Jump to content

vinila galvas upgreids


andreart
 Share

Recommended Posts

Esmu jau šajā forumā 9 gadus, bet diemžēl esmu nolēmis pamest šo forumu un vairs nepiedalīties ne diskusijās, ne savas pieredzes apmaiņā, kamēr šeit valda bezatbildība un patvaļa, no tādiem kā drunk_lizard lietotājiem. Esmu sapratis ka administratori šeit uzspiež savu viedokli un savu pasaules sapratni, neredzot un negribot saprast citus. Mierīgi bez iemesla apvaino citus. Savā šaurībā verot ciet sev netīkamas tēmas, pat neaizdomājoties ka informācijas apmaiņas rezultātā rodas daudz noderīgas informācijas, kas noder turpmākajiem apmeklētājiem. Šis forums manās acīs ir zaudējis foruma jēgu, kur cilvēki dalās ar savu pieredzi un viedokli. Nevis bailēs no tirāniem atbild uz tēmās uzdotajiem jautājumiem privātās vēstulēš. wtf ? Šeit mīt man neizprotami likumi, kas balstās un simpātijām un antipātijām pret leitotāju grupu un to viedokli, kas nesakrīt ar konkrēto adminu viedokli. Šis ir izmisuma kliedziens, kas varbūt kādā veidā pievērsīs šai senai problēmai uzmanību.  Varbūt mana rīcība liks aizdomāties ne tikai man, bet arī citiem... 
 
Manā izpratnē moderators vai admins ir persona ar respektu no lietotājiem, cilvēks kurš ir spečuks konkrētajā nozarē, persona ar lielāko pieredzi konkrētajā jomā, nevis ....
 
... amorāls indivīds, kura pienesums forumā pedēja laikā pat nav mērojams ar 0, bet balstās uz draudzību ar foruma īpašniekiem.
 
Grisha, savaldi savus suņus.
 
drunk_lizard.jpg
P.S. Diemžēl esmu spiests izdzēst visu savu "saražoto" kontektu, jo tam izrādās nav jēga.
 
Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

Sgt. Pepper

Ortofon blue ir tīri labi skanoša galva, varbūt kāds cits aparāts skaņas ķēdē ir tas, kas neļauj mūzikai skanēt kā tai jāskan?

 

Ja esi pārliecināts, ka vajag citu galvu, iesaku no tās pašas cenu kategorijas Audio Technica AT440. Cena līdzīga, taču raksturlielumi un skaņa dzirdami atšķirās no zilā Ortofona uz to labāko pusi.

Link to comment
Share on other sites

nez cik to denonu savulaik skatījos -  lielāku spēku vajag - 2,5-3 gr. +-. ja pareizi atceros, at liekas 1.0-1.8 gr. Pati galva ar vieglāka...man ir AT un man neliekas viņa sausa...cit gan raksta, ka galva sāk labāk skanēt pēc +-0 100h  obktakas, kad piekare iešancējusies....bet nu katram jau savādāka gaume, tā paļauties uz to ko mēs tev stāstām nav vērts :)

Link to comment
Share on other sites

OK, moš ne pārāk precīzi izteicos - tā galva ir baisi precīza, ar izteiktām augšām, aiz kam plates, kas nav MINT, skan šausmīgi - visa smilts dzirdama, katrs knakšķītis. Nācās downgreidot uz 120to. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
normundss

Uzraksti labāk kas esošajā sistēmā nepatīk un ko gribi panākt.

Man ir Denon DL-110 - skan ļoti patīkami, bet ne ultra detalizēti. Atkarībā no vēlmēm tas var būt labi vai slikti...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

neviens īsti nebija pateicis vai minējis ka viniyla galva jāizvēlas attiecīgi pie tonarma. 

 

vel izdarīju eksperimentu. nosūtīju epastu visiem pro-ject distributoriem, ko šie iesaka pie mana setupa http://www.project-audio.com/main.php?info=distributor&cat=default〈=en gan jau tie ir parkalusiijushies sho produkciju. interesanti buus zinaat ko atbildees pa dazhadaam valstiim


Krievija iesaka :
MM 2500GX of Goldring, 2M-Red of Ortofon or Sumiko Pearl
MC Goldring Elite, Sumiko EVO III.
 
Igaunija :
MM Ortofon 2M black. Next is 2M blue.
MC for cheap price Rondo red or better Quintett black,  it has SHIBATA stylus like 2M Black.
 
LT:
MM : 2M-Bronze or 2M-Black
 
vācija :
MM-cartridge - Ortofon 2M Bronze or 2M Black
MC-cartridge - Ortofon MC Quintet Blue or MC Quintet Bronze
 
UK
MC Ortofon Cadenza Bronze or Ortofon Cadenza Black
 
LV unisons
MM M2Bronze
MC Quintet Bronze, Rondo blue, Quintet Black
 
Lv hi-end
MM 2M BRONZE , 2M BLACK.
MC ORTOFON SALSA, ORTOFON MC25E
 
Lv vēlviens veikals ieksaka
MC ORTOFON RONDO-RED
 
 
Vēl daži ieteikumi ko esmu saņēmis
1. Iet uz Ortofon 2M BRONZE vai 2M BLACK. Bet no vairakiem dzirdets ka labak pariet uz MC.

 

2. Viens gudrs ieteica samekleet Santon Cartrige 681 EEE (bet shitais jaatrod tipa vecais, jo jaunais taa vairs neskan un jaaieliek jauna adata) vai Elac Cartrige 7- serijas

 

3. Denon DL-103

 

4. viens teica, ka pēc ortofon Blue, nav vērts pirkt tuvu stāvošus pēc cenas. pieaugums būs ļoti minimāls. ka uzreiz jāskatās uz 3-5x augstākus cenā. Ieteica kādu no GRADO REFERENCE1 vai STATEMENT galvām.

 

5. vēl pie mana tonarma iesaka Ortofon MC Quintet Black http://www.monoandstereo.com/2014/04/pro-ject-audio-xtension-9-evolution.html

Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

Un tagad mazs hints, uz ko pat esmu gatavs SADERĒT: Pie tava "setupa" UNisonā tev ieteiks Ortofon vai Goldring modeļus, LEGATO ieteiks AudioTechnica vai Denon, Audiostars - Grado , u.t.t. Uzmini nu?

Link to comment
Share on other sites

Un tagad mazs hints, uz ko pat esmu gatavs SADERĒT: Pie tava "setupa" UNisonā tev ieteiks Ortofon vai Goldring modeļus, LEGATO ieteiks AudioTechnica vai Denon, Audiostars - Grado , u.t.t. Uzmini nu?

 

Tu jau saknē kļūdījies. es prasīju šiem http://www.project-audio.com/main.php?info=distributor&cat=default〈=en , nevis lv veikaliem.

 

Tas jau miļķims skaidrs, ka  katra bode, vai tā ir Londonā vai Rīgā, ieteiks preces no saviem brendiem ko tirgo, vizmas varēs globāli izsecināt ko iesaka. Citādi es te forumā publiskajā apspriedē tā arī gandrīz ne reizi neesmu kādu saprātīgu atbildi saņēmis. vismaz ceru ka mani reserachi un posti noderēs nākošajiem kas te ko meklēs

Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

Tu jau saknē mani nesaprati. Nav svarīgi, kam tu prasi, lv vai ne - lv veikaliem, bet principu tu saprati pareizi. Savukārt "galvas pieskaņošana pie tonarma" jau ir sfēra, no kuras tālākas diskutēšanas es izvairīšos, tev pie JJP šajā jautājumā. Neaizmirsti tikai faktu, ka katram tonarmam tev vadiņi īpaši arī jāpiemeklē!

Link to comment
Share on other sites

tik normunda aparātam wooow un flatter - 4x mazāks nekā projectam....project smuki izskatās -taču ciipoariņi nav smuki..imho...nez vai tik dārga galve te palīdzēs. bet tas mans viedoklis.

Link to comment
Share on other sites

Druvis no Jelgavas ieteica griezties pie Jura Priedīša. Ka tas esot guru šajās lietās un attiecīgi no tonarma, mūzikas kuru klausies, phono shēmas ieteiks vairākus variantus. darīgs. gaidam atbildi.

Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

 

 

Savukārt "galvas pieskaņošana pie tonarma" jau ir sfēra, no kuras tālākas diskutēšanas es izvairīšos, tev pie JJP šajā jautājumā.

 

ko tu murgo,Torni?? 

Link to comment
Share on other sites

Vai tad tu nevari ieteikt labus vadus konkrētajam SME tonermam? Kamooon? SME Series V tak ar tiem pašiem vadiem neskan, ar kuriem skan 3009... vai tad Kardašs nav katram tonarmam speciālos vadus jau uzmargojis?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai tad tu nevari ieteikt labus vadus konkrētajam SME tonermam? Kamooon? SME Series V tak ar tiem pašiem vadiem neskan, ar kuriem skan 3009... vai tad Kardašs nav katram tonarmam speciālos vadus jau uzmargojis?

 

Torni, beidz murgot un kasīties. Es tevi aiztieku, kaut ko piedāvāju? Peldi garām! 

Link to comment
Share on other sites

ieliku te kā kopsavilkumu par dažām galvām:

 

The Quintet Black was quieter and more detailed in the high end compared to the 2M Black, by a significant amount. Compared to the Quintet Black, the Cadenza Back is significantly more detailed and nuanced, as would be expected from the higher price point.
I would strongly recommend the Quintet Black (or any cartridge in the series) if budget were a constraint or if you needed to mate a good MC cartridge with a tonearm that simply wouldn't do justice to the Cadenza series.

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?eanlg&1398444378&read

 

First the Quintet Black. Given that we were listening to a new system in a new room there's no use in trying to relate to anything else. We heard music.
 
Then the Cadenza Red. Lots better! Definitely worth the 250 € extra. In comparison the Quintet sounded harsh and voices artificial with the guitar strings on 'A Case of You' sounding like they were all made of steel and Joni's voice bloated and all over the place.
 
On to the Cadenza Blue. Much better than the Cadenza Red! As one listener said: 'I feel sorry for the poor sods who bought the Cadenza Red'. Voices acquired a natural timbre and the remanding harshness in guitar strings went away and guitar strings sounded like, well, guitar strings. Voices were also more in focus. Is this cartridge worth the 400 € extra over the Cadenza Red? If you can afford it, without doubt. If not, wait and save up! The difference is huge and at least to me appeared much greater than what has been indicated in reviews. The Cadenza Blue also marked some sort of bottom line for what might be called high end. Although the Bronze and the Black were better, this is a cartridge that I could live with.
 
Cadenza Bronze. Here, the difference was much smaller than between the Red and Blue. The Bronze was a bit sweeter than the Blue and again with what would appear to be a more natural timbre of voices and instruments. Is it worth the 400 extra € over the Blue? Well, not necessarily. If you have the money go ahead. If you don't. Don't lie sleepless at nights. The Cadenza Blue is good enough.
 
On to the Cadenza Black. Snap into focus! Perhaps less sweet than the Bronze but in my opinion superior due to its ability to focus (better tracking ability?). Very natural timbre. This was my favorite but one listener actually preferred the Cadenza Bronze due to what he called better flow and 'musicality'.
 
Back to the Quintets. First the Black again. Coming from the Cadenza Black it sounded nothing but awful with its raw, metallic and unfocused sound. Going to the Quintet Bronze, the difference vis-à-vis the Black was minimal and nothing that we listeners could hear. But then, admittedly, we had lost attention and were dreaming of Cadenza Bronzes and Blacks. Perhaps, in a different room with more attentive listeners the difference would have been audible. Due to a lack of time (and interest!) we never went on to the Quintet Red and Blue.

http://forums.stevehoffman.tv/threads/comparison-between-the-ortofon-quintets-and-cadenzas.343106/

 

There's not doubt that CADENZA BRONZE is considerably better than QUINTET BRONZE. 
It can at least get answers to the HIFI & MUSIC, the relationship Quintet Black / Cadenza Red which is considerably closer in price. 
How much money you are willing to loading, it must be almost out for yourselves. 
I stick my posts from thread from Rudi called; Ortofon introduces Quintet series. April issue of HIFI & Musik reviewing all pick-up`si Ortofon Quintet and Cadenza series. Says slightly about the differences, and what many have wondered: Quintet Black or Cadenza Red? It is said that the Quintet Black is clearly the best in the Quintet series, but the Cadenza Red is so much better that you should put in the extra money if you can afford. (The difference in dollars is relatively modest.) It is claimed that the Quintet Blue comparatively great value, while the Cadenza Blue is a bit special in sound signature so Cadenza Red is preferred regardless of price. (Red is known as the most affordable Cadenza. ) With respect to sound quality, you get what you pay for, and the Cadenza Black is superb on all parameters, but therefore the most expensive.

http://www.hifisentralen.no/forumet/vinylavdelingen/75574-ortofon-quintet-bronze-vs-cadenza-bronze.html

Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

Pēc pēdējā laika autora tofikiem Izskatās, ka jams bildējot sapelnījis tādu piķi, ka tagad nezina kur viņu iegrūst. Nē, man neskauž, vienīgi pajautāšu autoram - Tev ir Absolūtā Muzikālā dzirde? Ja ir, tad vēl varu saprast, ja nav, tad visi šie ieguldījumi vienīgi krāniņa pagarināšanai.

Link to comment
Share on other sites

 

 

  - ka jams...sapelnījis tādu piķi, ka tagad nezina kur viņu iegrūst.

      Nē, man neskauž, vienīgi pajautāšu autoram - Tev ir Absolūtā Muzikālā dzirde?

      Ja ir, tad vēl varu saprast, ja nav, tad visi šie ieguldījumi vienīgi krāniņa pagarināšanai.  

 

Fui - nu kur tik ļauns - jaunais cilvēks izpaužas cenšas pēc pilnvērtīgas audiotehnikas ) kur un kam finanses ziedot - ir jau autora ziņā.

 

 


      ...man neskauž, vienīgi pajautāšu  

un...vai ''kruto'' luksus auto turētāji arī ir Šumacheri vai tamlīdzīgi auto braucēji...domāju ka ne.

:sorry: Velku tikai paralēles.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pēc pēdējā laika autora tofikiem Izskatās, ka jams bildējot sapelnījis tādu piķi, ka tagad nezina kur viņu iegrūst. Nē, man neskauž, vienīgi pajautāšu autoram - Tev ir Absolūtā Muzikālā dzirde? Ja ir, tad vēl varu saprast, ja nav, tad visi šie ieguldījumi vienīgi krāniņa pagarināšanai.

 

nē es pārdevu fočuku Tagaad var pirkt ko sirds kārojās :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

Izskatās, ka jams bildējot sapelnījis tādu piķi, ka tagad nezina kur viņu iegrūst.

Latvieša mīļākā nodarbošanās- skatīties cita kabatā! :)

---

Offt. Šorīt no rīta aizdzinu sievas mašīnu uz servisu. Masķers man prasa- cik gadā tā mašīna nobrauc. Atbidēju 2k km. Pēc tam man bija teju vai 5 minūtes jāskaidrojas kāpēc man vajag mašīnu, ja ar to tik pat kā nebrauc. :D Nu sorre- tā nu galīgi nav viņa darīšana cik es ar to mašīnu braucu un kāpēc man to vajag, ja vien tas kādā veidā neattiecas uz remontēšanu, kas šajā gadījumā tik tiešām neattiecas.. 


P.S. Reti kuram profesionālam mūziķim ir absolūtā dzirde.

Link to comment
Share on other sites

VInila guru uzrakstīja :

 

Diezgan šaura izvēle,tādēļ ka tas ir vieglā tipa (effective mass- 8gr) 'tonearm'  ,kas paredzēts MM galvām ar vidēji augstu 'compliance' 20-25 (parametrs no galvas datašīta) Mūsdienās neezotēriskās MC galvas ir ar vidēju un zemu "compliance" 5-15 .Pro-jects komplēktē savus izstrādājumus ar MM Ortofoniem ....( galds-roka-galva-project korektors piedzīts to parametriem ).   Varu ieteikt pameklēt ebayā new old stock nespēlētā stāvoklī  Ortofon MC 20 super ar vai bez MK II , MC 20 supreme , MC 25 E , MC 25 FL , MC 30 super MK II , MC 30 supreme ar vai bez MK II (šitajām galvām compliance ap 16 ), Ortofon Kontrapunkt A vai B (co...-12)Benz Micro ACE H ,L vai M    (Kiseki taisa ar co...-20 ,bet tām ceņņiks maigi sakot nedraudzīgs.....)Nosauktajām galvām skanējums tieši proporcionāls cenai , svārstās no 250----800 e . Es personīgi kā budžeta variantu meklētu MC 25 FL  ,Ja rocība atļauj -kaut ko no MC 30....Vēsu prātu un bez steigas .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...