskapja ekspluatācija labi apkurinatā dzīvoklī izmakšas tikpat vai vairāk kā tajā glabato konservu vērtība 2) arhitekti labi zina punktu nr. 1 un neieplāno otrā ledusskapja iespēju jau projektējot ēku, un attiecīgi nu nav dzīvoklī vietas kur izvietot tik specifisku mantu kā otrais ledusskapis. Nu man pietrūkst vietas virtuvē kur izvietot iebūveto kafijas automātu un mikroviļņukrāsni vai ledus ģeneratoru nerunājot nemaz par 2-3x vairāk vietu aizņemošu ledusskapi un nu nevaru protams apgalvot precīzi, bet nu nav īsti gadījies redzēt viruvi kura varētu nu tā neiespringstot uz nepatīkamiem kompromisie iestūķēt vēl vienu ledusskapi, nu nav tas bijis paredzets jau no sākta gala pie rasēšanas dēļa Nu ko tur vēl piebilst, visticamak ta ir gandrīz visu pilsētnieku problēma. Manā mājā pagraba vietā ir pazemes autostāvvieta.... tiem kam ir tipo malkas pagrabi ir ta kā drusku paveicies, ja narkomāni nenozags varēs pasi konservus uzēst Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifacijs Augusts 6, 2014 Share Augusts 6, 2014 Ou, labi ka pateici! Man tas intereses diezgan pašauras ir, tēmās kurām sekoju šito kadru nebiju ievērojis Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Augusts 7, 2014 Share Augusts 7, 2014 blet melno kapeiku zīdēji iespiediet olas skrūvspīlēs un bļaujiet ka visa pasaule jūs apdalijusi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitai Augusts 7, 2014 Share Augusts 7, 2014 No šādiem izstrādājumiem iesaku sautētu zirga gaļu - gatavo Rēzeknes gaļas kombināts. Daudz garšīgāka. Lielajās Maximās ir. http://www.rgk.lv/Media/Default/jaunumi/ZIRGA%20GALAS%20PRODUKCIJA%20RGK.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domugrauds Augusts 7, 2014 Share Augusts 7, 2014 Tušonkas fanāti, nafig jūs paši netaisat? Vienu vakaru pajājaties un tad ēdat kādu laiku Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Augusts 7, 2014 Share Augusts 7, 2014 aizvedot piemēram alni uz kombinātu atpakaļ var saņemt desu kurā 1zirgs:1zaķis interesanti ko var nopirkt veikalā? ir laiks kad reizēm pats sev vairāk nevari ticēt nu kur vēl citiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Augusts 7, 2014 Share Augusts 7, 2014 No šādiem izstrādājumiem iesaku sautētu zirga gaļu - gatavo Rēzeknes gaļas kombināts. Daudz garšīgāka. Lielajās Maximās ir. Tur tak no zirga gaļas smaka labi ja ir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikhail Augusts 7, 2014 Share Augusts 7, 2014 Nav mēģināti dažādi mazie ražotāji, kas pārstrādā mednieku gaļu? Parasti var dabūt ļoti derīgus konservus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Augusts 7, 2014 Share Augusts 7, 2014 Man jau arī šķiet, ja ir tāda nepārvarama kāre, tad jāgatavo vien būs pašam. Iegādājies mazu augstspiediena katlu, pameklē kādu recepti un no kā to tušonku tieši gatavo, samet katlā un pēc 4h gatavs. Nosterilizē burku, grūd iekšā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Augusts 7, 2014 Author Share Augusts 7, 2014 Es nesaku, ka nekad, bet šobrīd galīgi nav vēlme un iemaņas pašam kaut ko tādu taisīt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!